1411386313.png
  • Gyöször
    Szevasztok Mesterek! Bocsi hosszú leszek. Vettem egy használt Abit IB9es deszkát benne C2D E6320 procival meg egy Gainward 8600GT silent 512 memóriával. Vettem ma hozzá 2 giga DDR2800 kingston ramot. A srác adta a deszkához a colorsit 400as tápját amivel 1 éve üzemelt folyamatosan a konfig. Ezt én színes sz@r nak fordítottam le, így ma rendeltem hozzá egy csíftek 450es tápot, érkezik csütörtökre. Én szedtem szét neki, majd raktam össze az ő E8500as gépét. Tökéletes lett, nem remeg ilyesmitől akezem.
    Ma raktam össze az enyémet. Tapasztalat: windows telepítő szűz vinyóra elszáll kék halállal. Régi vinyóval bútoláskor ugyan az a kék halál fogad, ami a telepítőnél. A raid dolgokat stb töltögeti majd a formázásos rész előtt hal ki. A régi vincsint a boot akkor száll el amikor megjelenik az xp logo és megy alatta a folymatjelző. Sima 32bit XP SP2-m van azt is akartam telepíteni.

A régi memóriáját a sráctól elhoztam, nem segített. A videókártyát elvittük hozzá, probléma nélkül ment az új gépébe. Abszolút semmi nincs már a lapomra dugva, USB ilyesmi, le is tiltottam mindent.

Ti mit tennétek? hogy derítsem ki, hogy a deszka vagy a proci xart be? az új gépét semmi pénzért nem szedném szét agyereknek, hogy elcsattogjak a procival. Mindezek után: ócsóért kéne valami emészthető konfig.
    Asus P5KPL? Ilyesmi. Melyik az a legolcsóbb deszka ami egy kicsi tuningot elbír? Fontos lenne a soros és párhuzamos port, elég ha csatlakozó van, hátlapi panelos megoldás is oké.
    Összegezve: Milyen gépet vegyek MOST? :)