103176
1411386313.png
  • TomBond
    Akkor marad ez! Köszi!
  • milk4
    Adj hozzá még 10ezret és akkor már kapsz valami használhatót. 10ezerért meg tök mindegy, hogy mit veszel.
  • TomBond
    Ha már az egér a téma! Nekem is van egy Logitech M705-ös egerem, ami mostanában csinál hülyeségeket. Gondolkozok egy cserén, de nem tudom mit kéne venni, ami halk, megbízható, lehetőleg vezeték nélküli, és max 10 ezerbe kerül. Van valakinek javaslata?
  • Blum
    Ugyanilyenem van. Elnyuhetetlen.
    Meg meg valahol a szekrenyben van egy Black Edition,arra csak uj skatez kene.

Az utodjanak kikialtott G400 sehol nincs ehhez kepest.
  • milk4
    Logitech MX518 :D Amúgy meg kb képtelenség egy olyan egeret ajánlani ami 100% hogy bejön neked.
  • Botond #90930
    Köszi, megnézem ezeket!
  • Gyöször
    Attól függ mennyiért.

CM Hyper TX3 nem rossz darab, 212 meg mégjobb.
  • Dobronski
    Le kell írnom, mert megérdemli. 10 éves lett a Logitech MX1000-em. Tesómmal felváltva napi 18 órában gyilkoltuk. Tömérdek játék, ő ezzel vált keresett programozóvá. Bárcsak meg lehetne nézni hány órát, vagy kilómétert húzgáltuk az asztalon. Minden gombja működik, ráadásul szép a hangja. Akksije mai napig működik, 2 napot bír egy töltéssel. Anno még az UT 2004-hez vettük naivan 24 ezerért. :') Le akartam cserélni, de nem találni ezt a minőséget emberi áron...
  • Shiwo
    Hali,

egér és billentyűzet témában kérném segítségeteket, javaslataitokat

Szegény Roccat Kone-om kezdi feladni a harcot (a vezetéke is megtört, illetve egyre gyakrabban dupla klikket vesz be a sima kattintásra is)

billentyűzet az valami 2k-s komolytalanság, kattog, néha már be-beragadnak a gombok

elkövettem azt a hibát, hogy a közeli számtech üzletben vettem egy Microsoft Wireless Desktop 3000 bill + egér kombót.. ilyen volt, nem kellett volna, nem vagyok vele megelégedve, irodai munkára lehet jó, játszani nem
    (egér hangosan kattog (hangosabb, mint a 2k-s billentyűzetem), a lapos funkcióbillentyűknél állandóan rosszat nyomok, és összességében mindkét periféria hol reagál, hol nem, vadi új márkás elemmel is)

szóval fél évnyi küszködés után úgy döntöttem, hogy ismét beruháznék egy pár beviteli eszközre

elvárások:
    - a kettő együtt 15 000 ft-nál ne nagyon legyen több
    - ne akadjon, reagáljon mindenre !!!
    - megbízható, strapabíró legyen !
    - jó lenne ha magyar kiosztású lenne a billentyűzet
    - lehet hangja, de azért ne kattogjon mint az őrült
    - háttérvilágítás előny, de nem követelmény
    - az egér lassú mozgásra is lehetőleg pontos legyen (photoshop közben néha visszasírom a régi görgős egerem még a Kone mellett is..)
    - vezeték nélküliség előny, ha nem megy a reakcióidő hátrányára (mint a májkroszoftos hulladékomnál), ha aksija van és nem elemes, akkor pláne

árukeresőt nézegettem, de azért érdekelne a véleményetek
    (ezen a Cooler Master CM Storm Devastator Gaming Bundle-n filóztam, bár ahogy elnézem, nem magyar kiosztású)

előre is köszi
  • Botond #90926
    Q9300-as procira milyen ventit raknátok, ha csendet szeretnétek, de azért az se lenne cél, hogy a nyári hőségben elfüstöljön? Köszi!
  • Gyöször
    Hello Laky!
    Mondok neked még így vásárlás előtt egy meglepetést: az alaplapodon van integrált VGA, vedd ki a bekrepáltat, csatlakoztasd alaplapi VGA kimenetre a monitorod és használd tovább a gépet. Ha nem nyűgöz le a teljesítménye az alaplapi 780G-nek akkor majd veszel valamit, de sztem jó lesz az. Főleg netezésre.
  • Gyöször
    Nagyon köszi a segítséget!
  • Zséé
    Köszi! Bocs nem figyeltem a bannert.
  • milk4
    Banner->Intel->Középkategória és felfele
  • Zséé
    Nyilván :)
    Csak azért kérdeztem, mert azon hezitálok, hogy lapost vegyek vagy egy erősebb asztali gépet. Ezért lennék kíváncsi, hogy perifériák nélkül mennyi körül van nagyságrendileg egy asztali.
  • Dobronski
    Nem árt még a táp, lap, ram, cpu sem.

Milyen felbontásban szeretnél?
  • Zséé
    Igen játékra is. Football Manager, Watch Dogs, gta 4, far cry 3, meg hasonlók. De azért az újonnan kijövő játékok is menjenek rajta. Az nem lényeges annyira hogy ultra grafikán menjen minden. Gondolom valamilyen 2 gigás videókártya elég erre.
  • Fehercsoki
    Játékra kellene? Mivel játszanál?
  • Zséé
    Sziasztok!
    pár éve laptopot használok úgyhogy kicsit fogalmatlan vagyok most asztali pc-k terén. Mennyiből lehet manapság összerakni egy erősnek mondható gépet? Nem a legújabb, legdrágább alkatrészekre gondolok hanem olyanra amivel 1-2 évig ellehetek. Persze tudom ami ma jó az pár hónap múlva elavult lesz...
  • MerlinW
    Ez az OLX tele van ilyen laikus bullshit hirdetésekkel:) 10 éves Celeron konfig 512MB RAM-al 60k-ért, vagy a szimpla "egér és billentyűzet" című hirdetések, 90-es évekbeli noname cuccokkal:)
  • DarkSector
    Ezzel ellennél egy pár évig. :D
    Meg a rendszert meg a cuccaidat is tárolhatnád rajta. :D
  • Dobronski
    Senki?
  • RAZOR27
    "bővítés miatt lett eladó"
  • DIESEL DOG #90912
    Nem is tudtam hogy ilyen óccóé is lehet venni 512GB memóriát...
  • MerlinW
    Ez a LAL xD
  • V43 1105
    LAL...
  • Fehercsoki
    Hát az lehet hogy használja, de 1 magot terhel igazán, és ott lesz a cpu limit. i3 azért felesleges mert 2x annyiba kerül és single thread teljesítménye alig nagyobb. i5 már kb 25%al erősebb, a legjobb egy K-s i5 lenne.
  • ENVE
    Amúgy a cs:go képes használni mind a 6 magot tudtommal, tehát nem lényeges annyira hogy mire képes 1magnál a proci. -thread indítási paramatér működik a játékban.
  • ENVE
    Nem igazán találtam 1 értelmes videót sem, ami normális mapon, a játékosok számát feltüntetve, lowon mutatná az fps-t. Legtöbbször ráadásul IGP-vel játszanak...

Most egy 15rugós használt lapra, egy random proci hűtőre, egy használt fx6300-ra, meg egy vga-ra éppen telik. Tehát ez ne legyen akadálya , amúgy sem terveztem vacak alaplapot venni. Gondolom 15ért már azért elvárható egy tuning képes lap használtan, nem? Meg mint mondottam a keret bő, tehát az a 4-50 csak amolyan támpont, ha most azt mondjátok, hogy jobban járok, ha veszek egy mondjuk 2500K-t, akkor megveszem azt. Egy a lényeg, tudjak streamelni cs:go-t, és 5v5 ben legyen meg a 200 fps-em.
  • ENVE
    BTW elég low rankos noobokat néznek több százan, nem értem mire gondolsz? BTURBOt nézik több százan, néha ezren is. Na annyira éppenséggel még én is tudok játszani, mint ő.
  • ENVE
    Sztár éppen nem vagyok, de 1.6 sceneben "elismert" és ismert voltam. :)

Igen először én is a pentiumra gondoltam, de aztán a keret megbővült, így elgondolkodtam máson is. Nade most akkor ha az i3 nem jó cs:go-ra, akkor a pentium mivel jobb? XD BTW most ne kelljen már capture cardot vennem, bf4-et streameli haverom i5-el. Jó az egy i5 nyilván, de na...

Pentiummal hány fps-em lenne kb.? fix 200 körül jó lenne, mert terveim szerint egy bikább crt monitort is beszerzek, ami képes vagy 800x600 ban vagy 1024ben is akár 150+ hz-re.
  • milk4
    Streameléshez capture card kell. Amúgy, ha ez a fő cél, akkor azt kérdezd meg magadtól, hogy ki nézne egy jóskapistát cs:go-zni? Ha kicsit lejebb görgetsz, akkor rájönnél, hogy ha nem vagy közismert, akkor max a barátok néznének.
  • Fehercsoki
    Youtubeon van nagyon sok videó, keress rá hogy "intel pentium global offensive".
  • Fehercsoki
    i3 nem éri meg, főleg CS GO-ra, a legjobb és legköltséghatékonyabb megoldás ebben az esetben egy haswell pentium proci lenne, ennek durván 30%al nagyobb a single thread teljesítménye mint az FX 6300nak, CS Global Offensivere pedig az kell. A másik gond az FX 6300al az, hogy ha tuningolni szeretnéd kell rá egy hűtő és egy jobb lap, ami meg már eléggé megdobná az árát.
  • Dobronski
    Tudtok notebook hűtőt ajánlani? Sokat nem lesz használva, szóval jó a gyengébb műanyag. 17,3"-os géphez kell! Lehetőleg a legolcsóbb megoldás kéne. Amit eddig néztem CM Notepal XL de kicsit sokallom a 6k-t. Igazából csak játék közben kéne hűteni a 8870m-et, proci nem melegszik, tehát nem gáz ha nem a leghalkabb.

-17,3"
    -Olcsó
    -Hang annyira nem téma
    -Strapabírónak sem kell lennie (asztalról nem lenne levéve, ráadásul billentyűt használok a géphez, szóval lehet magas is)
  • ENVE
    Mostan látom ni, hogy nincs is külön sima fx 6300 meg BE, szal azt a részt felejtsétek el... :P
  • ENVE
    Üdv! Kéne nekem egy proci + lap + vga kombináció! Használt cucokkal számolnék! A keret meglehetősen flexibilis, de kb. 40-50 lenne mindenre, memóriával. Nem gáz ha többe kerül, mint 50, de ne szálljunk el. Amim van és esetleg használható a későbbiekben az egy 450-es Chieftech GPS 450-AA táp, 168 + 180W a két 12v-os ágon. Elsősorban játékra használnám, abból is leginkább CS:GO. Nyilván mást is játszanék, de valószinüleg nem túl sűrün (Football Managerek, de az megy minden szaron).

A CS:GO-t lowon játszanám akármilyen a gép, és közel sem full hd-ban (kb. 1024x768). Tehát VGA-ból nem kell bika, én speciel egy használt 5750-re gondoltam. Inkább prociból kellene valami erősebb, mert a cs:go-t streamelni is szeretném twitch-re. FX-6300-ra gondoltam, BE-re, hogy széttudjam húzni a száját. A kérdés tehát van-e valami jobb opció szerintetek egy FX-6300-nál, elég-e a táp ehhez, vagy ha már tuning akkor felejtős az? Most egy pentium d805 @ 3.6ghz-et hajt, tehát ez a proci még többet is eszik, mint az az AMD. Más kérdés, hogy a mostani VGA-m az ilyen 45W-ot zabál... Jah igen, és van még egy zalman cnps7700-cu full réz kilós batár hűtőm is, igaz nem hőcsöves, de nem tünik rossz kis szerkentyűnek, ez képes lehet megfelelő lefogatással meghűteni a mai procikat? i3 vagy FX-6xxx? Esetleg áldozzak az i5-re?
  • Bercy #90898
    Amit te keresel az NAS-nak hivjak (network attached storage). Van belole kismillio fele. Olcsobb egyszeru hasznalatra tervezetto draga (nagyon draga) ceges valtozatokig. Letezik olyan is amibe eleve mar van merevlemez epitve es olyan amibe neked kell tenni.
    Ha jol ertem te keves adatot akarsz mozgatni, de azok fontosak, ugyhogy javaslom, hogy egy 2 merevlemezes verziot vegyel es kapcsold oket raid1-be. Ekkor a ket lemez tartalma tukrozve lesz azaz ha az egyik lemez tonkremegy akkor se vesznek el az adatok. Termeszetesen ket teljesen egyforma lemeznek kell lennie es csak 1 lemeznyi helyed lenne. De szamlak nem foglalnak sok helyet :)
    Erre az olcsobb NAS-ok is teljesen jok. Gyenge processzor van bennuk igy a fogyasztas alacsony es nem is nagyon melegednek = nincs zajos hutes. Persze a gyenge processzor miatt a masolasi sebesseg is lassu lesz de ha nem tobb gigas allomanyokat mozgatsz akkor eszre se veszed.
  • Dobronski
    Ugyan ilyen konfigot adtam el tavaly novemberben! :O
  • Lantee
    Na, alkatreszek megrendelve, Amazon szepen lassan szallitja is oket.
    A haz, HDD es bill mar megvan. :)
    Ez a Cooler Master Cosmos SE ritka gyonyoru egy darab! Reg volt mar ennyire szep, igenyes es nagydarab hazam.
    Varom meg az i7-4771, Asus Z87-K, kombot, de a videokarit meg nem rendeltem meg. Vivodok a GTX770 es a 780TI kozott. Van "nemi" arkulonbseg, de egy ev mulva nem akarom megbanni a zsugorisagomat. :)