Milyen gépet vegyek most?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én arra gondoltam hogy az egyik ram hibás, érzékeli de nem dolgozik vele. mostanában jóval lassabb lett a gép. lehet ilyen?
Mindenképp újrateszem hamarosan, csak egy külsõ vinyó kell a mentésekre. Meg kipróbálom hogy ki-be rakom a ramokat hátha...
Egyébként nem rémlik, hogy ezelõtt is irta volna, h 4 használható... 😞
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
"Winning isn't important. It's the only thing that matters."
CoD:MW3 - Nok3dli Steam: Nokedliasd BattleTag: Nokedli#1178
Aztán átdugtam HD audióra, meg átállítottam biosban azóta nem nyikorog (annyira) 😄 De ilyen fagyásokat soha nem okozott.
Dübörög a 965ös x4
Intel i7 3770-3,4Ghz/ASUS GeForce STRIX-GTX1070-O8G-GAMING-8GB/16GB DDR3 RAM/Samsung SSD 840Pro 128GB/Samsung SSD 850EVO 1TB/ Asus Xonar DX/FSP Raider S 650W/Windows 10
2 napja elõlapiba dugtam a fülest, és feltûnt, hogy recseg, és hol halk, hol hangos a cucc, szóval baszakodott a hang ott nagyon. Most ez bevillant, visszaraktam saját karim, lehúztam lapról az elõlapi hangot és azóta nem sikerült reprodukálnia hibát. Eddig elég volt 2-3 töltõképernyõ FC3ban és a iba elõjött, ráadásul mindig reccsent is egyet a hang. Na mondom ezt akkor tesztelnem kell, fél órán keresztül dumáltunk haverral és csak azt csináltam hogy betölt, épületbõl kifut, gránát magam alá fekszik tölt és újra, ebbõl eddig mint mondtam elég volt 2-3 alkalom, és lehalt a gép de most semmi. Remélem ennyi volt a baja, még ha marha nagy baromság is... annyira nem értek hozzá, csak olvastam marha sokat forumon, volt aki írta, hogy alaplapi hangkártya kikapcsolta és vett bele az oldotta meg, volt aki lapcserével.. ezer meg egy dolgot írtak.. éjjel 11 pass alatt nem volt hiba memtestben, szóval ezek után azt már ki sem próbáltam.
Na, kicist összevisszaság, és kicsit butaság is, de jelenleg boldog vagyok 😄
Remélem nem jön újra elõ a dolog, atm skyrimet telepítem, ott atikmag.sys BSOD volt pár perc után.
Na köszi mindenkinek azért.
Ja lenne még egy hülye kérdés, hogy tegyem úgy tönkre a VGAmat szándékosan, hogy azt szervíznél ne vegyék észre?<#ravasz1>#ravasz1>
A vinyo tesztelese jo otlet.
Nekem anno ugyanez a problemam volt. Vadonatuj gep,minden csili-vili,elso komolyabb toltesnel kep/hang megfagy es csak a restart segitett. Aztan csereltem tapegyseget 400W-os codeganyrol 450-es Chieftecre,kicsit tovabb birta de a hiba maradt. Vinyo volt a ludas. Visszavittem,kicsereltek es ment faszan minden. Ami mar csak azert is erdekes,mert hibas vagy gyenge szektor 1 veszett darab se volt a vinyon. <#worship>#worship>
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Köszi a tippet, de sajnos közel sem biztos, hogy a kártya a ludas. Most hoz majd haver egy másik 5770et meg másik RAMot, hogy kipróbáljam...
Éjjel 11 pass alatt nem talált hibát memtest, video memory stress testet is futtattam, semmi hiba.. kezd kicsit érdekes lenni, hogy nem akkor száll el, amikor terhelem, hanem töltésnél pl, mondjuk skyrim 5 perc utan kivágott atikmpag.sys BSOD al városban, far cry 3 2-3 óra után halt le akkor is mikor töltõképernyõ volt, és nem bsod, hanem fagyott a gép. Most friss az OS, elõbb raktam fel, csak FC3 és atid river minden egyéb CCC és marhaság nélkül, ugyan az, 2 perc alatt elõidézem a fagyást, csak meg kell halnom FC3-ban és visszatöltésnél már ott is van... van hogy csak második harmadik alkalomra... El fogom adni az egész gépet a faszba ha nem jövök rá pár napon belül. Este majd még vinyót is kipróbálok másikat.
Lehet jövök majd áraztatni, ha ilyennel is foglalkoztok 😄
Köszi mégegyszer!
asrock_970_extreme3
amd_phenom_ii_x4_965_3.40ghz_am3_box_black_edition
fsp_hexa_400w
corsair_8192mb_vengeance_low_profile_ddr3_1600mhz_cl9_kit
toshiba_1000gb_7200rpm_32mb_sata3
Na úgy néz ki h ez lesz a végeleges összeállítás! Utolsó véleményezést kérnék tõletek h ez így rendben van-e és ha igen akkor rendelés! Köszi!
Ha használtam vesz procit, HDD-t és házat (ez egyik sem túl kockázatos, ha 100/100-as a HDD), akkor belefér egy használt HD6670, azzal már lehet játszogatni.
Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014
Pár dolgot összeválogattam, szeretnék véleményeket kérni mit változtatnátok. Fõleg játékra kellene a gép egy 32"-os, 1366x768-as felbontású tv-hez.
Asrock 970 Extreme4
AMD FX 8320 3.5GHz AM3 BOX
Corsair 8192MB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 Kit
MSI 7850 Twin Frozr 2GB DDR5
alaplap: GIGABYTE GA-H61M-DS2: 11.925Ft
memória: KINGSTON 4096MB ValueRAM DDR3 1333MHz CL9: 6.477Ft
merevlemez: SEAGATE 500GB Barracuda 7200rpm 16MB SATA3: 15.024Ft
DVD író: LG GH24NS95 Fekete OEM: 4.737Ft
táp: CHIEFTEC iArena 400W GPA-400S8: 8.661Ft
ház: COOLERMASTER RC-342-KKN1 Elite 342: 9.752Ft
Össz: 72.772 Ft
(ipon.hu)
Plusz 2.540 Ft posta, ha nem pesti vagy.
Sajnos ez alatt nem lehet értelmes gépet összeállítani. Egy DVD írót esetleg lomizzon vhonnan, vagy egy régi gépbõl emeljen át, ha van rá lehetõség. Így tudja használni a gépet netezésre, filmre, általános felhasználásra a prociba integrált VGA-val. Aztán késõbb, ha lesz pénze, tud bele venni egy 25e Ft körüli VGA-t egy kis játékra, persze grafika terén kompromisszumokkal.
Szerintem gariztasd. Haveromnak volt egy 4870je (512 mb), ahol vette 1 évet írtak a papírra, de azt a videókártyát 3 év garral kellett volna eladni. Elment a boltba ahol vette, természetesen elhajtották. Aztán megkerestük, hogy a gainward cuccokat õk importálják, felvettük a mercuryval a kapcsolatot, rendesek voltak mert nem hajtottak el, kapott egy új 5850-et. Közben írtam a gainwardnak, õk mondták, hogy saját költségünkön küldhetjük el nekik, de vállalják a termék javítását vagy küldenek valami újat, arról nem volt szó, hogy mit.
Normális esetben az extrémnek se kéne elhajtania, különben a fogyasztóvédõkhöz fordulnál. Ha javítva adják vissza, akkor legalább jót adsz el, és mûködõképes vga árát toldhatod meg 30al. Csak több.
Dübörög a 965ös x4
Filmezésre, meg internetre nem hiszem, hogy nincs :/ A játék az meg nem fontos, akkor inkább így írom. De ha véletlenül akar, azért minimumon fusson el.
Ismerõsömnek kéne egy gépet összerakni. Amire használnál:
- internet (skype)
- filmnézés
- néha játék (de nem kell maximumon mennie)
70K a maximum, ha olcsóbb egyálatlán nem baj. Köszi elõre is a segítségeteket.
Tesóm kinézett magának egy laptopot.Mégpedig EZT.
Neki az egyik barátjának a faterjáé az üzlet és olcsóbban tud ott vásárolni.
Kapott egy linket amit meg tudna venni olcsóbban.
Asus X75VD-TY148D(névben ugyan az)de a processzor órajelben eltér.
BEírom ide az adatait.
17,3colos képernyõ
Intel Core I5-3210M 2,5Ghz
a többiben megegyezik,csak nem olyan részletes mint a fenti linkben szereplõ.A kérdésem az lenne,hogy létezik-e hogy két teljesen megegyezõ nevû laptopban ugyan az a proci van de ekkora sebesség különbségben?Teljesítményben mekkora a különbség lehet,nagy vagy kicsi?
Elõre is köszönöm a választ.
U.I a 2.-ra leírt laptopot 157K-ért meg tudná venni de neki bazdmeg ennyire fontos az a kis különbség.
U.I.2 Én írtam anno ide azt a régi laptopot és,hogy milyen áron mennyen.Tegnap leütötték vaterán de úgy h lejjebb vitettem vele az árakat.37ezerért leütötték és ma délután viszik el.
Annyit sem érünk, mint az égről zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér’ De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?
Processzor AMD Phenom II X4 965 3.40GHz AM3 BOX Black Edition 24.587,-
Videokártya POWERCOLOR AX7850 2GBD5-2DHPP HD7850 2GB PCS+ PCIE 52.667,-
Memória CORSAIR 8192MB Vengeance Low Profile DDR3 1600MHz CL9 KIT 13.487,-
PSU FSP Hexa 400W 10.351,-
SSD OCZ 120GB SATA3 2.5" Agility 3 28.194,-
Összesen: 150.000,-
U.I: Ha van rá mód én megtoldanám a végösszeget plussz 7.522,- forinttal és ezt a videokártyát venném bele, link. Persze ez csak egy javaslat.
Remélem megfelel.
@Szerk.: Most látom mennyi lett a vége.. vannak még véletlenek .. <#idiota>#idiota>
ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h
Valaki tudna segíteni egy jó gépösszeállításban?
Játékra(elsõsorban), filmnézésre és 3 évre tervezem.
Sajnos nem tudok több százezreket rászánni.
150.000Ft lenne a célra (+/- 10k nem számít)
Ami kell:
-Alaplap
-Processor
-Videokártya
-RAM
-Tápegység
Ezen felül tehát a 150k-n felül még egy SSD is jól jönne, rendszernek+ rámenne az a pár játék amivel aktuálisan játszok, sztem egy 60Gb körüli megfelelne, a többi sallang normál vinyóról menne.
Lehetõleg "olcsó" és megbízható legyen.Márka nem érdekel a gépben sem, a lényeg, hogy jó legyen.
Köszönöm!
ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h
Elõször is bocs, tudom mostanában elég sokat járok ide...
Úgy fest haldoklik VGA-m, naponta legalább egyszer BSOD atikmpag.sys re hivatkozva. Elõbb pl kb ilyet csinált.
Van még rá 1 hónap garancia extreme digitalba, de nem hiszem hogy fogok bele buzizni, úgyis kimagyaráznák szerintem szóval inkább eladom.
kérdés az lenne, hogy mit vegyek? hd5770 vapor x van jelenleg és szeretném kicsit jobbra cserélni, keret 30k.
Gondoltam még arra hogy átmegyek nvidiara, de nem tudom hogy e mellé ati vagy nvidia lenne e jobb:
Proci x4 965 black edition.
Alaplap Asus M4N98TD Evo
Ram 2x2 gb Kingston 1333
450w psu márkájáról fingom sincs.
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10