Kötelezõk röviden !

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mike at home
es egyeb okok is vannak, de most nem fogok erol ertekezest irni, javaslom az idevago szakirodalom beszerzeset es tanulmanyozasat

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Mike at home
eloado pedig ne felolvasson, annal szarabb nincs

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Mike at home
az alsotagozatos tanar tehet, es nem a gyerek
tanbar letedre nekem kell oktatni teged pedagogiara, anno ellogtad az orakat?

Borcsa
en nem vagyok a nem olvasok partjan. de azert velem is megesett, hogy nem volt idom elolvasni vmit dogara. mentsegemre szolgaljon hogz (akar hiszed akar nem) utana mindig elolvastam (mert erdekelt).

mellesleg en sem tok hangosan olvasni, mert gyorsabban jar a szemem mint a szam.

es a roviditett pedig tokeletesen alkalmas arra, hogy a nyaron, azaz kb 5-6 honapja olvasott konyvek tartalmat felelevenitsd.

engem gyíkká változtatott de már elmúlt

Hasonló mondat: "Igen, benne vlt a kipörgésgátló az autóban, de nem használtuk" /M. Schumacher/

Ez így nagyon átlátszó, ha már olvasta, akkor meglenne a sztori... hacsak nem lyukas a feje :-)

remélem igazad lesz.

nem olvasó naplónak kellett neki, hanem csak a sztorija
meg már ovasta is.

Nem kell mindent utolsó pillanatra hagyni, aztán megoldatni másokkal. :-) Szerintem nem tegnap adták ki a kötelezõ olvasmányt, általában van rá egy nyarad.

Mike: "arról, hogy nem tudnak olvasni, nem õk tehetnek" hanem ki? Nem igazán értelek...

Arról van szó, hogy olyan munkahelyi pozícióba kerül (egyre gyakoribbak a multicégek, ahol szükség van ilyenekre), ahol esetleg alkalmi elõadó lesz (akinek a szerelõsor az életcélja, az tényleg ne olvasson semmit.), fel kellene olvasni valamit, ehelyett hebeg-habog, elrontja a hangsúlyt, kihagy néhány fontos szót, az alkalmazottak jobb kedvû fele kiröhögi, a másik fél felháborodik, hogy hogy a fenébe került ez erre a posztra. Úgy rúgják ki, hogy Föld körüli pályára áll.

Borcsa
bár el tudom képzelini a szitut, hogy holnapra kell, és még ezen kivül sokoldalas tanulnivaloja van, igy örül, ha a röviditett elolvasására lesz ideje (...)

engem gyíkká változtatott de már elmúlt

Mike
nem kell a nagybetüs életben felolvasni semmit
az érettségitõl meg nem kell fosni, nem nagy szám

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Mike
arról, hogy nem tudnak olvasni, nem õk tehetnek

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Bánk bán storyja pár sorban:
Hol volt, hol nem volt, élt egyszer egy Bánk bán. Volt egy feesége, mert ugyan mennyi is lett vóna, ezt az egyet Melindának hívták.
Akkoriban Gertrudis volt a krályné.
VBánk bánnak volt néhány testvétre :-), úgymint Petur bán, Tiborc és a többi.
Aztán sorra kinyírt mindenki mindenkit, Melinda megõrült, a többiek halottak, Bánk az egyetlen túlélõ.

Egyébként az ilyen olvasónapló-írásoknál vigyázzatok, a tanár két kérdésbõl rájön, hogy olvastátok-e a kötelezõt.
Nem ciki olvasni, a mûveltség része!
Az viszont ciki, hogy a magyar fiatalok 30%-a egyszerûen nem tud olvasni. Hangos felolvasásnál akadoznak, kihagynak szavakat, sorokat, teljesen mást olvasnak. Miért? Mert a kötelezõket megnézik videón, elmeséltetik maguknak az SG-n, és lám, mennyi szabadidejük lett hirtelen.
Amit ezzel veszítenek, az "csupán" ennyi:
- mûveletlenek lesznek
- nem tudnak helyesen írni, mert az is az olvasással fejlõdik
- nem tudnak olvasni, ha egyszer az Élet (tudjátok, a nagy K betûs) úgy hozza, hogy közönség elõtt kell hangosan felolvasniuk egy szöveget, kész égés lesz;
- az érettségin szétszedik a tanárok, mert a kötelezõ végigolvasásából biztos, hogy benned marad annyi (hacsak nem a Viva vagy a Prvate Gold közben olvasod :-), viszont az olvasónapló copy-paste-szerû megtöltése semmi maradandót nem hagy benned;

ui.: a puska.hu-t 10-bõl 9 magyartanár ismeri és felismeri...
ui. ui.: a Bánk bán nagybetû...

talán puska.hu

a bánk bán storyját nem tudjátok hol találhatnám meg pár oldalban
már olvastam, de most az ismétléshez kellene és semmire nem emlékszem belõle így 2 év távlatából <#nemtudom>

htx

megvan .doc-ban már :)
megtaláltam :)))
www.puska.hu mi mindenre jo :)))

az nekem is kell jövõ hétre jó hogy mondod lol

http://www.lohere.net - a MagyarChan

*Ivan Iljics halála

Iven Iljics halála megvan valakinek? :)
na mer azt nem olvasnám el semmi képp se.

huh.. elküldhetnéd.. megköszönném.

Bandee1987
Van róla egy doc fileom, amiben a tartalom, szereplõk bemutatása van, meg pár mondat még. Kell?

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

hi all
nekem Az ember tragédiájából kell egy 4 oldalas házidolgozatot irnom, méghozzá 3 témában: Madách jelene, az emberiség jövöje, a tömeg szerepe.
ha valaki tud segiteni akármivel/akármiben, azt megköszönném.

jah és határidös munka, dec. 15-ig kell beadni

thx all

Ugyanez a "problémám". Tudna vki segíteni?
htx

a kandid nagyon szar de ha rendesen leirod a címét a keresõ találni fog belõle párat...

Johnyy
figy! nekem a kandid kéne nem tud valaki egy heléyet??????
sürgõs mert holnapra kéne

Red neck burn out mid west mind, Who said date rape isn\'t kind?

A tanárunk mondta a múlt héten, hogy rövidítve olvassuk el, mert 300 oldal, v mennyi alapból, és írjuk le a füzetbe.
Csak az a baj, hogy a könyvtárban nincs meg röviden és nemtom máshonnan sem beszerezni.
ranGer2
de

Ha az idegenek olyan okosak, hogy tudnak utazni az ûrben, akkor miért a leghülyébbeket rabolják el?

lol oO

Nem Te kérted az Apostolt?

ranGer2
deiken :D

Ha az idegenek olyan okosak, hogy tudnak utazni az ûrben, akkor miért a leghülyébbeket rabolják el?

tomsolo
Shakespeare: Hamlet

A fiú szerette a lánytat, de az nem merte szeretni õt mer a titokzatos gyilkos ellopta a csodatévõ gyûrût. Igen ám de az öreg halász beszélt a kékmadárral és akkor a felkelõk nagy gyõzelmet arattak. Vége.

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

Na látod, nem olvastál nyáron, most meg parázol...
Nem mondta a tanító néni, hogy a kötelezõ olvasmányt kötelezõ elolvasni?
Rövidítve: É. A.

Ranger Nehéz a boldogságtól búúúcsúúút venni...
Calver Nekem csak Sziget fesztiváli veszedelmem van.
Shadow NE ORDÍCCS!
Bad BoysA betû ellenség? Egybõl filmen...

Bazmeg, ne legyetek már ilyen tahók, senki nem döglik bele egy kis olvasásba.

Üdw!
Nincs meg vkinek Kosztolányitól az Édes Anna rövidítve?
Hétfõig kellene.
ranGer2
Petõfitõl az Apostol kéne... köcce elõre is.... :P

Calver
nincs vkinek egy röviditett Szigeti Veszedelme véletlenül?

"The trees move. Do you not see it?"

angello
kötelezõ röviden :

lessie hazatér :
lessie megszületik . lessie elmegy . lessie hazatér. lessie megdöglik.

Itt van a bölcsesség. Akinek értelme van, számlálja meg a fenevad számát, mert emberi szám, és annak száma hatszázhatvanhat.

thx!

hyyb
itt

(kicsit hosszu)

Encyclopedia Britannica-t röviditését keresem!

\"Life is around you and in you.\"

Victor Hugo - A párizsi Notre Dame !!!

SÜRGÕS! LÉGYSZIIIIII

Bandee1987
Most fejeztem be a Sorstalanságot. Nálunk ez most ajánlott olvasmány, és mivel a téma is érdekelt, ezért elolvastam.
Vélemény: Nem volt rossz, de némely helyeken kifejezetten unalmas. Pl. Amikor fekszik Buchenwaldban, és leírja azt, amit látott, az csöppet sem volt izgalmas vagy érdekes. De voltak benne nagyon jó részek.
Sztem nem egy Nobel-díjas alkotás, de semmiképpen nem mondanám rossznak.

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

na senki se tud segíteni?

segítsetekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

tud valaki nekem segíteni egy két kötelezõ olvasmány kéne filmen
pl:Légy jó mindhalálig és a Twist Oliver meg a Szent péter esernyõje

Mike at home
Vanugyeakkor o mire elmennek o, meg eztaztmivelnek, mindenefele, vege

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

lee86
Móricz Zsigmond Úri Muri röviditése nincs meg valakinek? elég fontos lenne..köszönöm! :)

&#161;Hala Madrid!

traXion
Már kaptam, köszönöm.

traXion
Valaki tud
Victor Hugo - A párizsi Notre Dame
rövidítést? Bármilyen megoldás érdekel (skannelt, weblap...). Sürgõs!

Kánya
a #67 nem olyan tömör szerintem..

senki? :(