Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
-Magyarország a gépek költségeinek kb. 1,5%-át fizeti. A rossz nyelvek szerint akartak az elsõ gépnél Gripenekkel egy díszkíséretet, hogy az milyen szépen is nézne ki. Erre odafentrõl (NATO) leszóltak, hogy hát srácok ez szép és jó, de figyelembe véve, hogy mi mennyivel járulunk hozzá az egészhez, nem kellene akkora felhajtást csapni, mintha valóban Magyar gépekrõl lenne szó.
-A Magyar lajstrom szép dolog, de nyugat európában a C-17-eseket üldözik különféle okokból (zajszínt és egyebek), Angliát leszámítva, akik ugye szintén C-17 tulajdonosok. Tehát mi részben ezért is lettünk állomásoztatók.
-A másik ok, ami miatt ide kerültek a gépek, hogy mi vagyunk közel Irakhoz és viszonylagosan Afganisztánhoz. Miután a megpakolt C-17-esek hatótávolsága nem olyan elementálisan nagy, ezért mindenképpen kellett ebbe a körzetbe egy bázis. Én csak azon csodálkozom, hogy Románia miért nem volt alkalmasabb...
Minden orszagban ahol megfordultam eddigi eletem soran a PILOTAKAT a legierot a LEGNAGYOBB TISZTELET OVEZTE. itthon meg.....jaj beszartam olyan hangos volt..stb lol
(A hídnak semmi értelme, mert a két rakpartot kötné össze szerintem és oda a híd átmenõ forgalma nem megy le normál esetben, mert nem is tud... Lehajtani sem lehet oda redesen. Az eredeti híd kapacitásának töredékérõl van szó. Szerintem semmi értelme, a fõváros egy újabb tipikusan hülye ötlete.)
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Pesti ponton-híd, amit a Margit-híd helyébe terveznek. 20 milla a napi költsége. Reális ár ez? Azt megértem, hogy költség a telepítés meg az elbontás, de most egy éven át menne ez, akkor irdatlan nagy kiadás volna. (Hajóforgalom idején megbontják a közepét?)
Egyébként érdekes, hogy Cifu ehhez a témához nem szólt hozzá, õ megmarad a szakmai kérdéseknél. Milyen igaza is van.
A Honvédség dolga lenne, hogy ezeket a dolgokat megfelelõen leközölje és akkor nem lesz gond. (Asszem ezt írtátok is)
Ami pedig a nyugdíjasokat illeti: Õk fõleg nem vicctémák, ha valaki megélte a világháborút...mi mégcsak elképzelni sem tudjuk, hogy milyen az.
Ezért jött a kérdés, hogy te is halálra rémültél e a helikopterektõl, és tervezed e te is értesíteni az ertéelkubot a rendkívüli eseményrõl, mint a nyuggerek? <#hehe>#hehe>
Egyszerûen kíváncsi vagyok, nem mindennap látni formációban _ennyi_ katonai helikoptert. Néha elrepül 1-2, nade 10? Gondolotam hátha tud itt valaki valamit....
ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)
Errõl tudtok valamit?
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)
De egyébként tényleg itt a szép új világ, más gondunk nincs is mint pár vadászgép budapest felett. De benne lehet ez még a mónikasóban is.
Én még mindig úgy vélem,az egészet a bulvármédia gerjeszti.
Tekintve mennyi idõ alatt húz el egy vadászgép,olyan sokáig nem volt mód ijedezni,a hanghatás persze zavaró lehet,de legalább volt mirõl pletykálni a gangon.
Amugy azzal kapcsolatban,mennyire ijesztõ,zavaró egy mélyrepülésben lévõ gép hangja,érdekesebb lehetne az az eset,ami rémlik valahonnan,mikor a holland királyi tengerészgyalogság(ha jól emlékszem)
antiterrorista osztaga rohamozott meg egy vonatot,állitólag SAS szakértõk is voltak ott.Amennyiben nem csal az emlékezetem,a roham azzal kezdõdött,hogy egy Starighter(?)alacsonyan áthuzott a terület felett,megzavarás céljából😊
Ha valaki tudja melyik esetre godolok,összefoglalhatná..nem találok anyagot róla.
Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!
Akkor most életképtelennek minõsülök kéremszépen? :-D
ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD
Mellesleg ugye ezt a repórát ugyan úgy kiadták volna, max nem a temetés miatt. De ez már tényleg OFF.
Én motoros vagyok (inkább csak voltam...), kb. egy tucat barátom halt meg balesetben.
A temetés(ek) után mindenki egyszerre húzott egy kövér gázt a halott emlékére.
Párszor jött ugatni a pap meg néhány környékbeli, de azt javasoltuk nekik, hogy inkább menjenek el...
Sõt, az egyik srác kamionos (is) volt, motorosok mellett néhány kamion is nyomta a dudát, az apja pedig (fejes a szegedi reptéren, a fia is repült) pár "rácsapást" csinált egy sportgéppel a szertartásra.
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
"Panelproli"...Ezt mintha már hallottam voln pár éve egy másik empatikus egyéntõl...
A halál csupán a kezdet...
még a végén eljutunk oda, hogy a katonai tiszteletadás a temetésnél hangtompítóval fog zajlani.
nem kell minden panelproli hülyét komolyan venni. elmondta a véleményét, megértõen bólogatunk, de le kell szarni.
milyen életképtelen gyerek az, aki egy vadászrepülõtõl elsírja magát?
És pontosan itt jön be az, hogy akkor igenis birka. Talán gondolkozzon és tájékozódjon az ember.
Õ pilóta volt, katona, és azon belül századparancsnok. A mezei baka nem kap ilyen temetést, akkor egy civil meg végképp. A gondolkodásra való hajlamot hiányolom ma ebbõl az országból.
(Tudom, hogy csak egy eltúlzott példa volt, de akkor is...)
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Az éhbér meg úgy jön ki, hogy az átlagember szerint a pilóta csak egész nap ül a székében, néha repül egyet, és ezért még pénzt is kap, ahelyett, hogy ott robotolna 3 mûszakban egy gépsor mögött minimálbérért. Aki pedig a gépsor mögött tengeti az életét, annak minden mindegy, ha havi 1000 forinttal többet kap kézhez.
A többit már nem neked szánom, csak úgy általánosságban:
Mindenki alapból lebirkáz, lemarház mindenkit, mindenki más szellemi fogyatékos, agyilag zokni, ha nem úgy gondolja, ahogy én. Ez is tipikus magyar vonás. És ezek az emberek emelik meg igazán a droid / m2 arányt messze az egészséges fölé.
Gondolom, ismerõs a mondás: Aki lassabb nálam az úton, az mazsola, aki gyorsabb, az köcsög.
Még egyszer, nincs gondom a hadsereggel, kellenek, szükségesek, de jelenleg a társadalmi hangulat ellenséges velük szemben. Ezt pedig nem provokálni kell, hanem csitítani. Máskülönben minden Mariska néni és Pista bácsi temetésén követelni fogják a díszrepülést a rokonok, hiszen az jár.
Two tails, two engines! Nem szeretem őket, mert nincs miért...
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."