103184
1411386313.png
  • MaSzKa
    colorsit 400as tápját
    Ezt én színes sz@r nak fordítottam le

marhanagyot nevettem :D
  • Solten
    Azt írják hogy kemény 5% gyorsabb mint a régebbi GTX 260 (FAIL)
  • Gyöször
    Szevasztok Mesterek! Bocsi hosszú leszek. Vettem egy használt Abit IB9es deszkát benne C2D E6320 procival meg egy Gainward 8600GT silent 512 memóriával. Vettem ma hozzá 2 giga DDR2800 kingston ramot. A srác adta a deszkához a colorsit 400as tápját amivel 1 éve üzemelt folyamatosan a konfig. Ezt én színes sz@r nak fordítottam le, így ma rendeltem hozzá egy csíftek 450es tápot, érkezik csütörtökre. Én szedtem szét neki, majd raktam össze az ő E8500as gépét. Tökéletes lett, nem remeg ilyesmitől akezem.
    Ma raktam össze az enyémet. Tapasztalat: windows telepítő szűz vinyóra elszáll kék halállal. Régi vinyóval bútoláskor ugyan az a kék halál fogad, ami a telepítőnél. A raid dolgokat stb töltögeti majd a formázásos rész előtt hal ki. A régi vincsint a boot akkor száll el amikor megjelenik az xp logo és megy alatta a folymatjelző. Sima 32bit XP SP2-m van azt is akartam telepíteni.

A régi memóriáját a sráctól elhoztam, nem segített. A videókártyát elvittük hozzá, probléma nélkül ment az új gépébe. Abszolút semmi nincs már a lapomra dugva, USB ilyesmi, le is tiltottam mindent.

Ti mit tennétek? hogy derítsem ki, hogy a deszka vagy a proci xart be? az új gépét semmi pénzért nem szedném szét agyereknek, hogy elcsattogjak a procival. Mindezek után: ócsóért kéne valami emészthető konfig.
    Asus P5KPL? Ilyesmi. Melyik az a legolcsóbb deszka ami egy kicsi tuningot elbír? Fontos lenne a soros és párhuzamos port, elég ha csatlakozó van, hátlapi panelos megoldás is oké.
    Összegezve: Milyen gépet vegyek MOST? :)
  • Solten
    Agyonbeharangozták már 1 hónapja. GTX 260 több SP-vel... ()
  • MaSzKa
    GeForce GTX 260 with 216 Stream Processors

ez meg mi a fos?
  • MaSzKa
    én is arra olcsóbbak mint a HP-be a tintapatronok

bár HP is jó
  • Solten
    Nyomtatóból A Canonra esküszöm, tintasugaras multifunkciós (print, scan, fénymásol):

link
  • MaSzKa
    Gigabyte Abit jó
    Asus Msi sztem szar
  • Hellhammer
    Köszönöm eked is a segítséget! ;)
  • EasyLife
    köszi!
    amúgy eddig úgy hallottam h Gigabyte-ot nem éri meg venni mert nem túl jók. azért is próbáltam asusra koncentrálni :)
    eddig abitom volt meg is sínylődtem vele úgyhogy azt alapból semmi kép sem :)
  • BiG G
    azon belül?
  • MaSzKa
    amúgy régi hír
    a sima Biostar amit én nyomattam be az 630-at tud de nem az a max :D
  • MaSzKa
    ott a Crucial gyári Micron ram :DDD

amnúgy minek kellenek ehhez a csajok ott? :D:DDD
  • kifli
    vagy ds4 vagy asszem van p45 ből is dq6
  • kifli
    attol függ mennyit szánsz rá de szerintem egy gigabyte ga-ep45-ds3 vagy ds3r jobb választás ezeknél. A Q9450 meg újabb arhitektúrára épül és szerintem a a chache is több. Bár szerintem 4 magost még nem éri meg venni ugyanis egy csomó program még a 2 magot sem használja ki (pl stalker cs)
  • EasyLife
    SZiasztok!
    Most készülöm frissíteni régi konfigom.

Gigabyte GA-P35-DS4 28e Ft
    GIGABYTE GA-P35T-DQ6 38e Ft
    Asus P5KC 13e Ft
    ASUS P5NT WS 28e Ft
    Asus P5B Premium Vista Edition 28e Ft
    Asus P5N-T Deluxe 41e Ft
    ezek közül melyik éri meg leginkább?
    az árak argep.hu ról vannak.

valamint mivel tud többet a drágább proci?
    Intel Core 2 Quad Q6700 2.66GHz 43e Ft
    Intel Core 2 Quad Q9450 2,66GHz 54e Ft
  • kifli
    csx corsair
  • vidu01
    Most nézem színeset nem is tud nyomni!
  • vidu01
    Nyomtató témában mennyire vagytok otthon?:) Max 20k ig szertnék venni egyet, ez megérné szerintetek:link
    Vegyes használatra lenne, hivatalos papírok meg színes képek is.
  • BiG G
    na végre sikerült elérni a kingmax ramok határait e8400-at már nem tudom velük kihajtani, ezért kellene valami jobb tuningram... mit ajánlotok? Geilt ismerem, meg a crucialról hallottam még jókat, de gondolom aranyárban mérik őket...
  • norbi56
    Tess
  • bardocz
    Jah és giga lap,vagy esetleg asus.
  • MaSzKa
    Abit A-S78H 13eFt
  • MaSzKa
    én is Abit párti vagyok

de ennél találsz cégen belül is jobb lapot ha már integrált vga

ha AMD-t vennél akkor:

AMD Phenom X3 8450W 18500Ft
    CSX OC 2x1GB 4-4-4-12 DDR-800 vagy 1066 9-11eFt
    Abit A-S78H amibe HD3200@HD3450-es van
  • bardocz
    Mi lenne a legolcsóbb gép,amiben az alaplapba később vehetek minimum 3850-et,és e8***-at,nameg ramot,és jobban muzsikálna játékok alatt,mint 6600gt,1gb ddr400,amd sepron 2600+?Full gép konfig kéne,mindennel,kivéve egér,és hangfal.
  • totyak
    Ez tök jó, hogy ennyi hsz érkezett a kérdésemre, de egyik óva int a laptól, másik meg támogatja.

Most akkor mit csináljak? Rámennek azok a cuccok, amiket 28956-ban említek, mert ha igen, akkor szerintem mindegy, hogy milyen márka, mert olcsón megkapom. Ha gari idő alatt tönkremegy, úgyis kapok újat, ha nem akkor meg örülök. Ha gari időn kívül megy szarrá, akkor meg buktam 8 ropit, de mondjuk 2 évig kihúzta a lap (kb annyi lehet a garancia).

Szóval csak annyit kérek, hogy mondja meg valaki, hogy a proci, meg a RAM rámegy-e, vagy ajánljon egy ugyan ilyen olcsó lapot, amire rámegy a cucc és normális. Csak mert a CPU meg a RAM az már biztos, azon nem változtatok.
  • kifli
    linket pls!!!
  • GAthersw
    Nforce2-m volt nekem utoljára, az jó volt :) Jelenleg alaplapi chipsetben nincsenek a topon, melegszenek mint a kazán. P5B nem rossz de mára már elég elavult a 965. Kérdezz be a photoshoposokhoz, aztán, ha elmondták mire kell figyelni akkor összeírjuk neked itt 50kból a bestbuyt.
  • norbi56
    Egy régebbi kisérletükről van video is a PcWorld-on.
  • Adam II
    Bár tudom ez nem teljesen illik a témához de nem akarok új témát nyitni.
    Szerintetek ezeket a cuccokat mennyiért lehet eladni, mennyit érnek kb?

MSI K7N2 Delta 2 Platinum alaplap
    AMD Barthon 3200+ processzor
    ATI X1600Pro 256MB videókari
    2db 512MB DDR2 RAM
  • Hellhammer
    Miért fos az alaplap? Nem jó az nforce? Volt régebben nforce chipsetes gépem, de nem volt vele gondom, szal nem értem hogy miért fos. A teljesítménye kevés?
    Bevallom nem nagyon követem mostanában a hardware dolgokat (azért is jöttem ide :)), szal nem vágom ezt hogy mikor mi a jó (ha jól tudom régebben az nforce jó volt). Nézegettem az Asus P5B lapokat is, mert régebben azokról is jókat hallottam, vagy azok is szarok lennének?
  • GAthersw
    Kétségtelenül izmosabb proci, de az az alaplap egy kalap fos amit néztél hozzá. :) Ha mindenképpen Intel akkor ezt lenne érdemes megvenni hozzá (nforceot nem javaslom) de akkor máris túllőttünk a költségkereten. Igazából szerintem a Photoshop fórumban is megkérdezhetnéd mire érdemes figyelni, ha főleg PSre kell a gép, amiket én szoktam berhelni vele arra tökéletes a notim is ami azért teljesítményben messze van az említett AMDs konfigtól.
  • Hellhammer
    Közben találtam egy hw összehasonlító oldalt (sztem bizots ismerős lehet itt :)) az szerint az E7200 azért izmosabb jóval, mint a 4850e klikk.
  • Hellhammer
    Ebben az AMD prociban csak 1 mega L2 cache van, nemtom az mennyire számíthat bele a teljesítménybe, de köszi a javaslatot ;)

Mondjuk számomra az igazából homály, hogy ilyen 2d-s alkalmazásoknál számít-e a videókártya/chip teljesítménye/memória mérete.
  • GAthersw
    Szia!

Én integrált megoldást ajánlanék, viszont ez esetben érdemesebb az AMD háza táján nézelődni, abban igazad van, hogy photoshopnál főleg a proci/memória számít.

Alaplap: Gigabyte GA-MA78GPM-DS2H
    Processzor: AMD Athlon 64 X2 4850e AM2 BOX
    Memória: CSX 2048MB DDR2 1066Mhz CEC FAN KIT 12k körül.
  • Hellhammer
    Sziasztok!
    A következőben kérném a segítségeteket: nővérem megkért, hogy kicsit újítsam fel a számítógépüket, a max keret 50e Ft, de ha lehet akkor minél olcsóbb legyen :) Az alap felhasználási terület az fotók feldolgozása lenne profi szinten (tesóm fotóművész a párja pedig fotóriporter). Azt nem tudom, hogy képfeldolgozásnál (photoshop) számít-e a videókártyák teljesítménye, vagy nem nagyon szól az bele a dologba és csak a proci-memória sebesség a mérvadó. A későbbiekben szeretnének 2 monitoros megoldást is összehozni, szal ezt is figyelembe kellene venni.
    Adott egy régi számítógép, a házban sztem max tápcsere kellene de az sem biztos. Ami kellene hozzá az proci, memória, alaplap és talán videókártya (ha van értelme külön vga kártyát beletenni mondjuk egy alaplapi cucc helyett).

Amiket eddig kinéztem:
    - Core2Duo E7200 (22,5e Ft)
    - Geil Black Dragon 2048MB DDR2 1066Mhz kit (12e Ft)
    - ABIT I-N73HD (nForce 630i chipset, GeForce 7100 video) (12e Ft)

Az alaplapban nem vagyok biztos, vagy ha esetleg tudtok más/jobb összetevőket ajánlani - akár AMD procis megoldással - akkor szívesen várom, ismét leírom azért hogy nem gamer konfdig kellene, hanem fotófeldolgozás/multimédia...
  • Inquisitor
    Hát jah, nekünk mostanában legtöbb szívást a visszajövő P5B lapok, meg Asus NForce-os Intel lapjai okozzák. Volt rossz AsRock is, de olyan márka nincs amiből nincs selejt. A VIA és ULI/ALI chipsetes lapjaik viszont tényleg szarok voltak, de azok GigaByte vagy Asus verzióban is, mert biz'a volt azokból is.
    Amúgy meg valami kemény 13K volt a múltkor a DDR2/DDR3-as, Gigabites hálókártyás, P35-ös deszkájuk, és sz*r vagy se, 2 év garival. Azért pöttyet jobb vétel, mint ugyanennyiért P31/G31-es deszka.
  • BiG G
    sajnos az utóbbi időben elkezdtek majomkodni a legújabb chipsetes lapjaikkal, amit nem értek mert még azt a kicsi renoméjukat is a sárba tiporják. de dolgoztam én számtechboltban, és asrock lapokból 50-ből egyet hoznak vissza, miközben a neves asus, gigabyte és msi lapokból 10-ből 1-2 mindig visszajött. ez betudható annak is persze, hogy akik asrockot vesznek azok nem tuningolnak, hanem mondjuk inkább csak dolgoznak és "normálisan" használják a gépüket, de azért benne van az is amiről beszéltem, hogy bizony stabil és megbízható cuccok. mármint mostmár csak egy részük. okosan kell válogatni. :)
  • MaSzKa
    apok rendszerint betonstabilak és a végletekig megbízhatóak

ezt nem mondtam volna

különösan a hybrib lapjaik-ról se
  • kifli
    helytadok