103176
1411386313.png
  • DIESEL DOG #89293
    Szia! Igyekszem a lehető legolcsóbban összeállítani ahogyan kérted, csak nem tudok mihez viszonyítani így ha esetleg túl soknak találod a végösszeget akkor reklamációt elfogadok. :D

Alaplap: Gigabyte GA-B85M-D3H ~19e Ft
    CPU: Intel Core i5 4570 3,20GHz ~48e Ft
    HDD: Seagate Barracuda 1TB SATA III 7200rpm 64MB Cache ~15e Ft
    RAM: Kingston Hyper-X Black 1600MHz 8GB DDR3 CL9 (kit) ~22e Ft
    VGA: Gigabyte Radeon R9 270X OC 2GB (BF4 Edition) ~63e Ft
    PSU: Corsair CX500W ~17e Ft
    Ház: Fractal Design Core 1000 USB 3.0 ~9e Ft

Ez így összesen ~193e Ft-ra jön ki. SSD-t nem adtam hozzá mivel látom hogy van már egy 840-es Samsungod. Gépházat, tápegységet is számoltam hozzá ugyanis nem tudom hogy ezekből akarsz-e újat vagy a régi komponensek megfelelőek-e. Továbbá ODD-t sem számoltam hozzá mert arról se tudom hogy van-e vagy nincs, illetve nem is van rá szükséged. :)

• Madi92
    Hali!
    Szokásos kéréssel fordulok hozzátok!
    So lassan érzem a változás szelét. (Cserélni kék a gépet!:D)
    Tudnátok nekem javasolni egy komplett gépet, házastól mindenestől, ami veri a lent látható configomat? Árat nem tudok írni, a lehető legolcsóbban szeretném megúszni, persze érezhető teljesítmény javulás fejében! :D (ki nem?)
  • kastil
    Igen igen ezt azért tudtam, köszi szépen.

Csak van egy régi gép, tervezem apráncsként rendbepofozni, és elsőnek a memóriát szúrtam ki.
  • Dodo55
    Hozzáteszem (nagyon alap dolog, de írtad, hogy buta kérdés :D) DDR3 foglalatba csak DDR3 megy bele, DDR2-be csak DDR2 és így tovább.
  • Dodo55
    Elvileg igen. Például a régi alaplapom csak DDRII-533-at tudott, de 800-asok voltak benne.
  • kastil
    Hali!

Nagyon buta kérdés:

Ha teszek 1333as ramot egy lapba ami csak jóval kevesebbet támogat az visszaveszi és menni fog?
  • Dobronski
    Legjobban a 4670 éri meg.
  • robotnyk
    8-9 ezer a különbség köztük
  • wantonly
    Attól függ mennyi az a "plusz pénz". Összehasonlítás.
  • robotnyk
    nem igazán tudom eldönteni, megéri-e a 4670K a plusz pénzt a 4570-hez képest, ha nem igazán tervezek tuningot?
  • Vadnokedli
    Nekem Q9550 hez volt GTX660. még talán kevés is volt hozzá(de inkább pont jó).
  • DIESEL DOG #89282
    Aláírásomban ott a CPU. Mellé szánom az új kártyát. Eleve nem is gondolkodom 660-asnál nagyobb VGA-n kiindulva a konfigurációmból. :)
  • bajgunar
    Nem rosz választás a 660-as, még ha csak 19"-os megjelenítőd is van. Így legalább minden game-t ultra grafikán tudsz, max élsimítással, stb effektel tolni. Igaz csak 1440x900-ban, de ulra grafon, 4xAA, 16AF-el, nem pedig 1920x1200 -ban med~high-on, No AA, 4xAF mellett.
    Am. milyen proci társulna mellé?
    Mert hiába a 660, ha procilimites leszel, és a vga erejének a felét SE fogod tudod kihasználni.
  • DIESEL DOG #89280
    1440x900px felbontás... mint írtam nem igazán engedhetek meg magamnak egy új monitort ez itt a pici bibi. Ez van... vagy kártyát veszek vagy megjelenítőt a kettőre nem futja.
  • franc0
    1. 7870-et érdemes venni, használtan.
    2. D-Sub? Előbb lőném magam herén. Cseréld le azt a szart.
    3. 19"? Akkor valszeg 1280*1024 a felbontásod. Ahhoz mifasznak GTX660??? Lásd 2-es pont.
  • DIESEL DOG #89278
    Sziasztok!

Most én kérnék segítséget. A napokban vagy a jövőhéten tervezek VGA kártya vásárlást. A mostani HD5770-est akarom váltani. Eredeti terv szerint HD7850 érkezne a helyére de dilemmázok a GTX660-assal. Az stimm hogy a GTX660 pariban van a HD7850-essel illetve inkább a HD7850-es és 70-es közé "épül" be de vannak kisebb gondok. Sok helyen olvastam és sajnos tapasztaltam is hogy a HD7850-es D-Sub csatlakozás esetén vibráló, csíkozó képet produkál de ugyanez jellemző a HD7870-esre is. Mivel nekem olyan megjelenítőm van (19"-os TFT) amin csak D-Sub csati van ezért rizikósnak érzem a HD7850-est. Új monitort emiatt nem szeretnék vásárolni, ráfordítható keretem sincs rá tulajdonképpen, játszadozni meg nem szeretnék különböző átalakítókkal. Habár a mostani HD5770-es kártyám is DVI-D-Sub átalakítóval működik és nem produkál efféle jelenséget.
    Ezen a ponton jött szóba nálam a GTX660-as aminél az ilyen jelenségek nem jellemzőek, így most nagyon a 660-as felé húzok. Régebben voltak NV kártyáim (8600GT, GTS450 OC), nem volt velük különösebb gond, a 450-es ment egyszer vissza gariba VRAM hiba miatt. Jelenleg egy GTX660 OC-vel szemezgetek nagyon és árban még jobb is mint a HD7850-es (pár ezressel olcsóbb).
    Ettől újabbat szívem szerint nem nagyon vennék tekintve a konfigurációmat, és az ára sem mindegy...

Szóval szumma-szummárum nektek mi a véleményetek?
  • Dodo55
    Pontosabban minden 4 magos i5 erősebb, ugyanis az asztaliak között is van belőlük 2 magos, a régi 600-as széria pl., vagy az újabbak közül a T végűek. Azokat veri néhány újabb i3.
  • Blum
    Ertem,kosz a valaszt.

Tobb procirol szo se lenne :) Mostanaban egy kicsit eroteljesebben nekialltam a Blendernek es elkezdtem rajta gondolkozni,hogy maaaaaajd egyszer kesobb esetleg miben lenne erdemesebb gondolkozni.

Bar most,hogy jobban utanajartam a Blender Cycles motorja kapcsan,felmerult az az opcio,hogy inkabb egy rohadt eros nvidia VGA kene es azzal renderelni,merthogy a motor faszan hasznalja a CUDA-t es azzal meg gyorsabb is,mint barmelyik i7-tel. Ebben az esetben pedig eleg lenne egy i5.
  • Hecker007
    Az ATX házba belemegy simán a mATX lap.
    Ha mégis veszel mATX házat nem gond, hogy a táp lefelé néz, nem kell megfordítani max csak akkor ha szőnyegen van a gép.
  • Mike333 #89274
    Ismét lenne pár hülye kérdésem:

A mostani alaplapom sima ATX-es, amit venni akarok az meg microATX-es, az még bele fog menni a jelenlegi házamba (nem tudom milyen van, nincs rajta semmi még márka se) vagy pedig muszáj vennem egy mATX-es házat?

Ha netán vennék mATX-es házat és a tápnak alul lenne csak helye, akkor nem lesz gond ha a táp ventije lefele néz, vagy meg kell fordítani a tápot?

Bocsi a hülye kérdésekért csak ez lesz az első önállóan összerakott gépem ha végre elhatározom, hogy mi kell és nem akarom elkúrni :D
  • sirpalee
    Ugyanolyan órajelű xeon vs i7 ugyanúgy teljesít 3d renderben (esetleg a xeonnak magasabb a cache-ja, az segíthet kicsit), nincs érdemi különbség. Akkor számít főleg, ha több procit akarsz egymás mellé rakni, mert arra az i7 nem képes.
  • Blum
    Kozben nalam is felmerult egy kerdes.

Rendelesre melyik lenne jobb?

Egy Xeon E3 vagy egy i7?
  • oliwwer
  • Blum
    1. Igen,minden i5 erosebb,mint barmelyik i3. 4 fizikai maggal az i3 2+2 megoldasa nem veheti fel a versenyt,legalabbis nyers szamitasi kapacitasban biztosan nem.

2. Nem

3. ar/ertek aranyt leginkabb. Manapsag mar alap,hogy SATA3-as legyen a HDD (is) bar ez mar kulonosebben senkit nem erdekel miota megjelentek az SSD-k.
  • oliwwer
    3 kérdésem volna:

Általánosan elmondható, hogy minden i5 proci jobb mint az i3? Vagy vannak olyan típusai az i3-nak, ami elver egy kevésbé erős i5-öt.

Minden "i"-s proci tartalmaz beépített videókártyát?

HDD vásárlásnál mit kell nézni?

/nem értek a témához, nézzétek el ha nagyon hülye kérdések/
  • sirpalee
    Töltésnél, programindításnál sokat számít, futtatás alatt kevésbé. Pl BF4 nagyságrendekkel gyorsabban tölt be egy pályát. (1-2 perc különbség)
  • ldavid
    legnagyobb előnye szerintem a némaság
  • Shiwo
    annó nekem is mondták, hogy SSD így, SSD úgy, hűdedurva, vettem, és érezni némi gyorsulást, de alapvetően semmi extra.. még az indítás is max 10 másodpercel lett gyorsabb, de inkább kevesebbel, amúgy se volt lassú

egy olyan dolog van, amin tényleg brutálisan érzem a változást, az a Windows Shutdown.. azzal hosszú percekig elszüttyögött, most meg lerendezi pikk-pakk.. így már egy restartot lezavar 1 perc alatt úgy, hogy újra használható a gép

• sz4bee
    Értem én és elhiszem, hogy a hétköznapi dolgokhoz vagy a munkához jobb mert sokkal gyorsabban töltődnek be a programok, gyorsabban másol stb...de én konkrétan a játékhoz szeretnék külön, hogy ne arra kelljen feltenni a játékokat, amin a munka folyik. Erre meg jelenleg teljesen megfelel nekem a hdd is mert annyival a játék nem lesz gyorsabb, több fps se lesz, sőt olvastam olyat is, hogy egyáltalán nem lesz gyorsabb maga a játék csak a pályák betöltése. Azt meg kivárom mert az a +1-2 perc nekem most nem ér annyit, mint amennyivel drágábban adják. Pici pénzből akartam a lehető legtöbbet kihozni (mert nem vagyok már nagy játékos néha-néha szeretnék csak játszani) és a hdd-t találtam erre a legjobbnak. Majd ha új gépet kell venni akkor már ssd-t veszek bele.
  • franc0
    Most erre mit mondjak...
    Van nekem egy haverom, akit két évig baszogattam hogy vegyen SSD-t.
    MacBook Pro 15", iMac 27", Dell U2711, lóvé van rogyásig de egy kurva 20 ezres SSD-t nem bírt venni.
    Aztán megszorult és iMac helyett PC-t vett, abba már került SSD.
    Na, azóta mindig emlegeti mekkora fasz volt.
  • Hecker007
  • DIESEL DOG #89262
    Nincsen mit. :)
  • I73770K
    Köszönöm az infót!
    #89245 oké,köszi!
  • V43 1105
    Ez hülyeség, felejtsd el , tégy félre minden ezzel kapcsolatos dolgot. Igenis megéri SDD-be fektetni, 120 gigás ahogy írták előttem, hidd el meg fogod érezi..
  • sz4bee
    Ha vennék új gépet akkor valószínűleg áldoznék ssd-re, de így, hogy egy meglévő gépbe szeretnék venni, csak játszásra, úgy gondoltam a segítségek alapján, hogy annyival nem lesz jobb nekem a játék, mint amennyivel drágább az ssd és így nekem nem éri meg. Az meg nem számít ebben az esetben, hogy milyen gyorsan töltődnek be a programok vagy a win7.
  • franc0
    1. SSD nélkül ma már nem veszünk gépet.
    2. Ma a 120 vagy 128 gigás SSD-k érik meg a legjobban.

120 gigára meg simán felmegy 4-5 játék is az OS és a programok mellé.
  • sz4bee
    Rendben. Köszi még egyszer! Csak tájékozódtam, hogy mennyire éri meg jobban sdd-t venni arra, amire én használnám...mennyire dobna nagyot a játékélményen, de akkor nem éri meg jobban mert nincs túl sok különbség. Maradok az eredeti 1 TB-os WD hdd-nél.
  • wantonly
    Nem lesz, az nem ettől függ. De a kérdésed úgy tetted fel, hogy játékra szeretnél HDD-t, azért javasoltam.
  • Hecker007
    FPS-ed nem lesz több, de ha jól emlékszem az is szeret töltögetni úgyhogy valószínűleg simábban fog futni ssd-ről mint hdd-ről.
  • sz4bee
    Értem, köszönöm! Konkrétan a gta iv-re gondoltam, de akkor jelentős gyorsulást nem veszek rajta észre...nem lesz 30fps-ből 40, ha ssd-t veszek a hdd helyett?!