1678
Joystickok, gamepadok és más játékvezérlők
  • Solt
    Na most Én jövök! :D

Alkottam egy nagyot... :S Beakartam zsírozni a Cyborg Evo Force-t, de elég flegmán tettem, és valami nem odaillő a "tálcára" került. Most mozgatás közben, hallom ahogy súrlódik, és szorul is a joy! :(

Szétszedtem, de igazából nem látom a módját, hogy lehetne a tálcájához hozzáférni... Szedett már szét ilyet valaki?
  • repvez
    Egyébként azt nem is értettem, hogy egy hardware elemet hogyan akarsz softweresen kiiktatni
  • repvez
    Akkor a legfájdalommentesebb megoldás ha gyorskötözövel összehuzatod a rugót vagy drottal és kész is
  • Scottt
    Nekem meg főhet a fejem, hogy a faszba lehet ezt kikapcsolni szoftveresen,de szerintem nem lehet.
    Szétszerelni nem akarom mert összerakni már nem tudnám^^
  • Solt
    Persze mert nekem FFB-s van... azt hittem neked is, ezért okoskodtam, aztán szépen alaposan be is égtem! :D
  • Scottt
    Őszintén bevallom szoftveresen akartam volna megoldani.Frissítettem Drivert meg mittomén,de nincs olyan fül ahol ezt lehet állítani
  • Solt
    Többet nem iszom! :D :D Ebben az esetben érvénybe lép repvez javaslata! :D
  • Scottt
    Solt nekem nincs olyan, hogy Force-.-"
    Olyan van, Test,Deadzones,About.Nincs force:O
    Direkt frissítettem drivert^^
    Cyborg Evo simán,nem gold nem rázós nem tyúkbél mentes.
  • Solt
    Gyere ülj ide Apa elé, és nyisd ki szépen a szemecskédet jóóóó tágra! :D

Apa szeme fénye kicsi kezeibe veszi az egérkét... mögkeresi a Játékvezérlők "opciót"... reája klattyint, majd a "tulajdonságok" fülre újból... ottan talál egy "Force" feliratú fület... azon belül pedig egy színes "tenyér" felett, a három csúszka sor legalján, az üveghegyen túl, ott ahol a... jaj... ez már nem az! :D Szóval, a három csúszka sor alatt, ott a felirat: "Default spring is always on"! Az elől Apa okos ügyes csemetéje kikapja a pipát, és kerek pofikáján a szájacskája körbe szalad vagy háromszor egymás után! :D :D :D

Ui.: Ha Vistát használsz, akkor vissza "Test" fül, és megnyomod bármelyik gombot, utána tér észhez az a mocsok saitek driver! :D
  • Scottt
    És honnan vegyem ki a pipát? Jó szájbarágósan magyarázd el:D
  • Solt
    De mielőtt szétszeded, ugyanez megoldható szoftveresen is! :D

Default spring is always on elől kiveszed a pipát, az értéket meg lehúzod nullára. Így gyakorlatilag híg takony környéki állapotba kerül! :D
  • repvez
    Több lehetöség is van
    1 szétszeded és nem rakod vissza bele a rudot
    2 Elvágod a rugót csipőfogóval
    3 összenyomott állapotban teljesen összekötöd, hogy lötyögjön a helyén , vagy rögzited a markolathoz, igy nem huzza vissza középre
  • Scottt
    Srácok Sanyitek cyborg evóm van.
    Adott a kérdés, hogy valahogy ki lehet iktatni azt, hogy a rugó visszahúzza középre a botot? Mert szerintem (egy kicsit) zavaró.De ha nem annyira nem vészes csak érdeklődök:D
  • JoeDestroy
    Ha a telepítő exe kibontotta magát, akkor valamelyik temp könyvtárban lesz. (nem tudom melyikben, mert én a környezeti változókat úgy szoktam beállítani, hogy csak egy legyen, és ne felhasználónként, + ne legyen a win gyökerében. Könnyebb takarítani.) Ha nem megy, felrakom valahová és belinkelem :).
  • Sanyix
    hát az fura, ha én 90 fokot megdöntöm, akkor is középen tartja a botot.
    Az sst-t majd kipróbálom.
  • Solt
    Nem szeretlek!
  • JoeDestroy
    Saitek X-52
    Ez a tapadás nekem érdekes. Én anno pont erősítettem a rugót, mert magam mellett kb 8° döntéssel nem bírta a bot súlyát középen tartani, így az előfeszítésen egy közdarabbal 5 mm-t nyomtam. Egyébként én kb 4 éve vettem a simát 40+eFt volt, és az XY tengelyeken HALL szenzor van. Az új SST-t meg a Location9.msi fileból kell telepíteni, az az angol. Itt bugos a telepítő. (A Game Commander Pro-ra is ez a megfelelő telepítés.)

A TM HOTAS Cougar meg modern vadászathoz kiváló. (Bár az X-52 Hall szenzorát nem akarom átrakni!) A Cougar programozása viszont nem mezei felhasználóknak való, de a Frugals Cougar World-on szinte mindenhez van 2-3 féle profil, amit aztán lehet alakítani (a kézikönyvének folyamatos használatával). A Falcon 4 -hez vagy a Lock On FC-hez mindent a kezedbe ad. Ám az IL-2 is jó vele, de akkor a botot célszerű mindenképp láb közé kapni. (A gyári torziós rugója betyár erős). A használhatósága messze veri az X-52-t (mind a gombok, HAT-ok számában, mind a logikai programozásban).
    Ezeket meg onnan tudom, hogy mindkettő van. (Solt ezért biztos szemmelver :D ) De hát kell valami a következő generációnak is nálunk:))
  • Solt
    Na igen... szűz puncit sem árt dédelgetni használat előtt! :D
  • Lacusch69
    Hmmm... újonnan? Vagy esetleg 3 éve raktáron volt?
    Hidd el nekem (szakmáim alapján), hogy nem baj az, ha akár újonnan is kensz súrlódó alkatrészeket.
  • Sanyix
    azt, hogy már újonnan is kellett...
  • Lacusch69
    Nem tudom mi a fenéért háborodsz fel azon, hogy mozgó mechanikus alkatrészeket időnként kenni kell...
  • Sanyix
    dehogynem... nálad sem cserélték ki a rudder érzékelőjét, filteringgel lehet szépíteni, de igazából semmit nem ér.

fs-nél közel sem kellenek olyan apró mozgások, ott nem kell célozni.
  • w77d
    fs-nél is kellenek a finom mozgásos. a cyborg evo force-ot pont azért vittem vissza, mert nem volt képes ezeket a finom mozgásokat normálisan produkálni. ezzel az x52-vel nincs bajom.
    Amúgy IL-ezek is elég sokat és sztem ahhoz is kiválló. Nálam nem akad abszolút...
  • Solt
    IL-2 alapmű... elképesztően hangulatos tud lenni... főleg human ellen... :)
  • Ombika
    KAttogtam azon is, de ahogy oregszem egyre kevesebb a kitartasom,h megtanuljam azt a gamet is! :( Pedig erdekelne!
  • Sanyix
    a többivel gondolom azért nincs bajod, mert mondjuk fs-ezel, ahol nem igazán kell finom mozgás. De il2-ben célzáskor rohadt zavaró tud lenni a túl fokozatos rudder, na meg hogy apró mozgásoknál leragad a bot, bár a szilikonspray ezen segített.
  • Ombika
    64 bites kinokkal egyetertek,h profilokat nem lehet a regi xp-s rendszerbol athozni, tiszta ego, de massal nincs bajom nekem! Ebben a ketegoriaban sok lehetoseg nem adodik!
  • Solt
    Ebben az árkategóriában nincs jobb választás... azért egy moddolt cougar messze jobb! (igaz, 3x ennyi legalább)
  • Sanyix
    az a rugós félgömböt lyukba nyomós megoldás csak simán szar. Szorulhat, tapadhat, apró mozgások hőmérséklettől függően, és kopik is (ezért kell kenné ilyen grafitos zsírokkal, meg szilikonspray-el, stb kenni, kezelni).
    bugos szar a beállítóprogram, legalábbis vista 64-en. nem lehet állítani hogy milyen erősen húzza vissza a rugó.
    A rudder érzékelője nem elég finom.

mondjuk jobb választás nemigen van.
  • w77d
    ?????
  • Ombika
    Espedig?
  • Sanyix
    pedig van vele gond...
  • Inquisitor
    Na igen, a magas ára ellenére elég sűrűn viszik, a simát is, meg a Pro-t is. Nem véletlenül.
  • w77d
    XD
  • Solt
    Menjél már innen el... Nem érdekel... :D :D
  • w77d
    hihetelen ez az x52... komolyan mondom, repülésről repülésre egyre jobban szeretek bele. fs-ben olyan igazi nagygépes érzése lesz tőle az embernek ( Kenya Airways 777-essel repültem Ferihegyről Kenyába) :D
  • Solt
    ahhh... most kinyírtál... :D
  • w77d
    ez bizony....
  • Solt
    No ezt megnézem... már csak kíváncsiságból is! Tudtommal nem forgalmazzák sehol nálunk... már neten nézegettem kintről...

Tuti ez volt az:

Nem bizalmatlanság, csak elővigyázat... :D
  • w77d
    most nézem neten, hogy létezik x52 pro is. az miben lehet több ennél??