388
  • gabe paul logan
    Hja kihagyhatták volna a CG trükköket,naon jó film(a zenéje a legjobb mindegyik közül),karizmatikus karakterek meg minden, és valljuk be szomorúak vagyunk amikor vége és rádöbbenünk h nincs több alien se Ripley és még szomorúbbek vagyunk most h tudjuk van már 4. rész is

(amúgy hogyhogy nem találtak idegen marad ványokat-azért klónoznak a 4. részben-a Sulaco-n ott vannak a kinyílt tojások+ a fiorina-án vannak vhol megszáradt arctámadók!!!)
  • Magoo
    Azt mondtam: "jó, a grafika nem volt ott" csak a vessző elmaradt.
    Amúgy a Vizuális trükk grafikája. Azért ne akard ennyire kiforgatni a szavaimat :)
    Tehát, nagyon látszott hogy computeres az alien....ami gáz sztem....na mindegy
  • pauly
    Az alien formája,ha jól tudom,direkt volt más a filmben,mivel hogy nem emberben,hanem kutyában fejlődött ki.legalábbis úgy emlékszem Ripley erre utal,hogy point ilyet még nem látott :)
    "jó a grafika" -mi ez? játék? :P
  • pauly
    Pedig az alien 2-nek sokkal jobb a rendezői változata...
  • Pretorianus
    Csak azért nem nevezem magam Alien-rajongónak mert én csak a második részt szeretem, de azt nagyon!!! Én még akkor láttam amikor a mozikban vetítették, kb. 1986-ban. Utálom a rendezői változatokat! Matt Stone és Trey Parker is velem van, amit az bizonyít, hogy az egyik South Park epizód a rendezői változatokról szól. lukast és spilberget Cartman egyszerűen csak "rohadt, pénzéhes zsidajoknak" titulálja.
  • Magoo
    Én tegnap láttam először életemben az Alien3-at. Minden részt láttam már milliószor, de ezt most először.
    Eddig legagyiztam....de tetszett!!! :D
    Nagyon bejött. Jó a grafika nem volt ott, meg az Alien formája sem volt az igazi sztem, de nagyon jó hangulata volt!
    Ettől függetlenül a 4 a kedvencem! ;)
  • Bokafix2
    Sokan nem bírják a 3. részt?
    Lehet, hogy félelmetes, de kevés gyomorforgatóbb jelent van az alien 1. 2. 3-ban mint a 4-edik rész végén, mikor a királynő hibrid kölyke - aki azt hiszi, hogy Ripli az anyja - kiszívódik az űrbe 500-zal.
    Egy kb. 3 méteres, fél tonnás dög kimegy egy 2 centi átmérőjű lyukon, ami ott van az űrhajó ablakán.
    Egyszerűen kiszippantja az űr, és az meg vergődik, őrjöng, kapálózik, miközben a gyomra, a belei, meg az összes testrésze szívódik át azon az apró kis lukon.
    Joghurtot ettem éppen mikor először láttam a 4-et és ennél a jelenetnél majdnem kifordult belőlem, utána ki is kellett mennem. És ami a szar volt, hogy nem 10 másodperc alatt szívta ki hanem sokáig tartott.
    Már szinte megsajnáltam azt a degenerált trágyahalmot. Mivelhogy az egésznek már pszihikai jellege volt. Merthogy egy akkora tömegű valami egy olyan kis lyukon át.... hát szóval nem mindennapos a filmekben az ilyen. De volt pár kemény jelenet ezen kívül is a 4-ben.
    Ne érts félre, jó volt a 3 is, de ezek miatt a jelenetek miatt nekem a 4 van a topon.
  • Pretorianus
    igazuk van azoknak akik fikázzák a kereskedelmi csatornákat, de akkor mia f@sznak nézzük "őket"?! BOJKOTT!!!!!
  • adam first
    Na most volt az Alien3 a retek klubbon,sokan nem bírják ezt a részt de szerintem a 4 Alien film közül,az Aliens és az Alien3 a legjobb.(James Cameron,David Fincher.)
  • gabe paul logan
    Az még a mozis szinkron volt a régi, és anno az m1en is azt nyomták,bár elég bonyolult a dolog...
    ME högy...
    van 1,2 résznek egy jó szinkron változata amiben ripleynek más a hangja(+mindenkinek) és van a összes 4 rész amiben ripleynek új hangja van(amit most
    adtak le 2 rész is ezekközé tartozik)Mondjuk logikus hogy ezeket a szarokat nyomatják,nem akarják gondolom h a 3. részben hirtelen más legyen a nő hangja.
    Érdekes h 3,4 nek nincs alternatív szinkronja(tehát amit mi szeretünk aza selejt szinkron me azt csak 2 részig csinálták)
  • pauly
    Nekem gyári dvd-n vannak meg,és azon csak az új szinkron van sajnos :(
    Amúgy én is feliratosan nézem,de a régi szinkron az nagyon jó volt...
  • InfectedMann
    nemtom, hogy nekem dvd -n melyik szinkron van mert DVD -n eddig csak a vágatlant néztem meg felirattal
  • pauly
    Hát ja,ilyen hogy alien,meg a jobb filmeket én nem is szoktam tévében szinte sosem megnézni,ott van dvd-n ha megakarom nézni,mert én 5 perc után mindig csak felidegesítettem magam rajtuk,hogy összevissza vágják,meg újraszinkronizálják. :)
    Amúgy az alien 1-2 dvd-n pl ugye rajta van a vágott,meg a rendezői változat is,és mindkettőre ugyanazt a szar új szinkront rakták rá,ahelyett hogy a vágottra a régi szinkront rakták volna :(
  • Magoo
    a LOST is "Pokoli éden" volt amíg nem tették RTL-re, aztán lett "Eltüntek". :)
  • InfectedMann
    Nem feledkezzünk meg az RTL klub -nak ama tehetéségről, hogy képes a filmeknek új nevet adni...
    Amit náluk "Gagyi Lovagnak" hívnak én azt tékából "Fekete Lovag" néven hoztam ki
    Már nem azért, de ilyen húzásokért nem lehetne a gyatyájukat is elperelni?
    Tessék ittvan->
    http://www.netpiac.hu/display/index.phtml?do=termek&termek_id=4419

még origin dvd -n is "Fekete Lovag"
    szánalom... szánalom...
  • CSOCSO
    a runner a kutyabol avagy az okorbol jott.
  • Magoo
    A Die Hard 3-at kompletten újraszinkronizálták és szarrá vágták. Ami Qrva bosszantó...és ezt sok filmmel eljátszák. Pl: Bad Boys, és még egy rakás másik.
    Ezért undorító az RTL. Hihetetlenül gány az egész.
    Ha egy filmet eredeti káromkodós szinkronnal adnak le, az már nagy szónak számít!
    A múltkor a tv2 beharangozta, hogy a 48 órát eredeti szinkronnal vágatlanul adják le és ezt naponta 50szer reklámozták egy 30 sec-es blokkal amibe csupa bazmeg volt. :) Ebbe az a szomorú, hogy ez már ekkora boldogság, ha normálisan adják le a filmet!!!!
    Nem undorító?
    Ami végképp bosszantó ha egy Qrva jó vígjáték hangját csinálják újra minden ok nélkül. Lásd "Vissza a suliba". Zseniális szinkronja volt! és a tv2 leadta egy újszinkronos fossal amin nem hogy nem tudtam nevetni, de egyenesen sírtam!
    Magyar kereskedelmi tv-t már nem is szabad nézni, mert csak felbaxxa az ember agyát...
  • gabe paul logan
    CSatlakozom...régen paráztam, most imádom:)
    AMÚGY én mondtam h vágatlan verzió lesz,me régen azt nyomatták(mondjuk csak a 2őnél),bemutatóba volt eza szar szinkron, gondoltam legalább vágatlan, de
    nem az volt!Ez a vágott volt a vágatlan szarszinkronnal!!! Gondolom me a10 mp es
    hörcsögös jelenetet csak nem vágnák ki(v mégis?A die a hard 3 szinkronjába is bele piszkítottak,ott a rendes volt csak vkinek más hangja volt(nagy db német,pl),vagy poénos rész kimaradt:"Várjál nem számoltam bele a férfit!
    Hát milyen férfit BAZD MEG!=ez így totál kimaradt!)
    Kíváncsi vok az alien3ból mi marad ki,má biztos nagyban vágják h oda rakhassák
    a 12es krikát:).....enyi lesz főcím majd stáblista....jaj nem azt is ki szokták vágni:)
  • pauly
    Na ja,én az alien 1,2-t is kb 6-7 évesen láttam először :)
  • Magoo
    Azért kérem, hogy baromságokat ne mondjunk.
    Nem azért vágják össze mert reklámot nyomatnak helyette...ez marhaság!
    Azért teszik, mert sok hülye kitalálta, hogy a véres jelenet rossz hatással van a kis pisisekre. Ami alapból baromság, mert a 10 évnél fiatalabb kölkök is röhögnek az RTL-en, mert leszedik netről, vagy megveszik DVD-n a filmeket és már óvodás kortól olyan filmeken nevelődnek mint az Alien. Ami sztem nem gáz. Senkiből nem lesz elmebeteg gyilkos, vagy egyéb korcs mert ilyen filmeket néz. A gond a szülőknél van akik baxnak megnevelni a kölkeiket. Tehát inkább a hülye szülők miatt szopják a brét a tv nézők!
    Faja mi?
  • otrosinka
    Azé vágják h legyen hely a reklámoknak....ez egy kereskedelmi csatorna oszt ez van....
    De ami igaz az igaz a szink jó sz*lett.Hálisten megtalálható nálam a polcon a dvd , így nem vesztettem sokat he-he......
    Nem fikázom a retek k.-t, már megtették előttem, köszönet érte.............
  • adam first
    Ha vágatlan ha nem de kurva szarok voltak a szinkron hangok.Én az eredeti változatott(vágatlant vagy 100* láttam számomra az az igazi Alines).
  • InfectedMann
    Amúgy az is lehet, hogy csak erre volt pénzük :D
    hogy szarrá vágva adjank le egyes filmeket
  • Magoo
    hát valóban szánalmas....minden tuti filmet szarrá vágnak :(
    Halálos fegyvert most néztem és a végén lévő igen hosszas akcióból sikerült 1 percest csinálni :D
    Szal necces :)
    amúgy az Alien-ek vágatlanok! mivel 11-kor kezdődnek 18-as karikával...meg azért is mert néztem és láttam. :) Persze nem Direcor's Cut, csak normál, de vágatlan. :)
  • InfectedMann
    hát nemtom más aszonta, hogy a vágatlant adták :D
    igaz régebben adták a vágatlant a retek klubon, de a fele sem volt benne mint az origi vágatlanban
    csoda, hogy a gyűrűk ura filmekből nem vágtak ki eddig semmit :D

kiváncsi vagyok, hogy a matrix filmekből vajon kivágnak -e valami részt :D

szánalmas ez az adó...
  • adam first
    Ha valaki esetleg tegnap látta az Aliens-t akkor elmondhatjuk hogy az a szemét, szar,szutyok retek klub megvágta a filmet,kb.fél órát kivágott belőle+valami szédületesen szar szinkronhangokat adott le,egyszerűen botrány hogy James Cameron egyik legjob filmjét+a legjobb Alien filmet így megszégyenítették.HALÁL A RETEK KLUBRA.
  • InfectedMann
    Azsem annyira az igazi mert az angol verzióban tényleg Newt -nak hívják a kiscsajt :)
    amúgy tényleg a régi szinkron legjobb...
    de hát ez a retek klub...
  • gabe paul logan
    Mennyire részlete a csillagászati progi(jó gomdolom nem látni hány kő van
    ész45 kh56-nál,de legalább hány bolygó van benne?)
    NAP KÉRDÉSE: a könyv/film előtt v után nevezték el azt a rendszert,me
    ha utána legjobb lesz beszerezni egy impulzus fegyvert....
  • gabe paul logan
    HÉÉÉ! Mivolt ez a sz*r szinkron tegnap? 3 éve még elnéztem me hogy vágatlan volt legalább de így....A hangok!!!Vasquez=szöszibaba,Drake=középiskolás, Hicks=vmi B kategóriás filmból 1 3. rangú rosszfiú...stb Bishop,Ripley, OK.
    Van egy másik szinkron kifejezetten a vágotthoz, remélem ismeritek, tudjátok
    ahol nem Newt a kislány hanem Nyuszi, az az IGAZI...
    "Mozogjatok emberek!Ne zserencsétlenkedjetek!Fegyvereket a hejükre!...Nal egyen már egy kis rend!"
  • InfectedMann
    de dvd-n nincs ;)
    és nekem nem is kell :D
    főleg ez a retek klubos ultra szar...
    jó az úgy eredetiben...
  • Seth
    a director's cut-hoz szerintem van szinkron
  • InfectedMann
    persze angolul mivel a bővítetthez nincs szinkron :D
  • InfectedMann
    Én nem is bírtam végignézni :D
    inkább megnézem majd a bővítettet megint DVD -n :D :D :D
  • Garga Pitic #195
    "The events, characters, and firms depicted in this photoplay are fictious.
    Any similarity to actual persons, living or dead, or to actual events or firms is purely coincidental."

"A filmben ábrázolt személyek, események és cégek kitaláltak.
    Bármely egyezés valós személlyel, legyen élő v holt, valós eseménnyel vagy céggel, tisztán a véletlen műve."

Nem akarok összeesküvés-elméleteket gyártani, de nem azt írják, h az egyezés ki van zárva, hanem h "a véletlen műve"! Nagyon nyugtalanító!
  • Garga Pitic #194
    Zéta II Reticulii, jelentéktelen kis csillag a déli égbolt egy jelentéktelen csillagképében, alig 35,8 fényévre.
    Első dolgom volt megkeresni, mikor vettem egy csillagászati programot :)

Az Alien3 meg igenis f*sza film, a spec.edit jelenetei a történetet teljesen feldobják a mozihoz képest. Az angol szöveg veszett jó az igazi angol kiejtés miatt, és a magyar hangokat is jól eltalálták.

"Lássuk, jól értettem-e: egy nyolc láb magas lény, vér helyett savval, a maga hajójával érkezett, kapásból öl és általában kellemetlen jelenség." Elég angol angol? :)

Az effektek egy része sajna tényleg elég ratyira sikeredett, kár volt erőltetni a CG-t, vagy erőltették volna jobban.

Az Alien4-es meg S.Perry-s telepatikus képességeket is innen kell származtatni, de ezek baromságok. A dilis és fanatikus Golic képzelte úgy, h eljött a Sátán és őt hívja. Na, az emlékeivel együtt életre klónozott Ripleyakárhány, a telepátia, meg a nemtudomhogyrobotvagyok-kérdés ratyivá süllyesztette az Alien4-et az amúgy jó karakterek ellenére. Olyan "Bobbijúing nem halt meg, csak a felesége álmodta" jellege van.
  • matrix666
    Hozták a formájukat:D
  • sorrow

Az rtl-es Alien 2 szinkronja nem az eredeti!

néhány szereplő szinkronját lebutították, dehát mit várhatunk az rtl-től...
  • gabe paul logan
    De az Alien 3 -ra nem volt pénz? naon sz*r volt...alien2ben mindegyik bábu v
    beöltözött pali(nem viccelek igazából vannak a mint a Mikulás+ atöbbi,amúgy a naprendszer létezik ahol az lv-426van,olvastam a z aliendatabase.online.hu-n vagy hol mindíg elfelejtem)mégis
    azt a filmet ha most adnák ki először, akkó se lehetne leszóni,hát repülős rész
    nem vmi jó amikor átmegy a felhőkön a leszállóhajó de többi valóságosabb mint bármilyen effektus(J. CAMERON)=kapott v 3 Oscart anno(ha belegondoltok 1 szar akció-lövöldözös-nyálkás-sikitós-izé-hez képest nem rossz)
  • Darkoo
    Terminator 2 1991es alkotás!
    ÉS a mai napig büntet az effektje!
  • Magoo
    Hát gyakran van ilyen amit én se értek...pedig dolgoztam CG Artist-ként :)
    93-ban már Qrva jó effekteket tudtak csinálni....lásd Jurassic Park. Ugyanakkor sok filmben hányás ugyanabból a korból lévő effekt...sőt még később is.
    Hogy van ez?....ja persze...kevés pénz, kevés idő, a néző meg kapja be :D