Milyen gépet vegyek most?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ki sem próbáltam még😊
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Amint a leírásodból látom ilyesmi gépet vettél.<#wink>#wink>
Nekem is ilyesmi gépem lesz szerdától annyiban kiegészítve hogy szintén
belekerül egy Cooler Master Hyper TX3 , és a DVD író ASUS lesz benne, na meg egy 550-es táppal lesz szerelve.
Kérdésem annyi lenne hogy mennyire vagy megelégedve az eddigi tapasztalataid alapján.
Halk a gép a Cooler Master miatt?
Válaszodat elõre is nagyon köszi.<#worship>#worship>
Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:
Mondom ez nem úgy van tuningolva,hogy beállítottad fixre a 4 ghz et.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Szar lett....
De nagyon jól tudtam olvasni<#banplz>#banplz>
Nálad is a Vezérlõpultban azt írja ki a Rendszernél, hogy Intel(R) Core(TM) I-2500K CPU@3,30GHz 3,30GHz ? Érdekesss...
Úristen 4,8 😄
Mindegy csak egy észrevétel volt😊
Na most megyek fürgyeni (asszonnyal), aztán jól viselkedjetek ám!!
Nem ám aztán flamewar indul el amíg nem vagyok!<#ejnye1>#ejnye1>
Nincs értelme hozzányúlni, akármit állítasz, annyi lesz, hogy azt turbóval vagy a nélkül hozza ki neked, az ne érdekeljen.
Ha cpu-zvel ránézel így kell kiírja:
beállítasz 40x-et akkor ahhoz úgy is kell a turbo, azt hiszem 36 felé nem is mehet ha nem engedélyezed a turbót.
Hagyd így és kész.
Egy észrevétel: ha megemelem az órajelet (mint esetemben is) 4,0 GHzre, akkor terhelés alatt a Turbo Freqency miatt nem 4,4-en kéne ketyegnie? (Ez nálam Biosban be van kapcsolva)
No de a kedvedért 7.6 ezt írja.
Használd,ne foglalkozz ilyen mérõszámokkal mifenékkel.
A ssndy alapon is bitang,ez a 4 ghz meg pluszt ad ,mondjuk a játékoknál.
Annyit nézegess,hogy futtass pár kör linx et , meg Heavent ,hogy stabil e. A többivel ne foglalkozz.
Ott van 3 lehetõség 1 auto
2.By all core
3By per Core
Én a harmadikra állítottam.
Ja igen, BIOS frissítést ne feledd! 😄
Mondom szerintem ramtól is függ.
A lényeg ,hogy ha alul is van feszelve attól baja nem lesz😊 Inkább minuszba legyen mint pluszba😊
Merlin jól mondja.
Az energia gazdálkodás be van kapcsolva,és ezért ilyen. Nálam is.
Mondom van aki úgy használja,hogy mindig 4 gigán használja ,de szerintem az butaság,minek pörögjön ha nem muszáj.
Mellesleg nem rejtett tuning😊
Ha fix négy gigára állítod azt fogja mutatni mindenhol,de azt nem itt kell,hanem máshol állítani.
[merlinw.org]
[merlinw.org]
http://www.kephost.com/view3.php?filename=gyspanaeww2zv9hz136v.jpg
csak erre a linkre fussa <#banplz>#banplz>
Így oké a tuning ugye?
És fényképeztem egyet:
De aza pojén, hogy sehol sem jelzi a 4 gighertzet, win is 3,3-at ír, a bios is, csak terhelés alatt látszik CPU-Z-vel, tehát ez ilyen rejtett tuning <#taps>#taps>
Pedig csak annyit csináltam, hogy Ai Overclock-ot Manual-ra állítottam + a négy maghoz beírtam a 40-et. Ennél bonyolultabb sose legyen!<#violent>#violent>
Öröm és bódottá <#vigyor>#vigyor>
Korábban már írtam, azért állítja alapból 1,5-re a BIOS, mert 1333-hoz az a szabvány. 1333 feletti modulok pedig nem támogatottak.
Példa
[merlinw.org]
A PH n van fórumja a lapnak Itt
Lehet a tiednek mások a specifikációi.
De ez nem is annyira fonttos ,ha a többit beállítottad akkor az ugyan úgy 4 gigán fog menni,ez csak plusz funkció. Kevesebb energiát kap a lap,vagy többet ha úgy állítod be + ra. Magas tuningnál számít,de van aki fixen 4 gigán járatja,de szerintem annak semmi értelme.
Olyan sincs, hogy CPU Voltage 😊
CSAK ezek:
EPU Power saving -Enabled
EPU setting - Auto
Dram Timing Control
CPU Power Management - Ez meg a Dram Timing egy másik menübe megy bele
Dram voltage - 1.5V - Auto
VCCIO voltage - 1,05V - Auto
PCH voltage - 1,05 V Auto
Load-Line Calibration - Auto
CPU Spread Spectrum - Auto
Néztem a CPU Power management-et, de ott sem lehet ilyent állítani 😞((
<#rinya>#rinya><#rinya>#rinya><#rinya>#rinya>
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Az olcsóbb, TN-es panelekkel készült monitorok sajátossága a kisebb-nagyobb bevilágítás. Elsõsorban valamelyik (rosszabb esetben összes, világító test közeli) sarokban.
A fekete ilyenkor nem valódi fekete, hanem sötét-világos szürke voltaképp.
Ez akkor igazán fájdalmas, amikor filmet néz az ember (azokban szokott többször elõfordulni a széles vászon, vagy a szinte teljesen sötét, dinamikus fényekkel operáló helyszín).
"Mellesleg a hangszorót ki lehet kapcsolni?"
Tudtommal, igen.
Minden sandys 1.5 re rakja és láss csodát hibátlan😊
Különben memóriái válogatják. Ha nem stabil lehet emelni.
Nekem mióta megvan tökéletes ,semmi baja mi több sosem fagyott,és kéket sem dobott.
De van topikja ,olvass utána.
Cpu offset voltage 0.015 mondjuk.
És alatta van a dram voltage azt ne auton hanem fixen be kell írni az 1.50 et
A CPU Voltage nél állítsd kell offset módba tenni😊)
A többi stimmel:XD Bocsi
Görgess lejjebb ott kell annak lenni. Minden ott van egymás alatt ahogy leírtam csak lefele kell görgetni a lapot😊
És nem megy alapórajelen ha a 40 es szórzót beállítottad. CPU-Z vel nézd meg, ha használod rendesen 4 gigán megy majd. Ha nem kell a kraft akkor 1600 ra leveszi magát. A gép nem írja ki mert ez nem olyan tuning mint régen volt😊
Cooler Master Hyper TX3 (5000 Ft) hûtõt vettem hozzá <#wave>#wave>
Helyzetjelentés:
Addig eljutok, hogy beállítom a 40-eket + a memória frekvenciát(1600). Ez stimmel.
Alatta viszont nincs olyan, hogy Offset mod(?)
Ilyenek vannak (ssak ezek):
EPU Power saving -Enabled
EPU setting - Auto
Dram Timing Control
CPU Power Management - Ez meg a Dram Timing egy másik menübe megy bele
Dram voltage - 1.5V - Auto
VCCIO voltage - 1,05V - Auto
PCH voltage - 1,05 V Auto
Load-Line Calibration - Auto
CPU Spread Spectrum - Auto
Offset módot sajnos nem találok <#rinya>#rinya>
Így viszont csak alapórajelen megy...
Van az a grafikus felület azt választod a jobb felsõ sarokban.
Majd AI TWEAKER menü.
Ott az AI oerlock -ot manuálra állítod.
A BCLK/PCIE -et hagyod 100 on
Az 1 Core ratio mögé beírod ,hogy 40 és enter,majd a 2,3,4 után is ugyanígy.
Alatta valahol a Memorifrequency nél beállítod a DDR3 1600 MHZ et
Lejjebb van egy ojan,hogy offset mód.
Na ott az offset moe sign -et + ról átállítod - re (mínusz)
Alatta a CPU offset voltage hez beírod ,vagy odalépteted,hogy 0.015 vagy 0.020
Alatta a DRam Voltage hez beállítasz 1.50V ot
Remélem elég szájbarágós volt😊 Sok sikert.
1.Nekem még sose volt egy procim se húzva(mondjuk más se) ki akarom próbálni milyen érzés <#idiota>#idiota>
2.Azt mondták vétek lenne a prociban benthagyni a szunnyadó erõt...
Amúgy nagyon meg vagyok vele elégedve.
Mi a fenének kell 4 GHz?
Megvan a gép, és most igénybe venném a segítséget a tuninghoz amit ígértél kb. két hete<#zavart1>#zavart1>
A gép:
I-5 2500k
Asus P8P67
DDR-3 1600 Mhz
A kérdésem:
A biosban mit és hogyan állítsak, hogy 4,0 Ghz-en menjen a proci?
Ha megkérhetlek egy picit szájbarágósan(melyik menüben pontosan mit), mert egy kicsit hülye vagyok hozzá<#zavart1>#zavart1>
Elõre is köszönöm!
Nekem most pont egy HD5750 van. Nem kicsi fejlõdés lesz számomra.
!be hard, be ruthless! Origin: H4NZo
!be hard, be ruthless! Origin: H4NZo