Milyen gépet vegyek most?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

dragon11
megõrülök 😄DDDDD

kifli
adsz neki plusz 2-3 voltot, efesbét csutkára, pci-t fixálod 150 környékén. Kb ennyi. (Kinepróbáld <#idiota>)
dragon11
Valaki tartana egy kis beszámolót Nekem privátban az egész CPU overclock történetrõl ?😄😄

kifli
Ha használtan van, akkor logitech. Strapabírobb, esélyes, hogy tovább kitart mint a razerek
NandorHUN
Ti melyik egeret vennétek ;
Razer Lachesis v1
Razer Deathadder
Logitech G500
?
Neten, használtan mindegyik 10k
zico87
http://www.youtube.com/watch?v=-qpqVCIqBF0

elvileg 2,7-et alap feszen megy a proci aidaval azért mindig érdemes eg stabilitás tesztet futtatni

Mi az a számítógép és internet ??mindenki csak ezekről ugat

zico87
a tunig mindig kérdéses lépésrõl lépésre érdemes emelni a dolgokat mivel valaki lehet alapfeszen eléri más lappal neked feszt kell emelni,nincs 2 egyforma érték vagyis ritka.

dragon11
Srácok, pici off tuningolás kérdés..

Gigabyte P35-DS3L alaplap + Intel Core 2 Dou E6550 2,3Ghz-et C.I.A.2 Full-Throttle esetén elég az alap fesz. a procinak, vagy mennyivel növeljem ?

Illetve ez mekkora hõfoknövekedéssel jár? Ehhez azért még elég a gyári box hûtõ, nem ?

Kb. ez 2,7Ghz-re húzza?(+400Mhz) vagy esetleg több ?

Kösz.<#worship><#worship>

broman191
Ha nem fontos számodra hogy rendelkezzen 56 ezer extra gombbal, mert úgy gémör, akkor persze... 😊

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

NandorHUN
És olyan 5-10k körül jó billentyûzet?
Hecker007
jah bocs nem diamond, hanem Death Adder
és Lachesis is van még raktáron 1-2 helyen vagy ha az nincs akkor van a Lachesis Refresh 😊

zico87
garival nem volt gond csak akkor inkább egy Logi mx518-at kértem már 😄

[NST]Cifu
Anno a Pixel árulta a Razer-eket, ha hamar beadta a kulcsot, akkor miért nem gariztattad? Egy év gari járt hozzájuk akkoriban, ha jól rémlik, és legalábbis nekem a Pixel garanciájával sose volt gondom (ismét: anno).

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

[NST]Cifu
Megkérdezhetem hol veszel Lachesis-t vagy Diamondback-et? 😊

A Diamondback úgy 4 éve kifutott modell, a Lachesis is jó egy éve nem kapható, ha jól tudom. 😊

zico87
legjobb egér én is azt ajánlom nekem razerekel nem volt sok pozitív tapasztalatom anno cooperem hamar beadta a kulcsot

Hecker007
Logitech: G5, G9, G400, G500; Razer: Lachesis, Diamond Back 😊

broman191
Logitech G500 😊

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

NandorHUN
Tudnátok még esetleg mondani 1-2 alternativát egerekre? Az se baj ha 15k, mert neten ugyis olcsóbb.
zico87
privátban igaz én sose hittem a mágikus cfg-zésben igaz most cod4-ezgetek (fun) na de ott tényleg nem halnak néha 😄

[NST]Cifu
Ezért kérdeztem, hogy mire akarja fõleg használni. 😊

Ha HC gamer, akkor wireles nuku. Ha viszont sokat kell gépelni, és esetleg olyan a szitu, hogy tudsz tehénkedni, akkor jó dolog a wireless billentyûzet, mert "szabályos" gép elõtt ülésben gépelni órákon át gyilkos dolog (nem egyszer csináltam...). Jól esik néha hátradõlni, ölbe venni a billentyûzetet, alá rakva valami dobozt vagy egy farost lemezt. Viszont a drótos billentyûzet itt szokott elvérezni...

Aki meg tényleg komolyan gondolja a gameinget, az úgy is kéznél tart pótalkatrészeket (történet sok évvel ezelõttrõl: OFP co-op LAN-partyn, tudni kell, hogy ott nincs checkpoint, szóval ha megdöglünk, elõrõl kezdjük a néha másfél órás küldetést. Na helikopterben ül a bagázs, mire egyszer csak elordítja magát a pilóta: "áááá, lemerült az egerem", a következõ amit látunk, hogy rohan ki a szobából a táskájához, elõránt egy madzagos, USB-s egeret, visszarohan, bedugja, repülne tovább... de a mindenkin eluralkodó röhögõgörcs rá is átterjed, és a végén a földbe állunk.. 😛).

V43 1105
Oh ne is mondd.. apropó.. COD2 configolásához kéne help, milyen commandokat írjak be? Egyszerûen egy ideje akkora szar talicska semmit se ad, se noozom semmibe nem döglenek, persze én meg igen -_-

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

Ragaszkodj a vezetekeshez ebben az arkategoriaban.

(Bar egy Razer Mambat vagy Logitech G700-at nagy immel-ammal talan bevallalnek <#idiota>)

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

zico87
nekem is volt még nagy gémer korszakomban 2 hétig Logi wireless egerem el se tudom mondani micsoda élmény volt amikor cb war közepén merült az egér 😄

Na es akkor ezer veszunk Logitech G400-at+ valami egyszeru billentyuzetet 😊

Nalam Logitech MX 518 Black Edition mukodik kifogastalanul mar egy ideje (hasznaltan vettem en is) es egy rossz szot nem szolhatok ra.

A G400 pedig ugyanaz,mint az MX518 csak "ujitottak" az erzekelon. (Nott a dpi)
Annak ellenere,hogy optikai az eg vilagon semmi gond vele. A legnagyobb rantasokra is dobbenet modon reagal. (Razer Goliathus egerpaddal termeszetesen)

Billentyuzettel en ugy vagyok,hogy nem kell komplikalt. Legyen kenyelmes,strapabiro es pont. Meg +20 billentyu a francnak sem kell.

Az a Lenovo billentyuzet szvsz tokeletes is. (Leszamitva azt,hogy bunronda <#miaz>)

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

NandorHUN
Nem baj, ha kicsit több. Amugy jobbkezes vagyok. Játékra is használnám, de netezésre...stb-re. Nekem kb. mind1, hogy vezetékes, vagy nélküli.
V43 1105
Játékra, wireless..? El sem olvastam! 😛

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

[NST]Cifu
Ez így kevés. 😊

-Mire akarod használni? Ha sokat gépelsz, más a fontos, mint játéknál.
-Drótos, vagy drótmentes (wireless) kellene?
-Jobb vagy Ballkezes vagy? (egér ergonómia)
-Világítós vagy sima bill. kell?

Én manapság már sokkal kevesebbet játszom, mint anno, de a legtartósabb cuccaim a Microsoft és a Razer egerei voltak, ám az áruk a fájdalomhatáron túl vannak. Viszont a tartósságuk elvitathatattlan. A Razer Diamondback már vagy 8 éves, és még mindig mûködik. Azért vettem két éve egy Lachesis-t, mert már a sok használattól a két oldalon lévõ gumirozott részek elkezdtek hámlani. Van még Logitech MX610 bal kezes wireless egerem, mert bal kezes lennék, ám sajnos játékra nem az igazi, túl nagy a lagja, fõleg ha nem lát rá rendesen az adójára.

Bevallom a többi márkával a fentiek miatt igazán tartós és komoly kapcsolatba nem is kerültem. Anno, még 2004-2005 elõtt azonban a "farkas" A4Tech, Logitech, stb. egerek ritka gyorsan feldobták a talpukat nálam. A rekorder egy A4Tech egér volt, ami két hétig bírta, majd a bal gomb mikrokapcsolója levált a nyákról. 😊

Billentyûzet terén egy világítós Logisys KB208-t nyúzok, ami meglepõen sokáig húzza, már a Space-rõl elkezdett a felsõ réteg lekopni (ie.: látszik alatta a világítás fénye 😛). Az elõdje egy Logisys Illuminated KB606-os volt, de kb. másfél év után a "v" billentyûje akadozni kezdet, szóval cseréltem.

Hogy 15e Ft-bõl mit vennék? Hát valami korrektebb, nagy billentyûzetet ~5-6e Ft-ért (pl. ezt), és hozzá egy jó közepes Logitech vagy Microsoft egeret. Szívem szerint nem adnám a Razer alá (tudom, undorító dolog a vak márkaimádat), de a Razer Abyssus Mirror ugyan kb. beleférne, ám annyira nem játékbarát (nincs programozható gomb, csak sima 2+görgõ), a Deathadder meg már inkább 17e Ft...

NandorHUN
Olyan 15000ért összesen tudnátok mondani jó billentyûzetet és egeret. Játékokhoz is használnám. (Nem baj ha kevesebb, de drágább ajánlatok is jöhetnek)
Kösz.
zico87
nekem is asus artic sqare van teszi a dolgát 3,6-on is bár egy tx2/3 nem tudom mennyire képes lehûteni ige cirka 700Mhz-et akarsz húzni amit már a gyári cooler nem hiszem hogy bírja+sztem feszt is kell emelni.

Balee:Jó kis gép igaz én nemcsípem az FX-eket mert a legtöbb tesztben elvéreznek egy Phenomal szemben és ami a fõ játékokban is.

V43 1105
Alaplap maradhat, prociból X4-es Phenom II-t vennék, 965 BE.. Ramból 8 Giga, videokártyából 7770-et.

Hello mindenki!
Lenne egy kérdésem hogy az alábbi gép szerintetek jó így? VGA vszeg egy 57xx lesz de az még nem tuti.
konfig

Lenovo ThinkPad T400; Sennheiser HD 201; Merida Matts TFS Trail 350D

[NST]Cifu
Hát gyári hûtõvel nem nagyon tuningolunk, pláne nem ilyen drasztikus szinten. 😊

A kérdés inkább az, hogy mennyit szánsz rá? Úgy 5e Ft alatt ne is nagyon gondolkodj. 10e Ft alatt Artic Freezer 13 (~7e Ft) vagy 13Pro (~9e Ft). 10e Ft felett Xigmatek Aegir vagy Thermaltake Frio (~15e Ft). Ezek csak személyes ajánlatok, rengeteg féle hûtõ van, nekem ezekhez volt szerencsém.

dragon11
Szerinted ehhez szükséges +hûtõ ?
Ha igen, milyet ajánlasz?!😊

zico87
persze ebbe a jó hideg idõben azért figyelj a melegedésre,egy jó hûtés nem árt a tuninghoz soha.

dragon11
<#worship><#worship>

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10

dragon11
Srácok.. hogy lehet húzni egy E6550 procit 3,00 Ghz-re?

Illetve tippek/tanácsok?<#worship><#worship>

V43 1105
Bõven ..

NandorHUN
Ezekbe gondolom beleférne egy 670 vagy 78070
[NST]Cifu
Látom a PH!-n is kérdeztem. 😊

A kérdésre a válaszom az, hogy léteznek, de kompromisszumok minden téren vannak. Azt én sem vitatom el, hogy a Sharkoon T9 és T28 bitang jól néz ki, én is majdnem T28-at vettem. Viszont mikor nekiálltam utánaolvasni, több helyen is említették azt, hogy az árához képest gyenge az anyaghasználat, illetve zajosak a beleépített ventik.

Az ajánlották a Xigmatek Midgard II.-õt, azt is dicsérik kinti tesztekben (pl.: Techpowerup). 20e Ft körül van a Corsair Carbide 300R is (Logout cikk Shellkretor tollából).

NandorHUN
Na ok és ilyen 20 forint alatti árban nincsen valami jó minõségû ház?
Jim Morrison
köszi szépen.
Windowst mindenképp újra kéne tennem? késõbb írtátok még hogy be sem fog bootolni. Az a helyzet hogy simán bebootolt. AS SSD Benchmarkban storachi - OK, 1024K - OK (Offset/Aligment @ 4K Cluster. Biztonság kedvéért megnéztem msinfo ban is, elosztottam azt a bizonyos számot 4096 al és egész szám (256) jött ki. Akkor itt most minden renfben van nem? Végre belaktam és akkor telepíthetem újra, vagy akkor most mégsem kell? 😞 Ha újra telepítem akkor csak windows live cd vel tudok firmware frissíteni ? (szóval akkor ubuntu van nem tudom megcsinálni?)
köszi a linket, elolvasom.

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

[NST]Cifu
Sharkoon T28: 6,6kg
Corsair 400R: 9,2kg

Ahogy Borisz mondta volt: "a súly a megbízhatóság jele". Van anyagvastagság, masszív a felépítés, ami a rezonanciaelnyelés (ie.: zajszûrés) terén sem elhanyagolható. Nem azt mondom, hogy ettõl a T28 rossz ház, de nem ok nélkül olcsóbb annyival.

Viszonyításképpen a T28-ról pár kép:

Amit a képekrõl már érdemes megfigyelni: a kábelbújtatóknak nincs gumis vagy mûanyag borítása (ugyan kicsi az esély, hogy kidörzsõlõdnek a kábelek), a kábelek színe nem harmonizál a házbelsõvel (érdekes egy olyan háznál, amit a desing-al akarnak eladni), a lemezek már ránézésre se valami vastagok.

NandorHUN
Nem rossz ház, de én 20knál többet nem igen akarok házra költeni, persze ha annyival jobb gépházat látok lehet meggondolom magam, de öszintén; nem látok annyi különbséget a 25000 gépház meg a 18000 között, ami megér nekem ennyit. Ettõl függetlenul azert utana fogok olvasni.

Megj.: azért az i7-2600kt veszem, mert nevetségesen olcson jutok hozzá. Ugyanannyiért, mint az i5-ért.
precision
<#eljen>

Bazinga!

[NST]Cifu
Nekem 400R házam van, ezek a tapasztalataim:

+ Nagyon igényes, masszív felépítés
+ Igényes festés (bár visszafogott)
+ Nagyon jól szerelhetõ
+ Csavar nélküli kialakítás, ahol mégis kell csavar, pl. a ház oldalán, ott fészekbe van építve, vagyis nem hagyod el
+ 3db halk légkeverõ beépítve, további 5-nek hely kialakítva
+ Kábelmanagement, a tálca mögött lehet elvezetni a kábeleket
+ Sehol egy sorjás él vagy furat
+ Fogási pont a ház tetején, így fél kézzel, kényelmesen lehet mozgatni

+/- A ház felsõ részén vannak a kezelõszervek/csatlakozók
+/- Alsó tápos kialakítás, ha rövidek a táp kábelei, nem érnek el mindenhova

-Drága...

A 300R hasonló felépítésû, de nincs fogási pont a tetején, meg lespórolták a hosszú USB 3.0-ás átalakítót (ha 7-es szériájú alaplapot veszel, nincs rá szükség)

Pár kép róla (szerk.: Upsz, bocsi a nagy képekért):

A fogási pont - nagyon jól eltalálták!

Az oldallapon látható a két rögzítõcsavar kialakítása, ezeket nem hagyod el...

Az összes kábel hátul, a tálca mögött elvezetve

Itt még gyári hûtõvel

Ami a tápot illeti, egy jobb 450W-os táp elviszi a gépet (még terhelve, húzva se vesz fel 300W-ot), én csak egyetlen apró kifogással élnék, az adott link szerint a tápon csak egyetlen PCI-E videókártya csati van, míg a 7870-nek két hatos csati kell. Ez nem akkor baj, mert adnak hozzá egy Molex->6-os PCI-E átalakítót, de én személy szerint egy új gépnél akkor már olyan tápot vennék, aminek két PCI-E csatija van, de hangsúlyozom, hogy az adott XFX is bõven elviszi a gépet.

Megj.: Az adott konfigban az i5-2600K overkill szerintem. Az i5-2500K (vagy i5-3570K) is untig elég, veszel rá egy korrektebb hûtöt, és 4,2Ghz körül lazán elfutkározik minimális feszemeléssel... Nem a proci fogja limitálni a játékok alatt a sebességet...

[NST]Cifu
Az nem valódi 8 mag sajnos, teljesítményben pedig nem veri az i5-2500k-t sem sajnos.

Játékok alatt kb. egy teljesítményt nyújt a két proci, az AMD pedig még olcsóbb is hozzávetõleg 10%-al, miért várod el tõle, hogy megverje az i5-öt? <#fejvakaras>

Az i5-nek akkor van elõnye, ha tuningolni is akarsz.

V43 1105
Elfogja, bõven.

NandorHUN
Nem rossz, de a ház egy kicsit húzos, a táp meg nem tudom, hogy el fogja e birni a gépet;
i7-2600k
8gb ddr3 ram
gtx670/ hd7870
V43 1105
Corsair Carbide 400R

XFX 450W PRO SERIES

Persze, maradhat a Sharkoon ház is ha az jobban tetszik.