Milyen gépet vegyek most?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

franc0
Meg kéne formázni...

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

Krisztiam
sziasztok
most vettem egy gépet és olyan problémám van, hogy van a gépbe van egy ssd meg egy hdd és a sajátgépbe nem látja a hdd-t csak amire a windows van telepítve az ssd-t, viszont amikor telepítettem a windows-t akkor látta, meg az eszközkezelõbe is látja, valami ötlet?

Asus P8Z77-V, Intel Core i7-3770 3.40 Ghz, Corsair 32GB DDR3, ASUS RTX 2070 SUPER 8GB, WD 1000 GB 7200Rpm, Samsung 860 EVO 500GB SSD, Cooler Master Hyper 212 Evo, Corsair HX 650W, HAF 912 Plus

Jabar
Rendben, köszönöm.

"Jabar sa bu eeda murishani!"

berczely
Valakit érdekel egy használt GMC R3 Corona gépház? Link

Ócsón' odaadom mert az elején van egy kopás és már 2-3 éves is elmúlt a kicsike, de a kopáson kívül más baja nincs. Elõlap rögzítõ pöckökbõl tört le pár, de a maradékkal is stabilan odafeszül a cucc!

[NST]Cifu
Bõven belefér, ha jól rémlik 95°C a plafon a Sandy Bridge prociknál.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Jabar
Üdv!

Érdeklõdnék hogy i5-2400 terhelés alatt 50-52 fokra felmegy az még belefér vagy sok? Most a melegben csinálja, eddig 38-43 fokos volt.

Köszönöm

dragon11
😄😄 majd kiderül..

zico87
hát elfüstölni a mai procik úgy se tudnak max újraindul a gép vagy kékhalál stb.ha melege van

Mi az a számítógép és internet ??mindenki csak ezekről ugat

dragon11
csak 2,7Ghz-ig húzom, annyi jön ki a max throttlebõl a C.I.A.2 által..

zico87
😄😄 te dolgod de max terhelésen már 3Ghz körül sztem lazán túl fog melegedni igaz nincs itthon c2d így nem tudom mennyire melegednek de pl.én Phenom II X4-em alá azért kelett az artic square+másik gépemnél x2-esnél gyári coolerel 60 körüli a proci hõfoka és az is csak lightos tuningba részesült.

V43 1105

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

dragon11
a gyári box hûtõvel 2,33Ghz-en alapjáraton 33°C-os.. terhelés alatt 43.

sztem a C.I.A.2 simán állítható full-throttlera alap feszen.. @2,7Ghz.

jó az.

Blekk Síp
Revoltec LightBoard XL3 billentyûzetet néztem ki, a lényeg, hogy egy viszonylag egyszerûbb LED-es, multimédiás bill-t keresek. Esetleg van más ami jobban megéri? (7-8eFt)

Gigabyte GA-H87-HD3, Intel Core i5 4670, 8GB Corsair DDR3 Vengeance LP, MSI GTX 1070 8GB Armor OC Edition, 120GB Samsung 840 Basic, 500W Corsair BS, NZXT Phantom 410 Black, Dell U2312HM

Halli valaki tud segíteni Tablet kellene lehetõleg 4 magos és sim kártya mennyen bele valaki valamit tud javasolni????

Stig95
Én gyári hûtõvel nem tuningolnék. Nagyobb fordulattal sem fog jobban hûteni. Ahhoz hogy észrevehetõ legyen a változás +1Ghz kell ami hõmérsékletben is meglátszik.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Saját adat:
E2180@3ghz 1.3V körül 47-50°C Scythe Mugen2-vel. Szóval fõleg ilyen melegben édeskevés a gyári cucc

Ki mondta, hogy f??det rám?!

zico87
fsb emelés nélkül+ramo nem osztod vissza amennyire lehet nem igen éred el a 3Ghz-et biosban a cpu coolert hagyd auton ha kell pörög majd mint barom de azért leírom még vagy 123-szor hogy a gyári cooler kevés lesz már.

V43 1105

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

Stig95
Ugyanebben a kategóriában ASRock Z77 Extreme4-M link
Persze azt kell megvenni amelyik szimpatikusabb 😉

Ki mondta, hogy f??det rám?!

NandorHUN
Na ok, akkor szerintem P8Z77-m Pro lesz. Mondjuk nem nagyon találtam róla véleményeket.
kifli
ha lenne értelmes lan megérné. Vagy melyik lanra mennél vele?
[NST]Cifu
Szerintem ma ha már ennyit áldozol rá, akkor inkább Z77-es deszkát végy, ne Z68-ast...

dragon11
szerintem ezekrõl, amikrõl kérdeztem még szót sem ejtettek, de mindegy<#wink>

NandorHUN
Én eredetileg Asrock z77 Pro4-re vagy Z68 Extreme3 gen3-ra gondoltam, de én igazából azt kérdezném, hogy ebben az árkategoriában jó alternativa-e a Asus P8z77-m Pro? Tehát ha van jobb ebben az árban , azt is meghallgatom.
Amugy i7-2600k-hoz
1 db SSD-hez
1 db SATA III HDD-hez
és egy videokarihoz lenne
zico87
szerintem a géphez se nyúlj az a legjobb tuning próbáld egy Boening gépbõl kidobni felgyorsul kb.500-600Km/h-ra és így a leggyorsabb gép lesz a tiéd

Leírtuk ezerszer mit csinálj mire figyelj és még mindig nem érted akkor szerintem hanyagold a tuning témát vagy vegyél uefis alaplapot új géppel és akkor 1 gombnyomásra megvan a tuning az már csak nem fogna ki rajtad 😄

dragon11
Rendben köszi.

Viszont a tesztben azt olvastam, hogy a srácnak FSB-t is emelnie kellett 3,22Ghz-nél. Nah, Én azt ne emeljek ?(RAM-hoz se nyúljak?😄)

+1: A gyári box hûtõ fordulatszámát hol lehet emelni a biosban?

berczely
Mihez képest?

NandorHUN
Van akinek van tapasztalata/ véleménye az ASUS P8Z77-M PRO-ról? Szerintetek jo alternativa?
[NST]Cifu
Ahogy írtam, elsõ körben a C.I.A.2-ben lépkedj feljebb.

Az, hogy frekit vagy szorzót érdemes állítani, függ az alaplaptól (Freki esetén) illetve a procitól (szorzó). Én azt javaslom, hogy elõször a szorzót próbáld meg emelni. Ha szorzólockos a proci (régen volt dolgom Core2-vel), akkor pedig az frekivel.

dragon11
Kösz szépen a segítséget.<#worship><#worship>

Összesen annyi kérdésem maradt még, hogy amikor emelem a szorzót, akkor mennyivel kell emelni a freq.-t + honnan tudom hogy FSB-t emelni kell-e?

Nekem pont van egy 10m-es DVI kabelem,csak az a baj,hogy az DVI-D 😞
Ha megis erdekel,akkor irj PU-t.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Jabar
Üdv!

Esetleg tudtok olyan üzletet ahol van raktáron DVI-I - DVI-I összekötõ kábel (apa/apa) 15 méteres, esetleg 10m-es ha nincs 15-ös?

Elõre is köszönöm

V43 1105
Igen mert nem tetszik az amilyen stílusban válaszoltál .. Szerintem teljesen normális stílusban írtam ..

franc0
Én vagyok a szerencsétlen? Nem te akartál az elõbb mATX alaplaphoz miniATX házat venni?
És még neki áll feljebb...

V43 1105
Mivan, megint bal lábbal keltél ? Ne szólj hozzá, ha nem tudsz normálisan .. szerencsétlen .. <#shakehead>

franc0
Olvasással hogy állsz?

Ebbe csak miniITX alaplap fér be. Cserébe akkora, mint egy microATX ház. Szar ahogy van.

[NST]Cifu
Azért annak is megvan az élvezete, amikor a kismillió egymásra épülõ elemet szétcsavarozod, miközben fotózol vagy videózol, hogy mi hova fog visszamenni. 😄

Nem mondanám, hogy rosszabb, inkább azt, hogy más. Laptopba általában nem nyúlnak szívesen az emberek, mert sokkal zsúfoltabb, átláthatatlanabb cucc. Pedig ez is csak egy kihívás. 😊

[NST]Cifu
Ezzel tudnék vitatkozni:

-Hiába tetszik a 10 éves házad, akkoriban például szinte minden házban párhuzamosan álltak a merevlemezek, fent volt a táp, és max. USB 2.0-át tudsz ráhegeszteni. Én is beépítettem volna az új gépet a CM590-esbe, de akkor nincs elõl USB 3.0... Ha pedig már kiadsz egy kisebb vagyont a gépre, akkor egy jó házon nem érdemes spórolni...

-A vinyók költözése terén még kiváncsi leszek, ahogy most haladunk, elõbb-utóbb az SSD vinyók kiszorítják a HDD-t, és nem kell ehhez szvsz 10 év. Ismét: a régi házakban nincs az SSD-k rögzítésére alkalmas tartó, és ki tudja milyen szabványra térnek át addigra...

-A laptop fejleszthetõséggel is lehet vitatkozni. Ott is lehet videókártyát, CPU-t, ramot, vinyót cserélni...

-Mint említettem, és újra és újra rámutatok, én is imádok gépet építeni, de most ha direkt racionalitást nézek egy LAN-ra szánt gépnél, akkor inkább laptop. 😊

V43 1105
Alaplap, processzor, videokártya könnyen megfõhetnek, ha az ember nem figyel, persze oké tudom, ez legtöbbször user error miatt következik be.. <#vigyor>

Jobban szeretek gépet szétszedni mint laptopot pattintgatni, csavarozni <#hehe>

Szóval azt hiszem marad a gép kombó <#eljen>

zico87
egy pc jobban fejleszthetõ ha már elavult 10 éves géped van de tetszik a ház veszel új lapot stb..és oké vinyók is költözhetnek általában meg a táp is mert hála nem zabálnak sokat a mai vasak.

+nekem is van itthon laptopom is de valahogy mindig pc párti voltam,összerakni egy gépet külön öröm fõleg amikor nem stimmel valami hûtés,kábelek elrendezési egyfajta mûvészet😄

[NST]Cifu
Bocsi, de azért a laptop-ellenes érvek nem igazán állnak. 😊

-Gyorsan elavul -> akár csak az asztali.
-Gyorsabban elhasználódnak egyes alkatrészei -> nem tudom pontosan mire gondolsz, de nem hiszem, hogy ez megáll a lábán.
-100%-ban láthatod mi rejlik belül -> azért egy laptopot is darabjaira lehet szedni... 😄

Ahogy írtam, ha az építés öröméért csinálod, akkor persze más a leányzó fekvése. 😊

zico87
pofás ház nekem régen egy G5-s ház volt a terv hogy beszerzem és majd abba építem a cuccokat mai napig csak terv mert v.hogy sose találtam emberi áron G5-s házat ami volt az meg karcos volt és az már nem menõ😄

hordozhatóság vegyél kocsit fazer és tök8 mekkora a gép😄

V43 1105
Laptop nem okés, gyorsan elavul, gyorsabban elhasználódnak egyes alkatrészek , 100%-ban nem láthatom mit rejlik belül .. 😞(

Ezzel szemben egy asztalinál .. ahol megvan ugyebár az építés öröme, a dobozból mikor kiveszem az alkatrészeket az illatuk mámorában zajlik az összeszerelés :-)) S ha minden igaz egy-két alkatrész bolti árnál olcsóbban kerülne a kosárba .. <#eljen>

[NST]Cifu
Jól néz ki. 😊

De noha hajdan nekem is megvolt az élmény, hogy nagy toronnyal meg 19"-os CRT-vel mentem lanozni (élvezet volt cipelni... 😄), azért mai fejjel már inkább néznék egy 200e Ft körüli laptopot, mert szerintem ez a gép se lenne olcsóbb. A laptop meg hordozhatóság szempontjából agyonveri azért. 😊

Persze ha az építés öröme miatt csinálod, és anyagilag meg idõben belefér, akkor hajrá! <#eljen>

V43 1105
BitFenix Prodigy.. szerintetek?

Akarok építeni valami mATX-es hordozható, gaming, lan masinát..

Azt hiszem jó kiindulási alap lenne ..

[NST]Cifu
Azért a tuning hajdan is nagyon egyszerû volt. Pentium Pro 150Mhz proci meg isten se tudja milyen alaplap már. A deszkára rá volt szitázva, hogy a két jumpert hogy kell állítani ahhoz, hogy a proci 150, 166, 180 vagy 200Mhz-en menjen. Ennyi volt. 😊
Még a P2 Celeron 300 idejében se volt bonyolult, egy bios beállítás az Abit alaplapon, és 450Mhz-en futkározott (+50%!), és gyorsabb volt, mint a 300Mhz-es sima P2. Mondjuk a gyári hûtõre rá kellett gumizni egy 8 centis ventit, mert az eredeti négy (?) centis törpe már nem tudta lehûteni. 😄

[NST]Cifu
Dragon-nak már kb. 10 privátot váltottunk még este 11 elõtt, szépen leírtam neki, hogy miért kell(ene) jobb hûtõ, sõt, még azt is leírtam, hogy ott van a beépített C.I.A.2 a deszkáján, szóval még csak azon se kell törnie a fejét, hogy most a szorzót vagy az FSB-t kell emelnie. Sõt, még a clear cmos-t is tisztáztam. Mikor harmadszor kérdezett rá, hogy honnan lesz neki jumpere, feladtam. 😊

Ha ennyi segítség után még mindig itt tart, akkor vagy nem is akar tuningolni, mert ennyire bizonytalan (akkor viszont inkább neki se álljon, mert szívrohamot kap, ha egyszer csak a POST-ig se jut el a gépe), vagy csak trollkodik. 😛

zico87
akkor ha már történelem manapság sokkal egyszerûbb a tuning P2-P3-aknál kelet lábakat összekötni vagy éppen letörni jumperelgetni, most már ha lusták vagyunk 1 gombnyomás uefi-ben és ámen,persze azért talán ha magunk kisérletezgetûnk nagyobb teljesítmény is elérhetõ de a mai prociknál nem mérvadó az órajel inkább a belsõ felépítés,hány szálon képes dolgozni stb..a tuningbajnok celeron D is hiába képes akár 120%-s OC-ra de nem fogja be még 5Ghz-en se egy jobb 2 magos procit fõleg nem valós használatban benchmarkok nem jelentenek semmit max jól nézz ki ahogy a windows élményindexe is .

Egy átlagos 2/4 magos procinál kb 5-10 fps nyerhetõ OC-val ami jól jöhet ha kevés az fps de szinte értelmetlen ha alapból 1000FPS-el rohangálunk pl.cod2-4-ben és más gamekben sincs fps hiány.
Dragon EZT olvasd el ha még se menne a tuning írj privivátot

kifli
pedig ez a története, te pedig azt kérdezted
dragon11
szép és jó, de nem ez volt a kérdés..

azért kösz.<#worship>

kifli
Egy rövid beszámoló a történetérõl nemprivátba:

Régen, mikor nem volt alapértelmezett dolog, hogy a processzorok tuningolhatóak legyenek, kb mindegy volt ki milyen alaplapot vett. A késõbbiekben, rájöttek az alaplapgyártók, hogy minél nagyobb sebességet lehet elérni az alaplapjaikkal, annál többen választják majd õket. Elõször nagyon kezdetleges volt, a processzorokba épített biztonsági elemek miatt is. Ám 1-2 láb letörése után ezek megszûntek, és adott esetben több voltot adhattunk a processzorunknak, így nõtt a tuningpotenciál is.

Aztán a cpu gyártók is rájöttek, hogyha engedik tuningolni a processzoraikat, az jót tesz az üzletnek, így csaknem minden ilyen korlátozást kiirtottak. Megjelentek a kimondottan tuningra szánt szorzózár mentes processzorok is, hogy méginkább tuningra sarkalják a felhasználókat. (Amd black edition cpu-k, illetve intel k szériás processzorai)

Majd elkezdtek támogatni csapatokat azért, hogy minél jobban szétgyilkolják a termékeiket, a minél több vevõ reményében.

Felhasználói szemszögbõl azért kezdõdött a tuning, hogy minél inkább kitolják az egyes hardverek élettartamát, majd hogy mindenki, a legjobb tuningos f*szát sz*pja a fórumokon.

Nagyából ennyi a történet.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)