Milyen gépet vegyek most?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Lenne egy kérdésem kicsit bizonytalan vagyok, hogy melyik tápot vegyem az új konfigba!
Már minden meg van csak a táp meg a memória hiányzik csak.
A két táp: egyik másik
A konfig tartalma:
Számítógépház: CORSAIR Carbide Series Clear 400c (+4 db 140mm venti)
Alaplap:GIGABYTE AORUS GA-Z270X-Gaming 5
Processzor:Intel Core i5-7600K 3.8GHz LGA1151
Processzor hűtő: NZXT Kraken X42 140mm
Memória: Kingston HyperX Savage 8GB (2x4G😎 DDR4 2400MHz
Videokártya: EVGA GeForce GTX 1070 FTW DT GAMING ACX 3.0 8GB
HDD:-Toshiba 2TB 64MB 7200rpm SATA3, Western Digital 1,5TB 64MB 5400rpm SATA3
SSD: Kingston HyperX Fury 2.5" 240GB SATA 3
Válaszokat előre is köszi 😊
Utoljára szerkesztette: GaborST, 2017.07.05. 21:12:37
Üdv!
Dübörög a 965ös x4
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU
Egy 250 megáson gondolkodom, a Samsunk EVO még mindig jónak számít?
Logic M4 számítógép ház
FSP 400W HEXA+ tápegység
Asrock H110M-DGS alaplap
Intel Pentium G4400 de máshol van G3900 3ezer ft-al olcsóbb, úgy belefér 70ezerbe
Kingston 4GB DDR4 2133MHz HyperX Fury Black HX421C14FB/4
Western Digital 500GB 32MB SATA WD5000AVDS
¯_(ツ)_/¯ (ノಠ益ಠ)ノ彡┻━┻ ヾ(⌐■_■)ノ ༼ ■Å̯■ ̿ ༽ ?(???)?
COOLERMASTER Hyper 212 EVO
Be Quiet! Pure Rock
Thermaltake Contac Silent
ARCTIC Freezer i32
Az aláírásomban lévő konfigba milyen proci hűtőt ajánlotok? Olyat keresnék, ami nem túl nagy, de jó.
Köszi!
Ismerős idősebb barátomnak a gépébe bekúszott a villám a telefonkábelen keresztül (minden gallyra ment a házban kivéve a kodegány táp 😄) de persze az is cserélve lenne.
Ha meg kellene adni keretet az olyan 70 ezer, ebbe kell netezéshez egy jó gépet belepaszírozni. Monitor megmaradt.
MicroATX ben gondolkoztam, nem vágom de gondolom AMD. VGA külön nem kell. 500GB hdd elég, nekem firecuda van 2TB, sztem az jó dolog, azt tegyük bele 500GBset. Táp valami egyszerű, de minőségi kb FSP legalja ezek az OEM ek jók? 250W? Ház is kell, ezt néztük ki: https://ipon.hu/webshop/product/logic_m4_usb_3.0/774472USB 3 miatt
Tudtok segíteni? Elöre is köszi!
Utoljára szerkesztette: Gyöször, 2017.06.28. 11:47:17
Dübörög a 965ös x4
[merlinw.org]
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer
http://tmx.hu/kapcsolat
"The trees move. Do you not see it?"
Garancián kívül ha tönkremegy inkább kukába dobom, mert drágább a javítása, mintha veszek egy újat valami ingyen hitel akcióra. 😊
grafikus ismerősnek kellett "viszonylag" mobilis laptop, őrá esett a választás. egyel nagyobb (17,3"😉, meg ebben alapból csak 8 GB ram van (és röppen majd bele még 16 giga). kritikák dicsérik, nagyon szép és színhelyes kijelzője van elvileg és minden más is stimmel vele. van 15" körüli, 16 gigával szerelt változat is, nézz körbe ezen a vonalon elindulva árukeresőn, lehet elég szépen szűkíteni. HP Omen széria ár-érték arányban nem tűnt nekem túl nyerőnek, Lenovo vegyesfelvágott, Thinkpad szériájuk a laptopok csúcsa, amivel agyonverhetsz valakit majd megírhatod rajta a gyászjelentését (és az áruk valahol az elsőszülött gyermekednél kezdődik), de volt más termékükkel elképesztően rossz tapasztalatom is.
Utoljára szerkesztette: Calver, 2017.06.22. 01:40:15
[merlinw.org]
nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(
Néztem a supportokat, én találtam lenovo márkaszervíz/support helyet.
Én 1 db kérdést szerettem volna feltenni, de nem létezik support. Magyar nincs, külföldi meg azt mondja, vegyem föl a magyarral a kapcsolatot.
Soha többet Lenovot.
Tapasztalatok alapján kérnék tanácsot/segítséget:
"sajnos" laptop-ra vagyok kényszerülve de mindenképpen játékos oldalra. A specifikáció az adott csak a márka nem
i7 (7.gen), 16 GB ram, SSD /ssd+hdd, GTX 1050Ti, FHD kijelző.
az alternatívák:
HP OMEN 15-AX204NH
DELL Inspiron 7567
Lenovo Y520
Egyáltalán nincs tapasztalatom laptop téren, ez lenne az első. Külső monitorral lenne használva.
Köszönöm szépen a segítséget előre is!
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.06.20. 14:31:51
[merlinw.org]
[merlinw.org]
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
Vettem egy Gigabyte Z270 alaplapot ami 4000 MHz-ig támogatja a Memória modulokat viszont az i5 7600K-s processzor amit kinéztem hozzá csak 2400 MHz-ig támogatja az Intel honlapja szerint!
Így az a kérdésem, hogy ha nem 2400 MHz-s memóriát rakok a deszkára hanem nagyobbat az nem fog működni, vagy ha igen nem fogja kihasználni a nagyobb frekvenciát.
És akkor fölösleges 2400 Mhz-nél nagyobb?
Akkor sincs, mert 2007-8 óta minden lapon dual bios van pont emiatt.
[merlinw.org]
hülyebiztosra van csinálva, csak akkor van gebasz, ha frissítés közben mondjuk elmegy az áram
vagy a gyári alaplap cd-n lehet van valami update utility tool ami leszedi az internetről és windows alatt frissíti a bios-t
nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(
persze ez sem garancia arra, hogy működni fognak
Múltkor segítséget kértem, memória bővítéssel kapcsolatban. Azóta vettem bele 2x 4 GB Crucial (crucial ct51264bd160bj) ramot.
Beleraktam a gépbe, de mikor elindítom nem ad képet a rendszer. Nincs videó jel kiírja a monitor. Másik gépben kipróbálva a ram működik rendesen, felismeri stb. Az alaplapom egy Asus M4A785TD-V EVO. Lehetséges hogy az alaplap nem ismeri fel a ramot? Honlapon azt írja tud 16 gigát kezelni a lap, tehát akkor ként slotonként a 4 gigának menni. Bios frissítést, vagy esetleg biosban valami beállítás mielőtt berakom vagy mit kellene csinálnom? Köszi előre is!!
off: olyan helyről én személy szerint nem vásárolok, ahol nincs normális és könnyen elérhető ügyfélszolgálat.
Még a weboldalra is ki van írva virágnyelven, hogy esélyed sincs erre.
még alternatív (kicsit sufnituningos) ötletként feldobnám, hogy megcsinálhatod ám azt is, hogy kihúzod meglévő ventit (akár ki is szeded), és odafogatsz a helyére/fölé kábelkötegelőkkel egy megfelelő méretűt, akár a kártyára kötve, akár valamelyik 3-4 tűs csatiba az alaplapon.
itt bogarásznék, ha megvan a kiválasztott, lehet egy telefont megér a bolt felé, hogy tuti kompatibilis e, néhány esetben hiányos a leírás.
Calver: Ha rázkódik a kártya, előbb utóbb kontakthibát okozhat.
Sapphire HD7850-hez kellene nekem valami olcsó hűtő mert sajnos letört az egyik lapát. 😞 Tudnátok ajánlani valamit?
"Anime is the proof that two nukes weren't enough."
Lehet valahogy nézni milyen program használja éppen a videó kártyát. Most vettem egy MSI Radeon kártyát és folyamatosan 70% környékén van a használata Windows desktop alatt. Alapból nem ennyi, de miután elindítom a Youtube-t, akkor megugrik és utána nem megy vissza, ha bezárok mindent akkor sem.
Nagyon köszönöm. Remélem nem rossz az új kártyám.