Sziasztok!
A következőben kérném a segítségeteket: nővérem megkért, hogy kicsit újítsam fel a számítógépüket, a max keret 50e Ft, de ha lehet akkor minél olcsóbb legyen :) Az alap felhasználási terület az fotók feldolgozása lenne profi szinten (tesóm fotóművész a párja pedig fotóriporter). Azt nem tudom, hogy képfeldolgozásnál (photoshop) számít-e a videókártyák teljesítménye, vagy nem nagyon szól az bele a dologba és csak a proci-memória sebesség a mérvadó. A későbbiekben szeretnének 2 monitoros megoldást is összehozni, szal ezt is figyelembe kellene venni.
Adott egy régi számítógép, a házban sztem max tápcsere kellene de az sem biztos. Ami kellene hozzá az proci, memória, alaplap és talán videókártya (ha van értelme külön vga kártyát beletenni mondjuk egy alaplapi cucc helyett).
Amiket eddig kinéztem:
- Core2Duo E7200 (22,5e Ft)
- Geil Black Dragon 2048MB DDR2 1066Mhz kit (12e Ft)
- ABIT I-N73HD (nForce 630i chipset, GeForce 7100 video) (12e Ft)
Az alaplapban nem vagyok biztos, vagy ha esetleg tudtok más/jobb összetevőket ajánlani - akár AMD procis megoldással - akkor szívesen várom, ismét leírom azért hogy nem gamer konfdig kellene, hanem fotófeldolgozás/multimédia...