Milyen gépet vegyek most?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Számomra fontos lenne amugy az is, hogy csendes legyen a gép.
ui: ez a t28 nem néz ki rosszul
Mi az a számítógép és internet ??mindenki csak ezekről ugat
benchmarkon néztem a teszteket, 2500k megeszi reggelire...
köszi!
AMD Bulldozer x8 FX-8150 3.6GHz AM3+ vagy ilyen árkategóriában van jobb ??
8magos, 3,6Ghz, elég jól hangzik!
Teszteket hol lehet találni?
Köszi!<#worship>#worship><#worship>#worship>
MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64
Illetve még egy olyan kérdésem lenne, hogy i7-2600 és 2600k között van észlelhetõ különbség?
ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h
-fav
[merlinw.org]
Elolvasva a dolgaidat, a csóka (és még sokan, akik csendben olvassák) rohant volna indexelést, swapot, cache-t átállítani, holott az átlagusernek pont nem az az ajánlott, amit mondasz.
Amúgy nem veled van a bajom, csak azzal hogy a neten a hülyeség exponenciálisan terjed. Ilyenkor közbelépek, ha idõm engedi.
Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014
A RAMdisk dolog pedig jogos.
[merlinw.org]
- Ezért kell újratelepíteni.
"indexelést nem érdemes kikapcsolni, hasznos dolog"
- opcionális - rengeteg R/W-t végez, csökkenti az élettartamot
"swap fájlt nem ajánlott HDD-re tenni, mert lassú lesz. Kikapcsolni viszont mindig érdemes"
- 16GB mellett gyakorlatilag nem is használja
- kikapcsolni nem érdemes, sok program, játék el sem indul ha nincs swap, Saját tapasztalat.
"böngészõ cache-t is faszság HDD-e tenni"
- szintén opcionális - RAM drive valóban jobb választás 8GB RAM felett. Lényeg, hogy SSD-n hagyni nem ajánlott, ez gyilkolja a legjobban.
Vettem egy nem olcsó eszközt, és aminek gyorsan kell mûködnie (OS, Visual Studio, Adobe termékek, MSSQL, stb), azok piszok gyorsak. A másik, hogy nekem speciel SATA3-as WD Black HDD-im vannak, amelyek szintén 180MB/s sebességgel rendelkeznek, szal sok különbség nincs "böngészés" közben.
Én ajánlottam pár tippet, amivel kitolhatja a "nem olcsó eszköz" életét, innentõl rajta áll, melyiket szeretné használni. A stílusoddal pedig vegyél vissza, nem a fiad vagyok.
[merlinw.org]
win7-et ha ide módban raktad fel nem kell újratelepíteni max ha unatkozol elég http://prohardver.hu/dl/cnt/2010-06/61939/reg/ahci_win7.reg ezt a registry bejegyzést leszedned és futtatnod.
- ha most átállítja AHCI-re, be se fog bootolni. Elõbb registry-ben kell mókolni
- indexelést nem érdemes kikapcsolni, hasznos dolog
- a Win alapból csak a defragot lövi ki
- swap fájlt nem ajánlott HDD-re tenni, mert lassú lesz. Kikapcsolni viszont mindig érdemes már csak azért is mert a RAM mindennél gyorsabb, a Win úgyis szól ha elfogy a memó, akkor visszakapcsolod. Nekem még 4 gigánál se szólt csupán 1 alkalommal, de embere válogatja.
- böngészõ cache-t is faszság HDD-e tenni, ha már valahova mindenképp át akarod tenni, az RAMdrive legyen.
Szóval te vettél egy nem olcsó eszközt, és sikerült visszafognod a géped a HDD-re pakolgatással. Grat.
Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014
Még valami, Windows telepítés elõtt bootol-j be egy másik Windows-ról (ha nincs más vannak Windows Live CD-k, pl MiniPE) és frissítsd az SSD firmware-ét a legfrissebbre, mert késõbb nem fogod tudni amíg aktív rendszer van rajta.
Végül, ha feltelepült a win, kapcsold ki az indexelést, prefetch, superfetch-et, defragmentálást (ezt általában a windows alapból kilövi az SSD-re vonatkozóan, de nem árt ránézni). Továbbá ajánlott a swap fájlt átpakolni HDD-re (16GB RAM-esetében úgysem igen használja, elég egy max 2GB-os fix méretû). Végül, opcionális, de én átcuccoltam HDD-re a böngészõ cache könyvtárakat is.
[merlinw.org]
ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h
Én nem vagyok a két kártyás rendszerek híve ,egyet kell venni de az legyen a legerõsebb és nincs probléma.
A driver részével nem értek egyet de ez más lapra tartozik.
Én azt mondom,hogy ha olcsón hozzájut akkor egy jó alternatíva,természetesen 75 ezret értelmetlen kiadni érte ezt nem vitatom. Akkor már még gyûjt egy kicsit és ott a670 mint írtam.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Majd 2 ev mulva lesz az. <#hehe>#hehe>
2 ev mulva az 570 mar egy -fejlesztesi szempontbol- elavult kartya lesz.
Ugyanugy,ahogy a Radeon 6xxx szeria is. Nem fognak ra optimalizalni,drivert irni,stb.
Ha megis megveszi es 2 ev mulva vesz melle megegyet,akkor oszinten gratulalok 😄D
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Jelenleg ennél jobb nem nagyon van . Giga ,Asus pl. Kb tudják a ref 680 teljesítményét hozni,és ez tuti😊 Ha meg sok a korpa akkor 680 ez nem is kérdés😊 Hosszú távon ezekben érdemes gondolkozni.
És az 570 az nem vacak akárki akármit mond is.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
CF-el vannak személyes tapasztalataim, jelenleg is CF rendszert használok. Egyetértek azzal amit írtál, valóban így mûködik az egész, vannak olyan játékok amelyek nem tudják, vagy csak kis mértékben tudják kihasználni a második VGA adta plusz kraftot. Erre egy jó példa az NFS sorozat amely híresen "CF ellenes". Ennek ellenére vannak olyan programok melyek remekül tudják kezelni a 2 kártyás rendszereket és ez jól érezhetõ és észrevehetõ az fps-eket tekintve.
Ehelyett en radobnek meg egy tizest es 85k-ert vennek egy Gigabyte 7870 2GB-t INNEN.
Lehet,hogy dragabb de hogy hosszutavon jobb,mint az 570 az ziher.
Erosebb,huvosebb,kevesebbet ker enni es MODERNEBB.
-SLI-s/CF-es alaplap kell (drágább)
-Olyan táp kell, ami a két videókártyát stabilan elbírja (drágább)
-Az SLI/CF nem minden esetben mûködik megfelelõen (ie.: csak egy kártya fog menni, nem kettõ), és nem 2x teljesítményt ad, hanem játéktól függõen általában 1,4-1,7x-st.
Szvsz akkor 2 év múlva add el az 570-est, és a megspórolt pénzt mellé rakva végy egy jobbat.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
570 egy jó kártya,ha jó az ára miért ne érné meg.
Mar most sem vennem meg.
Igazából annyira nem értek a gép építéshez, de nekem ez így logikusnak tûnik.
"viszont arra gondoltam, hogyha majd elavul a video karim, akkor nem dobom ki a régit, hanem veszek mellé mégegyet"
És akkor lesz két elavult vga kártyád!
így gondoltad?
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Beraktam az ssd-t, windowst feltettem meg minden.
AS SSD Benchmarkot elindítom és azt írja, hogy pciide - BAD
Kicsit utána olvastam, és azt találtam, hogy ide módban kapcsolódik AHCI helyett. Kicsit kutakodtam a BIOSban és ezt találtam:
kép
Ha mindegyik IDE t átállítom AHCI re akkor az jó vagy csak az egyiket kéne? Vagy nem is itt kéne?
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Nálam a 4870X2 megdeglett, pont két év (gari idõ) után. Aztán lett GeForce 460GTX, az meg HDMI-n nem volt hajlandó jelet kiküldeni egy év után (megint gari idõ éppen). Most megint Radírom van... 😛
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!