Milyen gépet vegyek most?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Érdeklõdnék hogy i5-2400 terhelés alatt 50-52 fokra felmegy az még belefér vagy sok? Most a melegben csinálja, eddig 38-43 fokos volt.
Köszönöm
"Jabar sa bu eeda murishani!"
Mi az a számítógép és internet ??mindenki csak ezekről ugat

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h
sztem a C.I.A.2 simán állítható full-throttlera alap feszen.. @2,7Ghz.
jó az.
Gigabyte GA-H87-HD3, Intel Core i5 4670, 8GB Corsair DDR3 Vengeance LP, MSI GTX 1070 8GB Armor OC Edition, 120GB Samsung 840 Basic, 500W Corsair BS, NZXT Phantom 410 Black, Dell U2312HM
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
E2180@3ghz 1.3V körül 47-50°C Scythe Mugen2-vel. Szóval fõleg ilyen melegben édeskevés a gyári cucc
Ki mondta, hogy f??det rám?!
ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h
Persze azt kell megvenni amelyik szimpatikusabb 😉
Ki mondta, hogy f??det rám?!
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Amugy i7-2600k-hoz
1 db SSD-hez
1 db SATA III HDD-hez
és egy videokarihoz lenne
Leírtuk ezerszer mit csinálj mire figyelj és még mindig nem érted akkor szerintem hanyagold a tuning témát vagy vegyél uefis alaplapot új géppel és akkor 1 gombnyomásra megvan a tuning az már csak nem fogna ki rajtad 😄
Viszont a tesztben azt olvastam, hogy a srácnak FSB-t is emelnie kellett 3,22Ghz-nél. Nah, Én azt ne emeljek ?(RAM-hoz se nyúljak?😄)
+1: A gyári box hûtõ fordulatszámát hol lehet emelni a biosban?
Az, hogy frekit vagy szorzót érdemes állítani, függ az alaplaptól (Freki esetén) illetve a procitól (szorzó). Én azt javaslom, hogy elõször a szorzót próbáld meg emelni. Ha szorzólockos a proci (régen volt dolgom Core2-vel), akkor pedig az frekivel.
Összesen annyi kérdésem maradt még, hogy amikor emelem a szorzót, akkor mennyivel kell emelni a freq.-t + honnan tudom hogy FSB-t emelni kell-e?
Ha megis erdekel,akkor irj PU-t.
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Esetleg tudtok olyan üzletet ahol van raktáron DVI-I - DVI-I összekötõ kábel (apa/apa) 15 méteres, esetleg 10m-es ha nincs 15-ös?
Elõre is köszönöm
"Jabar sa bu eeda murishani!"
És még neki áll feljebb...
Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014
Ebbe csak miniITX alaplap fér be. Cserébe akkora, mint egy microATX ház. Szar ahogy van.
Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014
Nem mondanám, hogy rosszabb, inkább azt, hogy más. Laptopba általában nem nyúlnak szívesen az emberek, mert sokkal zsúfoltabb, átláthatatlanabb cucc. Pedig ez is csak egy kihívás. 😊
-Hiába tetszik a 10 éves házad, akkoriban például szinte minden házban párhuzamosan álltak a merevlemezek, fent volt a táp, és max. USB 2.0-át tudsz ráhegeszteni. Én is beépítettem volna az új gépet a CM590-esbe, de akkor nincs elõl USB 3.0... Ha pedig már kiadsz egy kisebb vagyont a gépre, akkor egy jó házon nem érdemes spórolni...
-A vinyók költözése terén még kiváncsi leszek, ahogy most haladunk, elõbb-utóbb az SSD vinyók kiszorítják a HDD-t, és nem kell ehhez szvsz 10 év. Ismét: a régi házakban nincs az SSD-k rögzítésére alkalmas tartó, és ki tudja milyen szabványra térnek át addigra...
-A laptop fejleszthetõséggel is lehet vitatkozni. Ott is lehet videókártyát, CPU-t, ramot, vinyót cserélni...
-Mint említettem, és újra és újra rámutatok, én is imádok gépet építeni, de most ha direkt racionalitást nézek egy LAN-ra szánt gépnél, akkor inkább laptop. 😊
Jobban szeretek gépet szétszedni mint laptopot pattintgatni, csavarozni <#hehe>#hehe>
Szóval azt hiszem marad a gép kombó <#eljen>#eljen>
+nekem is van itthon laptopom is de valahogy mindig pc párti voltam,összerakni egy gépet külön öröm fõleg amikor nem stimmel valami hûtés,kábelek elrendezési egyfajta mûvészet😄
-Gyorsan elavul -> akár csak az asztali.
-Gyorsabban elhasználódnak egyes alkatrészei -> nem tudom pontosan mire gondolsz, de nem hiszem, hogy ez megáll a lábán.
-100%-ban láthatod mi rejlik belül -> azért egy laptopot is darabjaira lehet szedni... 😄
Ahogy írtam, ha az építés öröméért csinálod, akkor persze más a leányzó fekvése. 😊
hordozhatóság vegyél kocsit fazer és tök8 mekkora a gép😄
Ezzel szemben egy asztalinál .. ahol megvan ugyebár az építés öröme, a dobozból mikor kiveszem az alkatrészeket az illatuk mámorában zajlik az összeszerelés :-)) S ha minden igaz egy-két alkatrész bolti árnál olcsóbban kerülne a kosárba .. <#eljen>#eljen>
De noha hajdan nekem is megvolt az élmény, hogy nagy toronnyal meg 19"-os CRT-vel mentem lanozni (élvezet volt cipelni... 😄), azért mai fejjel már inkább néznék egy 200e Ft körüli laptopot, mert szerintem ez a gép se lenne olcsóbb. A laptop meg hordozhatóság szempontjából agyonveri azért. 😊
Persze ha az építés öröme miatt csinálod, és anyagilag meg idõben belefér, akkor hajrá! <#eljen>#eljen>
Akarok építeni valami mATX-es hordozható, gaming, lan masinát..
Azt hiszem jó kiindulási alap lenne ..
Még a P2 Celeron 300 idejében se volt bonyolult, egy bios beállítás az Abit alaplapon, és 450Mhz-en futkározott (+50%!), és gyorsabb volt, mint a 300Mhz-es sima P2. Mondjuk a gyári hûtõre rá kellett gumizni egy 8 centis ventit, mert az eredeti négy (?) centis törpe már nem tudta lehûteni. 😄
Ha ennyi segítség után még mindig itt tart, akkor vagy nem is akar tuningolni, mert ennyire bizonytalan (akkor viszont inkább neki se álljon, mert szívrohamot kap, ha egyszer csak a POST-ig se jut el a gépe), vagy csak trollkodik. 😛
Egy átlagos 2/4 magos procinál kb 5-10 fps nyerhetõ OC-val ami jól jöhet ha kevés az fps de szinte értelmetlen ha alapból 1000FPS-el rohangálunk pl.cod2-4-ben és más gamekben sincs fps hiány.
Dragon EZT olvasd el ha még se menne a tuning írj privivátot
Régen, mikor nem volt alapértelmezett dolog, hogy a processzorok tuningolhatóak legyenek, kb mindegy volt ki milyen alaplapot vett. A késõbbiekben, rájöttek az alaplapgyártók, hogy minél nagyobb sebességet lehet elérni az alaplapjaikkal, annál többen választják majd õket. Elõször nagyon kezdetleges volt, a processzorokba épített biztonsági elemek miatt is. Ám 1-2 láb letörése után ezek megszûntek, és adott esetben több voltot adhattunk a processzorunknak, így nõtt a tuningpotenciál is.
Aztán a cpu gyártók is rájöttek, hogyha engedik tuningolni a processzoraikat, az jót tesz az üzletnek, így csaknem minden ilyen korlátozást kiirtottak. Megjelentek a kimondottan tuningra szánt szorzózár mentes processzorok is, hogy méginkább tuningra sarkalják a felhasználókat. (Amd black edition cpu-k, illetve intel k szériás processzorai)
Majd elkezdtek támogatni csapatokat azért, hogy minél jobban szétgyilkolják a termékeiket, a minél több vevõ reményében.
Felhasználói szemszögbõl azért kezdõdött a tuning, hogy minél inkább kitolják az egyes hardverek élettartamát, majd hogy mindenki, a legjobb tuningos f*szát sz*pja a fórumokon.
Nagyából ennyi a történet.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
röviden,oszd vissza a ramok órajelét utána emeld apró lépésenként az fsb-t élbõl ne akarj+2000Mhz-t ha nem töld már be a winfos stb..prbálj több feszt adni aprocinak persze hõmérsékletet nem árt aida64-el végig kukucskolni+stabilitás mert lehet game és egyébb terhelésre már túlmelegszik.
MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64