Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
Kapaszkodj meg, az üzemeltetési kézkikönyve ezért itthon még titkos asszem. Vicc. Csak attól a volt üzemetetõtõl nem szerzel más nyelven, akitõl nem akarsz. Ebben az országban szerinted mi az ami rendben van és normális a Honvédelem terén?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

A MIG-21 mint tartalék?? Ez komoly? A 29-ek is tartalékba vonulnak rohadni, vagy kezdünk velük valamit?

Valaki (talán Cifu) olyat írt régebben hogy a rendszerben lévõ hk.-ik sem mind bevethetõek, mert a személyzet egy része missziókban van "bevetve".
Her Laca
Gyanítom ,minden HK hoz egy személyzet. Meg a kb 40-50 éves korosztály akik még az átkosban sorkatonaként megtanulták kezelni õket.
Véleményem szerint nem is a technika mennyisége illetve minõsége a sarkalatos kérdés a honvédelmen belül,hanem az a létszám ami rendelkezésre áll. Szerintem egy országnak nem szabadna semelyik szövetségre támaszkodnia ennyire mint azt magunk tesszük.
Generációk nõnek fel ,öregszenek meg akiknek semmiféle tapasztalatuk sincs még csak a kézi lõfegyverek kezelésérõl használatáról .

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

"A lekonzervált szó a magyarban azt jelenti, hogy rohad valahol. " jaja 😄
de a harckocsik talán jobban bírják a rohadást 😊

Molnibalage
A lekonzervált szó a magyarban azt jelenti, hogy rohad valahol. Lásd pápai gépek. A MiG-21bisz gépekkel, mint tartalékkal számolnak, mikor azok akkor emelkednének el a betonról a gépek, ha valaki hatalmasat rúgna beléjük...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

pletykák szerint olyan 50 darab van lekonzerválva, de hogy igaz e? Az más kérdés.

Punker
az ok hogy 12+3 van hadrendben tartva (és még valamennyi lekonzerválva, hacsak nem ajándékozzuk el mindet iraknak jópofiból) de kb mennyi ember van kiképezve?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Her Laca
De mint megtudtuk ,baj nem lehet,mert egyrészt ugye van modul rendszer,másrészt (megdöbbentõ módon) számítógéppel támogatott a harcászatunk. Mit akarunk még?😄

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Gondolom ezért a modul baromságért is százmilliókat fizetett ki a honvédség valami kormányközeli magáncégnek. <#hehe>

Hát ennél azért már nemnagyon van lejjebb a magyar honvédségnek.

Her Laca
Látom te sem tudsz dûlõre jutni ezzel a irdatlanul magas számadattal😊 😄D

már mint a 15 darabot? 😄

Azok egyébként véletlenül nõttek rá, csak aztán megtartották õket :-)

degenerator
békeidõben minek kikonzerválni az összeset?

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

Her Laca

TG Gida
Aztán jön egy rpg ami nincs modulban és felbomlik a modul.

Isten áldja a pogányokat!

Her Laca
Bizony ,asszem valami soha nem változik.
A hülyeség mindig hülyeség marad bármely korban.
Lehangoló.

valami olyasmi.... 😊
Meg minden modul integrálódhat a másikba mint egy lego ha szükséges harci támogatásban. Elméletileg evvel lesz gyors-reagálású az egész honvédség.
Dehogy gyakorlatban ez valóban gyors azt nem tudom... 😊

Her Laca
Viszont tetszetõs az álcázása. Szépen mutatnak a növények rajta.

Her Laca
Tehát a modulok külön külön vannak a laktanyáikban,majd ha egy esetleges támadás kivédésére egy nagy modulba kell összejönniük akkor elõbb a modulokat szépen egy helyre kell szállítani,hogy egybe legyen a modul. Jól értettem?

nah közbe megtudtam 😊

"Az úgynevezett szárazföldi fegyveres készenléti szolgálatba lépõ harccsoport tûztámogató modulja a dandár harci-támogató zászlóaljától kerül ki – mondja Gulyás Géza õrnagy, az alegység parancsnoka. A július 1-tõl fél éven keresztül készenlétben álló harccsoportnak akkor van feladata, ha az országot valamilyen külsõ támadás éri. Addig a harccsoport minden modulja a saját laktanyájában állomásozik. S készül egy esetleges „bevetésre”.
A tûztámogató modul gyakorlatilag egy század szintû alegység, amely végrehajtó és logisztikai szakaszokból áll. A végrehajtó „részleg” egy harckocsizó, valamint egy páncéltörõ szakasz. Elõbbiek T–72-es harckocsival, míg utóbbiak BRDM harcjármûre szerelt Konkursz típusú páncéltörõ rakétákkal vannak felszerelve. A logisztikai szakasz feladata pedig a szükséges utánpótlási anyagok – például víz, élelem, lõszer, üzemanyag – szállítása, és az elromlott technikai eszközök javítása. A három szakasz tevékenységét pedig természetesen egy parancsnokság irányítja."

és itt a csoda modul támadásban:

jó kérdés 😊
de mindig kiemeli a HM modulba vannak a harckocsik 😊

Torzonborz
ha így menne a csihipuhi akkor már lehet világhatalom lennénk 😄

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

= tíz-tizenkét honvéd leül a fûbe laptoppal a Duna két partján, és multiznak az ARMA2-vel. 😄

http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB

Her Laca
Tényleg! A T72-es ben van számító gép? Modulban természetesen.

TG Gida
Ez a szobafestõé volt😊

Isten áldja a pogányokat!

"A 21. században számítógépet használni akkora dolog ,hogy külön ki kell emelni?"
Az MH-nál igen. :-)
Her Laca
Felkeltette a figyelmem ez a bevetési irány.
Nos pl ezt találtam😊
""A Magyar Honvédség (MH) legnagyobb horderejû, az egész professzionális magyar haderõt megmozdító számítógéppel támogatott harcászati gyakorlatát Bevetési Irány 2009 címmel hétfõn nyitották meg Ercsiben. ""

A kérdésem a következõ. A számítógéppel támogatott az mit jelent?
A 21. században számítógépet használni akkora dolog ,hogy külön ki kell emelni? Döbbenetes.

Her Laca
A modul mit takar? 😊

bevetési irány movin volt vagy 8 t72, ami egyszerre támadott és modulba! A modul a lényeg!
Ha modulba mennek senki se gyõzi le õket 😄

sõt összesen 15 van! Vagyis három van tartalékba erõsítésként. És mindezt villámgyorsan modulba 😊

Her Laca
Tavaly a rep napon mondta egy HK-s srác hogy jó ha hat darab bevethetõ ezekbõl.
Mondjuk komoly elrettentõ egy erõ az már biztos,lehet egy szakasz korszerû eszközökkel felszerelt gyalogos is elbírna velük.

de van 12 darab!
Méghozzá gyors-reagálású modul rendszerbe 😊

Tankok biztos nem - nincsenek. <#nyes>

http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB

qtab986
Benne van a pakliban. Innen csak találgatni lehet. De a réseken át látni a gázcsövet a csõ felett, azt meg minek tennék bele egy játékba? A nagy képen látható sorják nagy része annak is betudható, hogy photospban egy ügyetlen, vagy türelmetlen ember jelölte be a széleket pen tool-al, mielõtt ki lett vágva az eredeti képbõl a fegyver. Egy hiteles szemtanú beszámolója kellene.

Brrr! <#ticking>

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

http://www.unitedarmsonline.com-on láttam.

Eléggé Realsteel cuccoknak tûnnek a többi fegyverek az oldalon!

De találtam szöveges infót is errõl a mûanyag cuccról:

Custom Bushmaster M17S Bullpup

.223 caliber

=modified charging handle

=removed carry handle

=shorten barrel

=added 3 custom picatinny rails

=trigger work

=folding vertical forend grip

=DuraCoat® Duo-Tone finish:

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

SgtChris
Basszus, 30 gép az két századnak felel meg! :-) Talán még Koreában sem vesztett 1 nap alatt ennyit az USAF. Meg a kor technikai színvonalát nézve a szovetek vesztesége mennyi lehetett volna ebben az esetben, ha mondjuk egy 5:1-es veszteséggel számolunk? 150 gép???? Érdekes lenne.

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD

Ha megfigyelted az utóbbi 30 hozzászólás politizálásról szól, és eddig a pontig bele se szóltam. Jó lenne ha nem kizárólag mindig én lennék megintve miatta.

Nem, persze, teljesen mást jelent a haderõ belsõ alkalmazása, mi?

Uhh, ez tuti nem lehet éles lõfegyver, iszonyú igénytelennek néz ki. Gyanúsan csak egy oldalát mutogatják.

qtab986
Custom Bushmaster Bullpup, közeli rokonságban lehet a Bushmaster M-17-el. Mondjuk abból van.
Képek.

Bucser
Egy szóval sem írtam ezt.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

qtab986
Olyan, mint az irániak fostalicskája.

[NST]Cifu
A politizálásból azt hiszem most már elég lesz...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

[NST]Cifu
Egyértelmûen baromság. Elõször is elég jól van dokumentálva az eset. Másodszor 30 gép elvesztését nem lehet csak úgy eltitkolni...

[NST]Cifu
Õszintén szólva tippem sincs, nem láttam még sehol ilyen gépkarabélyt. Mindenestre a mûanyag részek tényleg elég tré minõségûek, elsõre én is airsoft fegyverre tippelnék...

Ez a hülye és a pártja sajnos a jelenlegi szlovák kormány tagja. Ami azért azt mutatja hogy van mögötte támogatás a szavazók részérõl. És ez a nagy különbség az országaink között. Oké hogy válságos idõkben a szélsõségesek mindig elõkerülnek, és lehet hogy a jobbik nálunk is politikai erõ lesz a parlamentben jövõ áprilistól, de soha a büdös életben nem lesz kormányon, az biztos.

Mellesleg amit Slota és Fico csinál az politikai hangulatkeltés, semmi több. Nincs mögötte valós háborús szándék. És bizony sokan tartják Slotát õrültnek Szlovákiában is. És ne feledjük hogy jövõre Szlovákiában is választások lesznek, és akkor minden valószínûség szerint Slota örökre eltûnik a süllyesztõben.

Bucser úgy gondolja hogy ha a jobbik hatalomra kerülne, akkor a hadsereggel regulázná a polgárokat. Meg megfosztaná õket a jogaiktól.
Meg az utcán tankok járõröznének este 10 után. Tudod.

Szokásos agyatlan liberális duma, ezt hallgattuk évekig a most végre végleg eltûnõ magyar "liberális" párttól.

Azért 30 amerikai lelõtt repülõgép is felkeltette volna legalább az amcsi sajtó figyelmét, még ha a kongresszus el is tussolta volna.
Torzonborz
bazz elsõre észre se vettem a muksót . jó kis álca 😄

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/