Milyen gépet vegyek most?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok!
Lenne egy kérdésem kicsit bizonytalan vagyok, hogy melyik tápot vegyem az új konfigba!
Már minden meg van csak a táp meg a memória hiányzik csak.
A két táp: egyik másik

A konfig tartalma:

Számítógépház: CORSAIR Carbide Series Clear 400c (+4 db 140mm venti)
Alaplap:GIGABYTE AORUS GA-Z270X-Gaming 5
Processzor:Intel Core i5-7600K 3.8GHz LGA1151
Processzor hűtő: NZXT Kraken X42 140mm
Memória: Kingston HyperX Savage 8GB (2x4G😎 DDR4 2400MHz
Videokártya: EVGA GeForce GTX 1070 FTW DT GAMING ACX 3.0 8GB
HDD:-Toshiba 2TB 64MB 7200rpm SATA3, Western Digital 1,5TB 64MB 5400rpm SATA3
SSD: Kingston HyperX Fury 2.5" 240GB SATA 3

Válaszokat előre is köszi 😊
Utoljára szerkesztette: GaborST, 2017.07.05. 21:12:37
Gyöször
Köszi, de már pénteken ide is ért, sürgős volt. Végülis A8-7600 lett, addig ügyeskedtem az árakkal, hogy az USB3.0ás házhoz sikerült egy a68as deszkát venni, amin nincs előlapi USB3.0 kivezetés, de hátul van kettő aztán csókolom. Ez is inkább csak nekem kellett volna, az ismerősömnek kb 5 éven belül nem lesz USB3.0ás cucca. Sajnos csak egy FSP 300W egyszerű táp fért bele a keretbe, ez elég gagyi kinézetű.
Üdv!

Dübörög a 965ös x4

Voltan
Na, igen, persze, úgy értem, na 😄 Köszi, akkor maradok a Samsungnál.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Maala
Legyen mega helyett giga, és oké. :-)

Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU

Voltan
Azt még hadd kérdezzem meg, hogy SSD-ből milyet érdemes venni?
Egy 250 megáson gondolkodom, a Samsunk EVO még mindig jónak számít?

ToCsEk
ha még nem sikerült én ezt ajánlom kicsit több mint 70ezer, pcx-en most 72ezer
Logic M4 számítógép ház
FSP 400W HEXA+ tápegység
Asrock H110M-DGS alaplap
Intel Pentium G4400 de máshol van G3900 3ezer ft-al olcsóbb, úgy belefér 70ezerbe
Kingston 4GB DDR4 2133MHz HyperX Fury Black HX421C14FB/4
Western Digital 500GB 32MB SATA WD5000AVDS

¯_(ツ)_/¯ (ノಠ益ಠ)ノ彡┻━┻ ヾ(⌐■_■)ノ ༼ ■Å̯■ ̿ ༽ ?(???)?

Voltan
Köszönöm

ToCsEk
ez úgy az ajánlott nem drága szint:
COOLERMASTER Hyper 212 EVO
Be Quiet! Pure Rock
Thermaltake Contac Silent
ARCTIC Freezer i32

Voltan
Sziasztok!

Az aláírásomban lévő konfigba milyen proci hűtőt ajánlotok? Olyat keresnék, ami nem túl nagy, de jó.
Köszi!

Gyöször
Helló! Ezer éve nem jártam itt és az a helyzet nem követem a híreket.
Ismerős idősebb barátomnak a gépébe bekúszott a villám a telefonkábelen keresztül (minden gallyra ment a házban kivéve a kodegány táp 😄) de persze az is cserélve lenne.
Ha meg kellene adni keretet az olyan 70 ezer, ebbe kell netezéshez egy jó gépet belepaszírozni. Monitor megmaradt.
MicroATX ben gondolkoztam, nem vágom de gondolom AMD. VGA külön nem kell. 500GB hdd elég, nekem firecuda van 2TB, sztem az jó dolog, azt tegyük bele 500GBset. Táp valami egyszerű, de minőségi kb FSP legalja ezek az OEM ek jók? 250W? Ház is kell, ezt néztük ki: https://ipon.hu/webshop/product/logic_m4_usb_3.0/774472USB 3 miatt

Tudtok segíteni? Elöre is köszi!
Utoljára szerkesztette: Gyöször, 2017.06.28. 11:47:17

Dübörög a 965ös x4

MerlinW
A diagnosztika a lényeg. Memóriát, háttértárolót, ventilátort te magad is cserélhetsz, ill szervizben sem olyan vészes. Klaviatúra borsosabb, kijelző, alaplap(cpu, gpu, stb) hibánál meg kuka.

[merlinw.org]

Áhá 😄 Akkor megyek lottózni 😄
SzirmosSzisza
Itt egész szépen letesztelik a különböző sebességeket, a tl;dr az az, hogy ha nem költesz kisebb vagyont a gépre felesleges, ellenben, ha már amúgy is megvetted mindenből a legjobbat, akkor az extra pénz a gyorsabb ramért nem olyan nagy kiadás.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

ToCsEk
vegyél olcsóbból többet mint drágábból kevesebbet jobb időzítéssel

hali, asus z170-p alaplap és i5-6600k proci mellé milyen memóriát érdemes venni későbbi tuningot figyelembe véve? inkább az időzítés vagy az órajel legyen jobb?
Mázlista voltál. Ez A telemax. 😊

Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer

Nekem itt garisan javították a lenovomat. semmi gond nem volt, még az akksit és a töltőt is bevizsgálták:
http://tmx.hu/kapcsolat

Calver
amíg hanyagolod túlárazott, "hivatalos" szervizeket és az általuk vásárlóra sózott, elképesztően felfújt árú új alkatrészeket, addig nem lesz gondod. magánember/maszek szervizes, hardveraprón kompetens embertől beszerzett, bontott alkatrészek, és baromi olcsón megúszod.

"The trees move. Do you not see it?"

Nem véletlenül van olyan, hogy garancia. 😊
Garancián kívül ha tönkremegy inkább kukába dobom, mert drágább a javítása, mintha veszek egy újat valami ingyen hitel akcióra. 😊

Calver
kiindulási pontnak

grafikus ismerősnek kellett "viszonylag" mobilis laptop, őrá esett a választás. egyel nagyobb (17,3"😉, meg ebben alapból csak 8 GB ram van (és röppen majd bele még 16 giga). kritikák dicsérik, nagyon szép és színhelyes kijelzője van elvileg és minden más is stimmel vele. van 15" körüli, 16 gigával szerelt változat is, nézz körbe ezen a vonalon elindulva árukeresőn, lehet elég szépen szűkíteni. HP Omen széria ár-érték arányban nem tűnt nekem túl nyerőnek, Lenovo vegyesfelvágott, Thinkpad szériájuk a laptopok csúcsa, amivel agyonverhetsz valakit majd megírhatod rajta a gyászjelentését (és az áruk valahol az elsőszülött gyermekednél kezdődik), de volt más termékükkel elképesztően rossz tapasztalatom is.
Utoljára szerkesztette: Calver, 2017.06.22. 01:40:15

MerlinW
Lenovo = IBM. Supportért fizetni kell. Szerviz van, ill bárhol javítják garancián kívül.

[merlinw.org]

NEOreg3
nem tudom mivel akarsz játszani, de a 1050Ti elég gyengécske, persze ha nem a max közeli grafika a cél, akkor ok

nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(

Persze, van. Szervíz = telemax. Support = automata. 😊

* a listához hozzátenném a Acer Aspire-t is, az kimaradt.

Köszi a választ!
Néztem a supportokat, én találtam lenovo márkaszervíz/support helyet.

Lenovoról annyit, hogy a telemaxnál szervizelik és konkrétan 0 support van.
Én 1 db kérdést szerettem volna feltenni, de nem létezik support. Magyar nincs, külföldi meg azt mondja, vegyem föl a magyarral a kapcsolatot.
Soha többet Lenovot.

Sziasztok!
Tapasztalatok alapján kérnék tanácsot/segítséget:
"sajnos" laptop-ra vagyok kényszerülve de mindenképpen játékos oldalra. A specifikáció az adott csak a márka nem
i7 (7.gen), 16 GB ram, SSD /ssd+hdd, GTX 1050Ti, FHD kijelző.
az alternatívák:

HP OMEN 15-AX204NH

DELL Inspiron 7567

Lenovo Y520

Egyáltalán nincs tapasztalatom laptop téren, ez lenne az első. Külső monitorral lenne használva.

Köszönöm szépen a segítséget előre is!

Köszönöm akkor az lesz úgy van mire még költeni 😊
Ha XMP-s és az alaplapnál a támogatott RAMok között van az a típus akkor van esély, hogy magasabb órajelen is működik stabilan. Ahogy lent már írták, i5 esetén valószínűleg semmit sem fogsz ebből érzékelni. Inkább költsd a különbséget másra.

MerlinW
Ha GTA/Forza, akkor feltétlenül i5. i3 többnyire "irodai" gépekbe való. Később még 8GB memória nem árt.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.06.20. 14:31:51

[merlinw.org]

MerlinW
2400 a DDR4 "szabvány". Semmi értelme gyorsabb RAM-okat venni, semmit sem fogsz látni belőle, max számokat. A proci memóriavezérlője 2400mhz-en lüktet, magasabb órajelű memóriák magasabb késleltetéssel tudják tömni adattal. 3.2Ghz+-es RAM-ok hozhatnak itt ott 1-2mp-et pl tömörítés/konvertálás/renderelés esetén, egyébként abszolút nem éri meg a felárat. Ja és általában instabilabbak is.

[merlinw.org]

bakkerman
i3 7100 - GTX1050ti kombó meddig lehet tartós szerintetek?Vagy nézzek inkább egy i5-öt? 8GB a ramom. 1080p a cél,lövöldék,gta online,ősszel új Forza,ezek amik érdekelnek inkább

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

Sziasztok!
Vettem egy Gigabyte Z270 alaplapot ami 4000 MHz-ig támogatja a Memória modulokat viszont az i5 7600K-s processzor amit kinéztem hozzá csak 2400 MHz-ig támogatja az Intel honlapja szerint!
Így az a kérdésem, hogy ha nem 2400 MHz-s memóriát rakok a deszkára hanem nagyobbat az nem fog működni, vagy ha igen nem fogja kihasználni a nagyobb frekvenciát.
És akkor fölösleges 2400 Mhz-nél nagyobb?
MerlinW
"ha frissítés közben mondjuk elmegy az áram"

Akkor sincs, mert 2007-8 óta minden lapon dual bios van pont emiatt.

[merlinw.org]

NEOreg3
letöltöd a bios-t, kicsomagolod, rámásolod egy pendrájvra, újraindítod a gépet, belépsz a bios-ba, majd megkeresed ahol bios-t lehet frissíteni (általában advanced options/administration menüpontokban szokott lenni az ilyesmi)

hülyebiztosra van csinálva, csak akkor van gebasz, ha frissítés közben mondjuk elmegy az áram

vagy a gyári alaplap cd-n lehet van valami update utility tool ami leszedi az internetről és windows alatt frissíti a bios-t

nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(

Peet199009
Egy bios frissítési gyorstalpalót tudnál adni? Még nem csináltam olyat. Köszönöm!

NEOreg3
lehet hogy nem ártana, 2010/08/12-es BIOS a legfrissebb

persze ez sem garancia arra, hogy működni fognak

Peet199009
Igen volt CMOS reset. BIOS frissítés segítene esetleg? Jelenleg 2009.10.14-ei bios van rajta.

Vadnokedli
CMOS Reset gondolom volt. ?

"Anime is the proof that two nukes weren't enough."

Peet199009
Sziasztok!
Múltkor segítséget kértem, memória bővítéssel kapcsolatban. Azóta vettem bele 2x 4 GB Crucial (crucial ct51264bd160bj) ramot.
Beleraktam a gépbe, de mikor elindítom nem ad képet a rendszer. Nincs videó jel kiírja a monitor. Másik gépben kipróbálva a ram működik rendesen, felismeri stb. Az alaplapom egy Asus M4A785TD-V EVO. Lehetséges hogy az alaplap nem ismeri fel a ramot? Honlapon azt írja tud 16 gigát kezelni a lap, tehát akkor ként slotonként a 4 gigának menni. Bios frissítést, vagy esetleg biosban valami beállítás mielőtt berakom vagy mit kellene csinálnom? Köszi előre is!!

Sufnituning. Na az megy. 😊 Én arra gondoltam, hogy kitöröm a szemben lévő lapátot. 😄
Én nem szoktam az iponon vásárolni, szóval nem tudtam, hogy esélytelen 😊 Csak ezt leletem hirtelen ahol többfajta vga hűtő is van.

off: olyan helyről én személy szerint nem vásárolok, ahol nincs normális és könnyen elérhető ügyfélszolgálat.
Telefonon felhívni az ipont? LOOOOOL kis naív. Próbáld meg egyszer. 😊
Még a weboldalra is ki van írva virágnyelven, hogy esélyed sincs erre.

Calver
...na ebbe nem gondoltam bele...

még alternatív (kicsit sufnituningos) ötletként feldobnám, hogy megcsinálhatod ám azt is, hogy kihúzod meglévő ventit (akár ki is szeded), és odafogatsz a helyére/fölé kábelkötegelőkkel egy megfelelő méretűt, akár a kártyára kötve, akár valamelyik 3-4 tűs csatiba az alaplapon.

https://ipon.hu/webshop/tag/szamitogep-komponens/huto/videokartya

itt bogarásznék, ha megvan a kiválasztott, lehet egy telefont megér a bolt felé, hogy tuti kompatibilis e, néhány esetben hiányos a leírás.

Calver: Ha rázkódik a kártya, előbb utóbb kontakthibát okozhat.
Rázza az egész gépet.<#szomoru1>
Calver
egy lapát halála nem gázos igazából, attól működik majdnem ugyanolyan jól tovább.

Sziasztok!
Sapphire HD7850-hez kellene nekem valami olcsó hűtő mert sajnos letört az egyik lapát. 😞 Tudnátok ajánlani valamit?
Vadnokedli
Hardveres gyorsítást kapcsold ki a böngészőn belül és nézd meg úgy is.- Így fog használni valamennyit.

"Anime is the proof that two nukes weren't enough."

Sziasztok!

Lehet valahogy nézni milyen program használja éppen a videó kártyát. Most vettem egy MSI Radeon kártyát és folyamatosan 70% környékén van a használata Windows desktop alatt. Alapból nem ennyi, de miután elindítom a Youtube-t, akkor megugrik és utána nem megy vissza, ha bezárok mindent akkor sem.

Nagyon köszönöm. Remélem nem rossz az új kártyám.