388
-
#268 Ha titeket kérnének fel, hogy írjatok egy forgatókönyvet az alien következő részéhez, ami alapján aztán James Cameron (mondjuk ő) megrendezné, bevállalnátok a feladatot?
Elsőre lehet könnyűnek tűnne, mert fantázia az van, de hogy összhangban legyen az előző résszel, meg az egész sztorival illetve hogy a végéig érdekes legyen, logikus, izgalmas és emészthető, az már kihívást jelentene.
Ja meg a párbeszédek ne "Jóban rosszban" színvonalon legyenek. Mert ez is egy követelmény lenne.
Kíváncsi vok rá, ha a sztorit és a forgatókönyvet valamelyik buzgó fórumozó ötlete alapján csinálnák meg, milyen film kerekedne ki belőle. Elképzelhető, hogy születnének remekművek, de lenne olyan is amelyik óvodás szinten mozogna.
Én pl. gondoltam ki sztorit az élien 5-nek a saját szám íze szerint ami nekem tetszene, és amit szívesen viszont látnék a vásznon, de rájöttem, hogyha forgatókönyvszerűen kellene leírni, ügyelve minden apró részletre és a párbeszédekre, ja meg hogy összefüggők legyenek az események - akkor igen felsülnék mint forgatókönyvíró.
-
pauly #267 Igen,az első része még az elment...
Bár ha úgy vesszük az az egész film hülyeség,mivel ahelyett hogy valamiféle atombombákat dobnának le,meg tankokkal vagy más járműveket is bevetnének,inkább gyalog mennek,hogy jó sokna meghaljanak :P -
viizo #266 off:
mondok a T3-nál milliószor rosszabb, alulmúlhatatlan folytatást: Csillagközi Invázió 2. (engem főleg szíven üt a szó szerint nézhetetlen folytatás, mivel az első rész az egyik legnagyobb kedvencem)
az RTL-en egyébként Svarci világvégés filmjébe, az Ítéletnapba néztem bele félve mikor legutoljára adták, és azt is olyan rettenetesen megvágták, hogy szó szerint a történet érthetősége került veszélybe, a szaftosabb jelenetek kiollózásáról nem is beszélve :S -
Pretorianus #265 én a "folytatástól" félek -
#264 "Ezzel szerintem csak eltemetnék az egészet. Inkább folytassák, még akkor is, ha mindannyian tudjuk, hogy gyengébb részek következnek."Fajuljon el odáig a sorozat hogy nézhetetlen legyen?Mert induljunk ki a Terminator3-ból egy nézhetelen szar lett,ellenben az Alien 4 még nézhető de harmat gyenge az első három részhez képest,ne folytassák a legenda maradjon legenda.Már az AVP sem volt valami hű de nagy valami de nézhető volt és szórakoztatott és ha valaki befejezné is a sorozatot az Ridley Scott legyen ne Cameron csak is ő tudott olyan nyomasztó,atmoszférát megalkotni.Elhiszem hogy jó rendező Cameron és hogy az Aliens a legjobb Alien film,de az első részén olyan hangulat uralkodik hogy szabályosan félsz a filmtől. -
#263 Ja igen, az RTL Klub rájött, hogy mi a legjobb másolásvédelem. Kivágják a legjobb részeket, így senki nem akarja majd rögzíteni a film azon részét, ami végül a képernyőre kerül. Legutóbb a Kommandó is így járt. Képesek voltak a mondat közepéről, végéről a csúnya szavakat kivágni. A legviccesebb az volt, amikor Arnold még hozzá sem ért a fickóhoz, de ő már holtan esett össze. Öcsém nem értette, így elmagyaráztam neki, hogy az eredetiben a főhős megcsavarta egy kicsit a rosszfiú nyakát.
Bocs, nem írok többet másról. -
#262 Nézzétek, nagyon sok hibát, logikai buktatót lehetne találni nemcsak a 4. részben, hanem az előző részekben is. Például, hogy lehet az, hogy miközben az idegen lény kifejlődik a gazdatestben, részben felveszi az alakját? Ehhez a DNS-ből kellene olvasnia, hogy lenne képes erre egy magas szintű szervezet, egy parazita? Szerintem mindig ugyanúgy kellene kinéznie. És emiatt a predalien is egy baromság lehetne. Másik: hogyan nőnek fel az idegenek mindig olyan hamar, miközben semmi jelét nem látjuk annak, hogy valamit is ennének. Egyáltalán, mit esznek? Vagy ott van a fészek, az a nyálkás izé, ami benövi a folyosókat, termeket. Miből, és hogyan készítik? Kötve hiszem, hogy a váladékukból készítenek ilyen hatalmas csarnokokat rövid idő alatt. Na meg ott a királynő, de hol vannak a hímek? A hangyáknál sem hiányozhatnak. Ezeket nem értem. De mégsem zavarnak túlságosan, mert tudom, hogy ez csak sci-fi, csak egy kitalált történet.
Úgy veszem ki a szavaitokból, hogy szerintetek a következőképpen kellene eljárniuk: fogják meg az első 3 részt, tegyék fel a polcra a szerzői jogokkal együtt, és ezek után soha többé ne készítsenek alien filmet, mert úgyis csak rontana a triológia összképén. Ezzel szerintem csak eltemetnék az egészet. Inkább folytassák, még akkor is, ha mindannyian tudjuk, hogy gyengébb részek következnek. Ez érthető is, hiszen már elmúlt a meglepetés varázsa, ilyenkor már nehezebb merően újat alkotni. Ha ők viszont csak a pénzért készítenek további filmeket, hát tegyék. Még mindig jobb, mintha egyáltalán nem foglalkoznának a témával. Sajnos azzal egyet kell, hogy értsek, ma már nem a minőség, az eredetiség az elsődleges szempont. De lássuk be, bármilyen filmet is adnak ki, melynek a címe alien-nel kezdődik, és szerepel benne a halál szó, úgyis mindenki megnézi. Tény, hogy ezt ki fogják használni.
Én mindenesetre nagyon várom az ötödik részt!
-
#261 Az Rtl klub úgy meg szokta vágni a filmeket, hogy már mindegy lenne hogyha az elején megmutatnák a címet, utána meg már csak a The End jönne.
Nagyon sok filmet megvágnak.
Tisztelt RTL-esek csak így tovább. -
viizo #260 apropó:
ma 23:05, RTL Klub Alien 4.: Feltámad a halál -
Pretorianus #259 sokan panaszkodtok itt, hogy minek a 4-ik rész, de azért mind megnéztétek. én pl nem. amíg sokan megnézik az ilyen logikátlan folytatásokat addig gyártják a sok sz@rt -
#258 Ja, lehet nem volt túl sok alapja a 4-dik résznek.
Az első részben viszont baró nagy csavar volt amikor Ripley megtudja, hogy valójában azért küldte őket arra a bolygóra a cég, hogy mintát vigyenek nekik a testükben, azért hogy tanulmányozzák őket, ezt be is vallotta S, a szemét szintetikus droid.
A második és a harmadik rész ebből köv. adta magát. De azt is számításba vették a rendezők, hogy egyeseket érdekelhet, mi is történt a bátor csajjal, aki bármelyik tökös idegennek be mer szólni.
Felmérték az igényeket és megcsinálták. Mert ugye hogy lesz-e egy filmnek folytatása azt a bevételek és az érdeklődés dönti el.
Ki tudja, lehet odajut az alien is, mint Freddy Krueger, hogy 7 részt csinálnak belőle, vagy többet.
Majd eldöntik ők.
-
#257 De semmi gond! Nem veszekszek veled ebben és más fórumban erről a témáról, csak vitázunk , az meg egészséges dolog.A jóoldala hogyha nem lenne meg dvd-én a kedvenc filmünk és a boltban csak egy alien2 és alien4 lenne nem vesznénk össze azon kié melyik lenne -
#256 OKAY! FUra hogy csak azért csináltak 3. részt hogy kinyírják ripleyt?!!!Me a szörnyek már halottak voltak.(Áll vki írta h dvd-én stáblista végén-aliens lehet hallani egy tojás nyílásra emlékeztető hangot)De akkor a 4ben minek klónozzák a nőt(mert nem maradt semi az idegenekből)? A sulaco-n ott vannak a kinyílt tojások, a fiorinán meg döglött arctámadók, sántít a folytatás alapja.JA és minek kellett folyt?
Felélesztették 2 órára az idegeneket h utána megint megöljék őket??!!!?
HJA hogy megtömjék a zsebüket, má kezdett ürülni, de pl az aliens mint folytatás adja magát... -
viizo #255 a gyűrűk ura hasonlat pont azért sántít nagyon, mert azt egy MEGLÉVŐ alapanyagból készítették, nem pedig toldozták-foldozták egymás után a részeket, mint az alien sorozat esetében. mellesleg az alien 2-3 között is van egy igencsak nagy szakadás, tele logikai hibával (hogyan került tojás a mentőkompra, stb).
off: a gyűrűk ura nem marad abba, hiszen lesz egy ehhez az univerzumhoz kapcsolódó előzmény - film, a Babó ;)
mellesleg hollywoodban már rég nem azért készítenek filmeket, hogy a művészi hajlamaikat kiéljék a rendezők, hanem a pénz pénz és a még több pénz a motiváló erő :(
-
viizo #254 kicsit beleolvasva a topikba látom a negyedik nem csak nekem favorit :) -
#253 nekem az első három egy összefüggő dolog, mint pl akár a gyűrűk ura,
milyen lenne ha a gyűrűk ura után még csinálnék egy plusz részt csak azért h legyen vmi bevétel... -
pauly #252 Én is épp ezen gondolkodtam,hogy pont ezt a 2 részt szereti,ami számomra a legjobb,és legrosszabb részek :D -
Dexantreal #251 Tudom mit jelent, de akár azt is jelenthetné:P. Mi nem vagyunk a rendezők helyében, csak ők tudják....de akkor van remény. Neked ez tetszik, nekem meg az, ennyi. -
#250 VÁO!Hogy bírod szeretni ezt a két részt,a 4 nemis hasonlít a 2őre,bár legalább vannak akinek teccik.
A 3 viszont nem rossz!Azmég igazi csak cg effekt nem kellet volna, de a szereplők, ZENE!!!, meg a helyszín is jó.
MORSE RULEZ!
(Dexantreal! nyugi a the lost war elvesztett háborút jelent nem uccsót nyugiiiiii ok?) -
Dexantreal #249 Mi a baj a 4-gyel? Egyik kedvencem, a másik pedig a 2-dik rész. -
pauly #248 Hát ha olyan lesz mint a 4.,akkor nem is kéne nagyon több :) -
Dexantreal #247 The Lost War? Az nem jó. Akkor ezekszerint az 5-dik lenne majd az utolsó része? Még akarok fooollytaatááásst. -
pauly #246 Igen,egyetértek,az x-men 3. részén is érződik a rendező váltás.
Hát vagy Ridley Scott kellene vagy Cameron.Bár én Cameronban jobban bízok :)
Az meg érdekes lenne azért ha Carrie Henn is benne lenne :) -
#245 Az biztos, ha meg is csinálja Cameron az 5-öt, elég sokára fog elkészülni.
Ezért kicsi a valószínűsége, hogy ő rendezi. Viszont lehet, hogy átadják a projektet Árpa Attilának és ő fogja forgatni Budapesten.
(Jó lenne mi? ).
De komolyra fordítva a szót, jobb lenne mindenképp az eredeti rendezőt megkérni, mert az X-men is hasonló cipőben járt.
Merthogy Bryan Singer is otthagyta az X kompániát a Superman visszatér miatt.
Így egész más lett a 3-dik rész, mint az előző kettő.
Az élien 3 és 4 is eléggé különbözött az elődeitől. Hogyha az 5-dik rész Cameroné lenne, lehetne kicsit nosztalgiázni, merrt lenne hasonlóság az előző részekhez képest, viszont ezzel arányban újat is hozna a film.
Egyes infók szerint Cameron tárgyalt Sigourney Weaver-rel és Carrie Henn-nel az Alien 5 kapcsán, és bár még nem lehet tudni semmit, de megvan az esély rá hogy szerepelnek majd benne.
Carrie Henn játszotta Newt-ot az Alien 2-ben 1986-ban. Akkor 10 éves volt. Ma már 30. Senki nem ismerné fel, ha egy teljesen új szerepben feltűnne az 5-dik részben. Legfeljebb akik ismerik személyesen.
Jó lenne, ha szerepet kapna, mert jól játszott a 2-ben. -
pauly #244 Én valami olyasmit olvastam,hogy 2 filmen is dolgozik,scifiken ha jól tudom,úgyhogy ha megcsinálja az alien 5-öt az még sokál lesz :( -
chungey #243 Szerintem azért kellett Ripley vére mert a királynőt akarták. Amúgy megvannak az eredeti DVD-k, és a vágott változaton eredeti szinkron van, a rendezőin meg nincs szinkron. A kutyából kikelt alien-t azért nem értem mert a rendezői változatban egy tehénből v ökörből tört elő. -
#242 ALIEN5öt akarok/unk! és Cameron rendezze(csak nehogy belebukjon, lehet h jó volt a terminator+aliens+mélység titka, deee eeeeee....már az rossz pont h két filmet és kb húsz évet kihagyott! Itt hőbörög nemhogy ő csinálta volna a 3.,4. részeket is) -
#241 OK csak kb 5 évente volt, de az 5re többet kell majd várni mint tíz év.
-
pauly #240 milyen 10 évente? :P
alien 1979
aliens 1986
alien 3 1992
alien 4 1997 -
#239 PFÚÚÚ akkor még két film előzi meg az alien5öt, tényleg tíz évente van egy alien?Ez már szokás lett? Rossz szokás! -
Darkoo #238 Kicsit levagy maradva...
Ezek mind 2003as hírek, ami mostanra nem igaz információk.
Bolondok lennének ugyanabban az évben két alien filmel kijönni.(Avp2 miatt)
Az Alien 5 egy darabig még jegelve lesz,amúgyis most a Predator 3 film előkészületei zajlanak... -
pauly #237 én is az voltam :P
Szerintem is hülyeség volt,hogy mindenkiet megöltek a 2. részből,Cameronnak adok igazat :) -
#236 Az avp filmmel egyszerre megy? Nem hiszem!
Remélem cameron nem vmi alternatív folytatást csinál, mert ő nagyon dühös h kinyírták Newtot+Hickset. -
pauly #235 Hát ha tényleg ő rendezné,akkor már túl rossz nem lehet :)
Sigourney meg már sajna elég öreg,lehet hogy tényleg nem rakják már bele.... :( -
#234 Kb. 2007 végére jön ki az Alien 5: The Lost War.
Valószínű hogy James Cameron rendezi. De Weaver kisasszony nem biztos hogy benne lesz. Bár nem kéne kihagyniuk. Kíváncsi vok a sztorira, meg a hogy hol fog játszódni.
(http://www.planete-alien.net/alien5.php) -
#233 Lehet hogy már láttad, de itt egy kis csemege neked/ mindenkinek...
KLIKK!!! -
haxoror #232 -
#231 Én úgy vagyok az Alien4-el hogy maga a film ku**a jó.De Ripley ott már nem a régi aki undorodik az Alienektől,hanem inkább velük van.Szerintem a 3-ik résszel lekellett volna zárni az egész sorozatot,nem azt mondom hogy nem jó a 4, de az IGAZI Alines atmoszféra az 1-2-3 részben van meg,(az ismeretlen,a kiszámithatatlanság).A 3 rész azért nem tetszik sokaknak mert nem jön be az a hangulat amit a film áraszt,de nekem viszont nagyon bejön a 3-om,de mint mondtam a kedvenc részeim a 2 és a 3 nem tudok köztük különbséget tenni,annyira tetszik mindegyik.A 2 a katonák miatt,Alien királynő,karakterek.A 3 az atmoszféra,story miatt tetszik nagyon.Egyébként nem mindenhol CGI az alien a 3-ban,egy pár helyen nem gagyi,de egyes részeknél tényleg nem kellett volna ennyire erőltetni a dolgot,mert látszik hogy azok a CGI-s részek csak is a 90-es évek Hightech hulláma miatt kerültek bele a filmbe.De ha végig nézzük az összes Alien filmet akkor elmondhatjuk hogy az első része az a rész ami valóban félelmetes. -
#230 Mint mondtam a 4. rész a kedvencem :D
Szal akárki akárhogy szólja le, nekem az a favorit -
#229 Miért lennnk még szomorúbbak azért mert van 4. rész is???Annyira azért nem rossz a film!