Milyen gépet vegyek most?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

NandorHUN
Tudnál mondani egy olyan ház-táp párositast ami nekem megfelelne ezzel a konfiggal?
Számomra fontos lenne amugy az is, hogy csendes legyen a gép.
ui: ez a t28 nem néz ki rosszul
zico87
bár ezek a tesztek nem mindig mérvadóak a valós használat tekintetében,sajna az fx-eknél a Phenomok még mindig jobb vételek és az amd nem is igazán akarja lejjebb tornászni az árait .

Mi az a számítógép és internet ??mindenki csak ezekről ugat

dragon11
ez tényleg nem olyan jó..:SS

benchmarkon néztem a teszteket, 2500k megeszi reggelire...

köszi!

NandorHUN
Valaki; Asrock z68 extreme 3 vagy z77 pro 4? Am a z77 mivel jobb? Vagy mi a különbség a z68 ill. a z77 között?
NandorHUN
Az nem valódi 8 mag sajnos, teljesítményben pedig nem veri az i5-2500k-t sem sajnos. Elsõre tényleg nem hangzik rosszul, de hidd el, sajna nem olyan jó az a proci. Ha érdekel, akkor ird be a procid neve után hogy 'teszt' google-be.
dragon11
Kösz.<#eljen><#worship>

franc0
Az interneten.

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

dragon11
Hali!

AMD Bulldozer x8 FX-8150 3.6GHz AM3+ vagy ilyen árkategóriában van jobb ??

8magos, 3,6Ghz, elég jól hangzik!
Teszteket hol lehet találni?
Köszi!<#worship><#worship>

NandorHUN
Na ok, és szerintetek Asrock Pro 4 vagy Asrock z68 Extreme 3 (gen3) ?
zico87
igen de egy I7-et kb felesleges tuningolni kivéve ha nem a benchmarkokra mész sok elõnye amúgy a mai prociknál nincs tényleg csak pontokban jön ki+1-2 elhanyagolható pont pl. nekem 3,5 és 3,1-en a Phenomomnál 5 fps különbség van játékok alatt.

broman191
Amint tuningolod van...nem mintha nélküle gyenge lenne. 😊

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

NandorHUN
De amugy teljesítményben van jelentõsége, hogy k-s vagy sima?
zico87
szerintem sok különbség nincs2x4 giga közt vagy 1x8 közt már mint teljesítményben talán 1-2 pont benchmarkokban a 2x4 Dual javára ,proci kérdésre a k végzõdés inteleknél nincs szorzózár azaz jól tuningolható de szerintem tök8 melyiket veszed mind2 proci jó.

NandorHUN
Ok, és ti mit ajánlotok; 2*4 giga vagy 1*8 a jobb? Vagy ez ilyenformán tök mind1?
Illetve még egy olyan kérdésem lenne, hogy i7-2600 és 2600k között van észlelhetõ különbség?
zico87
teljesítmény különbség használati nincs vagyi nem érzékeled a különbséget egy 1333Mhz-es és 1600-as közt max 1600-os tuningnál jön jól.

NandorHUN
Na ok, de ha teljesitményt nézzük, akkor 2*4 vagy 1*8 között an különbség, vagy csak annyi, hogy az utobbi kevesebb helyet foglal? 😄
V43 1105
2x4GB 1600mhz DDR3, bõven elég, ilyet vegyél ..

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

NandorHUN
Ha az ár nem számít,akkor az számít valamit a teljesítményben, hogy a RAM-om 2*4Gb 1600-as vagy 1*8Gb 1600-as? Illetve megkérdezném, hogy az 1600-as és az 1866-os Ram között van érezhetõ különbség?
zico87
indexelés dolog amúgy ha kikapcsolod vagy bent hagyod se árt kinek mi ha használja a user a keresõt akkor ne kapcsolja ki van még ezernyi kis trükk de azok inkább már win7 finomhangolások.

MerlinW
Jogos, igazad van. Nem is akarok többé félrevezetni senkit. További jó vásárlást.

-fav

[merlinw.org]

franc0
Itt akinek vissza kéne venni, az te vagy. Nem fejted ki rendesen a dolgokat, okoskodsz, miközben több mint valószínû, hogy a kolléga nem arra és nem úgy használja a gépét, mint te. De volt ott tárgyi tévedés is, ugye.

Elolvasva a dolgaidat, a csóka (és még sokan, akik csendben olvassák) rohant volna indexelést, swapot, cache-t átállítani, holott az átlagusernek pont nem az az ajánlott, amit mondasz.

Amúgy nem veled van a bajom, csak azzal hogy a neten a hülyeség exponenciálisan terjed. Ilyenkor közbelépek, ha idõm engedi.

MerlinW
Át lehet állítani ACHI-ra telepítés nélkül is, persze (én is ezt csináltam HDD-vel), de a lent is említett alignálás miatt célszerû újratelepíteni SSD-re a rendszert ACHI módban.

A RAMdisk dolog pedig jogos.

[merlinw.org]

MerlinW
"ha most átállítja AHCI-re, be se fog bootolni. Elõbb registry-ben kell mókolni"
- Ezért kell újratelepíteni.

"indexelést nem érdemes kikapcsolni, hasznos dolog"
- opcionális - rengeteg R/W-t végez, csökkenti az élettartamot

"swap fájlt nem ajánlott HDD-re tenni, mert lassú lesz. Kikapcsolni viszont mindig érdemes"
- 16GB mellett gyakorlatilag nem is használja
- kikapcsolni nem érdemes, sok program, játék el sem indul ha nincs swap, Saját tapasztalat.

"böngészõ cache-t is faszság HDD-e tenni"
- szintén opcionális - RAM drive valóban jobb választás 8GB RAM felett. Lényeg, hogy SSD-n hagyni nem ajánlott, ez gyilkolja a legjobban.

Vettem egy nem olcsó eszközt, és aminek gyorsan kell mûködnie (OS, Visual Studio, Adobe termékek, MSSQL, stb), azok piszok gyorsak. A másik, hogy nekem speciel SATA3-as WD Black HDD-im vannak, amelyek szintén 180MB/s sebességgel rendelkeznek, szal sok különbség nincs "böngészés" közben.

Én ajánlottam pár tippet, amivel kitolhatja a "nem olcsó eszköz" életét, innentõl rajta áll, melyiket szeretné használni. A stílusoddal pedig vegyél vissza, nem a fiad vagyok.

[merlinw.org]

zico87
ha hdd-re pakolsz át mindent felesleges az ssd mert nem jön ki az a húde nagy elõny ha ssd+ramdisk kombóval már célszerûbb vinyóra mehetnek a játékok,progik minden más adat

zico87
swap és cachet célszerûbb ramdiskre tárolni swap filet akár le is lehet tilta fõleg ha van elég ram.

win7-et ha ide módban raktad fel nem kell újratelepíteni max ha unatkozol elég http://prohardver.hu/dl/cnt/2010-06/61939/reg/ahci_win7.reg ezt a registry bejegyzést leszedned és futtatnod.

franc0
És lehetõleg tegye vitrinbe, nehogy túl sokat írjon rá véletlenül. Frászt.

- ha most átállítja AHCI-re, be se fog bootolni. Elõbb registry-ben kell mókolni
- indexelést nem érdemes kikapcsolni, hasznos dolog
- a Win alapból csak a defragot lövi ki
- swap fájlt nem ajánlott HDD-re tenni, mert lassú lesz. Kikapcsolni viszont mindig érdemes már csak azért is mert a RAM mindennél gyorsabb, a Win úgyis szól ha elfogy a memó, akkor visszakapcsolod. Nekem még 4 gigánál se szólt csupán 1 alkalommal, de embere válogatja.
- böngészõ cache-t is faszság HDD-e tenni, ha már valahova mindenképp át akarod tenni, az RAMdrive legyen.

Szóval te vettél egy nem olcsó eszközt, és sikerült visszafognod a géped a HDD-re pakolgatással. Grat.

MerlinW
Igen ott kell átállítanod. ACHI nélkül nincs TRIM se SMART, se semmi. ACHI-ra való átállás után telepítsd újra a Windowst a partition alignment miatt. Ez fontos, sokat számít az SSD élettartamával kapcsolatban. mi az az alignálás

Még valami, Windows telepítés elõtt bootol-j be egy másik Windows-ról (ha nincs más vannak Windows Live CD-k, pl MiniPE) és frissítsd az SSD firmware-ét a legfrissebbre, mert késõbb nem fogod tudni amíg aktív rendszer van rajta.

Végül, ha feltelepült a win, kapcsold ki az indexelést, prefetch, superfetch-et, defragmentálást (ezt általában a windows alapból kilövi az SSD-re vonatkozóan, de nem árt ránézni). Továbbá ajánlott a swap fájlt átpakolni HDD-re (16GB RAM-esetében úgysem igen használja, elég egy max 2GB-os fix méretû). Végül, opcionális, de én átcuccoltam HDD-re a böngészõ cache könyvtárakat is.

[merlinw.org]

kifli
nincs hozzájuk se hûtõ se semmi. Megéri, ha olcsó, és amúgysem a gyárival akarod használni.
NandorHUN
Az oem termékekrõl mi a véleményetek? Láttam a neten nagyon jó áron 2600k és 2500k oem procikat. Szerintetek megéri megvenni õket?
V43 1105
113k a GTX670 , az is Gigabyte <#pardon1>

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

Hecker007
jaja 670 jó elgondolás, nem sokkal gyengébb mint a 680 😄

Her Laca
Két év múlva nem is lehet kapni hacsak nem használtan bagóért.
Én nem vagyok a két kártyás rendszerek híve ,egyet kell venni de az legyen a legerõsebb és nincs probléma.
A driver részével nem értek egyet de ez más lapra tartozik.
Én azt mondom,hogy ha olcsón hozzájut akkor egy jó alternatíva,természetesen 75 ezret értelmetlen kiadni érte ezt nem vitatom. Akkor már még gyûjt egy kicsit és ott a670 mint írtam.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Nem mondtam en sem,hogy vacak.

Majd 2 ev mulva lesz az. <#hehe>

2 ev mulva az 570 mar egy -fejlesztesi szempontbol- elavult kartya lesz.
Ugyanugy,ahogy a Radeon 6xxx szeria is. Nem fognak ra optimalizalni,drivert irni,stb.

Ha megis megveszi es 2 ev mulva vesz melle megegyet,akkor oszinten gratulalok 😄D

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Her Laca
Vegyél egy gtx 670 et 100 körül van ,és az mindent visz ár teljesítmény fogyasztás hõmérséklet stb.
Jelenleg ennél jobb nem nagyon van . Giga ,Asus pl. Kb tudják a ref 680 teljesítményét hozni,és ez tuti😊 Ha meg sok a korpa akkor 680 ez nem is kérdés😊 Hosszú távon ezekben érdemes gondolkozni.
És az 570 az nem vacak akárki akármit mond is.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

<#eljen>

CF-el vannak személyes tapasztalataim, jelenleg is CF rendszert használok. Egyetértek azzal amit írtál, valóban így mûködik az egész, vannak olyan játékok amelyek nem tudják, vagy csak kis mértékben tudják kihasználni a második VGA adta plusz kraftot. Erre egy jó példa az NFS sorozat amely híresen "CF ellenes". Ennek ellenére vannak olyan programok melyek remekül tudják kezelni a 2 kártyás rendszereket és ez jól érezhetõ és észrevehetõ az fps-eket tekintve.
Nem tudom mennyiert szerezned be a GTX 570-et,de tegyuk fel,hogy az argep.hu legolcsobb ajanlatat veszed meg,ami egy "MSI N570GTX Twin Frozr II/OC 1280MB PCIe" nevre hallgato darab. Ez kerul most 75.615 JMF-be.

Ehelyett en radobnek meg egy tizest es 85k-ert vennek egy Gigabyte 7870 2GB-t INNEN.

Lehet,hogy dragabb de hogy hosszutavon jobb,mint az 570 az ziher.
Erosebb,huvosebb,kevesebbet ker enni es MODERNEBB.

NandorHUN
Na ok, akkor ha az 570 egy "vacak", akkor Te hasonló árak mellett milyen kártyát vennél?
[NST]Cifu
Szigorúan saját vélemény, de rossz megoldás. Ugyanis:

-SLI-s/CF-es alaplap kell (drágább)
-Olyan táp kell, ami a két videókártyát stabilan elbírja (drágább)
-Az SLI/CF nem minden esetben mûködik megfelelõen (ie.: csak egy kártya fog menni, nem kettõ), és nem 2x teljesítményt ad, hanem játéktól függõen általában 1,4-1,7x-st.

Szvsz akkor 2 év múlva add el az 570-est, és a megspórolt pénzt mellé rakva végy egy jobbat.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Her Laca
Evvel az erõvel semmit sem szabad megvenni ami idõsebb egy évnél.
570 egy jó kártya,ha jó az ára miért ne érné meg.

2 ev mulva a GTX 570 mar egy elavult vacak lesz.

Mar most sem vennem meg.

NandorHUN
Ugy gondoltam hogy pl ha veszek egy 570-et akkor azzal elvagyok 2 évig, aztán majd ha gyenge esetleg veszek mégegyet, jóval olcsobban, amivel ugyszintén elvagyok 2 évig (SLI). De ha kidobnám a régi 570-emet és vennék egy teljesen új videokarit, akkor kb azzal is ujabb 2 évig lennék el, csak ugye az így jóval többe kerülne.
Igazából annyira nem értek a gép építéshez, de nekem ez így logikusnak tûnik.
Hali!
"viszont arra gondoltam, hogyha majd elavul a video karim, akkor nem dobom ki a régit, hanem veszek mellé mégegyet"
És akkor lesz két elavult vga kártyád!

így gondoltad?

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10

NandorHUN
Illetve még hozzátenném, hogy olyan alapot vennék ami késöbb még tuningolható, illetve olyat, ami támogatja a Crossfire-t és az SLI-t (ezekhez sajnos nem értek, nincs is feltüntetve a kártyáknál, hogy támogatja-e, viszont arra gondoltam, hogyha majd elavul a video karim, akkor nem dobom ki a régit, hanem veszek mellé mégegyet).
NandorHUN
Igazából feleslegesen nem akarom a drágább lapot venni, csak azért kérdezem.
Nem olyan rossz választás az általad kiszemelt alaplap sem, tulajdonképpen jól járnál vele, de ezek sem rosszak:

Asus
AsRock
AsRock
Gigabyte
Gigabyte
NandorHUN
Szerintetek egy i5-2500k-hoz milyen alaplapot vegyek? Én eredetileg egy P8Z68v pro ra gondoltam, de ez lehet hogy felesleges. Ti milyen lapot vennétek? Kösz a segítséget.
Jim Morrison
na, kicsit ettem majd elkezdtem átállítgatni lentrõl. Miután a PCH Sata Control Mode ot átraktam achi ra (a többi visszakerült IDE re) kicsit megilyedtem mert kijött elõször pár sor a képenyõ hogy melyik porton mi van, de végül szépen bebootolt és AS SSD Benchmark is storahci - Ok t ír. Minden meghajtót látok meg minden. Huhh

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Jim Morrison
Kéne egy kis segítség 😊
Beraktam az ssd-t, windowst feltettem meg minden.

AS SSD Benchmarkot elindítom és azt írja, hogy pciide - BAD

Kicsit utána olvastam, és azt találtam, hogy ide módban kapcsolódik AHCI helyett. Kicsit kutakodtam a BIOSban és ezt találtam:
kép
Ha mindegyik IDE t átállítom AHCI re akkor az jó vagy csak az egyiket kéne? Vagy nem is itt kéne?

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

[NST]Cifu
Óóóó... 😊

Nálam a 4870X2 megdeglett, pont két év (gari idõ) után. Aztán lett GeForce 460GTX, az meg HDMI-n nem volt hajlandó jelet kiküldeni egy év után (megint gari idõ éppen). Most megint Radírom van... 😛

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Na ezt akartam hallani... 😄