Milyen gépet vegyek most?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Her Laca
Akkor ha a By all core ra állítja az ember csak egy állítási lehetõség lesz ahogy nézem.
Ki sem próbáltam még😊

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

IMYke2.0.0.0
Nagyon gyors fürdés volt az Asszonnyal 😊)))

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

kaposi1
Szia!

Amint a leírásodból látom ilyesmi gépet vettél.<#wink>
Nekem is ilyesmi gépem lesz szerdától annyiban kiegészítve hogy szintén
belekerül egy Cooler Master Hyper TX3 , és a DVD író ASUS lesz benne, na meg egy 550-es táppal lesz szerelve.
Kérdésem annyi lenne hogy mennyire vagy megelégedve az eddigi tapasztalataid alapján.
Halk a gép a Cooler Master miatt?

Válaszodat elõre is nagyon köszi.<#worship>

Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:

Pojénnak szántam ám! Neked is köszönöm a lélektani támogatást amit átéltem a Bios buhera altt <#idiota>

Her Laca
Persze.
Mondom ez nem úgy van tuningolva,hogy beállítottad fixre a 4 ghz et.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Igazad van!
Szar lett....
De nagyon jól tudtam olvasni<#banplz>

Lacikám csak egy kérdés:
Nálad is a Vezérlõpultban azt írja ki a Rendszernél, hogy Intel(R) Core(TM) I-2500K CPU@3,30GHz 3,30GHz ? Érdekesss...

pointer4
Most már ha el is tûnsz belinkelem ha megkerestem neked a fotókat 😛

kép1kép2 kép3
Elég szar lett, de olvasható 😄
Neked is köszi, de hát azzal a 2600-assal azért kicsit mááásss 😊))
Úristen 4,8 😄
Mindegy csak egy észrevétel volt😊
Na most megyek fürgyeni (asszonnyal), aztán jól viselkedjetek ám!!
Nem ám aztán flamewar indul el amíg nem vagyok!<#ejnye1>

Így hagyom, köszönök minden segítséget mindenkitõl, de fõleg Lacától!!<#kacsint>

pointer4
Én ennek a turbónak ennek a biosban nem igazán láttam értelmét.
Nincs értelme hozzányúlni, akármit állítasz, annyi lesz, hogy azt turbóval vagy a nélkül hozza ki neked, az ne érdekeljen.
Ha cpu-zvel ránézel így kell kiírja:

beállítasz 40x-et akkor ahhoz úgy is kell a turbo, azt hiszem 36 felé nem is mehet ha nem engedélyezed a turbót.
Her Laca
Nálam is,be van kapcsolva és nem tudom. Ennyire nem foglalkoztam vele,megvettem ,én is megkérdeztem a szakikat elmondták mi a jó és azóta így használom a legteljesebb elégedettséggel😊
Hagyd így és kész.

Van olyan, hogy turbo ratio, csak akárhányszor belépek a biosba, mindig a By all cores-on van (2.) Hiába állítoma By Per Cores-t (3.) és mentek rá, mikor legközelebb a Biosba belépek, mindig az all cores-on van.
Egy észrevétel: ha megemelem az órajelet (mint esetemben is) 4,0 GHzre, akkor terhelés alatt a Turbo Freqency miatt nem 4,4-en kéne ketyegnie? (Ez nálam Biosban be van kapcsolva)

Her Laca
Élményindex? Életemben nem néztem,és nem is fogom.
No de a kedvedért 7.6 ezt írja.
Használd,ne foglalkozz ilyen mérõszámokkal mifenékkel.
A ssndy alapon is bitang,ez a 4 ghz meg pluszt ad ,mondjuk a játékoknál.
Annyit nézegess,hogy futtass pár kör linx et , meg Heavent ,hogy stabil e. A többivel ne foglalkozz.

Kipróbáltam a Win élményindexet, tuning elõtt 7,5 utána 7,5. Tehát nem változott (Tudom szar a mérõkéje, nem mérvadó) Nálad mennyi? Az Aida 64 stress teszt folyamatban, alatta a CPU-Z folyamatosan 4,0 GHzet ír, 10 perce megy, eddig semmi komplikáció, igaz trial verzióban megy (hirtelen ezt találtam). <#law>

Her Laca
Akkor neked olyan sincs hogy turbo raito?
Ott van 3 lehetõség 1 auto
2.By all core
3By per Core

Én a harmadikra állítottam.

pointer4
Szájbarágos tuning képekkel, igaz angol, és 2600K ra vonatkozik, de az alaplap stimmel, és az alapelv is 😄

Ja igen, BIOS frissítést ne feledd! 😄
Her Laca
Viszont az Intel meg a minél kisebb értéket szeresse. Ugye itt a prociban van a mem vezérlõ,és pl alapból még 1,70 körüli feszt is ad.Az meg nem egészségess😊 De pl az én memóriáim gyári speckói iss 1.5 V ot írnak pedig 1600 as.
Mondom szerintem ramtól is függ.
A lényeg ,hogy ha alul is van feszelve attól baja nem lesz😊 Inkább minuszba legyen mint pluszba😊

Her Laca
Tökéletes.

Merlin jól mondja.
Az energia gazdálkodás be van kapcsolva,és ezért ilyen. Nálam is.
Mondom van aki úgy használja,hogy mindig 4 gigán használja ,de szerintem az butaság,minek pörögjön ha nem muszáj.
Mellesleg nem rejtett tuning😊
Ha fix négy gigára állítod azt fogja mutatni mindenhol,de azt nem itt kell,hanem máshol állítani.

MerlinW
Ha stabil, akkor igen. Futtass AIDA64 stabilitás tesztet, illetve játsz fél órát valami prociigényes játékkal, mint pl. GTA4 vagy valamilyen szimulátor. Valamint figyeld a hõmérsékletét is (szintén AIDA pl.)

[merlinw.org]

MerlinW
Gondolom be van kapcsolva az energiatakarékosság, illetve a valósidejû automata szorzóállítgatás. Így pihenõ állapotban alacsonyabb órajelen jár.

[merlinw.org]

Rohadjon meg nem enged képet tõtteni:
http://www.kephost.com/view3.php?filename=gyspanaeww2zv9hz136v.jpg
csak erre a linkre fussa <#banplz>
Így oké a tuning ugye?

Figyi, most elindítottam egy konvertálást (közben letöltöttem egy CPU-Z-t)
És fényképeztem egyet:

De aza pojén, hogy sehol sem jelzi a 4 gighertzet, win is 3,3-at ír, a bios is, csak terhelés alatt látszik CPU-Z-vel, tehát ez ilyen rejtett tuning <#taps>
Pedig csak annyit csináltam, hogy Ai Overclock-ot Manual-ra állítottam + a négy maghoz beírtam a 40-et. Ennél bonyolultabb sose legyen!<#violent>
Öröm és bódottá <#vigyor>

MerlinW
Értem én, és tudom is. Viszont a gyártók nem viccbõl írják, hogy ~1,65-ön használjuk õket, hiszen akkor adják a modulok a valós teljesítményüket.
Korábban már írtam, azért állítja alapból 1,5-re a BIOS, mert 1333-hoz az a szabvány. 1333 feletti modulok pedig nem támogatottak.

Példa

[merlinw.org]

Her Laca
Nézd meg a könyvecskéjét. Ott hátha találsz valamit vele kapcsolatban,vagy
A PH n van fórumja a lapnak Itt
Lehet a tiednek mások a specifikációi.
De ez nem is annyira fonttos ,ha a többit beállítottad akkor az ugyan úgy 4 gigán fog menni,ez csak plusz funkció. Kevesebb energiát kap a lap,vagy többet ha úgy állítod be + ra. Magas tuningnál számít,de van aki fixen 4 gigán járatja,de szerintem annak semmi értelme.

Khhhm 😊
Olyan sincs, hogy CPU Voltage 😊
CSAK ezek:
EPU Power saving -Enabled
EPU setting - Auto
Dram Timing Control
CPU Power Management - Ez meg a Dram Timing egy másik menübe megy bele
Dram voltage - 1.5V - Auto
VCCIO voltage - 1,05V - Auto
PCH voltage - 1,05 V Auto
Load-Line Calibration - Auto
CPU Spread Spectrum - Auto

Néztem a CPU Power management-et, de ott sem lehet ilyent állítani 😞((
<#rinya><#rinya><#rinya>

Taylor10
Értem,kösz a segítséget.

IMYke2.0.0.0
Van, de minek? <#ravasz1>

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Taylor10
Nem is tudtam hogy van olyan fórum.

IMYke2.0.0.0
BENQ GL2240M - "Egy páran panaszkodtak a bevilágításra, ez valami hiba lenne?"

Az olcsóbb, TN-es panelekkel készült monitorok sajátossága a kisebb-nagyobb bevilágítás. Elsõsorban valamelyik (rosszabb esetben összes, világító test közeli) sarokban.
A fekete ilyenkor nem valódi fekete, hanem sötét-világos szürke voltaképp.
Ez akkor igazán fájdalmas, amikor filmet néz az ember (azokban szokott többször elõfordulni a széles vászon, vagy a szinte teljesen sötét, dinamikus fényekkel operáló helyszín).

"Mellesleg a hangszorót ki lehet kapcsolni?"
Tudtommal, igen.

Her Laca

Taylor10
#67737 hozzászólásnál tudna valaki segíteni?

Her Laca
Offset nél pl minuszban el lehet menni addig,hogy a lap által adott feszt úgy csökkentsük,hogy 1.2 V legyen a max. Ez proci függõ,ismerek olyat akinek ez alatt is stabil. Ki kell kísérletezni ,nálam 1200 mhz en 0.976 V a legkisebb fesz 4 gigán pedig 1.288V a legtöbb. Nem piszkálom,mert ez bõven jó és nem láttam értelmét ennél jobban alul feszelni,a hõmérsékletek sem változnak igazán.

Her Laca

Minden sandys 1.5 re rakja és láss csodát hibátlan😊
Különben memóriái válogatják. Ha nem stabil lehet emelni.
Nekem mióta megvan tökéletes ,semmi baja mi több sosem fagyott,és kéket sem dobott.
De van topikja ,olvass utána.

MerlinW
RAM-ok 1600-on 1,65V-ot fogyasztanak minimum.

[merlinw.org]

Her Laca
Tehát CPU Voltage Offset mod.Offset mode sing -(minusz)
Cpu offset voltage 0.015 mondjuk.
És alatta van a dram voltage azt ne auton hanem fixen be kell írni az 1.50 et

Her Laca
Bocsánat!! Én voltam a hülye😊 Régen csináltam
A CPU Voltage nél állítsd kell offset módba tenni😊)
A többi stimmel:XD Bocsi

Sajnos pont azt írtam, hogy NINCS azon az oldalon, hiába megyek lejjebb, csak és kizárólag azok vannak amiket felsoroltam... Nekem az alaplapból az P8P67-M-es változat van meg (Micro ATX-es), lehet hogy ezért nincs olyan?

Her Laca
Félreérthetõ volt Ugyan azon az oldalon van az AI TWEAKER nél!!!

Her Laca
Ugyan azon az oldalon van az AI TWEAKER menü.

Görgess lejjebb ott kell annak lenni. Minden ott van egymás alatt ahogy leírtam csak lefele kell görgetni a lapot😊
És nem megy alapórajelen ha a 40 es szórzót beállítottad. CPU-Z vel nézd meg, ha használod rendesen 4 gigán megy majd. Ha nem kell a kraft akkor 1600 ra leveszi magát. A gép nem írja ki mert ez nem olyan tuning mint régen volt😊

Köszönöm elég részletes volt <#eljen>
Cooler Master Hyper TX3 (5000 Ft) hûtõt vettem hozzá <#wave>
Helyzetjelentés:
Addig eljutok, hogy beállítom a 40-eket + a memória frekvenciát(1600). Ez stimmel.
Alatta viszont nincs olyan, hogy Offset mod(?)
Ilyenek vannak (ssak ezek):
EPU Power saving -Enabled
EPU setting - Auto
Dram Timing Control
CPU Power Management - Ez meg a Dram Timing egy másik menübe megy bele
Dram voltage - 1.5V - Auto
VCCIO voltage - 1,05V - Auto
PCH voltage - 1,05 V Auto
Load-Line Calibration - Auto
CPU Spread Spectrum - Auto

Offset módot sajnos nem találok <#rinya>
Így viszont csak alapórajelen megy...

Her Laca
Milyen hûtõt vettél hozzá? A gyári nem rossz ,de azért illik egy kicsit komolyabb hozzá. Na nem kell 20 ezres kategóriára gondolni,olyan 5-8 közöttire.

Her Laca
Belépsz a biosba.

Van az a grafikus felület azt választod a jobb felsõ sarokban.

Majd AI TWEAKER menü.
Ott az AI oerlock -ot manuálra állítod.
A BCLK/PCIE -et hagyod 100 on
Az 1 Core ratio mögé beírod ,hogy 40 és enter,majd a 2,3,4 után is ugyanígy.
Alatta valahol a Memorifrequency nél beállítod a DDR3 1600 MHZ et

Lejjebb van egy ojan,hogy offset mód.
Na ott az offset moe sign -et + ról átállítod - re (mínusz)
Alatta a CPU offset voltage hez beírod ,vagy odalépteted,hogy 0.015 vagy 0.020
Alatta a DRam Voltage hez beállítasz 1.50V ot
Remélem elég szájbarágós volt😊 Sok sikert.

Nem sértõdök meg... de:
1.Nekem még sose volt egy procim se húzva(mondjuk más se) ki akarom próbálni milyen érzés <#idiota>
2.Azt mondták vétek lenne a prociban benthagyni a szunnyadó erõt...
Amúgy nagyon meg vagyok vele elégedve.

Taylor10
Üdv.Néztem egy BENQ GL2240M monitort.Egy páran panaszkodtak a bevilágításra, ez valami hiba lenne?Mellesleg a hangszorót ki lehet kapcsolni?

IMYke2.0.0.0
Ne sértõdj meg, de...

Mi a fenének kell 4 GHz?

Szia!
Megvan a gép, és most igénybe venném a segítséget a tuninghoz amit ígértél kb. két hete<#zavart1>
A gép:
I-5 2500k
Asus P8P67
DDR-3 1600 Mhz
A kérdésem:
A biosban mit és hogyan állítsak, hogy 4,0 Ghz-en menjen a proci?
Ha megkérhetlek egy picit szájbarágósan(melyik menüben pontosan mit), mert egy kicsit hülye vagyok hozzá<#zavart1>
Elõre is köszönöm!

redmonk

Nekem most pont egy HD5750 van. Nem kicsi fejlõdés lesz számomra.

!be hard, be ruthless! Origin: H4NZo

Hecker007
Nem karcsú mellé szerintem, nekem eddig mindenhez elég volt és én simekkel is játszok. Az IL2-COD meg igényli a videókártyát rendesen 😄

redmonk
Szerintem nem. Az a game amit írtam inkább igényli a jo procit illetve legalább 4GB memóriát. Emellett más game-re nem kell. Ha jól tudom az ilyen videószerkesztés, vágás, renderelés meg memória+cpu igényes. A mostani (HD5750)-hez képest az a videókártya kb. 60%-al komolyabb. Ami nekem bõven elég. Nálam menjen mondjuk 40fps-el egy game aztán kész.

!be hard, be ruthless! Origin: H4NZo