95113
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Seaweed
    Apam' olyan kerdeseid vannak hogy na :D Nem tudom...
  • f2d
    Aha értem. Utána az ami parancsnok a helyén maradt?
    (vagy előléptették)
  • Seaweed
    Mitudom en! Nem voltam ott. (Fogj egy terkepet es keresd meg az emlitett helyet..lehet csak egy szirt vagy egy bazi kicsi sziget egy vilagitotoronnyal a spanyol partok melett)
  • f2d
    25 tengeri mérföld? Az anyahajóra szerelet radarok/szenzorok nem érzékelték a szárazföldet?
  • f2d
    LOL
    Ez nem lehet, hogy ezek tényleg ennyire hülyék. Térképet csak láttak. Meg ott van a GPS, stb, csúcs modern technika és a dollár milliókon kiképzett legénység.
  • Zsolo007
    Hihetetlen....(pontosabban hihető, hiszen ilyen marhák cxsak az amcsik tudnak lenni, egyszer belebuknak még ebbe az arroganciába! )
  • Seaweed
    Azert az durva hogy a hulye jenki arogans f@szparaszt tiszt szonelkul elarulta a flottakiseret nagysagat, es az uticeljukat!.....

GRAT!
  • Seaweed
    Megalolrotflmao :DDDDDDDD

Hulye arognas jekni bagazs...

Jetflyrol:
    "Amerikai repülőgéphordozó incidense a spanyol partoknál

Az incidenst alátámasztó rádióbeszélgetést, ami a galíciaiak és az amerikaiak között valóban megtörtént, a 106-os tengerészeti vészhívó csatornán rögzítették a galíciai partoknál, Costa de Fisterrán 1997. október 16-án.

**Galíciaiak: (Zaj a háttérben.)**
    Itt az A853 beszél Önökhöz, kérem változtassák meg a pozíciójukat 15 fokkal délre, hogy elkerüljük az ütközést! Önök egyenesen felénk tartanak, a távolság 25 tengeri mérföld.

**Amerikaiak: (Zaj a háttérben)
    Azt tanácsoljuk Önöknek, hogy változtasság meg a pozíciójukat 15 fokkal északra, hogy elkerüljük az ütközést!

** Galíciaiak:
    Negatív válasz. Megismételjük: változtassák meg a pozíciójukat 15 fokkal délre, hogy elkerüljük az ütközést!

** Amerikaiak: (Egy másik hang)
    Itt az Amerikai Egyesült Államok Haditengerészetének kapitánya beszél Önökhöz. Ragaszkodom hozzá, hogy azonnal változtassák meg a pozíciójukat 15 fokkal északra, hogy elkerüljük az ütközést!

**Galíciaiak:
    Mi nem látjuk a kérésnek sem megvalósíthatóságát, sem szükségességét, ezért Önöknek javasoljuk a pozíciójuk 15 fokkal délre történõ megváltoztatását, hogy elkerüljük az ütközést.

**Amerikaiak: (nagyon izgatott, parancsoló hang)
    ITT RICHARD JAMES HOWARD KAPITÁNY, AZ AMERIKAI EGYESÜLT ÁLLAMOK USS ABRAHAM LINCOLN NEVÛ ANYAHAJÓJÁNAK KAPITÁNYA BESZÉL, AMI A MÁSODIK LEGNAGYOBB HADIHAJÓJA AZ AMERIKAI FLOTTÁNAK. KÍSÉR MINKET KÉT PÁNCÉLOS CIRKÁLÓ, HAT ROMBOLÓ, ÖT EGYÉB HAJÓ, NÉGY TENGERALATTJÁRÓ. A PERZSA ÖBÖLBE TARTUNK, HOGY OTT EGY KATONAI MANÕVERT ELÕKÉSZÍTSÜNK ÉS EGY IRAKI OFFENZÍVA ESETÉN VÉGREHAJTSUNK. ÉN NEM AJÁNLOM, ÉN MEGPARANCSOLOM ÖNNEK, HOGY VÁLTOZTASSA POZÍCIÓJÁT 15 FOKKAL ÉSZAKRA!!!! AMENNYIBEN NEM HAJTJA VÉGRE, KÉNYTELENEK LESZÜNK A SZÜKSÉGES LÉPÉSEKET MEGTENNI, HOGY BIZTOSÍTSUK AZ ANYAHAJÓ ÉS A HADERÕ BIZTONSÁGÁT!!! ÖNÖK TAGJAI EGY SZÖVETSÉGES ÁLLAMNAK, TAGJAI A NATONAK ÉS ÍGY ENNEK A HADERÕNEK!!! KÉREM AZONNAL ENGEDELMESKEDJENEK ÉS MENJENEK AZ UTUNKBÓL!!!

**Galíciaiak:

Itt Juan Manuel Salas Alcantra beszél. Mi ketten vagyunk. Velünk van a kutyánk, az ételünk, két sör és egy ember a Kanári szigetekrõl, aki éppen alszik. A Cadena Dial von la Coruna adó és a 106-os tengeri vészhívó csatorna támogat. Sehova nem utazunk, a szárazföldrõl beszélünk Önökhöz. Az A-853-as számú Finisterrai világítótoronyban vagyunk, a galíciai partoknál. Halvány fingung sincs, hogy a spanyol világítótornyok rangsorában hányadikak vagyunk. És megtehetik a lépéseket, amiket szükségesnek tartanak és amelyekre vágynak, hogy a biztonságát a szaros anyahajójuknak garantálják, különösen, hogy nemsokára a galíciai partok szikláin szét fog zúzódni, és ezen megfontolásból ki kell tartanunk amellett és szeretnénk Önöknek mégegyszer a lelkükre kötni, a legjobb, legegészségesebb és legokosabb Önöknek és embereiknek, ha pozíciójukat 15 fokkal délre megváltoztatják, hogy az ütközést elkerüljük."
  • [NST]Cifu
    Hoi!

Alsóágytáras lehet öntöltő is, nem? ;)

Apropó, tartozom egy bocsánatkéréssel, a korábbi német csatahajó-csatacirkáló vitában neked volt igazad. Ma még azt is megtudtam, hogy egyes nézetek szerint még a Bismarck és a Tirpitz sem felel meg a "csatahajó" besorolásnak, a gyenge páncélzatuk miatt...

Szóval maxima mea culpa!
  • harcu
    Mintha rémlene az alsóágytáras-sörétespuska verzió is...
  • Thanatos
    és a pump-action sörétespuska verzió hol marad? :D
  • f2d

KÖSZI, KÖSZI, KÖSZI!!!!!!!!!!!!
  • Zsolo007
    Köszi!
  • Punker
    12-es duggatyús?
  • Ren
    Na akkor:

Pisztolylőszerek:
    .50 AE: 1720 J
    .454 Supermag: 1967 J
    .454 Casull: 2536 J)

Puskalőszerek:
    7,62 mm NATO: 3319 J
    .338 Lapua Magnum: 6782 J
    .600 Nitro Express: 10301 J
    14,5 mm B-32: 32357 J (Gepárd)

De amúgy: http://web4.integraonline.com/~bbroadside/General_Info.html
  • Ren
    Nincs rá rendes magyar szó sajnos. Ha nem muszáj, akkor ne fordítsd le, szerintem így is megérti a legtöbb ember. Ha mindenáron le akarod fordítani, akkor talán "sörétes puskának" lehetne fordítani. Ja az eddigiek a "shotgun"-ra vonatkoztak. A pump-action-t pedig "pumpálós"-nak szokás ford1tani, de szerintem borzasztóan hülyén hangzik a "pumpálós sörétes puska". A "pumpálós shotgun" is csak egy hajszállal jobb :) Egy időben elég sokat láttam "smasszerpuska"-nak fordítva, ami szerintem nem annyira rossz, lévén hogy aránylag rövid, egyszerű és a legtöbben megértik hogy miről van szó.
  • Sanyix
    Dehogyis! Pumpálós akciósátgán így :)
  • Sadist
    Pumpálós sátgán? :D Jobb magyar szót nem tudok rá :D
  • Zsolo007
    A pump-action shotgun-nak mi a magyar neve?
  • Sadist
    CS-ből másoltad? :D Szerintem nem valós adatok. Mondjuk kiszámoltam, hogy mennyinek kéne lennie ezekkel az adatokkal a torkolati energiának, nekem úgy 6766 J jött ki.
  • Zsolo007
    CSSből? :)
  • steweee
    Magnum Sniper Rifle
    Price: $4750
    Country Of Origin: United Kingdom
    Caliber: .338 Lapua Magnum
    Clip Capacity: 10 Rounds
    Rate Of Fire: N/A
    Weight (Loaded): 6KG
    Projectile Weight: 16.2g
    Muzzle Velocity: 3000 ft/sec
    Muzzle Energy: 7000 J

ez valós lehet ? mármint hogy ennyi a csőtorkolati energiája?
  • Sadist
    láb/sec-et átváltod m/s-be, négyzetre emeled, majd megszorzod a golyó tömegének a felével :)
  • steweee
    .600 Nitro Express -nek mennyi lehet a csőtorkolati energiája ? és ez e lőszer vajon mennyivel lehet erősebb mint egy 7.62*51-es lőszer, ha egyáltalán erősebb? csak a kíváncsiság kedvéért.ha jól emléxem a .50-es desert eagle csőtorkolati energiája: Specs:
    Caliber - .50; Bullet Weight - 300 Gr.; For 6 " barrel, Muzzle Velocity - 1438 fps.; Muzzle Energy - 1376 ft-lbs. View the graph For 10 " barrel, Muzzle Velocity - 1664 fps.; Muzzle Energy - 1842 ft-lbs. View the graph ;
    nem igazán tudom az átváltási arányokat, ez jouléban mennyi lehet? 1800 joule?

http://www.zvis.com/dep/depa50.shtml

• Thanatos
    hm, ez mongyuk engem is rédekel , éles lövészetért már emgérné és az alapötlet hogy nelegyen mindenki full impotens ha szükség lenne kényszersorozásra szvsz jó, a körtményt meg le kell szarni :D hol lehet jelentkezni? :P (majd csinálunk jól puccsot belülről és leváltyuk a vezetőséget, na milyen 5let? :P)
  • Thanatos
    azt emgteszi neked bárki msá is nyugi :)
  • MuldR
    Vegyel fol engem is. Ha elessel lohetek, barmibe belepek :)

Ha lenne meg munkasorseg, tuti ottlennek. Igaz utalom, de ki nem szarja le, ha RPKval lohetek
  • katz
  • Duck Dodgers
    Aról->Arról ... sry
  • Duck Dodgers
    Aról az egyetlen apróságról azért ne feledkezz meg , ha az ilyen brigádok egy kicsit feljebb tornázzák magukat akkor azt is megmondják majd neked , hogy merre forgasd a puska csövét ...
  • [NST]Cifu
    Végülis igaz...
  • Punkerwork
    mi bajod az SA-val jó kis brigád volt, ha kapok csúzlit legálisan belépek bárhova :)
  • [NST]Cifu
    Kitünően használható rejtve viselésnél - például egy bőröndbe rejtve. :)))
  • [NST]Cifu
    Való igaz, szép gesztus. De...

Tessék, itt a jövőképük:

A nemzetorség hatályos "törvényi feltételeket igénylo", feladatokkal, és jogosultságokkal, valamint állomány táblával rendelkezo, olyan fegyveres szolgálatra is alkalmas szervezet-hadero, mely tagjai önkéntes (-en), egyenruhát viselo, katonai kötelékekben szolgálatot teljesíto magyar állampolgárok. A nemzetorség - vagyis a nemzetor szolgálat olyan katonai kötelékekben önkéntesen vállalt fegyveres tevékenység, amely képes önálló hátországi feladatok megoldására, a fegyveres erokkel és testületekkel történo együttmuködéssel, a Köztársasági Elnök alárendeltségében.

Tehát, ők jogosultságokkal, állománytáblával, fegyverres, önkéntes erőként akarnak működni. Saját maguknak adományozzák a rendfokozatokat, saját maguk képzelik el, hogy mi a dolguk. Ugyanakkor ez hivatalosan egy szövetség, amelyet az elnöksége irányít!
    Már elnézést, de ez egy vicc.

Holnap fogom magam, megalalpítok egy szervezett, amelynek célja az, hogy segítsek a HM-nek megvédeni a hont. Kinevezem magam Marsallá, és kinevezem a beosztottaimat. Hogy kinek mi a rendfokozata és beosztása, vagy kit veszünk fel, az én, illetve az Elnökség hatáskörzetébe tartozik. Ja, és fegyveres szervetté akarok válni, elérve, hogy jogot kapjanak a szövetségbe tartozók a fegyver viselésre/(tartásra?)/használatra. Természetesen nem tartozom egyetlen politikai tömbhöz sem.

Szerinted ebben nincs semmi kivetnivaló?
    Vagy csak én párosítok azonnal az SA-val?

Az Indexen folyik a vita, hogy van-e értelme nemzetőrségnek (valódinak), miután ugye jelenleg nincs rendes tartalékosképzés a hadseregnek, ergo szükség esetén nincs kit behívni. Azt támogatom, hogy legyen egy önkéntes nemzetőrség, de nem egy eféle önszerveződő csoport által, hanem katonai, állami felügyelettel!
  • Sadist
    És mi ellen védenéd magad vele? Elefántoktól?
  • Punkerwork
    közönséges önvédelmi maroklőfegyver
  • [NST]Cifu
    Passz, ezt especiel nem ismerem, de van .600 Nitro Express revolver például:

Jó kérdés, hogy ez például minek minősül: Puska (lőszer), Karabély (csőhossz, fegyverhossz), vagy Pisztoly (kinézet) :)))
  • Punkerwork
    az hogy kimentek segíteni az árvízkor szerintem rendes dolog.
  • [NST]Cifu
    Én azt hittem, kicsiny nemzetünk nem tud még mélyebbre sülyedni. Tévedtem.

Magyar Nemzetőrség

Egy csapat ember fogta magát, kikiáltotta azt, hogy ők a történelmi Nemzetőrök hagyományainak folytatói. Adtak maguknak rangot és címet is, hiszen a nélkül nem ér semmit az ember. Így például a fő tótumfaktumuk teljes megszólítása: lovag Dr. Dohány András nõr. altábornagy!
    Természetesen van szép egyenruhájuk, öltözködési szabályzatuk, meg minden egyébb (jelentkezni lehet, a jelentkezést az elnökség bírálja el). Eddigi tetteik bizonyítják mennyire komolyan gondolják: felavatták saját zászlójukat, megjelentek Pongrátz Gergely ravatalánál, valamint előléptették saját magukat, ja, és beidézték az egyik nemzetőr vezérőrnagy Úrat jogosulatlan címhasználat vétsége miatt. Ja, meg egy IDPA lövészet megszervezésében is részt vesznek. Alapszabályzatuk is szép, többek között szeretnék elősegíteni a sorköteles fiatalok előképzését, valamint elősegíteni hazánk euró-atlanti integrációját.
    Ehhez természetesen elengedhetettlen a magas rangú társaság (amennyire át lehet látni az M.N.O.SZ tagjainak elsöprő többsége minimum főtiszti rendfokozat büszke tulajdonosa :)).

A dolog egyik fele, hogy ez viccnek szép, végülis előadhatják magukat szép egyenruhájukban, meg minden. A baj az, hogy nagyon úgy tünik, hogy komolyan gondolják. Ettől viszont rajtam a sirógörcs vesz erőt...
  • Sadist
    Ez milyen fegyver? No One Lives Foreverben is hasonló volt, de az is nagyot ütött