Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Arra gondoltam, hogy van rajta vagy 100 db rakéta. (Gondolom ez nem mind az indítóállásokban) és egy képzeletbeli visszatérõ egységre több rakétát is el tudnak indítani. Így ha nem WW3-ról beszélünk, hanem mondjuk É Korea kilõvi egy szem rakétáját, akkor egy hajó még nagy eséllyel el is kaphatja.
Próbáltam utána olvasni, de az angol szakszöveg horor (nekem).
Most olvastam, hogy a Direct impingement rendszerû AR15 klónokon nem szabad ilyen átalakítást végezni. A terhelés nem oszlik el egyenletesen. Pár ezer lövés után letörnek a reteszelõ szemölcsök. A HK416-osnak áttervezték a belsejét. Nem csereszabatos az M16/M4ével. Az alsó felsõ tokok se cserélhetõk fel. A keresztcsapok furatai között is eltérõ a távolság.
To be very specific, there is no military model number for this rifle.
Tehát custom épített AR-15, ahogy mondtam.
Nem az. A film készítõje leírja az info alatt, hogy micsoda. Csak megpróbáltam röviden leírni mire számítson aki megnézi.
az mh pedig nagy erölködések közepette, ha jól emlékszem, havonta 36 ezer embert tudna kiképezni. (bár ebben nem vagyok biztos)
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Értem én hogy kellenek cseredarabok is, de nem ennyi. Elég feltankolni pótalkatrészekbõl.
Csak 1 embernek jut fegyver a másik 5 meg követi, és ha elhull felveszik a fegyverét, és így tovább lánc szerûen. Így is lehet... XD
De nem is kell mondani, hogy a HM a technikára nem épít...
Ha egy haboruba keverednenk, akkor kb 300 000 embert kellene felfegyverezni!
Itt ilyen delszalav partizanhaboru szerusegre gondolj, amikro mar nem katonakrol beszelunk, hanem felfegyverzett honvedo lakossagrol. Ez a leghatekonyabb.
De valoban 6000 regularis katonanak boven eleg. De akar be is gyujthetnenk toluk is. Minek? Harcerteke 0!
Nem veletlen, hogy nem egy kis orszag valasztja azt a taktikat, hogy felfegyverzi a lakossagot. Igy ha bejon az ellenfel tobb millio "katonaval" kell szembeneznie.
Svajc, szlovakia, finnorszag. De nezhetjuk usat, vagy kanadat is. Barki aki ezekbe az orszagokba benyomul, szamitania kell ra, hogy minden utcasarkon ellenallasba utkozik.
Ahogy valamelyik hadvezer meg is allapitotta.
Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer
Bárcsak el lehetne cserélni a majd százhetvenezer AK-t tízezer G36-osra, bõven megérné.
Mert annyi rakétájuk van hogy csak na.
Ja es usanak kinek kellene fizetnie? Kinanak. Na egy jo kis ellensegeskedes, es kina szaladhat a penze utan.
Idealis az ido egy jo kis haborura.
Mar csak indok kell. 😊
(Természetesen önmagában ez így nem igaz.)
Az SM redszer táján gyakorlatilag teljesen elveszett vagyok, hogy mi merre és mikortól képes mire.
A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Valoszinu Japan, Ausztralia, Anglia, Uj Zeland is rogton csatlakozna.
Magyarán a világ nagy része katonailag magasról tojna arra, hogy ott mi lesz.
Nem értem miért van az, hogy egyesek olyan könnyen vesznek III.Vh. forgatókönyveket..
Hát ez az, szvsz nem volnának koalíciós erõk. Még a afgán biluba is úgy kell bárkit lasszóval fogniuk az amcsiknak, max britek, esetleg auszik. De a mai gazdasági helyzetbe mindenki mindent 2x meggondol, még usa is... nincs mibõl...
Most olvasgatok egy Tom Clancy könyvet és abban van, ez nekem túl sci-fi.
Ez most már nyelvészkedés, de szerintem az adott téma honvédelem, tekintve hogy nincs 100%-os rakéta elhárító rendszer. Tudtommal.
mondjuk oly mindegy mikor nincs 5 ezer bevethetõ ember jelenleg a honvédségben.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Az nem sok, ellenben keves. 😞
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
A tok bal oldalára fel kellene tenni az infra bak felfogatását. Ilyen van is a HM-nek. Így a 40 éves távcsõvek és éjjellátók is feltehetõek, vagy egy erre feltett szereléksín is. A sínre bármit felaggathatsz optikának, amit úgy is veszünk, nem mi gyártjuk.
Gránátvetõnek van orosz ami jó rá, de ha M203-azni akarnak azt sem tartom nehezen megoldhatónak.
Az éjjellátó fejre, vagy szereléksínre. A am/paq szerû inra kütyü meg nem tudom mennyire lõszer/fegyver függõ.
Szerintem egy jobb védõképességû mellény/kényelmesebb bakkancs/ivózsák/stb több pluszt adna, mint egy új fegyver.
Ez persze mind szerintem.
2-3 ezer éves kultusza (?) van a japó katonáknak, nem hiszem, hogy papír kutyák lennének oda csapni.