1678
Joystickok, gamepadok és más játékvezérlők
  • sirdond
    :O ez tényleg durva
    szerzek egy joyt én is
  • sure
    B3sz@rás...
  • Mark007
    Van-van.
    FFshifter a neve.
    Videó róla itt
  • sure
    És ha nem titok, hogyan fogsz H-váltót csinálni FFB-s joyból? Van olyan szoftver, ami H-útra "kényszeríti" a FFB-es joyt?
  • Mark007
    Az sok :(
    2-3e-ret szeretnék rákölteni MAX. Nem titok, H-váltónak akarom csak használni, de a mostani joy-omat nem szeretném szétberhelni :)
  • Lacusch69
    Azt hiszem, 10ropiért láttam egy (állítólag) újszerű Microsoft SW FFB-t a Vaterán. (Gameportos)
  • Mark007
    Hát én is maradok a sima joysticknál.. :)
    Jut eszembe, tudom, hogy nem adok-veszek topic, de valakinek nincs elfekvőben BÁRMILYEN FFB-s joystickja? Nem kell tudnia semmit, csak FFB-s legyen. Esetleg ha valaki tudna ilyet nagyon olcsón, akkor megköszönném, ha szólna :)
  • Lacusch69
    Ötletes, de a pedál így nagyon fárasztó, és könnyen belekavarodik az ember (próbáltam...)
  • Mark007
    Azt nem tudok, de alternativát igen :)
    Costum flight yoke
    Elsőre elröhögtem magam rajta, de nem is rossz megoldás.. :)
  • Ombika
    Tud vki elado Saitek szarvkormanyt jo arban?
  • Solten
    tegnap vettem (Logitech Dual Action):

klassz cucc
  • Lacusch69
    Aha...
  • repvez
    Lenne egy kérdésem, saitek Cyborg 3D joyom van XP SP3-as 32bites társaságában.A probléma az hogy feltettem a legujabb drivert hozzá, mukodott is meg profilt is használta, majd egy honap mulva uj modositást akartam elvégezni a profilon és kiirta hogy csatlakoztassam a joyt mielött elinditom a progit.Többször megtettem, de ugyan az maradt. a Wines játékvezérlöben látja az eszközt és játékban is muködik, csak a STT progi nem hajlando elindulni mert nem látja.
    Régebben automatikusan elindult a win indulásakor is de egy ideje már azt sem.
    Mit lehet tenni hogy ha ujrarakom a progit akkor nem jön elö a hiba ujra?
  • Bucser
    nem fényez senki semmit. visszaolvasva elolvasható róla számos vélemény.
  • Lacusch69
    Még annyit: én az utóbbi időben pedált (Saitek Pro Flight) használok tekergetés helyett.

Elég sok mindent leírtunk a joyokról (pro és kontra) az Il-2 topikban, kb. egy hónapja.
  • Lacusch69
    Ebből megint nagy vita lesz... ;)

Szerintem X52. Nekem van itthon 2db, még mindig (másfél éve) csak az egyiket nyúzom Il-2-vel, meglehetősen sokat.
    Egy probléma volt vele: a joy 3. tengelye (forgatás) potméteres megoldású, és az kontakthibás volt (szétszed-> spray-> összerak-> örül).
    Ami szokatlan: nagy úton mozog a joy, én elég nehezen szoktam át a Microsoft Sidewinderről (azért nem lehetetlen...)
    Páran csináltuk (illetve Vogel még most is), hogy a központi rugót kiiktattuk, és anélkül használtuk "löttyedt farok" konfigban. Sokkal pontosabban lehet vele célozni, de ehhez is idő kell, hogy megszokd.
    Használt X52-est már 10kHuF-tól találsz.

A PRO-t úgy felejtsd el, ahogy van... (kevesebbet tud, és sokkal drágább)

Cougar ügyben nem nyilatkozom, hamarosan néhányan (n)agyon fogják fényezni...
  • krisztian005
    Sziasztok szeretnék venni egy új joystikot, a régi már használhatatlan, valami gameportos genius volt. Sokat kerestem a neten de csak két olyat találtam amihez külön gázkar volt, a Saitek x52 és a Thrustmaster Cougar, az érdekelne melyiket érdemes megvenni, melyik tartósabb? Fórumokba úgy olvastam hogy az x52-nek nem potméter hanem valami tartósabb kütyü érzékeli a mozgást, de talán a gázkarba potmétervan ebbe is, ez ténleg jobb mint a potméter? a Cougarba mi van? és az érzékelőkön kivül maga a mechanikus részek mennyire tartósak? a geniusomnál töbször kellett cserélnem potmétert de lassan szinte minden elkopot ami mozdítható volt. Az x52-nél olvastam hogy lehet használni rudder pedál helyett a Cougart is lehet? Akinek volt már tapasztalata mindkettővel elmondaná melyik tartósabb, melyik használhatóbb, én szoktam fs2004-el IL2-vel Lock On-al és újabban Black Shark-al repülni, melyik éri meg inkább anyagilag, láttam hogy az X52-nek van egy Pro változata de az sokkal drágább, az mivel tud többet, megéri a különbséget? Szóval úgy összességébe érdekelne melyik a jobb, esetleg ha van más joystick amihez külön van gázkar az is érdekelne, persze csak ha érdemes pénzt adni érte.
  • Arnold12
    Milyen gamepadot érdemes venni jelenleg. Főleg gyerekjátékokhoz kell az élettársamnak, de nekem is egyes játékokhoz mint a Silent Hill széria, Resident Evil, Obscure és egyéb. Eddig amit kinéztem egy Logitech Dual Action game pad, vagy egy Logitech rumble pad, de nem tudom meg-e érik a pénzüket?
    Vannak még Saitek gamepadok is olcsóbban, denem ismerem őket.
  • Scottt
    Én azt mondom ha a BF-ben tetszik a repülés,próbálj ki más komoly szimeket is:)Oda megéri 1 rendes joy:)
    Tényleg ha valami értelmes joyt akarsz akkor Saitek Cyborg Evo.A többi általában szét megy max félév alatt.
  • repvez
    Hát ha csak arra kell akkor báármi megteszi, amennyit én láttam abbol a játékbol fél percnél ugy sem toltesz a gépben hogy irányitsd.Aztán jöhet ujra a bill.+egér elö mig találsz egy uj gépet.
    Csak genius F-23-at ne vegyél mert az szar.
  • setuh
    ertem...de 10k-t nem szannek ra mert bf2-hoz kene ami igazabol nem is szimulator de gondolom joystickal megis mas iranyitani.max egy 5k-t szannek ra...tudsz vmit ajanlani?
  • repvez
    repülö szimulátort normálisan csak azzal lehet irányitani, igy mindenképpen érdemes beszerezni.
    Azt kell eldöntenek, hogy mennyit tudsz rászánni és mennyit fogod használni.
    Ha nem akarsz félhavonta egyet venni akkor egy minöségitt érdemes venned.Ez olyan 10k környékén már megkapod Saitek gyártmányok közül az EVo az sokaknak bevált.
  • setuh
    hali!erdemes venni repulo simulatorhoz vmilyen kezdetleges joystickot?ugy ertem h vmi olcso kene de jo:D.vki tudna segiteni?
  • Eftörsokk
    Ezekről pl mi a véleményetek? Esetleg tapasztalata velük valakinek?
    http://www.saitek.com/uk/prod/p380.htm
    ezt csak 1 helyen találtam neten,ott 2k-ra írták az árát,ami tűnik soknak,de lehet hogy az érte.
    http://www.saitek.com/uk/prod/p480.htm
    Ez pedig olyan 3-4 k körül mozog.

• Eftörsokk
    Sziasztok!
    Gamepad vásárlásán gondolkozom,de nem vagyok ezen a téren otthon,ezért a segítségeteket kérném.
    Nem szeretnék túl sokat beleölni,FF sem olyan fontos ha megtakarít pár ezrest.
    Megköszönném ha adnátok pár tippet.
  • Mark007
    Az a pro 1-es, az nem kell, kössz :)
    De már találtam, nem aktuális :)
  • sztoncsi
    Vaterán 2000.- ért kedden jár le a licit, és még senki nem licitált...!
  • sztoncsi
    Nézd meg a vaterán...
  • Mark007
    Hello!
    Valakinek van ötlete, hogy lehetne hozzájutni egy Microsoft Precision pro 2 joyhoz? Használt, új, tökmindegy :)

A Cyborg evom meghalt, az X tengelyt nem lehet kivinni balra, csak félig, a Z nem áll középre, és az egész rezeg..Kuka.
  • Lacusch69
    Szerintem nem valószínű.
  • Tes Parker
    Cső Srácok! Engem a Thrustmaster Top Gun érdekelne amihez van tolóerő szabályzó,de nem tudom,hogy lehet-e még kapni. Ő lenne az:
  • sure
    Nekem volt mindkettő (illetve egy Cyborg Evo-t váltottam a Logitech Extreme 3D Pro-val, ami még mindig megvan), szerintem a Cyborg jobb.

Gombok száma ugyanaz, kinézet egyéni ízlés kérdése. A Cyborgot beállíthatod pici tenyérre, meg péklapát méretű kézhez is, sőt ha esetleg balkezes vagy, akkor úgy is.
  • sztoncsi
    Szia!

Nekem egy Cyborg 3d USB Gold-om van, és naqyon szeretem... (lassan 10 éves)

A SAITEK Cyborg Evo egy fiatalabb változat, van egy pár ismerősömnek, és nagyon dicsérik...

A Logitech termékek nagyon jó minőségűek, így az is biztosan jó vétel...

Ebben az esetben két dolog alapján döntenék, a külcsín, és a gombok száma.
  • tazis
    Üdv!

Nekem az érdekelne, hogy a kettő közül melyiket érdemesebb megvenni??

Logitech Extreme 3D Pro VS. SAITEK Cyborg Evo
  • Scottt
    Szétkaptam,még nekem 0kézügyességel embernek is egyszerű volt.Így olyan löttyed mint egy 80éves bácsi cerkája,de viszont prímán lehet vele finomabb mozdulatokat vele végezni.Jobb sokkal szvsz
  • sztoncsi
    Most milyen Joyt vennétek? Melyik a legjobb?
  • repvez
    Egy STT mester tudna nekem segiteni, hogy azt hogy állitsam be a progiba, ha a shift gombnál máshogy müködjön a HAT kapcsolo?

Én egyenlöre igy állitottam, be, de valamiért nem müködik és játék (falconOF)alatt sem láttam hogy azokat a gombokat használná amit beállitottam.
    A lényeg, hogy egy Saitek Cyborg3Dplatinumon szeretném ezt megoldani.2 shift gombja van a balos lenyomásakor azt szeretném ha a HAT kapcsolo az egeret mozgatná a jobbosnál pedig a radar vezérlö 4 irányu gombot?
    A shiftet be lehet ugy is állitani, hogy ne kelljen folyamatosan nyomva tartani amig a 2-es profilt akarom használni, hanem ki-be kapcsolással muködjön?
    Aktiváltam a tálcán a profilt.Sturmo alatt muxik,de ott nem variáltam a shiftekkel és a HAT kapcsoloval.profil
  • vftsforever
    Saitek R440 Force Feedback kormány eladó
  • Solt
    Sajna nem... :( Nekem ugye van benne motor, ráadásul fogaskerék áttétek hegyek... :S
  • Lacusch69
    Talán EZ segít, de csak a mezei Evo-t mutatja.