Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Persze tudom hogy sehol sincs a vedelme a monstrumokeval szemben.
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
Továbbá még mindig egyszerûbb ERA téglákat lecserélni, mint egy passzív páncélzati elemet lecserélni / kijavítani...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Alig kerülnek ki az új beszerzésekrõl vagy tervekrõl infók.
ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD
Ott is elõfordulhat az, hogy egszerûbb ott hagyni, mint szétkapni. Azért ott sincs kolbászból a kerítés. Az AS-ben volt beszámoló és le volt írva, hogy ott is voltak szétesett ócskavas gépek és a környezõ bontó üzemekben is.
Attól, hogy papíron egy szerzõdés szerint tartalék a szerzõdés értelmében nemzetközi szinten, az nem jelenti azt, hogy itthon valóban, mint tartalékként kéne számolni vele, továbbá azt sem igazoljam, hogy miért tikos a kezelési utasítása, mikor a valóság ismert. A Su-27 rendszerben áll még több helyen is, de flight manualja fent van a neten...
Érthetõ mirõl beszélek. Jogilag a gép papír szerint bevethetõnek is lehetne miõsíthetõ, de errõl szó nincsen.
Az, hogy most pont az F-105 és az F-104 jutott elõször eszembe, az sajnálatos, de mint írtam van ezen kívül még pár olyan típus, ami még régebbi és ócskább, mint ezek!!! (Canberra? Sabre? Intruder?) Jó, hogy van pénz ilyesmire náluk.
Végül is szerinted mit kellene csinálni a gépekkel, ha egyszer nemzetközi szerzõdés szabályozza a kezelésüket???
Az adott kérdésre sajnos nem tudok válaszolni.
Szóval kijelenthetõ, hogy olyan szemszögbõl vizsgálva, amit te említettél nincs értelme annak, amit te írtál. Már 20-30 éve sem számoltak velük, mint tartalékkal, max. alkatrészbázis volt más F-104 üzemeltetõknek, de ma már ez sincs.
Mert úgye a 2xmm-esek még toronyban vannak és ezzel nagy szabadságot adnak a lövésznek, de a nagyok rögzítettek vagy alig mozgathatóak.
Azt értem hogy jelentõsebb átûtõképességével így nagyobb vasakat is lõhet, de ezzel nem teljesen más felhasznállási módot követel?
Arra próbálok kilyukadni, hogy régen kemény célpontra lõttek rakétával, puhára meg 20milissel. Most ha beteszik a "páncélvadász" 30 milist akkor nem A-10-est építenek helikopterbõl? A mi-24/35 a Mi-28 és a KA-52 is effelé tart. Na most biztos jobban látják a dolgot mint én, csak nem tudom mit látnak.
Nem az általam említettek a legérdekesebb és legrégebbi típusok amiket ott raktároznak. Ott se lenne pénz a feldarabolásra? Nem hiszem, hogy az F-22-esekhez kéne alkatrészbázisnak az a pár darab ilyen olyan alváltozatú Sabre, Shooting Star...
Azt értem hogy fentrõl látható helyen kell tárolni, de leponyvázni/takarni csak lehetne. Vagy miért nem adjuk oda valakinek? Amíg még repképesek voltak el lehetett volna ajándékozni õket, asszem párat meg is vettek/kaptak múzeumok.
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)
Miért jössz a 9 évvel? Ha 100 évig nem semmisítik meg elõírás szerint, akkor 100 évig lesz létszámban.
Amúgy az amiknál nem áll ott a sivatagban pár F-105? Vagy Starfighter? De bizony... Akkor most mi van? Õnálunk persze komoly oka van... (persze más mint nálunk...) Ne legyünk már egyoldalúak.
Ezt tudtam, semmi új nincs benne számomra.
Ez meghatározza, milyen fegyverbõl mennyi lehet (na ezt maximálisan még csak meg sem közelítjük...).
Ezt is tudom.
És ez a szerzõdés azzal is jár, hogyha kivonsz egy típust, az automatikusan nem kerül ki ebbõl a mennyiségbõl, csak azért, mert azt mondjuk, hogy kivontuk.
Azért ne vicceljünk már. Ez 9 éve volt...
Ki kell tenni elõre meghatározott idõre és helyre (földi, mûholdas, illetve légi felderíthetõséget biztosítani (Nyitott Égbolt megállapodás pl.). Innét csak elõre egyeztetetten lehet elmozgatni, szállítani.
9 év, ismétlem 9 év. (Sponsored by Á.J.<#vigyor2>#vigyor2>)
Aztán csakis akkor lehet leírni a technikát, ha a szerzõdésben foglaltaknak megfelelõen kerül megsemmisítésre az eszköz!
Most megfogtál. Hogyan kellene megsemmisíteni? Mellesleg hogy jön ez ide. Attól, hogy hivatalosan nincsenek kivonva a realitással nem lehet szembemenni. Azól ócskavasak. Ezen nincs mit szépíteni.
[igTehát a magyar MIG-ek még jó darabig létszámban lesznek, mert ugye a megsemmisítés pénzbe kerül, így költséghatékonyabb parkoltatni a betonon, amig az idõ meg nem oldja a dolgokat.
Már régesrég megoldotta.
Ki kell tenni elõre meghatározott idõre és helyre (földi, mûholdas, illetve légi felderíthetõséget biztosítani (Nyitott Égbolt megállapodás pl.). Innét csak elõre egyeztetetten lehet elmozgatni, szállítani.
Aztán csakis akkor lehet leírni a technikát, ha a szerzõdésben foglaltaknak megfelelõen kerül megsemmisítésre az eszköz! Tehát a magyar MIG-ek még jó darabig létszámban lesznek, mert ugye a megsemmisítés pénzbe kerül, így költséghatékonyabb parkoltatni a betonon, amig az idõ meg nem oldja a dolgokat.
Szóval szerintem járd körül a témát, mielõtt valamit hibásan terjeszteni kezdessz.
Per Aspera Ad Inferi.
Lehet azért van mindenfele elszórva a sok vállapos,mert õk a rejtett haderõ. Megtévesztés hoppá!
Mert ha gebasz van akkor felpattannak az íróasztal mellõl oszt irány a had színtér. Mint annó a Luftvaffe-ben. Polgári pilótának voltak álcázva .
Itt is ez lehet a helyzet asszem.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Gondolom sokan tudjátok de az Usa ban is hiány van a katonából.
De az ausztráloknál ,kanadaiaknál stb sincs ez másként.
Haveromat azonnal átvenné az ausztrál hadsereg ha akarja. Szerintem akarni fogja😊
A különbség annyi ,hogy vonzóvá teszik a katonáskodást ,magas fizetés,megbecsülés,adókedvezmények és még sorolhatnám.
Na ez nálunk hiányzik . Azért is írtam az elõbb a tisztekre vonatkozókat,mert azokból viszont annyi van hogy sose fogy el.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Azért ezen a mondaton kicsit megakadtam. Ezek szerint fél éven belûl várható valami külsõ támadás?
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Ha megnézzük a MH tagozódását érdekes dolgokat lehet felfedezni.
Gondolj bele,ha egy influenza vírus leveri a lábáról pl a HK kat üzemeltetõ személyzetet akkor mi lesz. És ez csak egy szimpla minden napos járvány lehetõsége.
Arra azért kíváncsi lennék,hogy a 24000 fõs hadseregünk összetétele milyen arányokat mutat a ténylegesen harcoló valamint az adminisztratív állomány között.