103176
-
#89333 Van. -
#89332 ja látom írtál ssd-t is, hát nem tudom szükségem van e nekem arra -
#89331 köszi
hát jelenleg a vinyó vásárláson gondolkozok én is, van nekem most 2 darab sata 2-es samsung a gépben, egyiken a rendszer, másikon az egyéb dolgok, na most ha vennék 1 darab 1 terrásat, akkor azt particionálni kéne, amit nem nagyon szeretek, ha meg meghagyom a jelenlegi 500 gigásat a rendszernek mondjuk aztán mellérakom az új 1 terrásat az se az igazi, mivel a rendszervinyó így lassabb lenne.... mi tévő legyek? :D -
Blum #89330 ASUS M5A97 23.698Ft
AMD FX-8320 3.50GHz AM3+ BOX 38.014 Ft
CORSAIR 8GB Vengeance Low Profile DDR3 1600MHz CL9 KIT 24.675 Ft
ASUS R9270X-DC2-2GD5 R9 270X 2GB GDDR5 PCIE 55.447 Ft
SEAGATE 500GB Barracuda 7200rpm 16MB SATA3 ST500DM002 12.967 Ft
SAMSUNG 120GB SATA3 2.5" 840 EVO 21.438 Ft
CORSAIR Carbide Series 200R Fekete 16.808 Ft
FSP Raider 550 15.602 Ft
208k @ipon.hu
Ha van vinyod,akkor azt nem szamolva pont befer 200k ala. -
#89329 jelenlegi gépemhez kb egy dolgot fejlesztettem, vettem +1 giga ramot, meg egy új vga-t mert 3870-es ati leégett :D mai napig jól futnak rajta az előző generáció játékai, persze némi komprumisszum mellett -
#89328 olyan 150-200 közé kéne belőni -
#89327 környéke* -
#89326 A 3-4 évig ne kelljen hozzányúlni nem egy reális célkitűzés semmiféle rendszernél, ártól függetlenül. Persze igényfüggő. Mindenesetre annyi idő alatt legalább egyszer érdemes videokártyát cserélni, ha a CPU, RAM stb. még meg is felel a kor szoftvereinek. Keretet nem írtál, de gondolom ezzel a céllal a 200e Ft környe feltevéssel túlzottan nem lövök mellé... :) -
#89325 Mennyi lenne a keret? -
#89324 Sziasztok.
Lassacskán úgy gondolom, hogy ideje komplett új gépet vennem, AMD alkatrészekből szeretném összerakni és legalább 3-4 évig ne nagyon kelljen hozzányúlni, azaz jó lenne ha kihúzná a mostani konzolgenerációt, ahogy a jelenlegi 2 magos gépem is kihúzta az előzőt. Szóval milyen alkatrészeket ajánlanátok nekem? Mostanában egyáltalán nem vagyok képben ezekkel a dolgokkal kapcsolatban, annyi minden újdonság van már, tehát a ti segítségeteket kérném ebben. Előre is köszönöm! -
KaBuTo666 #89323 Sokkoló legyen nálad, ha kötözködik akkor simán csak előveszed. Hidd el, egy sokkoló látványa elég kellemetlen. -
#89322 Giga lapom összekócolt lábakkal érkezett, szerencsére 3 nap alatt elintézte az ipon. 1%-os selejt arány már jó a lapoknál. -
#89321 az, szép GRAW promós, még mindig megvan :> azóta az olyan típusú hűtőket kerülöm, ami biztos baromság, mert ha mind szar lenne, akkor nem tennék annyi highend kártyára, de hát szokások... -
Dodo55 #89320 "a 8800gtsen egyszerűen szar volt a referencia hűtő megoldás, ezért a ramok hajlamosak voltak kiolvadni a pcbről"
Hihető dolognak tűnik, ugyanis amivel én találkoztam a múltkor, az VGA kompatibilis (driver nélküli) üzemmódban fix képhibákat produkált (egy-egy adott képtartalom megjelenítésekor mindig ugyanazok a képhibák jelentkeztek), a ForceWare driver betöltődésekor pedig azonnal kékhalál volt.
És igen, ha jól látom bizony amilyen hűtés volt azon (teljes 2 slot magas, hátsó turbinaventis), a Google szerint a legtöbb 640 megáson olyan van, feltételezem tehát az a referenciahűtés. -
#89319 Kingston élettartam garanciát én is hallottam, de amikor vettem, a papíron 5 év volt. De igazából mindegy is, mert 5 percet sem működött :)
Egy PC boltban hallottam egy szervízestől, hogy a 8800gtsen egyszerűen szar volt a referencia hűtő megoldás, ezért a ramok hajlamosak voltak kiolvadni a pcbről. Aztán vagy igaz volt vagy nem, mert aztán ezen a területen több az urban legend mint bárhol máshol :)
Nekem volt gyári hibás cuccom gazdagon, pl komplett fejegység cserés HP nyomtató, gyári hibás S3 trio kártya, creative hangkártya meg a franc tudja még micsoda. -
#89318 Kingston élettartam garanciát én is hallottam, de amikor vettem, a papíron 5 év volt. De igazából mindegy is, mert 5 percet sem működött :)
Egy PC boltban hallottam Egy szervízestől, hogy a 8800gtsen egyszerűen szar volt a referencia hűtő megoldás, ezért a ramok hajlamosak voltak kiolvadni a pcbről. Aztán vagy igaz volt vagy nem, mert aztán ezen a területen több az urban legend mint bárhol máshol :)
Nekem volt gyári hibás cuccom gazdagon, pl komplett fejegység cserés HP nyomtató, gyári hibás S3 trio kártya, creative hangkártya meg a franc tudja még micsoda. -
Dodo55 #89317 Intel márkájú alaplap nekem is szart már be... (random fagyás és újraindulás)
A 8800GTS-ek az eddig általam hallottak szerint elég nagy arányban szartak be, gyártótól függetlenül. Nekem amúgy eddig egyetlen VGA-m szart be, az egy AGP-s 6600GT volt, és azoknál ez szintén jellemző volt gyártótól függetlenül.
Tudtommal minden Kingston cuccra örök garancia van, az 5 év így meglepően hangzik. Lehet le vagyok maradva?
Gigabyte-oknál meg amit hallattom eddig, hogy inkább a gyárilag hibás darabok a jellemzők, mint sem a később beszarók. -
#89316 alaplap: 9
cpu: 15
memória: ez még mindig forgalomban van, 16 ezerért
vga: 25-28?
hdd: 7-8
táp: 9 -
Novatek #89315 Üdv!
Nincs két éve hogy segítettek összeállítani ezt a konfigot.
Az lenne a kérdésem, hogy mennyit érhetnek ezek ma?
Mennyiből lehetne összedobni egy viszonylag "nesz gen" gépet?
Van esetleg az alábbi listában olyan ami még jó lehet a következő két évben?
Köszi a válaszokat!
Alaplap: ASUS M4A87TD/USB3
CPU: AMD Phenom II X4 955 3.20GHz AM3 BOX Black Edition
Memória: KINGSTON 4GB HyperX XMP DDR3 1600MHz KIT CL9 KHX1600
VGA: GIGABYTE GV-R687OC-1GD HD6870 1GB GDDR5 PCIE
HDD: SAMSUNG 500GB F3 7200rpm 16MB SATA2 HD502HJ
Táp.: FSP Hexa 500W
-
#89314 nyugodtan lehet venni bármilyen ismertebb márkát, előbb-utóbb ha sokáig használ az ember PC-t, mindegyikből kifog majd egy szart.
én mikor budget AMDs gépet használtam, megpusztultam azért, hogy P4-es konfigom legyen. a first party intel alaplap döglött volt újonnan. aztán nagyon szerettem volna egyszer egy igazi high end vgat, szóval vettem egy Asus 8800GTSt. ez akkoriban volt, amikor a monitorokon kívül szinte mindenre egy év garanciát adott a legtöbb forgalmazó. 15 hónap után megdöglött a kártya. gondoltam, hogy akkor most ne nvidiát, és ne asust, szóval másfél évvel később egy sapphire radeonom döglött meg.
a kingston általában egy ajánlott márka, legutóbb egy ilyen, egyébként 5 év garos kitet vettem a gépbe, és az egyik modul gyári hibás volt, helyette a-data érkezett, azóta tökéletesen működik, pedig nem a legkedveltebb márka, és csak 2 év garancia volt rá.
egyébként személyes kutatómunka, és némi tapasztalt segítség után én ezt rendeltem meg:
Core i5 4570, Gigabyte GA-B85M-D3H, Gigabyte GV-N770OC-2GD GTX770 2GB.
sajna a járulékos dolgok miatt nekem mindent cserélni kell, hogy legyen ssd, sata3as hdd, és új táp is kell, mindez egy új, normálisan szellőző házba kerül, stb, stb... -
#89313 Akkor az asztalt kell ráborítani :D -
#89312 Volt vagy 3 mázsa.. XD -
#89311 Mikor másodjára mentél a boltba ki kellett volna rángatni az eladót a pult mögül, az általában meggyorsítja az ügyintézést :D -
#89310 Ezért vittem fegyverhordozónak muthert, amúgy jó pár e-mail váltás is volt :-D -
#89309 Mailben sokszor egyszerűbb mint személyesen, ugyanis fogyasztóvédelemnél ha jelentened kell őket már van is írásos bizonyíték míg szóban ugye azt mondanak kb amit akarnak. -
#89308 Iponal mailben intézkedtem gari ügyben, mivel nem pesti vagyok. Mikor mondták, hogy cserélik a kártyát nekem egy másfajtára, visszaírtam, hogy az nem kell, inkább a vételárat szeretném visszakérni. Másnapra már a számlámon volt. -
#89307 Utána néztem, odamentem, elmondtam értelmesen, direkt figyeltem mivel akarnak hülyére venni, ehhez képest a kis dagi iponban simán odaadta volna a 6970 helyett a 7870-et, ha egy teljesítményben ha nem, elmondtam neki, hogy ez nem kell köszönöm, én a pénzem kérem, hát de hát hogy stb aztán megint vártam 2 hetet akkor voltak szívesek visszaadni a teljes vételárat .. kb 4+2 hét gari időről beszélünk, szóval tőlem megbaszhatják magukat .. -
#89306 Jelenleg választhatsz, szopatod magad több hónapig, vagy 10 perc alatt utánanézel a dolognak. Ez van... -
Blum #89305 Pont ez a baj,hogy kapasbol hulyenek neznek mindekit es visszaelnek az ember inkompetenciajaval. Ha en leadok egy termeket gariba,mert az elromlott akkor nehogymar en kezdjek el jogi baromsagokat atnyalazni azert,hogy megkapjak egy szolgaltatast ami nekem ALAPBOL JAR.
Ha en kifizetek egy valag penzt akarmiert,akkor elvarom hogy a seggemet kinyaljak ha arrol van szo,nekik is lehetne annyi eszuk,hogy a vasarlot megtartjak nem pedig eluzik. Tobbet en se veszek semmit az edigitalnal,az ziher. -
#89304 Nincs gond a gariztatással, csak tudnod kell a jogaidat és akkor nem basznak át. Ha látják rajtad, hogy fogalmad sincs az egészről levásároltatják veled az árát, vagy másik valamire cserélik, ami tudásban kb ugyanazt tudja, meg egy fél évig várakoztatnak.
3-4 hétnél többet nem vártam gariba semmire. Ha letelt az egy hónap kértem vissza a vételárat aztán csókolom. Eddig nem volt, hogy ne kaptam volna vissza...
Ipontól 2x is, laptopszalonba is 1x. -
Blum #89303 Magyarorszagon a hardverkeren illetve egyik-masik ph eladon kivul a "gariban úgyis cserélik" jeligere kar hagyatkozni,mert nem olyan egyszeru az.
Csereltettem mar alaplapot az edigitallal,nem olyan jo buli az :)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Giannit gariztatas eseten nehez uberelni. :D
Felhivtam telefonon,mert beszart az egyik vinyom. Mondta,hogy holnap jon erte a futar,csomagoljam be es adjam at neki (ez volt Hetfon). Kedden jott a futar,Szerdan pedig itt volt a kezemben a teljesen uj vinyo. Kivancsisagbol felhivtam,hogy ezt megis hogy sikerult ilyen gyorsan,mire ennyit mondott: "En nem szarozok a bevizsgalassal,beviszem a rosszat meg elhozom a csere darabot es kesz"
Ehhez kepest az edigitalnak 2 hetbe tellett elismerni a tenyt,hogy a hibas termek mar ott van naluk.
Tekozlo Homar blogot szinten erdemes olvasgatni -
#89302 Szerintem Fazernek jobb ha nem emlegeted ezt a gariban cserélik dolgot -
#89301 pedig nagyon bajok nincsenek vele. A 3 év gari pedig elég jónak számít. Ha valami szar, gariban úgyis cserélik... -
#89300 Nem veszünk Gigafost .. -
#89299 Most is van 30e Ft-ért árult példány, de a 25e Ft szvsz egy lélektani határ, amely felé nem mennék vele, még a posta is benne lehetne csak vigyék minél hamarabb, nincs rá akkora kereslet hogy magas árral dobálózzon az ember... :) -
#89298 Egybe csak nyomott áron fog menni. Processzor nagyon jó esetben 30 de inkább 25. Féléve legalábbis én 25 ért adtam el SOS(lehet ma már csak 20-18, utána kell nézni)
-
#89297 Baráti áron saccperkábé... :)
HD6870 ~25e Ft
ASUS P5Q ~6-8e Ft
Q9550 ~25e Ft
8GB DDR2 ~15e Ft
Az alaplap+cpu+memó esetleg meghirdethető félkonfigként, "olcsóbb ha egyben viszed" alapon, talán hamarabb gazdára talál... -
Madi92 #89296 Köszönöm az összeállítást! :)
Belekötni nem tudok, talán régi tápegységem még kiszolgál. (750-es Chifi)
Tisztában vagyok vele, hogy a jelenlegi gépem még régi generáció, ahhoz képest még "erős"-nek mondható, de néhol már kezdem kevésnek érezni.
Mindenképpen olyan gépet szeretnék ami egyértelműen nagyobb teljesítménnyel bír, nem csak generáció váltást akarok! :)
A komponenseket használtan szeretném beszerezni, így azért talán kijön egy barátibb ár számomra! :)
Esetleg még annyiban segítenétek, hogy mennyit legyen pofám elkérni ezekért?
HD6870
ASUS p5q (gondolom ezt akár ingyen is osztogathatnám:D)
C2Q9550
8GBDDR2-es Mem
-
DIESEL DOG #89295 -
#89294 A VGA-t "enyhén" túlárazottnak érzem a teljesítményéhez képest, így inkább:
Gigabyte HD 7870 OC 2GB GDR5 - 50e Ft-tól
esetleg
Gigabyte GTX 660 OC 2GB GDDR5 - 44e Ft-tól
A HD7870 kifutó termék, érdemes lecsapni a maradék készletre amíg ilyen gömbrágó ára van. A GTX 660 hasonlóképpen elég hosszú ideje a piacon van, előbb fog eltűnni mint hogy még olcsóbb legyen... :) CPU terén szvsz egy 4gen i3 is előrelépés lehet az öreg C2Q után, ha az i5 nem feltétlen elvárás.