103176
1411386313.png
  • hitman090
    Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni hogy egy ilyen konfighoz mekkora táp kell?

Alaplap: MSI Z97 GAMING 7
    Processzor: INTEL Core i7-4770K 3.50GHz ---> (húzni akarom 4.5Ghz-re)
    Videokártya: MSI GTX 780Ti GAMING
    Memória: CORSAIR 16GB Vengeance DDR3 1866Mhz CL9
    HDD: 2db SEAGATE Barracuda 2TB 7200rpm 64MB
    SSD: Kingston HyperX 3K SSD 120GB
    CPU hűtő: CORSAIR Hydro Series H100i

Én egy 650W-ra gondoltam elég lesz ?
  • Hecker007
    Ha garanciafutáros gariztatás van akkor érdemes rákérdezni, hogy megkapták-e a cuccot illetve hogy hogy állnak a vizsgálatával.
  • Dobronski
    Érdemes iPon-t garanciális ügyintézés közben noszogatni email-ben, vagy inkább legyek jóarc és hagyjam őket nyugtukra?
  • Ryder159
    Na tegnap nekem is egy hasonló kérdésem volt csak figyelmetlen voltam ér nem ide írtam. Itt a kérdés
    De talán már meg is válaszolták...
  • G18XM8
    Néztem két videót a battlefield 4-ről, egyikben egy fx 6300 volt gtx 770el a vas, a másikban i3 4130 gtx 760al. Érdekesség, hogy azonos beállításokkal ugyan annyi volt kb az fps, csak éppen a két videókártya között van különbség a 770 javára. Másik videó a wolfeinstein new order volt, a vas pedig fx 8350 és egy gtx 780. Full hd minden max. Fps: 55-60. Nekem i3 4330am van és gtx 760. Fps: úgyszint 55-60 full hd minden max. Nem vagyok intel fan, de tény, hogy az eredmények az intel mellett vannak, ezért választottam inkább két magos intelt a hat vagy nyolc magos amd helyett. És egy cseppet sem bántam meg
  • Dobronski
    Is-is. Intel egy életérzés. Én AMD párti voltam 2013-ig, de meglett az első intel procim (4670) és be kellett vallanom, kurva jó intellel dolgozni. Gyors, hűvös, nem kell neki bővített Paks 2.
  • Sponnyabob
    Hali!

Kis útbaigazítást kérnék:

Melyik Intel proci van egy szinten az AMX FX-8320-al? Nem egészen világos, hogy 40k alatt kapok 8 magos AMD-t mikor ugyanennyiért Intelből 2 magos van. Az intel ennyivel erősebb lenne vagy valamivel túl vannak árazva?
  • MR ME
    aha köszi, akkor lehet nincs is sok értelme eladni...
  • Blum
    Azert az bator...

tap 5k
    haz 8k
    proci 20k
    lap 8k
    ram 10k
    huto 4k
    hangkartya 5k
    VGA 20k
    monitor 20-25k
    bill 4-5k

80-85 egy korrekt ar lenne erte. Mert 100k-ert senki nem venne meg,esetleg darabokban lehetne kihozni belole 95k-t.
  • milk4
    40-60eFt-ért talán.
  • donoki
    Oh köszi, support fülre nem nyomtam rá, azt hittem csak írni lehet és nincs FAQ :D köszi!
    Amúgy Scythe Kotetsu lett a nyerted, kiderül mennyire volt jó döntés majd jövő héten.
  • MR ME
    sziasztok

sztetek ezt a gépet mennyiért lehetne elsózni körübelűl? legjobb lenne egybe

Gygabyte superb 460 - Cooler Master centurion 590 - [email protected] - GA EP45-DS3 - 4GB CSX1066Mhz - Cooler Master Hyper 212 - Asus Xonar DS - Powercolor 5850 - vinyó nélkűl - Samsung BX2431 - Logitech wave

sztem már semmi nem garis, de a gépnek semmi baja, jó a hűtése is
  • allock #90842
    itt
    második kérdés

Q. What is the tallest cooler that will fit this chassis?

A: This chassis will fit a cooler that is no taller than 160mm (6.3").
  • Dobronski
    Másik. Ehhez van billentyű is, nem árt otthonra.
  • Dobronski
    Vélemény? Most egy Logitech MX1000 van 10 éves tökéletes, csak szeretnék egy vezetékest. MX1000-rel a baj hogy kell hozzá a vevője, amit nehéz hurcolászni, laptopra váltottam.
  • Vadnokedli
    Nem Magyarországon.
  • Sippie
    pályán is legfeljebb 130-al lehet menni, annyira még az 1L-esek is képesek. Városban meg aztán pláne hülye érv ez.
  • Dobronski
    Igen csak akkor vegyél egy jobb hűtőt, ha akkoriban nem vettél jó lapot akkor vegyél lapot, viszont a fogyasztás akár duplájára is nőhet vegyél új tápot mert a codegened meghasal. Jobban jársz ha gépet fejlesztesz, és még a villanyszámládat is ki tudja köhögni anyuci.

Néhány esetben érdemes, ha megvan hozzá a környezet alapból, olyan mértékben hogy még a fogyasztás nem nő drasztikusan, és tényleg KELL nem csak epenis-t akarsz növelni.
  • Vadnokedli
    csak nem olyan gyorsan mint egy 2 literes-
  • milk4
    Van amikor a CPU órajel emelés játszhatatlanról játszhatóvá teszi a játékot. Amúgy meg ennyi erővel minden autóba 1.0L-es motor is elég, az is elvisz minket mindenhova.
  • Dobronski
    Szerintem aki tunyingol annak a 90%-ának annyira felesleges. Ha renderelsz napi 24 órában megértem, de hogy a krájziszban +1 fps-ed legyen, meg hogy aláírásban szerepeljen a "@4,4ghz" annyira felesleges. Csak nekem jó érzés 4670-el hogy -aránylag- keveset fogyaszt, hűvös, és mégis kurva erős?
  • Sippie
    már hogy mozgatod a memóriát?
  • donoki
    Hol találom ezt az értéket (160mm) a házamról? A hivatalos oldalán csak a külső paramétereit találom, az hogy belül mekkora hely van pontosan nem igazán találom.
  • allock #90831
    Fogalmam sincs. :D

Annak el kell férnie.
    Én CM házba(163mm magas cpu hűtő támogatás) raktam cm 163mm-es hűtőt, szóval ebből kiindulva el kell.
  • donoki
    Igen, a Patriot 41mm szal több mint 1 centivel kisebb.

Szerintem akkor marad a Kotetsu, ez pont 160mm magas, el fog férni?
  • V43 1105
    Ennél a típusnál nem lehet mozgatni a memóriákat mint Noctua esetében?
  • allock #90828
    160mm-a max cpu magasság ami elfér neked, ez is bekorlátoz rendesen, na meg a magas ramod.

Hyper 212
  • donoki
    Azóta már teljesen más opció játszik, olvass tovább.

Van itt egy videó aminek a végén felpörgetik a Brockent 100%-ra, hát azért ez nem a leghalkabb, bár 100%-on nem tudom mennyire pörögne valamikor is.
    Itt egy másik videó ahol egész magas Patriot ramokat rak a Brocken mellé, utánajárok hogy ez mekkora a Corsair ramokhoz képest.
  • franc0
    Felejtsd el az AMD procit.
    Nem kell kicserélned a tápot ha Intel procit veszel.
    Ráadásul Intelhez elég egy olcsó alaplap és nem kell venned hűtőt sem.
  • donoki
    Thermaltake V3 Black Edition és Corsair Vengeance ramok, a "fésűs"-féle, szóval elég magasak.
    Scythe Kotetsu tuti elférne, de egy Alpenfohn Brocken (amit igazából szeretnék) már nem biztos.

A hivatalos méretekkel meg nem igazán tudok viszonyítani sajnos.
  • Vadnokedli
    Mugen 4 alá kb 1 centi hely van még Corsair Vengeance LP Ramok mellett. egy kis viszonyítási alap
  • allock #90823
    Mekkora házad van, és milyen ramod?
    A hivatalos oldalakon megtalálsz minden méretet, házról ramról egyaránt.
  • donoki
    Most ott állok h nem tudom a Scythe Kotetsun kívül elférne-e a többi (Mugen/Ninja/Brocken) a nagy bordás ramok miatt a lapon és így elég nehéz dönteni, főleg hogy ma kell megrendelnem a cuccokat kb 3-4 előtt.
  • Sippie
    őőő, banner?
  • Sponnyabob
    Üdv!

Lassan kiöregszik a jelenlegi gépen és szeretném megtudni, hogy szerintetek mennyiért lehet összerakni, egy értelmesebb gépet főleg játékra? Full HD-ban fogom használni. Kellene Alaplap, CPU, GPU, RAM, Táp és Ház. Ram-ból gondolom, ma már 8 giga nem árt. Én olyan 120k-ra gondoltam, de ha szerintetek van értelme akkor 150-160-ig is elmehet.

Másik kérdésem, hogy mennyire éri meg egy SSD-t rakni a gépbe és mekkorát? Általános felhasználás mellett (ez alatt értem a játékot is) van-e értelme? Főleg a tapasztalataitokra lennék kíváncsi.
  • MerlinW
    Világos. A Ninja és a Mugen jók, azokkal volt már randim. Noctua az felső kategória, mondhatni luxus.
  • milk4
    Hosszútávon az i7 jobb, de ha 2-3 éve veszel újat, akkor az i5 is elég.

Link1
    Link2
    Link3

Ezek alapján én a radeont választanám. Játékhoz egyértelműen, hogy jobb és a memóriája is gyorsabb, viszont valamivel többet fogyaszt és (ahol én néztem ott jóval) drágább.
  • Lantee
    Még mindig hezitálok. Az új kérdés:
    GTX 770 vagy R9 290? Erősorrendben az R9 vezet, de bizonytalan vagyok, mert már rég nem volt AMD kártyám.
    Illetve elég lehet az i5 vagy jobban járok az i7-tel?
  • donoki
    Mert 2-3ezerrel drágábban jelentősen jobb hűtők vannak.

@MerlinW: Az első kommentemből kiderül, hogy miért van szükség a tuningra, de azért vannak olcsóbb megoldások is, mint a 16k-s Noctua, akár 10k-ért is kapnék jót Hyper212/Kotetsu, csak ha már egyszer veszek ilyen drágábbat akkor lehet rászánom azt a +2-3ezret, és akkor ha még beújítanék procit akkor a hűtő tovább mehetne vele együtt :)
  • MerlinW
    A tuning drága mulatság:) Ha meg nem akarsz tuningolni, akkor tökéletes a gyári hűtő is, nem kell rá költeni. Nekem is gyári van mindenen és tök jól elvagyok vele immár 3 éve.