95113

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
neuro #19436 Nincs valakinek PASGT sisakra való woodland mintás borítása, amit szívesen eladna? -
"Visszatertek!!"....ugye mindenki emlekszik a nyolcvanas evek kozepere?!
-
MARINES IN LEBANON -
Lehet, hogy marha naív és hozzá nem értő kérdés de miért látom úgy hogy elöbb van a robbanás és csak utánna csapódik be a bomba? Vagy ez egy ilyen "kazettás" típusu bomba?
-
mé mi a különbség?
-
HumEngine #19431
Egy nemzetközi felmérés eredménye "honosítás" után: 1 Tonna biodiesel megtermelése Mo-n max. 0,25 T üzemanyagba (diesel-biodiesel) kerül, plussz a létrejött egyéb bioanyag is hasznosítható:
- fehérje "pogácsa", (meglepően magas áron értékesíthető -állattenyésztés- melléktermék :-))
- biomassza (hasznosíthatósági mutató azonos tőmegü anyag esetén; napraforgószár:akácfa=8:10)
összegezve a gazdaságossági mutatókat, 1:10 a befektetett:létrehozott energiahordozó arány.
A legfontosabb tényező az eredmény elérése érdekében a SZEMLÉLET.
Na ezzel van gond
-
dara #19430 GBU-12.
Bár tudom, számodra nem jelent semmit, hogy én miként azonosítok valamit. -
Hellfire, LGB, or JDAM vajon?!
-
SZU #19428 Válts pozíciót minden lövés után... -
haxoror #19427 Hátsó kupakot nem kell levenni róla?
Hány kiló egy ilyen?
(úgy emlékeztem hogy masszívabb) -
Aszondod az Javelin? Jobban megnézve tényleg igazad van, főleg ha belegondolok, hogy a Dragon már nincs rendszerben elvileg. Ezt benéztem. 
[center]
-
Nah jah...
-
kiskorúbézoltán #19424 Te is sikítanál ha egy 21-est 23-asnak néznék ...
-
kiskorúbézoltán #19423 Cifu , Cifu ... 
Nézz csak szét egy kicsit a J betű felé ...
-
Impressziv
-
dara #19421 1. Teljesen igaz. Csak írta itt korábban bgabor, hogy miért nem vettek az izraeliek valami jobbat. Azért mert nincs. Akkor legalábbis nem volt, és ma is ezzel a rendszerrel van a legtöbb ilyen irányú tapasztalat.
2. Továbbra is igaz, hogy a találat nem egyenlő a megsemmisítéssel, és soha nem is lesz az. Persze ezt lehet játéknak tekinteni a szavakkal, de ezen fogalmak elkülönítése megkönnyíti a randszer teljesítményének elemzését. Az, hogy most a politikusok ezt hogy értelmezik, tulajdonképpen lényegtelen. A lényeg, hogy a fejlesztők mit látnak a számok mögött. -
Szakasz, raj?! Krumpli, burgonya....jovanna regen voltam mar katona 
-
Azt hiszem két habszivacs "kupak", amelyek feladata a rakétaindító cső ill. a rakéta védelme az ütődésektől. Ha megnézed a rakétát indító katona mögött rögtön lehet látni az első "kupakot" is a földön. -
beszélhetünk nyugodtan elmúlt 16-ról.. nem kell sem jobb sem baloldalra mutogatni ha valaki közel került a csuporhoz kiadósan belenyúlt. (talán még most nyalogatják a könyékig mézes kezüket..) -
steweee #19417 a plusz az plusz , a minusz az minusz. ha a jelenlegi pénzügyi helyzetben elengednek 40 milliárdot vkinek ami államadósság, tehát közvetve a magyar állampolgárok pénzéből adakoznak, azt te hogyan neveznéd ? én rablásnak. amúgy tényleg nem az idei költségvetésben lesz ennek jelentősége, de vajon pár év múlva már olyan jól fog állni az ország hogy ma nagyvonalúan lemondhatunk ennyi pénzről ? nem árulok el nagy titkot, ez is annak a "bizonyos érdekszférának" a zsebére ment, mint ahogy a többi kétes ügyleg is az elmúl 4,5 évben.
harcu : úgy látom kissé fogalomzavarban vagy, de az is lehet hogy én. pontosításra szorul a dolog. először is sztem a hibridhajtás menevezés az elektromos áram + benzinmotor párosítást jelenti. a hidrogénhajtás meg a víz üzemanyagot használó. másodszor én nem tudok olyanról hogy normál meghajtást kombinálnának hidrogénhajtással
a magyar hidrogénhajtású buszokról tudnál vmi bővebbet, esetleg linket adni ? én még sosem hallottam róla hogy léteznének, de ennek ellenére nem tartom kizártnak, csak kéne vmi olvasható bizonyíték is
-
etnies #19416 tök jók ezek a képek:))
ha van még tegyél már fel 1 párat.
köszi
-
kiskorúbézoltán #19415 MI-24 -> a 8 fős szállítókapacitás karcsú lenne szakasznak , nem ? :) Legyen inkább raj . ;)
MI-28 -> ha emlékeim nem csalnak akkor - pánik esetén - plusz két főt tud szállítani , persze ez nem szállítókapacitás ... -
Mi az a bumszli a hátsó részén?
Tök olyan, mint egy mikrofon, azért nem szólnék bele. :) -
Egy M47 Dragon tankelhárító rakéta és a katona kezében egy AN/TAS-5 éjjellátó célzórendszer, ami a Dragon irányítására szolgál.
[center]
-
Cat #19409 :)
továbblapoztam, megnéztem párat:
http://www.youtube.com/watch?v=qLDULxQG0H4
Itt a videó közepén van egy ilyen, ez micsoda?
-
"just for camera purposes .. This looks unsafe" :D UNatkoznak a fiúk:D -
Az igazi Rambo
-
a bmw-nek évek óta van hidrogénes típusa. és Németországban is legalább 200 hidrogénes töltőállomást alakítottak... A probléma akkor kezdődik ha külföldre kell menned... -
harcu #19405 Baromság, legalább 10 éve óta közlekednek hidrogénhajtású buszok közúton ITTHON, közmegelégedésre. A baj csak az, hogy a környezet védelme a közlekedési társaságoknak túl sok pénzébe van, ezért a tesztelési fázison sohasem jutottak túl. Szóval nem kell annyira nyalni az amcsik seggét, nem ők találták fel a spanyolviaszt. -
harcu #19404 A hibridmotorok országúti fogyasztása 100 feletti sebességnél több, mint a benzinesé, és a sebesség emelésével arányban parabolaíven nő a benzinfogyasztás. A technika tehát csakis városi fogyasztásban jelent előnyt, gyakorlatilag az akkumulátorok tömege és a kisebb teljesítményű motor - nehezebb kasztni páros ledolgozza az előnyt. A fékezéskor keletkezett elektromos áramot visszatáplálják, hurrá! Azonban mivel gyorsul fel a kocsi odáig, hogy legyen értelme fékezni? Olajszármazékkal, vagy olajszármazék segítségével előállított elektromos árammal bontott vízből nyert hidrogénnel.
A novényi olaj meg jó ötlet, csak az a baj vele, hogy ha Magyarország egész területét bevetnénk mondjuk repcével, és ezentúl repceolajjal hajtanánk a kocsikat, akkor a megtermelt repceolaj pont elég lenne a megművelésükre beállított gépek üzemeltetésére.
Jelen pillanatban csak egyetlen értelmes lehetőség van, ha atomerőművekkel termelik a villamos áramot, és annak segítségével hajtják a járműveket. Ehhez persze meg kell sokszorozni a számukat, de az emberek nem szeretik, ha atomerőmű épül a közelükben, tehát tiltakoznak ellenük. A másik megoldás, hogy kihasználják a természetes energiákat: szél víz árapály. Ezekkel az a gond, hogy a teljes energiafogyasztás akár 5%-át is le lehetne velük fedni optimista becslések szerint. Szóba jöhet a napenergia, de az jelenleg annyira drága, hogy 20 év alatt térül meg a befektetés, de a technika élettartama is pont 20 év. Amellett elég hülyén néz ki minden háztető, mező, erdő, stb napelemekkel beborítva.
-
Cat #19403 Ohh, ezek kizárólag számviteli okok.
"1.: Mi az, hogy 70 milliárdos többletkiadás? Emlékeim szerint 2003-ban a Gripen szerződést módosították, amiben szerepeltek a fizetési mód részletei. Tehát semmiféle újdonságot nem kellett volna ennek a tételnek jelentenie..."
De igen, mert a kormány ugy számolt, hogy mivel a gépek árát sok évre elosztva fizetik ki, ezért a költségvetésben is sok évre elosztva, apránként jelenik meg. Az Eurostat szerint másként kell számolni.
"2.: Ha valaki tartozik nekem és nem tudom, hogy mikor fizeti vissza, akkor miért jelentkezik többletkiadásként ennek az összegnek az elengedése? A költségvetés úgy készült, hogy ezt az összeget Irak idén befizeti magyarországnak?"
Bal oldalon az van, hogy tartozik, jobb oldalon hogy követel - ennek különbsége ugye a hiány, vagy a lehetséges bevétel. Ha az egyik "követel" tételt kihuzod, az veszteségként jelentkezik az eredményben. Ha a Józsinak adtál 10 éve 50 ftot, és ugyan egy fillért se fizetett vissza, de kihuzod, hogy már nem is kell megadnia, az nálad veszteségként ma jelentkezik, nem 10 éve. -
HumEngine #19402 Az iraki adósság elengedése 40 milliárd forint nem tervezett kiadás.
Drága volt a Táncsics börtön poén :-(
Komolyabbra fordítva.
Putyin látogatása után 1 hónapon belül eladták egy azonosíthatatlan tulajdonost képviselő off-shore cégnek a tengiz-i követelést a névérték kb. 1%-ért!!!
Bush látogatása után pedig lemondott az állam az iraki Milliárdokról.
Évek multán az egy biztosan behajtható követelés lett volna.
Ezek a hírek a kereskedelmi TV-kben most nem lényegesek. Mert A k-TV-k pénzből élnek.
OFF-volt csak "kicsit" dühít
-
Wlakos #19401 Mostanság Izraelre hullik rendesen rakéta! Nem olyan szép kövér mint a scud, de azért rakéta. Nem is megy a védekezés semmivel. -
Én nem értek olyan elvetemült módon a gazdasághoz, de két dolog:
1.: Mi az, hogy 70 milliárdos többletkiadás? Emlékeim szerint 2003-ban a Gripen szerződést módosították, amiben szerepeltek a fizetési mód részletei. Tehát semmiféle újdonságot nem kellett volna ennek a tételnek jelentenie...
2.: Ha valaki tartozik nekem és nem tudom, hogy mikor fizeti vissza, akkor miért jelentkezik többletkiadásként ennek az összegnek az elengedése? A költségvetés úgy készült, hogy ezt az összeget Irak idén befizeti magyarországnak? -
Na igen, de hiába kapják meg ingyen, ha egyszer nem működik megfelelően.
Nem úgy ismerjük az izraeli hadsereget/mentalitást mint akik belenyugodnának az ilyen helyzetbe, ahelyett hogy villámgyorsan ne próbálnának más típust beszerezni/fejleszteni (ismervén az izraeli elektronikai és fejlesztési kapacitást, '91 óta nyugodtan kifejleszthettek volna saját rendszert is).
A Patriotot azóta azért rendesen továbbfejlesztették, külön kitérve a robbanófej elfogásának problémájára. Valamennyit mindenképpen javult az eredménye, és mindenképpen egy lehetséges eszköz a rakétavédelemre. Egyébként pedig Izrael eléggé komolyan dolgozik saját ill. az USA-val közös rakétvédelmi programjain. Az MTHEL (ami gyakorlatilag egy lézeres légvédelmi / rakétavédelmi berendezés) is ezen programok egyike volt (amíg a Pentagon meg nem szüntette a pénzelését), de izrael a hírek szerint dolgozik tovább a lézeres rakétavédelmi rendszeren. -
Mondj egy olyan akkor már rendszerben levő légvédelmirakéta rendszert, amely ennél többre képes.
Attól, hogy más rendszer sem volt igazán képes a feladatra, még nem jelenti azt, hogy ettől sikeres volt a Patriot. :)
Bush-nak meg annyiban mindenképpen igaza volt, hogy képesek voltak eltalálni a közeledő rakétákat.
Ha már autós hasonlattal jöttél, akkor ez kb. olyan, mintha egy autóversenyző bizonygatja, hogy ugyan igaz, hogy nem értünk be célba, de már láttuk a kockás lobogót. :) -
Cat #19397 híreket olvasgatok.
Az idei eredményszemléletű, közel 1.000 milliárd forintos többletkiadásból az egyszeri tételek 500 milliárdot tesznek, illetve tettek volna ki, ha elmarad a kiigazítási csomag. Ebből az Eurostat döntése nyomán a Gripen vadászgépekre fordított összeg 70 milliárdot - a GDP 0,3 százaléka - jelent. Az autópálya építkezéseknél azok az állami kiadások, amelyeknél januári 30-ig a készültségi fok nem érte el az 50 százalékot, 130 milliárdos kiadási többlettel járnak. Az iraki adósság elengedése 40 milliárd forint nem tervezett kiadás. Az árvízi védekezés és a helyreállítás költsége összesen 40 milliárd forintjába kerül a költségvetésnek. Az önkormányzatok választási években a felszaporodó beruházásaik miatt a szokásosnál nagyobb hiányt halmoznak fel, ez a tétel idén 120 milliárd forinttal növeli a hiányt.
------------
1. 70 milliárd irtó nagy összeg.
2. biztos hogy egy olajállamnak el kellett engednünk az adosságát? ezt a 40 milliárdot gyakorlatilag az amcsiknak adtuk oda... Tiz év mulva kaphattunk volna 70-80 milliárdot, és akkor már simán ki is tudják majd fizetni. -
Cat #19396 vedd meg inkább ezt:
A Ford elkészítette az első kereskedelmi forgalomba szánt hidrogén motort
Dearborn, 2006. július 18., kedd (MTI-ECO/APA/AFP) - Az amerikai Ford autógyár a világon elsőként elkészítette az első kereskedelmi értékesítésre szánt hidrogén üzemű motort. Az első 20 példányt autóbuszokba építik be és még az idén forgalomba állnak az Egyesült Államokban. A Ford szóvivője kifejezte reményét, hogy a motorok nemsokára nem kerülnek majd többe a hagyományos benzin motoroknál. A hidrogén üzemű motorok legnagyobb előnye a környezetbarát üzemeltetés, hátrányuk viszont a viszonylag alacsony teljesítmény. -
A hibrid hajtásban ott csücsül a benzin vagy dízelmotor városon kívüli használathoz. Tehát maximum a benzinfelhazsnálást csökkenti de nem tesz "függetlenné" a benzintől. Az egyetlen igazi megoldás szerintem a növényi olajokkal való meghajtásra átalakított motor lehet... csak abban meg nincs jövedéki adó ezért nem legális na meg nem is környezetbarát:) de a hibriddel keresztezve meg lehet szabadulni a kúolajfüggéstől:) csak túlságosn is jó üzlet az olaj... De majd el fogy:) -
steweee #19394 nem teljesen, hiszen a hibridhajtásnak is pont az a lényege, hogy a fékezéskor keletkező energiát elektromos árammá alakítja, és nem is kevés sikerrel, hiszen már luxusjárművekben is alkalmazzák, nem túl meglepő módon a toyota lexus is200 hibridben ha jól emléxem, tehát van realitása a dolognak, menetteljesítmény kompromisszumok nélkül.
bár igazad van ahhoz is kőolaj kell, viszont nem hálózati áramról történik a feltöltés és az előállítás, hanem a korábban létrehozott kőolajból származó mozgási energiát forgatja vissza újrahasznosítható elektromos energiává
egyébként most dolgoznak az ionizálón, tulajdonképpen azon múlik minden, hogy mennyi elektromos áram kell ahhoz, hogy megfelelő mennyiségben álljon rendelkezésre a durranógáz, ill adott pillanatban a vízbontáshoz szükséges energia a fogyasztás függvényében
amúgy én sem tartom valószínűnek hogy működni fog, de egy próbát megér. ha más nem jól szórakozik rajta az ember hogy kísérletezget. a tervrajzokban és a videókon amit nézegettem már léteznek működő példányai és kiforrott technológiái a dolognak, de mondjuk én szkeptikus vagyok. ellenben ha mindenki ilyen lenne még barlangban laknánk