Milyen gépet vegyek most?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Razer Lachesis v1
Razer Deathadder
Logitech G500
?
Neten, használtan mindegyik 10k
elvileg 2,7-et alap feszen megy a proci aidaval azért mindig érdemes eg stabilitás tesztet futtatni
Mi az a számítógép és internet ??mindenki csak ezekről ugat
Gigabyte P35-DS3L alaplap + Intel Core 2 Dou E6550 2,3Ghz-et C.I.A.2 Full-Throttle esetén elég az alap fesz. a procinak, vagy mennyivel növeljem ?
Illetve ez mekkora hõfoknövekedéssel jár? Ehhez azért még elég a gyári box hûtõ, nem ?
Kb. ez 2,7Ghz-re húzza?(+400Mhz) vagy esetleg több ?
Kösz.<#worship>#worship><#worship>#worship>
MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64
és Lachesis is van még raktáron 1-2 helyen vagy ha az nincs akkor van a Lachesis Refresh 😊
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
A Diamondback úgy 4 éve kifutott modell, a Lachesis is jó egy éve nem kapható, ha jól tudom. 😊
MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64
Ha HC gamer, akkor wireles nuku. Ha viszont sokat kell gépelni, és esetleg olyan a szitu, hogy tudsz tehénkedni, akkor jó dolog a wireless billentyûzet, mert "szabályos" gép elõtt ülésben gépelni órákon át gyilkos dolog (nem egyszer csináltam...). Jól esik néha hátradõlni, ölbe venni a billentyûzetet, alá rakva valami dobozt vagy egy farost lemezt. Viszont a drótos billentyûzet itt szokott elvérezni...
Aki meg tényleg komolyan gondolja a gameinget, az úgy is kéznél tart pótalkatrészeket (történet sok évvel ezelõttrõl: OFP co-op LAN-partyn, tudni kell, hogy ott nincs checkpoint, szóval ha megdöglünk, elõrõl kezdjük a néha másfél órás küldetést. Na helikopterben ül a bagázs, mire egyszer csak elordítja magát a pilóta: "áááá, lemerült az egerem", a következõ amit látunk, hogy rohan ki a szobából a táskájához, elõránt egy madzagos, USB-s egeret, visszarohan, bedugja, repülne tovább... de a mindenkin eluralkodó röhögõgörcs rá is átterjed, és a végén a földbe állunk.. 😛).
ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h
(Bar egy Razer Mambat vagy Logitech G700-at nagy immel-ammal talan bevallalnek <#idiota>#idiota>)
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Nalam Logitech MX 518 Black Edition mukodik kifogastalanul mar egy ideje (hasznaltan vettem en is) es egy rossz szot nem szolhatok ra.
A G400 pedig ugyanaz,mint az MX518 csak "ujitottak" az erzekelon. (Nott a dpi)
Annak ellenere,hogy optikai az eg vilagon semmi gond vele. A legnagyobb rantasokra is dobbenet modon reagal. (Razer Goliathus egerpaddal termeszetesen)
Billentyuzettel en ugy vagyok,hogy nem kell komplikalt. Legyen kenyelmes,strapabiro es pont. Meg +20 billentyu a francnak sem kell.
Az a Lenovo billentyuzet szvsz tokeletes is. (Leszamitva azt,hogy bunronda <#miaz>#miaz>)
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h
-Mire akarod használni? Ha sokat gépelsz, más a fontos, mint játéknál.
-Drótos, vagy drótmentes (wireless) kellene?
-Jobb vagy Ballkezes vagy? (egér ergonómia)
-Világítós vagy sima bill. kell?
Én manapság már sokkal kevesebbet játszom, mint anno, de a legtartósabb cuccaim a Microsoft és a Razer egerei voltak, ám az áruk a fájdalomhatáron túl vannak. Viszont a tartósságuk elvitathatattlan. A Razer Diamondback már vagy 8 éves, és még mindig mûködik. Azért vettem két éve egy Lachesis-t, mert már a sok használattól a két oldalon lévõ gumirozott részek elkezdtek hámlani. Van még Logitech MX610 bal kezes wireless egerem, mert bal kezes lennék, ám sajnos játékra nem az igazi, túl nagy a lagja, fõleg ha nem lát rá rendesen az adójára.
Bevallom a többi márkával a fentiek miatt igazán tartós és komoly kapcsolatba nem is kerültem. Anno, még 2004-2005 elõtt azonban a "farkas" A4Tech, Logitech, stb. egerek ritka gyorsan feldobták a talpukat nálam. A rekorder egy A4Tech egér volt, ami két hétig bírta, majd a bal gomb mikrokapcsolója levált a nyákról. 😊
Billentyûzet terén egy világítós Logisys KB208-t nyúzok, ami meglepõen sokáig húzza, már a Space-rõl elkezdett a felsõ réteg lekopni (ie.: látszik alatta a világítás fénye 😛). Az elõdje egy Logisys Illuminated KB606-os volt, de kb. másfél év után a "v" billentyûje akadozni kezdet, szóval cseréltem.
Hogy 15e Ft-bõl mit vennék? Hát valami korrektebb, nagy billentyûzetet ~5-6e Ft-ért (pl. ezt), és hozzá egy jó közepes Logitech vagy Microsoft egeret. Szívem szerint nem adnám a Razer alá (tudom, undorító dolog a vak márkaimádat), de a Razer Abyssus Mirror ugyan kb. beleférne, ám annyira nem játékbarát (nincs programozható gomb, csak sima 2+görgõ), a Deathadder meg már inkább 17e Ft...
Kösz.
Balee:Jó kis gép igaz én nemcsípem az FX-eket mert a legtöbb tesztben elvéreznek egy Phenomal szemben és ami a fõ játékokban is.
Lenne egy kérdésem hogy az alábbi gép szerintetek jó így? VGA vszeg egy 57xx lesz de az még nem tuti.
konfig
Lenovo ThinkPad T400; Sennheiser HD 201; Merida Matts TFS Trail 350D
A kérdés inkább az, hogy mennyit szánsz rá? Úgy 5e Ft alatt ne is nagyon gondolkodj. 10e Ft alatt Artic Freezer 13 (~7e Ft) vagy 13Pro (~9e Ft). 10e Ft felett Xigmatek Aegir vagy Thermaltake Frio (~15e Ft). Ezek csak személyes ajánlatok, rengeteg féle hûtõ van, nekem ezekhez volt szerencsém.
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10
Illetve tippek/tanácsok?<#worship>#worship><#worship>#worship>
A kérdésre a válaszom az, hogy léteznek, de kompromisszumok minden téren vannak. Azt én sem vitatom el, hogy a Sharkoon T9 és T28 bitang jól néz ki, én is majdnem T28-at vettem. Viszont mikor nekiálltam utánaolvasni, több helyen is említették azt, hogy az árához képest gyenge az anyaghasználat, illetve zajosak a beleépített ventik.
Az ajánlották a Xigmatek Midgard II.-õt, azt is dicsérik kinti tesztekben (pl.: Techpowerup). 20e Ft körül van a Corsair Carbide 300R is (Logout cikk Shellkretor tollából).
Windowst mindenképp újra kéne tennem? késõbb írtátok még hogy be sem fog bootolni. Az a helyzet hogy simán bebootolt. AS SSD Benchmarkban storachi - OK, 1024K - OK (Offset/Aligment @ 4K Cluster. Biztonság kedvéért megnéztem msinfo ban is, elosztottam azt a bizonyos számot 4096 al és egész szám (256) jött ki. Akkor itt most minden renfben van nem? Végre belaktam és akkor telepíthetem újra, vagy akkor most mégsem kell? 😞 Ha újra telepítem akkor csak windows live cd vel tudok firmware frissíteni ? (szóval akkor ubuntu van nem tudom megcsinálni?)
köszi a linket, elolvasom.
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Corsair 400R: 9,2kg
Ahogy Borisz mondta volt: "a súly a megbízhatóság jele". Van anyagvastagság, masszív a felépítés, ami a rezonanciaelnyelés (ie.: zajszûrés) terén sem elhanyagolható. Nem azt mondom, hogy ettõl a T28 rossz ház, de nem ok nélkül olcsóbb annyival.
Viszonyításképpen a T28-ról pár kép:
Amit a képekrõl már érdemes megfigyelni: a kábelbújtatóknak nincs gumis vagy mûanyag borítása (ugyan kicsi az esély, hogy kidörzsõlõdnek a kábelek), a kábelek színe nem harmonizál a házbelsõvel (érdekes egy olyan háznál, amit a desing-al akarnak eladni), a lemezek már ránézésre se valami vastagok.
Megj.: azért az i7-2600kt veszem, mert nevetségesen olcson jutok hozzá. Ugyanannyiért, mint az i5-ért.
+ Nagyon igényes, masszív felépítés
+ Igényes festés (bár visszafogott)
+ Nagyon jól szerelhetõ
+ Csavar nélküli kialakítás, ahol mégis kell csavar, pl. a ház oldalán, ott fészekbe van építve, vagyis nem hagyod el
+ 3db halk légkeverõ beépítve, további 5-nek hely kialakítva
+ Kábelmanagement, a tálca mögött lehet elvezetni a kábeleket
+ Sehol egy sorjás él vagy furat
+ Fogási pont a ház tetején, így fél kézzel, kényelmesen lehet mozgatni
+/- A ház felsõ részén vannak a kezelõszervek/csatlakozók
+/- Alsó tápos kialakítás, ha rövidek a táp kábelei, nem érnek el mindenhova
-Drága...
A 300R hasonló felépítésû, de nincs fogási pont a tetején, meg lespórolták a hosszú USB 3.0-ás átalakítót (ha 7-es szériájú alaplapot veszel, nincs rá szükség)
Pár kép róla (szerk.: Upsz, bocsi a nagy képekért):
A fogási pont - nagyon jól eltalálták!
Az oldallapon látható a két rögzítõcsavar kialakítása, ezeket nem hagyod el...
Az összes kábel hátul, a tálca mögött elvezetve
Itt még gyári hûtõvel
Ami a tápot illeti, egy jobb 450W-os táp elviszi a gépet (még terhelve, húzva se vesz fel 300W-ot), én csak egyetlen apró kifogással élnék, az adott link szerint a tápon csak egyetlen PCI-E videókártya csati van, míg a 7870-nek két hatos csati kell. Ez nem akkor baj, mert adnak hozzá egy Molex->6-os PCI-E átalakítót, de én személy szerint egy új gépnél akkor már olyan tápot vennék, aminek két PCI-E csatija van, de hangsúlyozom, hogy az adott XFX is bõven elviszi a gépet.
Megj.: Az adott konfigban az i5-2600K overkill szerintem. Az i5-2500K (vagy i5-3570K) is untig elég, veszel rá egy korrektebb hûtöt, és 4,2Ghz körül lazán elfutkározik minimális feszemeléssel... Nem a proci fogja limitálni a játékok alatt a sebességet...
Játékok alatt kb. egy teljesítményt nyújt a két proci, az AMD pedig még olcsóbb is hozzávetõleg 10%-al, miért várod el tõle, hogy megverje az i5-öt? <#fejvakaras>#fejvakaras>
Az i5-nek akkor van elõnye, ha tuningolni is akarsz.
i7-2600k
8gb ddr3 ram
gtx670/ hd7870