Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Oks, leszedem a tetõt, de akkor a lé befolyik a fülkébe és azt meg nem akarom bántani.<#kuss>
Jagi
a Fuji s5600-on gondolkodom...

Glpetyus
<#wow2><#eljen>

Seaweed
Hali! <#integet2>

Jagi! Pentaxokat ajanlom kompaktok kozul kivalo makrojuk van, szuper optikaval!(Nekem is van egy regi Pentax Optio S4-esem)
Jagi
ja, nem rosz képeket csináltam vele, csak a makro-ja nagy, az meg ugye makettekhez nem igazán jó :S, de már mindegy 😊

Glpetyus
ismerõsnek ilyesmi van -talán pont ugyanez-,jó gép.

Jagi
Most nézhetek másikat, végül is 50k-t buktam, de megvolt 3 évig...
egyszer nem esett le nincs rajta karc nem volt ütve... HP Photosmart 735
Várhatott volna még pár hónapot, míg összejön egy kis zsé és ezt meg eladom... ha meg másnál szarik be... nem érdekel 😊

Glpetyus
hááá..akkoris :S

Jagi
nem , vagyis, anno drága volt de nem sajnálom, a 10 cm-es makró miatt 😊

Glpetyus
:o
az fasza,legalább jó drága gép?

Jagi
kapott egy réteget az Rx-7 kasznti a hétvégén kisebb kibajavítás és kb 2 hét múlva teljes fény... kb
A digitgépem meg maga aláfosott. Bekapcsolom és csak felvillan, de semmi más.
Meg a szokásos "hétfõvanésnicssemmikedvemsemmihezcsakaludnikéne"

Glpetyus
😊
mizu?

Jagi
neked is <#sniffles>

Glpetyus
reggelt'

Glpetyus
<#finom>

Kit--Kat
Úgy néz ki Humbrol lesz ebbõl, csak ebbõl volt 1 helyen.

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Jagi
inkább óvatosan szedd le, ha megoldható

Ha egy már kész makettet akarok Szi-ti vel lemaratni, akkor:
1. megmarja a kabintetõt?
2. ki lehet valahogy maszkolni (akár átlátszó alkatrészt, akár olyan festést amit nem akarok leszedni)?
modellmaker
Amit az országban kapni lehet és nem kell rendelni, azok közül a Testors/Model Masters krómezüstje a legjobb. Polírozható metál színekben pedig a Humbrol és a Gunze a jók.

Meg ugye van még a külföldi beszerzés, onnan az ALCLAD II fém színeit ajánlom. iszonyú jók, mondjuk alá kell dolgozni rendesen, de az erdeményért megéri szvsz. mondjuk nem olcsó, egy üveg 30ml ~1600Ft... elõ van hígítva fújáshoz. ezt viszont ha már megszáradt fogdoshatod is, nem oylan érzékeny, mint a többi fém színû festék.

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Kit--Kat
Hú köszi! Az a fõ problémám, hogy jelenpillanatban Budapesten sehol sem található krómezüst festék, csak 1 helyen találkoztam ilyen polírozhatóval.

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Jagi
heee? ...beszarás mik vannak 😊

modellmaker
aham, erre tippletem én is. megnéztem a cég honlapját ott meg hogy hol lehet a termékeiket kapni, tele volt "art", meg "design" boltokkal. Hétfõn elmegyek a mûvészellátóba (is).

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

modellmaker
ja igen bocsi..

olyannal nem volt még dolgom, de általánosságban:

érdemes aláalapozni, festés után ne fogdosd, polírozni csak finoman vmi pamut anyaggal, a mûszálasat nem szeretik. vmin érdems kipróbálni elõtte, hogy s mint ideális

bocs, de szakirodalomban sem találtam kifejezetten krómezüstre vonatkozó kezelési utasítást. amiket leírtam az kb. mindhez jó, de mondom próbáld ki elõtte.

Seaweed
Aha! Igaz jo regen...de meg asszem ide is volt linkelve jopar eve.
(Arra emlekszem hogy anno utanaeztem es kulon lehet a tavolkeleten ilyen 1/6-os "babakat" kapni, ezek oltoztethetoek mint a Barbie (<#gonosz1>), tehat olyan ruhat lehet hozzajuk csinalni amilyet akar az ember 😉
Seaweed
Muveszellatok tele vannak ilyen es ehhez hasonlo dekor cuccokal..lattam mar hasonlot, nem pont ilyen doboza volt de a hatasa azaz amire valo volt az ilyen jellegu volt. Festmenyek, disztargyak, akarmi, ergo akar makett feluletenek erdesitesere, "stilizalasara" valo spray.

El kell menni muveszellat/dekor boltba es max viszed a kepet magaddal es megmutatod hogy neked ilyen kell.
Kit--Kat
Szóval tudsz akkor valamit errõl a polírozható krómezüstrõl?

Jagi
engem is érdekelne, bizony, bizony 😊
durva cucc

NAON KEMÉNY, WAZZE!!!!!!!! Az egészet saját maga csinálta?
modellmaker
ja a lényeg kimaradt <#falbav>

csávókám ilyennel fújta le festés elõtt. vkinek ötlet hogy ilyesmi nálunk van-e valahol és ha igen milyen névvel fut? (szintén ha nem látszik szólni, htxvm)

modellmaker
Kicsit jó lett. 😊 (ha nem látszik szóljatok)

Jagi
EZT láttátok már?

Seaweed
Egyebkent ha jol meggondoljuk a tornyot meg pl nem is feltetlen muszaj....foleg ha szallitani is akarja alaki meg jol is johet ha le lehet szedni a tornyot rola.
Seaweed
Harcjarmuveknel igy szokas..hogy 80-90%-ig osszerakjak es ugy festik le...vegulis ha jol vegiggondoljuk repulonel is 80%-ban ossze kell rakni ha normalisan akarja az ember csinalni. Csoromposoknel a futomuveket nem ragasztjak ilyenkor be esetleg a tornyot csak festes utan....
LSL
Ezeket a képeket nem értem. Kifestés nélkül összerakják, de akkor hogy festik ki? mert csak illesztéssel nem hiszem el, hgy megmaradnak az alkatrészek a hehyén. Ha meg összeragasztja, akkor hogy festi le?

http://lsl925.deviantart.com/gallery/ AMD A10-5800K, Gigabyte GA-F2A85X-UP4, GEIL Value Plus CL9 2*4096/1600 DDR3, Asus HD7770, 2,5TB HDD

ok. Kösz. Jót cseteltünk!!<#vigyor3>
Jó az a méret is. Az már szép nagy!
Seaweed
Nem...annal nagyobbak az apro reszletek tehat kevesebb a sziszi-fuszi apro mojolas.
Az igaz, hogy minél nagyobb maga a makett, annál könnyebb összerakni? Mármint általánosságban...
Seaweed
Akkor enyi orosz tipusokat vagy elfelejted vagy megepited a Trumpeter 1/35-os helijeit.
Seaweed
felejtos...Zvezda meg KP keszletek forognak(Mas dobozaiban is)..KP-ehez volt szerencsem....
Köszi az infót. Mindenképpen kezdõ valék, úgyhogy, nem akarom megszívni, csakhát helimániás vagyok.
öööö...1:48, 1:72 lenne jó.
Seaweed
Meretarany?!(Egyebkent tokmind1....ezeket amiket felsoroltal orosz/keleteuropai vagy tavolkeleti gyartok keszitenek-...ebbol talan a Trumpeter 1/35-os Mi-8/17, Mi-4, Mi-24-ese ami kivalonak szamit...a tobbi "profiknak valo" mert irto sok a munka vele...persze megcsinalhatja kezdo is..de csak magat szivatja vele...)
Ok, értem. Esetleg annyi szûkítés, hogy helikoptereket ki csinál nagyon jókat? Mi-24, Mi-17, Mi-6 -os és egyéb, fõleg orosz típusok érdekelnének.
gumikacsa
Szerintem ilyen rangsort nem nagyon lehet felálítani, hiszen egyik kategóriában ez a jobb, másikban az.

Renault magnum http://kamionszim.hu

ahh, az a b1 bis nagyon zsír. 😊

Seaweed
Seaweed

Seaweed