408
milyen oldalak vannak ezzel kapcsolatban ?
-
#168 IImentésakkormegmindenmeghalt -
#167 Hello
Tolsztoj - Ivan Iljics halála című könyv rövidítése kéne, scannelt, gépelt, bármilyen megoldás érdekel. KEDD ESTÉIG.
Köszi. -
#166 ÁÁ mi azt mi is mozs vettük... -
Vlala #165 igen
Vörös és fekete -
Shadow_THH #164 stendhal - vörös és fekete
meg van-e valakinek? -
#163 zabhegyező megvan vhol? -
#162 félre ne érts, van amit érdemes elolvasni, de van közte sok trágya -
#161 vagy mert annyira nincs idejuk, es a tanarok kenyszerkepzetekkel probaljak magukkal elhitetni, hogy a diaknak ugyn van ideje/kedve minden heten egy 600 oldalas regenyt elolvasni, ugy hogy mellette sportol, tanul a masik 8 tantargyra, n-e-t-a-l-á-n-t-á-n nem kocka es nem rohadt netes forumokat buj egesz nap, hanem szorakozni is eljarna, esetleg meg egy hobbija is van, vagy csak neha leeresztene hogy ne egy stresszes hulyegyerek legyen, es ne is egy olyan hasznavehetletlen nulla tudaszszintel rendelkezo moha mint egy amerika.
nem vannak tulterhelve? vannak a gepek, es vannak az emberek. a gepeket lehet terhelni engem nem -
Vlala #160 Uramisten, mekkora flémet indítottam már megint, ráadásul offozok is, jelölöm magam egy lámára -
Vlala #159 Itt álljunk meg egy szóra! A tanár csak tanít, a gyermek tanul.
(most ne menjünk bele az új törvényjavaslatba, amely szerint a gyermeket 1-3 osztályokban csak a szülő engedélyével lehet megbuktatni, a házi feladat felesleges, a kötelező olvasmányok kijelölése pedig egyenesen szadizmus)
Sajnos a NAT követelménye a béka hátsója alatt van. Sok diákba pedig belenevelik a szülők és tanárok, hogy a kettes már elégséges, nem baj, ha rezeg a léc, csak ne essen le.
A másik, hogy a gyermek lehet, hogy általánosban még tudott hangosan olvasni, azonban 7.-8. osztályos korára kiismerete a tanárt, a középsuliban pedig sokan már nem veszik komolyan a magyart, vagy éppen únják. Az olvasási készséget folyamatosan fenn kell tartani, mert ha nem gyakorolsz, elvész.
Különben hiába jártatom a számat (bosc, az ujjaimat), ha a diák és szülő tökéletes, akkor csak a tanár lehet a hibás. :-)
Borcsa: én értelek, csak Te nem értesz engem.
A kötelezőknél mindig úgy olvastam, hogy a napi (előre kijelölt) olvasásom után leírtam egy füzetbe néhány gondolatot arról, amit aznap olvastam. Tudod, mint az "Ez történik a héten" a Barátok köztben. Ezt hívtam olvasónaplónak, és akár évzáróra, akár érettségire elő tudtam szedni a füzetet, és fel tudtam belőle készülni. De biztos bennem van a hiba, mint mindig... :-) -
#158 es egyeb okok is vannak, de most nem fogok erol ertekezest irni, javaslom az idevago szakirodalom beszerzeset es tanulmanyozasat -
#157 eloado pedig ne felolvasson, annal szarabb nincs -
#156 az alsotagozatos tanar tehet, es nem a gyerek
tanbar letedre nekem kell oktatni teged pedagogiara, anno ellogtad az orakat? -
#155 en nem vagyok a nem olvasok partjan. de azert velem is megesett, hogy nem volt idom elolvasni vmit dogara. mentsegemre szolgaljon hogz (akar hiszed akar nem) utana mindig elolvastam (mert erdekelt).
mellesleg en sem tok hangosan olvasni, mert gyorsabban jar a szemem mint a szam.
es a roviditett pedig tokeletesen alkalmas arra, hogy a nyaron, azaz kb 5-6 honapja olvasott konyvek tartalmat felelevenitsd. -
Vlala #154 Hasonló mondat: "Igen, benne vlt a kipörgésgátló az autóban, de nem használtuk" /M. Schumacher/
Ez így nagyon átlátszó, ha már olvasta, akkor meglenne a sztori... hacsak nem lyukas a feje :-) -
Chaos Mad #153 remélem igazad lesz. -
Chaos Mad #152 nem olvasó naplónak kellett neki, hanem csak a sztorija
meg már ovasta is. -
Vlala #151 Nem kell mindent utolsó pillanatra hagyni, aztán megoldatni másokkal. :-) Szerintem nem tegnap adták ki a kötelező olvasmányt, általában van rá egy nyarad.
Mike: "arról, hogy nem tudnak olvasni, nem ők tehetnek" hanem ki? Nem igazán értelek...
Arról van szó, hogy olyan munkahelyi pozícióba kerül (egyre gyakoribbak a multicégek, ahol szükség van ilyenekre), ahol esetleg alkalmi előadó lesz (akinek a szerelősor az életcélja, az tényleg ne olvasson semmit.), fel kellene olvasni valamit, ehelyett hebeg-habog, elrontja a hangsúlyt, kihagy néhány fontos szót, az alkalmazottak jobb kedvű fele kiröhögi, a másik fél felháborodik, hogy hogy a fenébe került ez erre a posztra. Úgy rúgják ki, hogy Föld körüli pályára áll. -
#150 bár el tudom képzelini a szitut, hogy holnapra kell, és még ezen kivül sokoldalas tanulnivaloja van, igy örül, ha a röviditett elolvasására lesz ideje (...) -
#149 nem kell a nagybetüs életben felolvasni semmit
az érettségitől meg nem kell fosni, nem nagy szám -
#148 arról, hogy nem tudnak olvasni, nem ők tehetnek -
Vlala #147 Bánk bán storyja pár sorban:
Hol volt, hol nem volt, élt egyszer egy Bánk bán. Volt egy feesége, mert ugyan mennyi is lett vóna, ezt az egyet Melindának hívták.
Akkoriban Gertrudis volt a krályné.
VBánk bánnak volt néhány testvétre :-), úgymint Petur bán, Tiborc és a többi.
Aztán sorra kinyírt mindenki mindenkit, Melinda megőrült, a többiek halottak, Bánk az egyetlen túlélő.
Egyébként az ilyen olvasónapló-írásoknál vigyázzatok, a tanár két kérdésből rájön, hogy olvastátok-e a kötelezőt.
Nem ciki olvasni, a műveltség része!
Az viszont ciki, hogy a magyar fiatalok 30%-a egyszerűen nem tud olvasni. Hangos felolvasásnál akadoznak, kihagynak szavakat, sorokat, teljesen mást olvasnak. Miért? Mert a kötelezőket megnézik videón, elmeséltetik maguknak az SG-n, és lám, mennyi szabadidejük lett hirtelen.
Amit ezzel veszítenek, az "csupán" ennyi:
- műveletlenek lesznek
- nem tudnak helyesen írni, mert az is az olvasással fejlődik
- nem tudnak olvasni, ha egyszer az Élet (tudjátok, a nagy K betűs) úgy hozza, hogy közönség előtt kell hangosan felolvasniuk egy szöveget, kész égés lesz;
- az érettségin szétszedik a tanárok, mert a kötelező végigolvasásából biztos, hogy benned marad annyi (hacsak nem a Viva vagy a Prvate Gold közben olvasod :-), viszont az olvasónapló copy-paste-szerű megtöltése semmi maradandót nem hagy benned;
ui.: a puska.hu-t 10-ből 9 magyartanár ismeri és felismeri...
ui. ui.: a Bánk bán nagybetű... -
Chaos Mad #146 talán puska.hu -
OPM #145 a bánk bán storyját nem tudjátok hol találhatnám meg pár oldalban
már olvastam, de most az ismétléshez kellene és semmire nem emlékszem belőle így 2 év távlatából
htx -
Chaos Mad #144 megvan .doc-ban már :)
megtaláltam :)))
www.puska.hu mi mindenre jo :))) -
Shadow_THH #143 az nekem is kell jövő hétre jó hogy mondod lol -
Chaos Mad #142 *Ivan Iljics halála -
Chaos Mad #141 Iven Iljics halála megvan valakinek? :)
na mer azt nem olvasnám el semmi képp se. -
Chaos Mad #140 huh.. elküldhetnéd.. megköszönném. -
#139 Van róla egy doc fileom, amiben a tartalom, szereplők bemutatása van, meg pár mondat még. Kell? -
Chaos Mad #138 hi all
nekem Az ember tragédiájából kell egy 4 oldalas házidolgozatot irnom, méghozzá 3 témában: Madách jelene, az emberiség jövöje, a tömeg szerepe.
ha valaki tud segiteni akármivel/akármiben, azt megköszönném.
jah és határidös munka, dec. 15-ig kell beadni
thx all
-
OPM #137 Ugyanez a "problémám". Tudna vki segíteni?
htx -
Shadow_THH #136 a kandid nagyon szar de ha rendesen leirod a címét a kereső találni fog belőle párat... -
#135 figy! nekem a kandid kéne nem tud valaki egy heléyet??????
sürgős mert holnapra kéne -
World Funeral #134 A tanárunk mondta a múlt héten, hogy rövidítve olvassuk el, mert 300 oldal, v mennyi alapból, és írjuk le a füzetbe.
Csak az a baj, hogy a könyvtárban nincs meg röviden és nemtom máshonnan sem beszerezni. -
#133 de -
Shadow_THH #132 lol oO -
Vlala #131 Nem Te kérted az Apostolt? -
#130 deiken :D -
#129 Shakespeare: Hamlet
A fiú szerette a lánytat, de az nem merte szeretni őt mer a titokzatos gyilkos ellopta a csodatévő gyűrűt. Igen ám de az öreg halász beszélt a kékmadárral és akkor a felkelők nagy győzelmet arattak. Vége.