103176
-
#90975 "arra kínosan ügyelj, hogy futár hozza. Ha beüt a gebasz, azonnal elállás és megveszed a cuccot közben újra (akár máshol)"
és a futár teszem azt megvárja amíg windows telepítessz rá, és leteszteled minden részét? :D -
#90974 Achtung, életigazságok jönnek:
- Ezért kell venni használt üzletit. Ott nincs vita, átvételkor leteszteled, működik, nem lesz baja. Nem is beszélve arról, hogy nem kell megfizetni 27% ÁFÁt.
- Ha már mégis újat veszel mert akció van, arra kínosan ügyelj, hogy futár hozza. Ha beüt a gebasz, azonnal elállás és megveszed a cuccot közben újra (akár máshol).
A garizással csak a szopás van. Ha nem dzsunka gépet veszel, ha nem jön elő semmi 8 (illetve új Ptk-ban asszem már 15) nap alatt, az szinte biztosan nem hal be gariidő alatt. -
#90973 garanciaügyben b@lfaszok mindenhol vannak.. én annó számtech üzletbe vittem vissza router-t azzal, hogy 2-3 óra használat után ledob a netről..
egy hét múlva hívtak, hogy mehetek a cuccért.. megyek be, kérdem, hogy mi a helyzet, és közlik, hogy "kolléga kipróbálta, ment 1 órát, nem találtunk hibát.."
nah mondom a.. koma, direkt azzal hoztam be, hogy több óra használattal hal be, de azért erősködött, hogy vigyem haza, próbáljam ki, resetelték... még aznap késő délután vittem nekik vissza, hogy most aztán kezdjetek vele valamit, mert 1,5 óra után bekrepált -
Dobronski #90972 Kb. ez lehetett. Pedig annyira örültem mert készségeseknek tűntek, ugyanis 3 napon belül már leveleztem velük, de egy új kollega a 4. napon elnézést kért, hogy balfasz volt az előző és mondta minél hamarabb juttassam el, orvosolják. Örültem mint zsidó a zsetonnak. Erre meg ez... na mindegy, csak a gáz hogy kéne a gép. Apám azt mondta ha most sem jutunk egyről a kettőre, majd ő intézkedik, na azt ne akarják. -
#90971 :DDD
ilyen az én laptopmnál is volt, igaz nem az iponnál. Ott kb 3 nappal a megérkezés, illetve 2 telefonbeszélgetés után kérték el a win jelszót.
ott a vége az lett, hogy 1 hét debugolás után sem jött elő náluk a hiba. Azután meguntam, és addig gugliztam, amíg nagy valószínűséggel rá nem jöttem mi a baja. Megmondtam nekik, hogy melyik alkatrészt akarom, hogy cseréljék ki. Azóta sincs semmi baja. Illetve de: visszaszereléskor nem dugták vissza a webkamot meg a mikrofont :)
nálad amúgy lehet csak annyit csináltak hogy kivették a csomagból a tápot, bedugták a konnektorba és megállapítva, hogy nem zajos, vissza is küldték :D -
Dobronski #90970 Érdekesség.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Visszaküldték iPontól a lapost, hogy ők nem tapasztalták a problémát. Leírtam érthetően, hogy a GPU zajos ha TÁPra van dugva, ugyanis akkor jár max frekin. Erre visszaküldték, a válasz, hogy nem tapasztalták a zajt a TÁPEGYSÉGből. Elmondtam, levideoztam újból nekik, megértették végre mi a valódi gondon. Rendeltem újból a garifutárt, megérkezett hozzájuk megint, jött az email, hogy le van kódolva a linux, kérnék a jelszót. A poén, hogy múltkori óta hozzá sem nyúltam a HDD-hez amin a linux van, szóval változatlan a dolog. Ezzel elárulták, hogy múltkor be sem kapcsolták a gépet. -
Dobronski #90969 Pentium > U i3
De inkább DELL. -
#90968 Esetleg ez? 122-ért? Csak egy Windows kéne rá. Mondjuk nem 1TB meg nem 8GB csak 6GB de i3 -
baluka2011 #90967 Szerintetek ez jó cucc enyiért?
ACER
114.900
Ft
E1-530-21178, fekete-ezüst *
15,6”
HD LED 16:9
Intel Dual Core
2117U
(1.8 GHz)
8GB
DDR3 memória
1 TB
SATA merevlemez
DVD író
Intel HD4000 graphics
Wifi, LAN, webkamera,
kimenet: VGA, 3xUSB2HDMI
4cellás akku,
2év garancia -
Blum #90966 8GB 1333 -
#90965 Sziasztok!
Véleményetek szerint mi lenne a jobb választás? 4GB RAM 1600MHz, vagy nagyságrendileg hasonló összegért 8GB 1333MHz-es? -
Blum #90964 Ha jatekok is lennenek telepitve a vinyora akkor maradnek a WD Blue-nal vagy a Seagetnel.
Nekem csak Green (WD20EZRX) vinyoim vannak,az egyiken meg az op.rendszer is rajta van es korrekt bar en Linuxot hasznalok es EXT4-re van formazva az osszes.
Igen,kezelni fogja. Nekem is egy SATA2-es lapra vannak kotve a SATA3-as vinyok. -
TomBond #90963 Lassan körvonalazódik mit is akarok! :-) Szóval, még mindig az aláírásomban szereplő öregecske gépemen szeretnék fejleszteni. Most azt találtam ki, hogy megvenném bele az SSD meghajtót (SAMSUNG 120GB SATA3 2.5" 840 EVO MZ-7TE120BW), és vennék bele a 2db 320-as HDD helyett egy 1 Tb-osat.
Az első kérdésem az lenne, hogy melyik HDD-t vegyem meg ezek közül:
- WD Caviar Green 1TB 5400rpm 64MB SATA3 WD10EZRX
- WD Caviar Blue 1TB 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX
- SEAGATE Barracuda 1TB 7200rpm 64MB SATA3 ST1000DM003
Sajnos az árak miatt csak ezek jöhetnek szóba.
Olyan kérdésem lenne még, hogy ha jól tudom a SATA2 csatolós alaplapom kezelni fogja e a SATA3 csatolós HDD-ket és SSD-t?
-
#90962 fehér videokártyát nem találtak ? :D -
Fap fap fap -
#90960 Nem nagyon.
Ha beadod garira úgyis kotlanak rajta.
Veszel egy Raider550-et és ha megjön a gariból a CX, felteszed PH-ra.
Kb pénzednél leszel. -
Blum #90959 Nem ismerem az ipont ilyen szempontbol de szvsz ahhoz rohadt jo arcnak kell lenniuk,hogy ezt megtegyek.
Esetleg az jarhato ut lenne,hogy HA kicserelik akkor kicsivel ar alatt ph-n elpasszolod az uj tapot es veszel egy Aurumot. Vagy epp Raidert,az is franko (franc0 :P ) -
#90958 igen emlékszek én is tápos témára, de az már csak azután történt, hogy az én konfigomat átbeszéltük/megvettem.
te (vagy vki más, már nem tudom) az fsp raider 550-t ajánlottátok, de én keveselltem akkor még (és ezután jött az overkilles téma).
iponnál lehet olyan hogy garival egy másik tápot kérek helyette? -
Blum #90957 Ha csapagy problemara utalo hangokat ad ki magabol akkor zavardd vissza gariba de egyebkent csak azert mert hangos, nem fogjak kicserelni. Mondvan,hogy szerintuk meg nem.
Amikor tervezgetted a gepet akkor -bar nem mernek megeskudni ra- mintha szoltam volna,hogy az a tap egyreszt nem a legjobb masreszt meg overkill. Inkabb vettel volna egy igazan jo,minosegi 500-600-as tapot. (pl. egy FSP Aurum vagy valami hasonlo Seasonic)
Jo is amugy a Corsair,de ezeket az ujabb szerias CX-eket elszurtak. Pedig anno a CX400 az egyik legjobb tap volt a piacon. -
#90956 pedig a Corsairről eddig csak jókat hallottam :/
nem is az a gáz amúgy, hogy pörög, hanem a gép alapból kb rohadt csendes. Na most a táp ventijénél ugye nincs hangszigetelés a házon, így mikor beindul egy-egy izmosabb játék, feltűnően hangossá válik azon a részen. És nem csak sima ventilátor pörgés hang, hanem kicsit nyikorgósabb (illetve nyikorgás jut róla eszembe). Érdemes lenne garival becserélni? -
Blum #90955 Kosz,hogy nem nekem kellett leirni. :D -
#90954 Mondjuk elég kakker tápot vettél. -
Blum #90953 Elegge normalis. Az lenne a baj ha nem kezdene el porogni. Azert ez a konfig tud kajalni rendesen ha melo van. -
#90952 lehet fos az alaplapon a voltage regulator -
#90951 az mennyire normális, hogy durvább játékoknál a TÁP kezd el őrült módjára pörögni?
konfig -
Árnyvadász #90950 Az enyém is halk. Addig nem is akarok venni egy jobbat rá, amíg nem húzom a processzort. Alapjáraton 36-38 fok, kisebb terhelés 42-45, játék 48-56 körül szokott lenni, hatvan fokot még nem érte el eddig és terhelés közben se lehet hallani a hangját. Mindez 3.8Ghz mellett egy i5-4670k. Nem rossz hűtő ez. A réz nem csak az alján van, hanem egy henger és így teljesen át tudja adni az alumínium bordának a hőt, amit a kis ventilátor szétfúj.
Azzal kell vigyázni, hogy a vezeték ne akadjon el a lapátokba. De erre könnyen oda lehet figyelni.
-
#90949 Mondom ott valami gáz volt. Nekem alapjáraton a 40 fokot sem éri el és néma mint a hal. -
#90948 Akkor nem értem miért volt tűrhető alapjáraton, "mezei" hőmérsékleten és terhelésnél meg úgy zúgott mint egy épp felszálló jet. :D Mondjuk ez igazából mellékes volt, mert az jobban aggasztott hogy kb90 fokra fel engedte a procit. -
#90947 hogy egy klasszikust idézzek: "...ezzel hütteni háárom gigahercen?" :D -
Sponnyabob #90946 Ez jó hír akkor arra most nem költök, talán majd később. Kösz és a többieknek is. -
Dodo55 #90945 Akkor lehet azért volt annyira hangos. Sok alaplap gyárilag maxon pörgeti hőmérséklettől függetlenül. -
#90944 Nekem anno 1 napig volt csak gyári, már rég Mugen 4 van. Minden gyári beállításon volt. -
Dodo55 #90943 A BIOS-ban be van lőve a fordulatszám szabályzás? -
#90942 Akkor cseréltesd ki, olajozd be, mert nem kellene hangosnak lennie. -
#90941 WD Black vagy Seagate Barracuda
WD Red-et csak szerverbe tegyél. -
#90940 Csak akkor van hangja mikor 80% fölött terheled a procit, de olyankor sem vészes. Ha nem tuningolod a procit, akkor tökéletesek. 3-5 évet simán kihúznak. -
#90939 Kibírhatatlan a hangja, iszonyat hangos 4670K hoz adott. -
#90938 egy jo minosegu, gyors es megbizhato hdd -re lenne szuksegem.
elore is koszonom!
kiszemeltek:
- 1000GB WD Red WD10EFRX 64MB 3.5" (8.9cm) SATA 6Gb/s
- 1000GB WD Black WD1003FZEX 64MB 3.5" (8.9cm) SATA 6Gb/s -
Dodo55 #90937 1000-es fordulaton nekem halk.
Ha felpörög nagyobb terhelésnél akkor azért már van hangja. -
Sponnyabob #90936 Üdv!
Van valakinek tapasztalata Intel gyári CPU hűtővel? Konkrétan i5 4570-es hűtője érdekelne, bár gondolom az összes procihoz ugyanazt adják. Mennyire hangos, főleg ez érdekelne.