Milyen gépet vegyek most?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

mousee
Hali,

Úgy tûnik, hogy kipurcant a laptopom kijelzõje, és a szervizben azt mondták, hogy nem javítható, csak cserélhetõ, 50 alatt nem igazán úsznám meg. Ennek örömére arra a döntésre jutottam, hogy veszek egy új lapost. Mi a véleményetek róla?

Nincsenek nagy elvárásaim vele kapcsolatban, néha szeretnék rajta játszani, és a családi videókat/fotókat vagdosni, rendezgetni.

Megéri az árát? Ha igen, akkor meglepem vele magamat karácsonyra 😊

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

SZilaJMaGGoT
Úristen mekkora egy földmûves! 😄

annyira úriember vagyok, hogy még k*rvához is virágcsokorral megyek. :)

MR ME
na igen, aki ennyire ért hozzá az tényleg ne vegyen semmilyen gépet, neked lett kitalálva az ikszboksz, azzal nem kell csinálni semmit 😉

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

pxxl
<#nevetes1> mekkora fail vagy te istenem 😄

All hail the double x!

Alaplapnak meg inkább ezt mert ebbe tuti belemegy a 6 magos proc, viszont én 1-2 év múlva sem rohannék cserélni egy 4 magosat 6 magosra(legalábbis nem erre az architektúrára)
1024es mmohoz elég az integrált vga is.
De inkább az elsõ verzió, mert úgy sokkal erõsebb lesz a gépe, mikor meg összejön a pénz "tuningolni, akkor vesz bele +2giga ramot, vgat cseréli, meg vesz bele egy 4 magosat (vagy egy 6 magosat, de abban nem vagyok biztos hogy milyen chipsetbe megy bele..) és "brutál" gépe van.
Lacee86
Akkor azt mondom neked, hogy:
1. verzió: #62310, és +10 e-t össze kell gyûjtened még (ez ugye 2 magos rendszer, tudsz vele játszani azonnal).
2. verzió: kijössz a meglevõ 70-bõl, veszel egy minimál 4 magos rendszert (ez +10 ezret jelent a procira nézve), de nem veszel most videokártyát (értelemszerûen akkor integrált VGA-s lap kell), hanem majd késõbb. Ebben az esetben egyelõre nem tudsz játszani, viszont a 4 mag miatt hosszútávon idõtállóbb a géped.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

Super Saiyan
De most van 70 ezrem, és szeretnék gépet venni belõle. 😊 Leírtam milyet. Tudom ha várok, jobbat kapok érte, de ennyi erõvel tavalyhoz képest kapok erõsebbet. 😊 Gyakorlatilag örökké várhatnák, mindig lesz erõsebb, és az ár emiatt csökken.

>:C

allock
akkor addig tárgytalan mert változnak az árak, meg jönnek mennek az új dolgok

#hhwnd

Lacee86
Hát ha egy AMD 4 magos rendszert veszek (a butább fajta 4 magos), 2 giga rammal és a HD 5670-nel (ami azért nem túl erõs kari), akkor kb. egy 100-asból jön ki cakompakk. Amúgy ennyire felesleges elõre tervezni, mert lehet h 2 év múlva, mire cserére kerülne a sor, már tök elavult lesz a lapod.

[HUN]FaTaL
Az

http://goo.gl/gd6Zi5

Akkor összefoglalva. Hülyeség az hogy az 1 TB-s vincsi beszarik hamar az oprendszertõl?
Super Saiyan
Igazából nekem csak a proci/ram/videókártya kombó fontos. Minden máson spórolhattok akármennyit. 😊

Super Saiyan
Csak annyi, hogy késõbb tudjam fejleszteni. 😊 A mostani elképzelésem sem túl nagyszabású, 2 giga ram (ti tudjátok hogy jön ki az árból a ram MHZ-e), Egy alsóközép-közép osztályú proci, közepes videókártya. A többit igazából rátok bízom. 😊 Késõbbiekben menne bele 4gb ram, felsõközép kategóriás videókártya, illetve egy több magos proci(bár ha ügyesek vagytok, ez talán ebbe is belefér, de nem értek hozzá.) 😊 De ez csak jövõ ilyenkor lenne megvalósítva.

morcosqtya
😊)

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.

Lacee86
Õ, akkor viszont leírhatnád, h mik lennének a végleges igényeid, mert az megváltoztathatja a dolgokat.

Lacee86
Ok, akkor én már erdei user vagyok. xD

[HUN]FaTaL
"h alapos utánanézést megelõzõen össze tudnék rakni egy számítógépet az alkatrészekbõl. "

Akkor nem mezei user vagy. Mezei user azt sem tudja mit hova kell bedugni hátul, nem hogy összerakni.

Super Saiyan
Ha nekem írtad, nem ez lesz a végleges gép. 😊 Ez csak 1 idõre lenne. Aztán persze, ahogy lesz még pénzem, veszek vele új cuccokat.😊

Lacee86
#62255 a #62256-val átalakítva. Az Asus házakat nézegesd meg az ipon.hu-n, van többféle 6000 Ft körül, te tudod melyik tetszik, minõségre úgy tudom h ezek egész jók. Vinyó meg sztem ez, nem érdemes -1000-1500 Ft miatt harmad akkorát venni. Optikai meghajtó meg ez.
Ezek a cuccok túlmennek a 70-en, kb. 80 e Ft, de szvsz nem érdemes ennél alább adni, szóval próbáld még kiegészíteni.

bajgunar
Jah-jah!
Olyan kibaszott "értelmes" emberke vagyok, hogy kb 16 gépet raktam már össze! Alanti konfigot is, mind mûködik megfelelõen, és hibátlanul.
Kivéve ez a mai konfig összeállítás nem akart menni.
Nem vagyok sem mezei user, na de pro felhasználó sem!
Mégsem lámáztalak le, meg hülyéztelek le titeket! Csak leírtam a problémámat!
Nem értettem én sem, h ha bios is, meg minden be van állítva rendesen, mégsem akarta feltenni a windows7-et a gépre, mert hiányolta a hdd-nek az illesztõprogramot!!! Ugyanúgy ha vistával próbáltuk, akkor is szarakodott! Ezért nem értem, mert a win7-nek telepítenie kellett volna!
Hiába volt AHCI-ban, meg Native IDe-ben, sehogy sem ment.
Pendrive-ról sem akarta feltenni a Sata drivert!
Most valamit átnyomtak, és most sikerült feltenie a win-t, de ha a boot-ot átállítod hdd-re, amin a win van, baszik beindulni, de ha CD-re rakod a Frist boot-ot, akkor meg beindul a win! ??? És nincs bennt semmi cd, OP lemez semmi.
Nah ezt fejtsétek meg!
allock
jézus

jó kis problémákat csináltál magadnak x)
összedugdos mindent 100%-ra, könyveket leírásokat használ, gép bekapcs, win7 fel, és kész

#hhwnd

Klemice
<#idiota>

Saddam Hussein &#9745; - Osama Bin Laden &#9745; - Moammer Kadhafi &#9745; - Kim Jong Il &#9745; - Tirexi &#9744; - DarkSector &#9744;

Super Saiyan
Ja, azt kifelejtettem, hogy igénytelen vagyok ház téren. Elég a legolcsóbb, ami még nem "szutyok". Kinézet mindegy, lehet egyszínû motívum nélküli. Optikai olvasó is lehet olyan ami még használható de olcsó. Különösen nagy HDD sem kellene, gondoltam leírom, ezeken sokat lehet spórolni. 😊

Super Saiyan
Sziasztok. Szeretném segítségeteket kérni, olcsó gép ügyben. 60-70ezer forint a keret, nekem MMORPG-k játszásához kellene a gép, élvezhetõ minõségben. Tehát nem kell atomerõs gép, csak mmorpgkhez kellene, nem a legújabb HQ játékokhoz. 1024 x 768as felbontáshoz szeretnék számítógépet. Válaszaitokat elõre is megköszönöm. 😊

Lacee86
Én is csak egy mezei user vok, de eddigi tapasztalatok alapján bízom magamban annyira, h alapos utánanézést megelõzõen össze tudnék rakni egy számítógépet az alkatrészekbõl. Nem ezen múlik, hanem h vki érez-e magában affinitást hozzá, ennyi önkritikájának kéne lenni mindenkinek. Ha úgy érzi, nem megy, akkor segítséget kér, ennyi. Nem olvastam el a "barátunk" hozzászólását, nincs hozzá kedvem, de a reakciók alapján "értelmes" emberke lehet...

[HUN]FaTaL
Na akkor szép sorjában:

"Kezdve ott, hogy egyik alaplap-on sem egyformák a ház-alaplap led-ek összekötéseinek színe, név rövidítése!!! De a házaké sem egyformák!"

Van könyve az alaplapnak.

"De erre meg jöjjön rá PL: egy Mezei USER!!!"

Mezei user ne rakjon össze számítógépet, autót sem barkácsolsz otthon.

"Már a BIOS bejön. Ok beállítod! Telepítenéd a szájbakúrt ~70k -es Víndózt!!! De NEEEEEEEMMMMM települ, mert a HDD és a DVD SATA -val va rádugva az alaplapra, és mivel nincs fenn SATA driver"

Ezekszerint nincs a BIOS beállítva, IDE módban (de a legtöbb lappal AHCIben is a win7) települ simán.

"A win7-ben persze nincs egy kibaszott sata támogatás sem!!"

De van.

"Ha mindezt egy mezei kezdõ felhasználó, aki még gépet se látott szétbontva, megveszi magának otthonra a gépet darabokba, összerakja, és telepítené, használná, kérdem én????"

Ismételten mezei kezdõ user nem vesz darabokban számítógépet / összerakatja a boltban.

Az hogy te hülye vagy, user errorok tömkelege nem a PC hibája. 😊

gergely1991
Akkor telepítsél xp-t és frissítsd sp3-ra😄
2014.áprilisáig támogatott....

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Büdös Bohóc
neked lehet, én nem vezetek gépboltot C:

\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed

Asus P7P55D | Intel I5 750 | ASUS HD7950-DC2T 3GB | 4GB Kingston HyperX 1600MHz |

Mike
most miért? fogd fel úgy, hogy ügyfél és üzlet

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Mike
látod ezért kell nálunk notit venned, elõtelepített win7tel
ahogy átvetted a gépet, már tolhatod is rajta a játékokat

Lacee86
Azért elolvastátok az egész monitort beterítõ hozzászólását. Én ezeket úgy alapból átugrom. <#nevetes1>

Valaki az én HSZemre esetleg, vagy lefoglalta mindenki figyelmét a számítógépzseni gyerek...?😄
Mike
elhozod, 20+áfáért megcsináljuk a géped

na jó sg-s vagy, 10% kedvezmény

az ilyenek vegyenek xboxot

morcosqtya
<#nevetes1>

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.

ha egy mezei pc-boltba beviszed, 5 ruppó körüli összegért kész minden egy óra alatt...
Inkább vegyél magadnak egy labdát, talán azzal boldogulsz. Ennyi marhaságot egy hozzászólásban összehozni.<#shakehead>

Asus P7P55D | Intel I5 750 | ASUS HD7950-DC2T 3GB | 4GB Kingston HyperX 1600MHz |

Chrisx
Az alaplap leírásában és magán az alaplapon is jelölve van a - és a +.
A fekete és a fehér kábelek a negatívak a piros és más színek a pozitívak.

Büdös Bohóc
ha ennyire hülye vagy a gépekhez, vegyél már egy kész konfigot, vagy laptopot az isten szerelmére, de ne ide postold a hülyeségeidet.

\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed

Érdekes,mert nekem nem kellett ilyen driverekkel ba**akodnom. Egyszerûen összeraktam a gépet,utána ráhúztam a Win7 és kész.
Próbáljad meg a vinyónak a sata kábelét átrakni másik csatlakozásra az alaplapon.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

bajgunar
NEM lehet feltenni a SATA Drivert!!!
Áruld már el, hogy hogy kell!
A win7 telepítõ ott megáll, amikor partíciót kell választani!
Nem látja a vinyót, mert nincs illesztõprogram!!!
De ha rányomom az illesztõprogramot, akkor se csinál semmit!!!!
Akkor hova? mire dugjam, hogy feltegye a SATA drivert!!!
Nem igaz, h win7 meg nem tud betölteni egy kibaszott sata vezérlõt!!!
Az alaplahoz megfelelõt szedtem le, telepítettem, DE valahogy mégse telepítette fel.
Mert ugyanúgy hiányolja a win7 az illesztõprogramot!
Tehát nincs semmim! Egy gép, 1 alaplapi lemez, egy win7! Összeraktam, és nem tudom telepíteni a win7-et, mert kéri az illesztõprogram cd-t, berakom, de arra meg kiírja, h nem kompatibilis! Leszedtem kompatibilis driver-t, felteszi "de" mégse, mert NEM megy!!!!
Akkor EZ mi????????? Kurvára nem értem!
Csináltam már össze én is (nem 1 gépet) de ilyet még életembe nem láttam! Ettõl besokalltam.
bajgunar
Tehát! HA : Elmész, és veszel egy gépet darabokban (150k), egy OP rendszert (60k), és 2 game-et (30k), hazaviszed és szeretnél vele még este játszani,
TOTÁL FELEJTSD EL!!!!!
Mert nem fogod tudni rendesen összedugni, mert minden jelölés más!
Mert nincs elegendõ kábel, és erre a kutya se figyelmeztet!
Mert nem fogod tudni az alaplaphoz kapott lemezt használni semmire, max söralátétnek!
Mert nem fogod tudni a win-t telepíteni, mert "ismeretlen" gyíkja van!
Mert nem fogsz tudni driver-t se telepíteni, mert az Alaplaphoz való driver-t SEM fogod tudni telepíteni! (ami meg NINCS is).
Mert a bios-t se fogod tudni frissíteni, mert még nincs OP, nincs NET elérésed sem!
Vegyetek TESCO-s gépet, OP-al telepítve!! Az menni fog, csak haza kell vinni és bekapcsolni!
<#mf1>
Ebben a HSZ-edben annyi baromságot összehordtál,hogy az valami hihetetlen,sírva röhögök..

Akkor ha nem satásat,akkor mégis milyent vegyen?
Azért,mert te balfasz vagy,vagy nálad van valami gebasz,azért ne itt hõbölögjél.
Érdekes módon nálam Win7 simán felismert mindent,nem volt probléma. Gép hazahoz,összerak,Win telepít,örül. <#levele><#szomoru2>

bajgunar
NE vegyél olyat !!!!!
És fõleg NE sata -ra dugd rá, mert NEM fog menni!!!!!
És ntfs-re formatáld, de min. 3 partícióra, mert nem fogja kezelni az OP, meg az alaplapod sem!!! Be fogod szívni!!!!
Én egy szaros 500Gb-osat nem tudok beizzítani, mindenféle driver, szoftver, és NET elérés nélkül! Mert az alaplapi CD-n semmi nincs, a win7 meg nem támogat semmit se, és nem is telepíti, nah de még fel se ismeri!
Legyen meg minden driver, legyen +1 gép, aktív net kapcsolattal, és legyen min 20 db üres lemezed kiirogatni a sok drivert, bios-t, stb-t...., és tarts otthon min 5 db pendive-ot is.
bajgunar
Nah összedugtuk, és egy a gép, elindul a táp átalakítóval, és a 400w-os táppal!!!
DE:
(és most egy kurvahosszú cikket fogok leírni):
Hogy Milyen Gépet Vegyek MOST????? ---->>> SEMMILYET !!!!!!!!!!!
Kezdve ott, hogy egyik alaplap-on sem egyformák a ház-alaplap led-ek összekötéseinek színe, név rövidítése!!! De a házaké sem egyformák!
Miért nem lehet ezeket egyformára csinálni???? Fél napig kell legózni vele, mire mindent a megfelelõ helyre dugsz.
Aztán, basznak adni az alaplaphoz elegendõ, megfelelõ kábelt! Ugyszintén a VGA-hoz se, és a táp-hoz se! Ha ez mind nem ~40k feletti!
Szerezz be külön egy átalakítót, és úgy dugd össze, mert nincs hozzá!
De erre meg jöjjön rá PL: egy Mezei USER!!!
Aztán nagy nehezen összebarkácsolod a gépet, beindítod. Juhhéééé megy!
Már a BIOS bejön. Ok beállítod! Telepítenéd a szájbakúrt ~70k -es Víndózt!!! De NEEEEEEEMMMMM települ, mert a HDD és a DVD SATA -val va rádugva az alaplapra, és mivel nincs fenn SATA driver, így kurvára NEM tudja telepíteni! Ok beszerezni egy alaplaphoz megfelelõ SATA drivert!!! Nem mind1 ám meiket, mert van belõle (alaplap) rev1-rev2-rev3-rev22 ig mindenféle!!! Nagynehezen megtalálod a sata drivert! Leszeded, felrakod pendrive-ra, cd-re (floppy-ra nem mert az sajnos nincs), mindenféle formátumba, boot-olással, anélkül, tömörítve, kicsomagolva, de az atya úr istennek sem akarja feltelepíteni!!!!
A win7-ben persze nincs egy kibaszott sata támogatás sem!!
Amit meg az alaplaphoz adnak SATA DRIVER -es CD-t, nah az se tartalmaz semmien formában win7x64-hez SATA drivert!!!!!!!
Nah mondom OK próbáljunk vínvistát, áááhh kész, az se akar menni!!!
Van HDD, de nem látja, bios-ba ott figyel, meg particio magic is látja, de formatálni, particionálni nem tudod, mert nincs sata driver!!!!!
Valaki árulja már el, hogy a retkes f@szba kell telepíteni sata drivert, a gigabyte ga-ma770t-ud3 rev 1.4 -es laphoz, hogy az a retkes windóz 7 x64 telepítõ lássa a vinyót, és lehessen formatálni, particionálni, telepíteni rá!!!!!!
Mert nekem erre elment kb az egész napom, de most se tudtam megoldani!
Nem vagyok egy mezei user, de kérdem én???

Ha mindezt egy mezei kezdõ felhasználó, aki még gépet se látott szétbontva, megveszi magának otthonra a gépet darabokba, összerakja, és telepítené, használná, kérdem én????
AZ hogy a fészkes fenébe fog rájönni ilyen dolgokra, és megoldani azokat????????? A szerelõ, akit kihív +40k -ért feltolja neki a win-t???
Kezd beigazolódni a mondás: CSAK KONZOL!!!!!!!!!
A PC-nek kurvára leáldozott!!! Minden game-is konzol átirat ami pc-re megjelenik! Nem kell telepítgetésekkel baszkolódni, összedugdosni, keresni a kékhalál okát, Driver kompatibilitás problémákat, stb....
Ennyi kibaszott nyûgöt egy szaros pc-vel még életembe nem basztam!!!!!!!
Enyémmel is voltak gondok anno (lasan 2 éve), mire megoldottam, h Sata AHCI-ba beinduljon és menjen! Azóta egyszer tettem újra az OP-ot, vistáról win7-re váltottam! De ezekután elgondolkozok, h vegyek e újra darabokba gépet! Ha meg akarom magam szabadítani eme gondoktól!!!!
Biztos h NEM!!!!
NE VEGYETEK SEMMIEN GÉPET SE!!! Max egy 486-ost! Amire fél nap alatt felmegy a win95 hibátlanul! És elindul rajta a dzsedi knájt 1 mindenféle telepítgetése és kompatibilitási problémák nélkül!
Bocsi ogy kicsit hosszú volt ez a komment, de valahogy jól esett kibeszélni magamból!
És valahol egy tanács is volt azoknak, akik gépet akarnak venni, és összerakni!
Mindenféleképpen figyeljenek oda jól, rágják át, és gondolják át, mit vesznek!
Kompatibilitási problémákra figyeljenek oda!!
Aztán mielõttt megválik a régebbi gépétõl, szerezzen be mindenféle drivert, szoftvert a megvásárolni kívánt alaplaphoz!!!
Mert ahoz semmit se fognak adni!!! És a win7, meg semmit se fog telepíteni, mert nincs benne egy kibaszott .inf file se!!!
A lényegesebb driver-eket írja ki lemezre.
Csináljon magának boot lemezt is!!
Szerezze be a legujabb bios-t is, kreáljon bios frissítõ lemezt is. Szal mindenre elõre látóan kezdjen neki!
Külömben semmire se fog jutni a gép összereleésétõl kezdve az elsõ program elindításáig!
ÁÁáhh kész, elég volt!!! Berágtam a mai nap rendesen a gépre, mint a 6-os anya!!! Töröljétek nyugodtan a hsz-t, adjatok megróvót is, nem érdekel! Csak gondoltam figyelmeztetek mindenkit, mielõtt a gépvásárlásnak nekikezd!!!
Köszi a segítségeket amúgy. A gép beindult, megy!!
De csak odáig jutottunk, hogy fél óra alatt elindul a win7 telepítõ, és megáll a partícióválasztás elõtt, mert nem látja a hdd-t, mert nincs illesztõprogram SATA driver, amit meg nem tudunk sehogy se telepíteni!!!
Ennyi kb. A gép megvan, megy, de nem tudjuk telepíteni a win-t, így mégse megy! Sata driver közül meg EGYET se tudunk feltenni a gépre, mert ugyanugy NEM megy!!! Akérmeiket, akárhogy rakjuk fel. Se dos-ba, se win telepítõ alatt, se pendrive-ról boot-olva, sehogy!
Ez lett a vége! Áll a gép, várjuk a megoldást, segítséget!
Ha kijön egy szerelõ, és megnézi mi a baja 20k -ért!
Csipesz
Lacee86
Hát nemtom ezt honnan hallottad, de sztem hülyeség.