95104

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
A MiG-21bis 1972-ben korának kiemelkedő vadászgépe volt, 1 feletti tolóerő / tömeg aránnyal. Az új hűtütt fejes R-13M rakétáka nem sokban ütött el a kor átlagától. Az F-4E gépek ellen - a kor jenki csúcsvadásza - éles helyzetben képzett pilóta a siker nagyon is reális eséllyel szálhatott harcba.
A szakadék akkor lett nagy, amikor megjelent az AIM-9L és M és a 4. gen vadászgépek. -
Igen, alkothat az ember, ha ezt alá is támasztja valamivel. Amikor leírom azt, hogy miért tekintem alsóbbrendűnek a keleti reptechikáta arra bizonyítékkal tudok jönni és nem az az indoklás, hogy "rakás szar és kész". -
Egyébként a jó öreg 21-es sok mindenkinek nagy kedvence, igazi kultikus szovjet repcsi, de azért mert neked is nagy kedvenced attól még belátod mennyire nem ért semmit a kor nyugati technikájához képest, és most nem arról beszélek, hogy elenyésző számú légi győzelme van mert hát nem arra tervezték. De te ezt mind jól tudod. Szóval nekem is vannak kedvencek minden "oldalon", de ami sz4r az sz4r sajnos el kell fogadni. -
Akkor nem rühelled, csak átlátod a hiányosságaikat. Épp ezért ez a fekete sas nevű bádogdobozról is nyugodtan alkothatsz negatív véleményt. -
Lacusch69 #52300 Én voltam sorkatona. A kezembe került orosz (híradás)technika alapján az orosz cuccok nagy részéről a véleményem: 
(Nem vonatkozik az egyszerűnek mondható fegyverekre, pl. AK
)
-
2. Én eléggé nagy Orosz haditechnika ínyenc vagyok, voltam mindig is, de amit ők csinálnak az már nem tudom lenyelni (köszönhető Molnibalagenak aki úgy rühell minden keletit mint..., most nem találok jó hasonlatot)
Nem tudom, hogy honnan vetted azt, hogy én rühellem a keleti technikát. Azért, mert a légierejük gyak. szinte soha nem volt egyenértékű a jenkivel, attól még nem rühellem. A MiG-21bis pl. az egyik kedvenc repcsim.
Harckocsifejlesztés terén meg mindig is nagyon komolynak tartottam őket.
A PAK-FA-s megjegyzést sem értem. Kinek várakozáson aluli? -
Mindenkinek aki fikázta a Fekete Sas hozzászólásom
1. mit kell alátámasztani és bizonyítani a saját egyéni véleményem és ízlésem. Ti is mikor mentek fagyi kérni az eladóhoz megmagyarázzátok, hogy miért épp citromosat kértek.
2. Én eléggé nagy Orosz haditechnika ínyenc vagyok, voltam mindig is, de amit ők csinálnak az már nem tudom lenyelni (köszönhető Molnibalagenak aki úgy rühell minden keletit mint..., most nem találok jó hasonlatot)
3. Ez a tank is kb PAK-FA szinten szép, hát az is várakozáson aluli egy cucc, akkor ez is ott tart valahol. Egyébként elég ha kinézetre összehasonlítjuk bármelyik nyugati vagy keleti harckocsival. A tartalomról nem is beszélve, ugyan mitől lenne olyan ütős attól hogy a T-34 millimodik reinkarnációja, meg egy átszabott T72/80/90. Vagy csak mert automata a töltő, nem hinném. Ergó egy kalap retek Orosz kivitelben, ami mutatós, drága is de senkinek nem kéne. -
Elviekben az Omszki gépgyár civil mezőgazdasági járművekkel foglalkozik tovább. A pontos állapotát őszintén szólva nem tudom. Az biztos, hogy az utóbbi időben már állami pénzt nem nagyon kaptak. Az Uralvagonzavod-on túl csak a Cseljabinszki iroda kapott pénzt a Sprut-SzD és BMD-4 és hasonló járművekre. Amíg kapott. :)
A Fekete Sas egyértelműen egy aféle "proof-of-concept" lehetett, vagyis az elképzelés életképességét hivatott igazolni. Az alváz egy megnyújtott T-80U volt, plusz futógörgővel. A lényeg a torony és az automata töltőberendezés. Azt talán már sose tudjuk meg, hogy ezek milyen állapotban vannak.
Viszont ha összeesküvés elméleteket akarunk gyártani, akkor a T-90M végülis is hasonló lőszertároló / automata töltő elrendezést mutatott be, csak kisebb méretű lőszertárolóval. -
Ren #52296 A Fekete Sas tervezőirodája nem szűnt meg? A wiki szerint az Uralvagonzavod kapta meg a projekteket meg terveket, gondolom azokat jó mélyre elrakták :) Amúgy szerintem a bemutatott Fekete Sas csak egy 1:1-es makett, legalábbis a torony része. Elvileg 1997-ben mutatták be, akkoriban nem túl sok pénz csordogált arrafelé, szerintem kizárt, hogy bármi komolyat beleraktak volna. -
kisemlős #52295 Bocsánat, ezt nagyon benéztem... -
a műanyag sisak az első két emberen a különlegesek jellemzője.
Szerintem inkább a mögöttük látható Patria személyzetéé, ez esetben. :) -
Szvsz egyszerűbb, ha a konténereket írom le, a többit innen kisilabizálhatod
SUU-30 (USAF, USN, USMC) - CBU-52 / CBU-58 / CBU-71
SUU-49/B (USN, USMC) CBU-55 / CBU-72
SUU-51/B (USAF / ?USN?) CBU-74 / CBU-76 / CBU-77
SUU-54/B (USAF) CBU-75 / CBU-84 / CBU-85 / CBU-86
SUU-58/B (USN, USMC) CBU-78 / CBU-82 / CBU-83
SUU-64/B (USAF) CBU-89 / CBU-98
SUU-65/B (USAF) CBU-87 / CBU-90 / CBU-92
SUU-66/B (USAF) CBU-94 / CBU-97 / CBU-102
SUU-75/B "Rockeye II" (USN, USMC) CBU-99 / CBU-100
SUU-76/B "Rockeye II" (USN, USMC) CBU-99 / CBU-100 -
Sajnos ma ez az "érveléstechnika" csúcsa sokszor... :( -
donatus13 #52291 Szerintem első ránézésre elég modernnek tűnik és kitudja ,hogy mikre képes, és lehet ,hogyha élesben kéne bevetni mint az M1A1 et akkor ez is nagyon sokféle fejlesztést kaphatna,és lehet sokkal alkalmazkodó képesebb a terepviszonyokhoz:) -
Rommel28 #52290 Egyáltalán nem lehetetlen, hogy mást is lehetett csinálni azokban a gyárakban. A jelenlegi siroki lőszergyár(ma MFS) is kettős használatú volt. A rákosi korszak után elég sok hadi gyárat átállítottak kettős termelésre, mert nem volt szükség hatalmas mennyiségű hadianyagra, de kisebb termeléssel gazdaságtalan lett volna a fenntartás.
Én úgy hallottam, hogy a szlovén katonák nincsenek elájulva az FN2000-től.
Szerintem elég otromba a mellső markolata, csak teljes marokkal lehet ráfogni. A képen látható katonák valószínűleg nem az átlagot mutatják, a műanyag sisak az első két emberen a különlegesek jellemzője.
A szlovákok meg a románok is 7,62 lőszerrel rohangálnak, az legalább jó valamire, nem úgy mint a pudlilövő. -
Mit írnak? Azt, hogy a hűtőgépgyár dolgozóinak várakozniuk kellett, mert a közelben lévő laktanyában állomásozó egység a fel- és levonuláskor lezárta azt az utat, amin a dolgozók a munkahelyükre juthattak... -
Szakértői vélemény, alaposan, tényszerű megállapításokkal alátámasztva, komoly háttérmunkával és forrásanyagokkal megtámogatva.
Köszönjük... -
bgabor #52287 Hát első ránézésre nem alkotunk véleményt valamiről, mert a kinézet csak egyetlen szempont a sokból, földi haditechnikai cuccoknál pedig lényegtelen is. -
bgabor #52286 Számtalan megfelelő 7.62x39-es kaliberű fegyvert lehetne rendszeresíteni, például az #52262-ben likeltet is, és akkor nem kellene lőszert váltani. Bár érdekes módon a környéken mindenki meg tudta oldani az átállást a nyugati lőszerre. Igazából szerintem nálunk se valódi akadály ez, csak egy átlátszó ürügy, amivel a teljesen inkompetens HM döntéshozók takaróznak már évek óta, amikor valaki megkérdi, hogy miért van még 2010-ben is évtizedek óta elavult fegyver a magyar katonák kezében.
Amúgy szerintem ez a cigaretta-lőszer, konzervgyár-tüzérségi gránát történet csak urban legend. -
A USAF és US Navy ugyanazon kazettás bombákat használta a '80-as években? Ha nem, akkor mit használtak elsőroban? -
kisemlős #52284 Valami mégiscsak volt..
hűtőgép gyár -
talán a színe az ami kicsit emeli a kinézetét, csoda hogy ez nem a szokásos orosz tarkabarka terepmintás ami semmire sem jó, de jól néz ki (egy darabig)
-
hát így első ránézésre ez a Fekete Sas egy nagy rakás szar, már elnézést. -
Harckocsigyártás biztos, hogy nem volt itthon, mégcsak tervben sem. Tehát ez a része hoax.
A másik kettőben van ráció, amennyiben a gyártósor átalakítható volt a célnak. -
kisemlős #52280 Hm…
Ha már úgyis annyi szó esik a harckocsikról.
Azt még fel tudom ép ésszel fogni, hogy a dohánygyár gyalogsági lőszert gyárthatott volna, hogy a glóbusz konzervgyár a tüzérségnek muníciót, de hogy a lehel hűtőgyár harckocsit?! Ez valóban igaz volt, vagy csak hoax?
A hűtőgép nem igazán hasonlít a harckocsira. Kicsit sem.
-
dohánygyár bezárt lebontották pláza van a helyén... :( -
kisemlős #52278 hm, nézd más oldalról, rendben, hogy az Ak ciki, de 5,56 mm átmérőjű cigarettát szeretnél szívni?
-
Elég futurisztikus a fotó,mintha valami 90-es évek beli Sci-fi hadsereg lenne :d -
Anno én Csiornij Oriol-ként (illetve először Csiorny Oriol) emlegettem, aztán volt egy kis vita, hogy pontosan hogyis kellene helyesen átírni Magyarra, úgy hogy a végén Fekete Sas lett nálam, és kész. :) -
Nem vicces, hogy egy orosz tankot folyamatosan angol nevén emlegetnek? :) -
bgabor #52274 Igen, de mivel 6500 darabot vettek az FN F2000-esből, és összesen 14.000-et terveznek, lehet hogy egy rajnál többet is fel fognak szerelni vele, mert ezt akarják a hadsereg új szolgálati fegyverének. -
kisemlős #52273 Nyugi, ez csak egy raj.... ;) -
donatus13 #52272 Köszi :) -
@Donatus13 és Bgabor:
1.: Jelenleg az orosz hadsereg legmodernebb harckocsija a T-90A, ez egy fejlesztett T-72, új toronnyal, modernebb tűzvezető rendszerrel, éjjellátóval, stb.
2.: Volt hajdanában danában a Szovjetunióban egy T-72-es és T-80-as harckocsikat leváltani szándékozó program. A Harkoviak egy torony nélküli harckocsit terveztek, Molot név alatt, az Omszki iroda a Fekete Sas nevűt, ami a T-80 meghosszbított alvázára került, az Uráliak pedig az Objekt 195 / T-95-ön dolgoztak. A szovjetunió széthullása után a Harkovi gyár ukrajnába került, a Molot fejlesztése leállt, inkább a T-80UD továbbfejlesztésén dolgoztak, ez a T-84 és az Jatagán/Oplot. Az Omszkiak bemutatták a Fekete Sas protot 1997-ben, akkor úgy is tűnt, az állami megrendelés is adott. Aztán kiderült, hogy mégse. 2001-ben az állami pénzeket megvonták, az Omszkiak ismét előhozták a Fekete Sas-t, és igyekeztek exportra kínálni. A háttében valószínűleg az lehet, hogy az Uráli tervezőiroda és gyár (Uralvagonzavod) befolyása nagyobb volt, így az Objekt 195 kapott állami pénzt. Ezt azonban tavaly megvonták tőle, és legalábbis rövid/közép távon a pénz a T-90-esekre megy továbbra is. -
Miért nem lepődök meg, hogy a SigSauer USA terméke? :D -
donatus13 #52269 Akkor elnézést nem tudtam:D azt hittem a T - 95 még csak készül. -
bgabor #52268 A ötvenes éves óta nincs már könnyű-közepes-nehéz harckocsi felosztás. MBT-k vannak meg elvétve könnyű tankok, mint például a Stingray II.
A tervek szerint a Black Eagle fogja váltani a T-95öst. Már szemre is sokkal modernebb mint a T-95-ös. -
donatus13 #52267 Ezek közepes harckocsik nem? Ezeket váltaná a T-95 ? -
JYeti #52266 Black Eagle aus Russland
Y -
Gunslinger #52265 Az MH bakákhoz képest úgy néznek ki, mintha a jövőből jöttek volna.