Milyen gépet vegyek most?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ja és mondom az enyém az 3.8-ra volt húzva és 3.7 alatt már érezhetõen lassabb volt, a NetBurst architektúra ereje nagyon fent jön csak meg (5-10GHz-re tervezték eredetileg, csak azt sosem sikerült elérniük). A gyári 3.2 tehát mindenképp felejtõs 😞
http://en.wikipedia.org/wiki/Smart_Response_Technology
http://www.intel.com/content/www/us/en/architecture-and-technology/smart-response-technology.html
A lényeg, hogy a VGA még elég is volt pár újabb cucchoz (pl. Diablo III), tehát elvileg a tiéd is megbírkózna még alacsonyabb beállításokon pár játékkal, de a proci már rettenetesen kevés volt az utóbbi 3 évben, az fogott vissza mindent, nálad is nagy bajok lesznek vele.
A H87 amit tud az pedig nem SSD gyorsító, hanem SSD alapú HDD gyorsítótárazás. Elvileg egy HDD-t plusz egy SSD-t (annak egy részét) összevon virtuálisan, mindig az SSD-re pakolászva a gyakran használt fájlokat.
Kb. annyi értelme van szerintem, hogy ha kicsi az SSD-d, akkor nem kell foglalkozni a takarítgatással, mert amit ritkán használsz az a HDD-re kerül elõbb-utóbb, amit meg gyakran az meg az SSD-re mindenféle beavatkozás nélkül.
Nekem amúgy most mindössze 34 gigán elvan a rendszer tele mindenféle fejlesztõeszközökkel és egyéb húsosabb progikkal (persze pagefile és hibernáció off), úgyhogy egy 60 vagy 120 gigás darabnál már tök felesleges ez szerintem, jobb "natívan" a dolog, én még ráadásul 40 gigát külön is szedtem adatoknak és pár HDD access time-ra érzékeny játéknak és így is több, mint fele szabad még a rendszerpartíciónak.
"Anime is the proof that two nukes weren't enough."
Akkor egy ilyet bejátszok. i5-4570-et tervezek bele. PCI csati azért kell, mert jövõben lehet veszek egy hangkártyát. H81 bõven megteszi? Van SSD-m, azt olvastam H87ben van valami SSD gyorsító.
Az a + 1GB annyira számít? Igaz a 2 kártya között ha jól láttam kb 2-4FPS eltérés van minden téren, persze játék függõ. Szerintetek melyik legyen? Konkrét összehasonlítást a kettõrõl nem találtam sajnos, csak specifikáció hasonlítást.
"Anime is the proof that two nukes weren't enough."
(Az olcsó azért olcsó, hogy ha az kell amiatt ne fordulj a konkurenciához, a fullos meg azért drágább, hogy ha inkább az a szempont a vásárlónál, akkor legyen haszon a cuccon)
ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h
Én pl 3 éve 11 ezerért vettem egy ilyet: link
Azóta is hibátlanul megy benne egy 555BE négymagosítva, meghúzva, HD6850-el, SSD-vel egy kis mATX kuckóban.
Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014
De mindegy végülis, a lényeg, hogy ha így csinálják meg annyira nem zsúfolt, fõleg fent a proci és a ram környékén nem.
Ugyanolyan széles, mint a full ATX változata, abszolút nem kényelmetlen szerelni. Tudom amúgy, hogy általában keskenyebbek szoktak lenni, de ezt valamiért nem keskenyítették le.
Tuningot bírja, a 2db PCI-E slot nekem tökéletes, akkor sincs gondom, ha meghülyülök CF/SLI iránt. Egyéb kiegészítõn nincs, tehát a többi PCI slot nem hiányzik... No meg nincs a hátulján egy raklap olyan dolog, amit a büdös életben nem használok... 😊
Asszem erre rácsúszok, csak azt nem tudom még, hogy 4770K legyen, vagy maradja a 2600K-nál... 😊
www.smart-bus.hu
Btw,neha azert szivom a fogamat,mert szerelni pl. egy remalom. Minden osszezsufolva,egymas hegyen-hatan (CPU huto ventijet konkretan szemoldok csipesszel kell radugnom a lapra). Es akkor a bovitokartyak max. szamarol meg nem is mondtam semmit. (esetemben ez osszesen 1db)
Egy kicsit banom,hogy anno mATX-re neveztem be,semmikepp nem vennem meg megegyszer. De hangsulyozom,hogy ez csak a komforterzet miatt van igy,egyebkent semmivel sem rosszabb mint a nagyobb peldanyok.
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
www.smart-bus.hu
Most ERRE csúsztam rá... visszamenne 40K környékére, le is csapnék! 😊 Csak azt találom furának, hogy a CPU tápellátás csak 4 tûs... vagy az "csak" takaró fedél?
www.smart-bus.hu
Plusz nekem 110 fokon a P4-bõl még nem lett papírnehezék, csak fûtõtest (megolvadt az IHS forrasztása és onnantól 70 fok alá nem lehetett hûteni még durván underclockolva sem). De még mûködött tovább! Papírnehezékké végül a kíváncsiságom miatt vált csak, mert leszedtem az IHS-t benézni alá, hogy igazam van -e.
(Igazam volt, a forrasztás egy részén fekete volt, a másik részén amit akkor olvasztottam le nagyon finoman viszont fényes ezüst)
Az a 60 fok max. homerseklet meg mar csak azert is tunik nekem bullshitnek,mert nalam a 70-et is karcolta alulrol. Es ez igy ment 2 evig.
Aztan jott a Zalman meg a benga Chieftec...😄
Utana meg az E8400 es most az E6550. 😞
meg igazából az baszcsizza a csõrömet, h venti 2200 RPM-ig pörög fel, és mintha láttam volna én ott 2500+ értéket is valaha...
"The trees move. Do you not see it?"
"The trees move. Do you not see it?"
ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h
A proci csere mar kerdeses szamomra...biztos vagyok benne,hogy a H80 elbirna a 4.6Ghz koruli tuningot kupakolas nelkul is viszont "ar/kapott +teljesitmeny" szempontjabol nem biztos,hogy megerne a biznisz.
En maradnek a Z77+SB kombonal.
Szerk.: Gondolom egy 10k-val olcsobban nem jatszik egy "bucsusnakkialtottegyebkentkibaszottjo" AsRock Z77 Extreme6 alaplap? <#zavart1>#zavart1> LINK
csak mert AsRock lapok ajanlasaert itt a zezsgen lincseles jar...
A másik elképzelésem, hogy cseredarabnak kérek egy Z87-s lapot, és cserélem a 2600K-t egy 4770K-ra, de úgy hallottam, hogy a hûtése eléggé szar, ha nem "kupakolom" meg! 😊 Annak nincs értelme, hogy cseréljek, aztán 4.4-n használjam, mert nem bírom lehûteni a H80-l... (kupakolni CPU-t nem akarok! 😄)
Szóval kinek mi a javaslata? 😊
www.smart-bus.hu
Viszont most megnéztem Win 8.1-n is újra, idei drivert pakolt rá a Win, de így is EZ a kép fogad...
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
No meg nálam nem ismeretlen eszköz van, felismer mindent, csak éppen nem az USB 3.0-s port alá írja az oda csatlakoztatott kütyüket. Én ebbõl arra következtetek, hogy nem dolgozik az USB 3.0-s port, ezért teszi át automatikusan a 2.0 alá...
@Dodo55: Ezt jó tudni! 😊 Másik táppal már próbáltam, ugyanez volt a helyzet, tehát a tápot kizárnám.
www.smart-bus.hu
Én tehát arra fele keresgélnék:
- Táp még ha a szenzorok szerint okés is, multiméterrel pl. egy molex piros vezetékén
- Alaplapon az USB csatlakozókat és az USB vezérlõt megkerülve is (pl. power led csatlakozó)
- A standby áramkör táp oldalon egyszerû, meg kell keresni az 5VSB kimenetet az ATX connectoron (elvileg lila kábel) és azt egy tetszõleges testtel, viszont az alaplap oldalán passz. De ha mind az USB mind az óra érintett, ami ugye két külön 5V-os áramkör, akkor ott a hiba eléggé az elején lehet, ahol még nincsenek különválasztva.
Masodik bekezdes--> http://www.hardwaresecrets.com/article/81
Btw,az az USB vezerlo problema nem kizart (sot..),hogy osszefuggesben van ezzel az ora problemaval.
Amugy nem tudom erre ratalaltal-e mar,de:
http://forum.giga-byte.co.uk/index.php?topic=5265.0
Ugyanaz volt a probelma mint nalad de megoldodott:
"....Actually i never knew that there was this kind of error in windows! Windows keep notifying me that there is a power surge on hub port (the USB 3.0 one that is controlled from the Renesas chip) and at this very moment i am writing this post the balloon keeps popping up"
Valasz:
"You have Renesas last firmware & drivers to this link
http://www.station-drivers.com/page/nec.htm"
Es megoldodott:
"I just had a fresh Windows 7 Ultimate 64 installation installed the newest Renesas USB drivers and everything until now is ok! No power surge errors, no usb3 problems everything works like a charm! I hope it lasts! Thank you all for your replies and your help!"
Vagyis: Windows re-install-->legfrissebb Renesas driver telepites es elvileg kesz.
(Igaz a végén már volt szopás vele rendesen, tehát 3.6 inkább ha biztosra akarsz menni)
Egyébként a tuning semmi különös, 21x-es a szorzó asszem, azzal számolva told fel az FSB-t a BIOS-ban. Meg azért arra figyelj, hogy a RAM bírja (DDR2 esetén 800-as modulokkal az is sima ügy, mert alapból csak 533-on hajtja õket ez a proci). Feszültség emelést hagyd, 3.6-ra nekem még az nem kellett, sõt 3.85-ön is ment néha stabilan anélkül.
Ja és azért normális alaplap nem árt, nekem egy ASUS P5GDC Deluxe volt.
www.smart-bus.hu
Viszont elallitodo orat orvosoltam mar igy,igaz az egy nagyon regi gep volt.
Lenne egy kis hardveres nyûgöm, oszt az én tudományom elfogyott, illetve lehet, hogy már csak üldözési mániám van... 😊
Szóval, ami nyûgöket eddig tapasztaltam,
ÍGY indultunk... amikor ezt abbahagyta, feltûnt, hogy hiába van engedélyezve az USB 3.0, hiába van bedugva minden portba egy USB-s kütyü, EZ a látvány fogad. Mindennek tetejébe észrevettem, hogy a winfos órája állandóan késik... most legutoljára 1 nap alatt 1,5 percet szedett össze...
Van valakinek valami tippje ezekre?
Giga P67A-UD5-B3 + 2600K, tuning jelenleg nincs, Win7 x64
www.smart-bus.hu
"Jabar sa bu eeda murishani!"