Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

degenerator

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

Molnibalage
A jelek szerint több fajta altípus hordoznak. Erõsen kétlem, hogy az ICBM elleni verzióból lenne a mennyiség nagyobb hányáda. Az, hogy mennyi van egy hajón nem nyinvános valószínûleg. Ha egy mûholdat le tudtak vele szedni akkor szerintem 3-4 indított példány 100%, hogy eltalálna egy bejövõ célt. A reakcióidõ az ami számomra kérdéses.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

:-)
Arra gondoltam, hogy van rajta vagy 100 db rakéta. (Gondolom ez nem mind az indítóállásokban) és egy képzeletbeli visszatérõ egységre több rakétát is el tudnak indítani. Így ha nem WW3-ról beszélünk, hanem mondjuk É Korea kilõvi egy szem rakétáját, akkor egy hajó még nagy eséllyel el is kaphatja.
Próbáltam utána olvasni, de az angol szakszöveg horor (nekem).
qtab986
A Bushmaster a Bushmaster Gas Piston Retro-Fit Conversion Kit-tel állt elõ ami többé vagy kevésbé (kinek melyik) ugyanaz mint amit a HK416-nál leírtam.
Most olvastam, hogy a Direct impingement rendszerû AR15 klónokon nem szabad ilyen átalakítást végezni. A terhelés nem oszlik el egyenletesen. Pár ezer lövés után letörnek a reteszelõ szemölcsök. A HK416-osnak áttervezték a belsejét. Nem csereszabatos az M16/M4ével. Az alsó felsõ tokok se cserélhetõk fel. A keresztcsapok furatai között is eltérõ a távolság.

Hja, leírja szépen mit honnan szerzett, a végére meg ezt:
To be very specific, there is no military model number for this rifle.

Tehát custom épített AR-15, ahogy mondtam.

qtab986
Valami M4A1 szerû.
Nem az. A film készítõje leírja az info alatt, hogy micsoda. Csak megpróbáltam röviden leírni mire számítson aki megnézi.

M4A1 biztos nem, nem levehetõ a hordfogantyúja és az elõágy is hosszabb. Valami custom épített AR-15-ös.

veszelka
a sorozást nem megszüntették, csak felfüggesztették.
az mh pedig nagy erölködések közepette, ha jól emlékszem, havonta 36 ezer embert tudna kiképezni. (bár ebben nem vagyok biztos)

Jól látod... 😊
A tartalék arra az esetre kell ha megtámadnának hogy ne csak golyófogó legyen akiket behívnak.

Molnibalage
Nem értem a kérdést.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Aha. Tehát akkor egy katonára 27 fegyver jut. Akkor ezek gyakrabban cserélnek puskát mint zoknit, vagy mi?<#smile>
Értem én hogy kellenek cseredarabok is, de nem ennyi. Elég feltankolni pótalkatrészekbõl.

Jó igaz lehet az orosz módszert is használni.
Csak 1 embernek jut fegyver a másik 5 meg követi, és ha elhull felveszik a fegyverét, és így tovább lánc szerûen. Így is lehet... XD

igen... és a csere után hivatalosan is gyarmatnak nevezhetnénk magunkat.

mondjuk elég lenne fele ennyi ember ha full extrás a cucc minden térõl, és agyon gyakorlott a felhasználói.
De nem is kell mondani, hogy a HM a technikára nem épít...

Ez a teljes tartalek.
Ha egy haboruba keverednenk, akkor kb 300 000 embert kellene felfegyverezni!
Itt ilyen delszalav partizanhaboru szerusegre gondolj, amikro mar nem katonakrol beszelunk, hanem felfegyverzett honvedo lakossagrol. Ez a leghatekonyabb.

De valoban 6000 regularis katonanak boven eleg. De akar be is gyujthetnenk toluk is. Minek? Harcerteke 0!

Nem veletlen, hogy nem egy kis orszag valasztja azt a taktikat, hogy felfegyverzi a lakossagot. Igy ha bejon az ellenfel tobb millio "katonaval" kell szembeneznie.

Svajc, szlovakia, finnorszag. De nezhetjuk usat, vagy kanadat is. Barki aki ezekbe az orszagokba benyomul, szamitania kell ra, hogy minden utcasarkon ellenallasba utkozik.
Ahogy valamelyik hadvezer meg is allapitotta.

Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer

Áruld már el hogy a 6000 magyar katonának miért kevés 167.000 AK?

Bárcsak el lehetne cserélni a majd százhetvenezer AK-t tízezer G36-osra, bõven megérné.

Köszi. Egy rakétától elvileg 100%-osnak kellene lenniük ugye?
Mert annyi rakétájuk van hogy csak na.

Pont, hogy valsag idejen a legkonnyebb haboruba hivni az elegedetlen tomegeket.
Ja es usanak kinek kellene fizetnie? Kinanak. Na egy jo kis ellensegeskedes, es kina szaladhat a penze utan.

Idealis az ido egy jo kis haborura.
Mar csak indok kell. 😊

Molnibalage
Bármely ország admiráloiának csorog a nyála, ha hozzávágnának egyet. 😊
(Természetesen önmagában ez így nem igaz.)

Molnibalage
Nem írsz egyszer egy cikket a SAM rendszerekrõl? Jó lenne. 😊

Az SM redszer táján gyakorlatilag teljesen elveszett vagyok, hogy mi merre és mikortól képes mire.

A Ticondegora osztály elég komoly cucc a sok radarrendszerével, hogy mondják? Decens 😊

A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk

[NST]Cifu
Van direkt erre a célra kifejlesztett AEGIS upgrade (BMD - Ballistic Missile Defense) és rakéta (SM-2 Block IVA és SM-3). Ezt az upgrade-t a Japán és a Dél-Koreai haditengerészet is átvette például. az US NAVY jelenleg 3 Ticondegora osztályú AEGIS cirkálót és 15 Aerligh Burke osztályú AEGIS rombolót láttot el a BMD-vel.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Világgazdassági válság közepette? Mikor mindenki látja hogy módosúlnak az erõviszonyok, usa lehet õszre fizetésképtelen, mi kell még ahhoz hogy csak nézzék a mészárlást. Régebben be lehetett hülyiteni amcsikat hogy mi vagyunk a jófiuk, de most hogy kevesebb a munka, van ahol kaja se lesz, nehéz háborúra birni bárkit is. Nem lessz itt semmi sztem, még legalább 2 cikluson át.

A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk

Pluskast
Jó a a 3.vh lehet kicsit túlzás volt. De, hogy regionális háború lenne belõle az tuti.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Azert nagyobb lenne az.
Valoszinu Japan, Ausztralia, Anglia, Uj Zeland is rogton csatlakozna.

Molnibalage
Miért is? Kínai a hátari közelét leszámítva 0 akcióra képest. Az USA-t leszámítva senki nem képes rövid idõ alatt komoly erõt felvonultatni a határain túl...

Magyarán a világ nagy része katonailag magasról tojna arra, hogy ott mi lesz.

Nem értem miért van az, hogy egyesek olyan könnyen vesznek III.Vh. forgatókönyveket..

Molnibalage
Koalíciós erõ = RoK + USA

Pluskast
Azért én azt hiszem, hogy egy esetleges Kína vs Koalíciós Erõk háború kirobbantaná a 3. világégést. Ebben az esetben a kutyát nem érdekelné, hogy milyen a gazdasági helyzet meg az sem lenne érdekes, hogy mennyi katonánk van mert szó nélkül elkezdenének sorozni.

Molnibalage
Van, de nem sok. Viszont jó sok rakéta van rajta...

"Kicsivel nagyobb lenne a koalíciós erõk vesztesége"

Hát ez az, szvsz nem volnának koalíciós erõk. Még a afgán biluba is úgy kell bárkit lasszóval fogniuk az amcsiknak, max britek, esetleg auszik. De a mai gazdasági helyzetbe mindenki mindent 2x meggondol, még usa is... nincs mibõl...

Szerintetek mennyire megoldható elvi szinten, hogy egy Aegis cirkáló eltaláljon egy visszatérõ ballisztikus rakétát szoftveres átprogramozás után.

Most olvasgatok egy Tom Clancy könyvet és abban van, ez nekem túl sci-fi.
"hivatalosan úgy van, hogy elsõdleges az országvédelem, és utána csak minden más."
Ez most már nyelvészkedés, de szerintem az adott téma honvédelem, tekintve hogy nincs 100%-os rakéta elhárító rendszer. Tudtommal.
<#worship>
Punker
én úgy tudtam csak a munkásõrségnek több csúzlija volt ezek szerint 20 év alatt több mint 1 milliót eladtunk ide-oda...

mondjuk oly mindegy mikor nincs 5 ezer bevethetõ ember jelenleg a honvédségben.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

kb ket hete irtak valahol, hogy 167 000 gepkarabely van az orszagban raktaron.
Az nem sok, ellenben keves. 😞

😄

Punker
nem a hivatalos HM irányelv a lopjunk el lehetõleg mindent.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Pluskast
Na ja. Az HBO-n nemrég volt egy dokumentumfilm Észak-Kóreáról. Sajna nem az elejétõl láttam de a lényeg, hogy 4-5 emberke kiment oda és egy rakás video felvételt készítettek. A lényeg amin röhögtem és nagyot néztem, hogy amikor vonattal átértek a KNDK-Kínai határon azt kezdték el ismételgetni egymás után vagy ötször, hogy végre szabad országban vagyunk. Azért Kínát ennek nevezni.. Bár Észak-Kóreához képest ez teljesen igaz.

hivatalosan úgy van, hogy elsõdleges az országvédelem, és utána csak minden más. Jelnleg gyakorlatban ez fordítót esetben történik..

Pluskast
Azt nem kétlem, hogy nagy katonai hagyományokkal rendelkeznek, de pont a hagyománytiszteletük miatt tesznek/nem tesznek meg dolgokat. A japcsikat nagyon demilitarizálták a 2.vh után, akárcsak a németeket.

Az AN/PEQ lesz és nem lõszer ill. fegyverfüggõ, hogy mire rakják fel.

Molnibalage
A gond az, hogy a kínai haderõ nem áll erre készen. Szétkapnák azokat is. Kicsivel nagyobb lenne a koalíciós erõk vesztesége, de semmi több. Miért lépne be egy csõdtömeg ország oldalán aminek az szökött állapolgárait még egy ideig asszem hazaküldte. Lehet sejteni, hogy az õ sorsuk mi lett...

Miért tök mindegy?
A tok bal oldalára fel kellene tenni az infra bak felfogatását. Ilyen van is a HM-nek. Így a 40 éves távcsõvek és éjjellátók is feltehetõek, vagy egy erre feltett szereléksín is. A sínre bármit felaggathatsz optikának, amit úgy is veszünk, nem mi gyártjuk.
Gránátvetõnek van orosz ami jó rá, de ha M203-azni akarnak azt sem tartom nehezen megoldhatónak.
Az éjjellátó fejre, vagy szereléksínre. A am/paq szerû inra kütyü meg nem tudom mennyire lõszer/fegyver függõ.

Szerintem egy jobb védõképességû mellény/kényelmesebb bakkancs/ivózsák/stb több pluszt adna, mint egy új fegyver.

Ez persze mind szerintem.
veszelka
ment az mindenfelé, horvátország, grúzia, anno fatah.

Molnibalage
Lehet, hogy JSOW-154 is van. Az még messzebrõl indítható.

Tudtommal már ki is vették az alkotmányból, hogy csak védelemre használhatják a hadsereget. Szerintem még itt is volt róla szó, de nyakam nem tenném rá.
2-3 ezer éves kultusza (?) van a japó katonáknak, nem hiszem, hogy papír kutyák lennének oda csapni.
Köszi. Én azt hittem rakétáznak, vagy robotrepülõgépeznek.
I.C.ram
Ki tudja, hogy a kinaiak hogy reagalnanak a dologra. Attol meg, hogy papiron kina se szereti eszak koreat meg nem jelenti azt, hogy ne vennek rossz neven, ha usa beugrani egy koreai buliba.