103176
1411386313.png
  • broman191
    A Seagate pár éve felvásárolta a Samu HDD részlegét is, így mára a Samsung vinyók Seagate márkanév alatt futnak. :)
  • Blekk Síp
    60e-es videokartyat tudnátok ajánlani, vagy ez a kategoria az alant láthato konfigot nagyon visszafogná es inkabb készuljek fel egy nagyobb koltségvetésu dologra? Mindenképpen érdekelne, hogy mi az amire érdemes lenne beruhazni.
  • Dodo55
    "Ez a "felbecsülhetetlen eszmei értékű adatokat vittek el" pedig kizáróüag a júzer hibája"

Tudom, de attól még ilyen negatív élmények után jogomban áll csúnyán nézni a gyártóra :)

Backup van azóta mindenről, ezek az esetek még olyan 16-18 éves korom körül történhettek.
  • Sir Quno Jedi
    Izé, az SSD-nek nincs semmi baja és nem is haldoklik (főleg nem szeretném letörölni). Suhan, mint az olajozott villám. MÁR amennyiben felismeri az alaplap, hogy rá van dugva. Ezen semmilyen törlés nem segít. Fizikailag nem ismeri fel, hogy a portra van dugva BÁRMI is.
  • SergioAmigo
    De segítek pontosan

Először lekel formázni a pendriveot FAT32be.

Utána egy bootoló live pendriveot kell belőle csinálni ezzel a programmal.

www.pendrivelinux.com/downloads/Universal-USB-Installer/Universal-USB-Installer-1.9.4.3.exe
    (ebbe majd beteszed neki a letöltött isot ö szépen megcsinálja)

Utána biosban beállítod pendriverrol bootoljon be gép.

Többi a videón.
  • SergioAmigo
    próbáld meg Parted Magicet nekemis mikor totál haldoklott ssd meg lassú volt ez segített egy secure erase utána mintha vadi új lenne :D

itt pontosan levan vezetve mit hogy kell csinálni elsőre sikerült nem nehéz, miközben csinálod csak az ssdt hagyd rákötve és első sataba legyen dugva húzd le többi vinyót

ha kész vagy vele utána kösd vissza csak a többit ahogy szeretnéd.

program:http://www.majorgeeks.com/files/details/parted_magic.html
  • TomStorm
    Nekem is ugyanez volt egy Asus alaplappal.Annyi,hogy az IDE módba felismerte nagy nehezen de úgy működött.
    Lecseréltem a lapot(nem megint Asus-ra,vettem mást)azóta tökéletesen működik AHCI-ben is,mindig látja az SSD-t.
    Én csak így tudtam megoldani,ugyanígy szenvedtem vele mint te most:(

Legyen minden lehúzva sata portokról(áramtalanítva) csak az SSD legyen rajta és kezdj rá telepíteni op.rendszert valahogy bírd rá,hogy boot-oljon róla akár IDE módban is.Látnia kell,olyan nincs,hogy nem látja sehogy
  • Vadnokedli
    Én csak a FW frissítésre tudok gondlni SSD-n. Ha nem jó akkor meg vegyél egy V300 as Kingston-t. Nekem felismerte a G41 es alaplap meg a mostani H87 es is.
  • Solten
    Ha jatek, i5. Ha orrba-szajjba fotosoppolsz es CAD-al utod el az idot, i7.
  • Sir Quno Jedi
    Semmi sem látja, a bios sem, üresnek jelzi a helyét. Aztán van mikor MÉGIS látja, aztán megint sokszor nem. Másik totyigban firmware firssítést javallottak, de azzal már szoptam anno sokat, az OCZ nem 1xű ebből a szempontból. DE lehet, hogy azt még valakinél kipróbáljuk.
  • Sir Quno Jedi
    Írtam, hogy minddel végigpróbáltam és másik lapban ment így faxán, a többi komponens meg ugyanaz. Szal. a kábelhiba kizárható szvsz.
  • Hecker007
    Sata és táp kábel rendben van?
  • oneal1
    nemtudom mennyire vagyok király:D

de 60 a keret kb:D
  • franc0
    Jahogy ennyire király vagy?
    Akkor i7-3770 belefér.
  • oneal1
    srácok, köszi a tippeket!

i5 és i7 ből melyiket javasoljátok?

60 ban kéne hogy a proci megálljon kb, használt is lehet
  • TomStorm
    Boot manager-be se látja(bios)?Lemezkezélés Windows-ba ha meg keresed vele?
  • Klemice
    http://sg.hu/listazas.php3?id=1116568841
  • Igazember
    Bocsi, de nem találtam alkalmasabb fórumot.

A leendő PS4em főlé szeretnék venni egy megfelelő LED tv-t.
    A Panasonic VIERA TX-L55ET60E-re esett a választásom.
    arukereso.hu/crt-lcd-plazma-tv-c3164/f:panasonic,toshiba,led-tv/?orderby=2

Nézegettem a Sony Bravia KDL-55W805A-t is, de az drágább.
    arukereso.hu/crt-lcd-plazma-tv-c3164/sony/bravia-kdl-55w805a-p157964965/

Jól sejtem, hogy hiába drágább nem tud képminőségben sem tudásban többet mint a Pana, csak a nevet kell megfizetni?

Esetleg még milyen készülékeket tudnátok ajánlani. Csak Pana és Sony érdekel, hasonló árban. Kizárólag 55"-os méretben. Köszike.

• Sir Quno Jedi
    i5, de akkor már i7 inkább. Drágább de jobb is. Persze majd jönnek az amdsek és megmondják a frankót...
  • franc0
    i5 Ivy-ra
  • oneal1
    hi

az volna a kérdésem, hogy mire érdemes lecserélni minimum a következő procit:

amd phneom x4 965 BE.

kérdés hogy érdemes e amd-nél maradni vagy pl. egy erősebb i5 öst venni.

alaplapcsere nem probléma, szóval ezt nem kell nézni, csak hogy lényeges legyen a teljesítmény különbség.

köszi!
  • Sir Quno Jedi
    Gyárekök! Van nekem egy SSD SATA OCZ 2,5" 60GB Vertex 2 kicsikém és addig semmi gond nem is volt vele, míg alaplapot nem cseréltem (meg procit és ramot is). Régi SATA2-es alaplappal csont nélkül ment, ezen volt az oprendszer is. Viszont ez az új xar asus h87-pro meg baszik felismerni bios-ból (sem). Néha észleli, de általában nem (4-5 indításból 1x meglátja). Próbáltam bios frissítést, összes beállítást (AHCI miegymás), meg az összes kábelt, összes portban, összes tápkábellel, de ez egy rakás hulladék, nem tetszik neki az SSD. Kínomban áttelepültem egy régi 1TB-s HDD-re, arról megyen most az opcsi (win7).

SZERINTETEK mitől lehet ez?!?!? Csak azért kérdezem, mert vennék másik SSD-t, hátha azt hajlandó a gecvaj fajtája felismerni MINDIG, de ha az sem lesz jó, akkor megszoptam (meg újabb szép summa kiadás). Én egy SAMU 840 Pro-ra gondoltam elsőre (az legalább még MLC-s és 5 év garis).

Az a szörnyű, hogy így még adatdrive-nak sem tudom használni az SSD-m, hiszen pont az a lényeg, hogy NEM IS LÁTJA. Azt írja a sata portoknál, hogy empty.
  • Sir Quno Jedi
    Az én gépemben most is négy különböző seagate van és sosincs velük gond. Ez a "felbecsülhetetlen eszmei értékű adatokat vittek el" pedig kizáróüag a júzer hibája. A hdd-k bármikor meghalhatnak minden előjel nélkül, ezért van a jó öreg backup.
  • Vadnokedli
    Szerintem 4820K
  • SergioAmigo
    Core i7 4770K de mi mellé akarsz ilyen erős procit tenni az se mindegy :D

• Dodo55
    A Seagate tudtommal felvásárolta a Maxtort, én emiatt azóta a biztonság kedvéért messziről kerülöm (volt régen Maxtorom, nagy hiba volt, kb. egy időben döglött be kettő is, felbecsülhetetlen eszmei értékű adatokat vittek el, soha nem bocsájtok meg nekik). Igaz jobb híján most is van egy a gépemben, de csak mert jobb nem volt épp kéznél, szigorúan csak pótolható adatokat teszek rájuk (nagyrészt játékokat).

Samsungom van itthon 4, egyik sem igazán mai darab, de köszönik szépen jól vannak :)

WD-vel személyes tapasztalatom még nincs, de az interneten és a szakmai körökben hallható folyamatos pozitív visszahangjuk miatt manapság természetesen én is azt választanám.
  • Blum
    En es a szuk barati kor WD vinyokat hasznalunk mar hosszu evek ota,nem volt veluk gond soha. Seagate is kivalo.

Samsungot viszont kifejezetten kerulnem.
  • atenza
    A 2TB-os is hasonló sebességet tud?
  • atenza
    húú köszönöm szépen!
  • broman191
    Én is szemezgetek egy ideje vinyóvásárlás ügyben, ezt találtam a lehető legjobb árban, részemről megéri az 1TB plusz tárhely azt a 6e Ft többletet! Sata2-vel már ne foglalkozz, minden mai modern vinyó lényegében 3-as! Hasonló árban ahogy elnéztem csak Green-szériás WD kapható, szintén 2 év garival, mellette nálam inkább az említett Seagate modell tűnik nyerőnek... :)
  • Vadnokedli
    Én egy ilyet vettem, a tesztek szerint (amiket csináltam) 180MB ír/olvas
  • atenza
    Segítséget kérnék vinyó vásárlásban, 1 vagy 2 terrás kéne, ártól függően ha nincs nagy különbség akkor mehet a 2TB. Mire figyeljek? Melyik gyártót ajánljátok? Gyorsabb a sata3-as vagy elég a sata2-es is?
  • broman191
    A mai Samsung termékekről nem tudok nyilatkozni, de a ~10 éves SP1203N 120GB és ~6 éves HD103UJ 1TB vinyóim még mindig köszönik jól vannak, a ~6 éves SyncMaster 920N monitoromnak 2-3 éve volt táp-inverter hibája, pár ezresből meg lett oldva, azóta újra tökéletesen működik. Egydül a ~3 éves SGH-E330 telómat sikerült jobb létre szenderítenem, úgy, hogy kint hagytam nyáron a tűző napon, elfeledkezve róla, aztán a kijelző nagyon sötét volt, majd nemsokára az sem.
  • Vadnokedli
    Hajót azért én vennék a samsungtol.
  • Kontrakcio
    szerintem várjátok ki míg kijön az új Hajdú vagy Junoszty laptop. :D
  • Lantee
    Nem tagadom, hogy ki lehet fogni jó szériás Samsung cuccokat (én pl. a TV-ket imádom), de valahol igaz az a mondás, hogy ha valaki MINDENT csinál, az semmit sem csinál jól.

Egy ASUS vagy egy DELL már a kezdetektől fogva ott van a számítástechnikában, ők határozzák meg, hogy merre megy a trend. Egy ilyen Samsung meg Lenovo max követni tudja őket, és néha sikerül összerakniuk valami normálisan működő cuccot.

Mondom, Samsung TV-m van, és a második telóm is Samsung, de azért laptopot nem vennék tőlük.

"Cipőt a cipőboltból!" :D
  • Vadnokedli
    low-end samu cuccok sajna szarok. De erről a laptoprol nem mondható el.
  • kifli
    samu elég erősen tömegtermék. Szegeden anno akartam venni egy ugyanolyan samu hdd-t, mint ami most van a gépemben (f3-as ha jólemlékeszem), de két helyről kültek el azzal, hogy nem forgalmaznak samsungot, mert sokat kell a garanciáztatásukkal foglalkozni. Aztán meghalt az 500-as, majd az 1 terrás is. Boldog voltam mint az állat -.-"
    Telefonjaikról pedig inkább nem nyilatkozok, mert nem biztos, hogy elakadásjelző nélkül maradok. (nővérem, és mostmár muterom is engem baszogat a samsung telefonjával, hogy ígyszar-úgyszar, csináljak már vele valamit)
  • Dodo55
    Nem a kedvenc márkám a Samsung, de volt/van eddig ramom, winyóm, telefonom tőlük, egyszer sem halt be semmi ezek közül. A teló esett úgy 20x betonra, de karc is alig lett rajta, illetve egyszer véletlenül teljes erőmből katapultáltam a gépemet* a gépasztal polcáról amin van, menet közben, kb. fél méter magasságból esett a földre utána, de túlélte benne mind a 3 Samsung winyó.

Ellenben az MSI tömegtermék. Nem mondom, hogy szarok, de láttam már MSI alaplapot amiről lerobbant valami USB-vel kapcsolatos IC, illetve laptopot amiben 1 év után meghalt az akksi, másik ugyanolyan típusú laptopban 3 havonta zsírozni kell a ventit, hogy ne kerregjen őrült módon, stb... Mondjuk ezek nem saját tapasztalatok (nekem sosem volt tőlük semmi), nem ismerem az említett eszközök teljes életútját, szóval lehetett ez mind user hiba is, nem akarom ezért annyira leírni a márkát. Viszont mellette pl. tudok két ASUS laptopról is, amik búvárkodtak (az egyik a saját szemem láttára) és túlélték bármiféle hiba nélkül, minőségnek inkább azt nevezném :)

------------------------------

*Kissé át volt szakadva a polc az egyik csapnál, azt hittem teljesen átszakadt, próbáltam megemelni a helyére, hogy alábakoljak, de a csap valójában csak átugrott a meggyengült kivágásnál... A polc egyszerűen nem akart megmozdulni (nekifeszült az átugrott csapnak), azt hittem a gépem súlya miatt (15kg volt akkoriban), úgyhogy egyre jobban erőlködtem, amíg át nem ugrasztottam végül a csapot és azzal a lendülettel a levegőbe repítettem a gépemet is
  • Lantee
    Hú, ezek nagyon jók!
    Az MSI ára is baráti, és az 570M is a 63-ik a listában!
    Samsungban nem bízom, de az Acer még jöhet.

Köszönöm!