Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

OFF
Nincs itt valami frissítés, hogy ne kelljen állandóan kilépegetnem a fórum fõoldalra?
ON
Szal akkor ecsettel neki se menjek?
Seaweed
Magyarul atlatszo szurke. Ertem hat az ilyeneket meg plane fujni kell.
Boccs, kondiban voltam. Ez nem "álcaszín", hanem a kabintetõkre való füstszín. Olyan, mint ami pl. az F-16-osok kabintetején is van. Vagy akár a "menõmanó kiscsákkó Audi"-ján a sötétített hátsó ablak.
Seaweed
nez=nev

Vannak szinvalto tablazatok erre a celra direkt!
Seaweed
NE a nez alapjan kered! Azt sose szabad..kodok es szabvany szinkodok alapjan kell!
<#eljen>
modellmaker

Ferrari 575GTC

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Nincs. Legalábbis a 2004-es Italeri katalógusban nem szerepelt
Seaweed
Modell Master/Testors-nak tuti van olyan szine!
Tudom, hogy a Gunze akriljai nem a legjobbak ecsettel, de ezt a festéket rajtuk kívül tudtommal csak a Tamiya gyártja azt viszont nem tudtam beszerezni.(örülök, hogy egyáltalán ezt meg tudtam venni)
Seaweed
Hat az nem ecsethez valo festek! Vannak olyan festekek amik kifejezettem jo eredmenyet produkalnak ecsettel is. De amiket nem ajanlanak ecsethez az nem veletlen!
Ecset. Nincs szórópisztolyom. És többet nem is lesz...
Egyébként akril. Legalábbis ez van ráírva, hogy: water soluble
Seaweed
akril?! akkor anyira hogy teruljon de meg nem legyen tul nagya viszkozitasa..ezt leirni marha nehez....ki kell tapasztalni...egyebkent ecset vagy fujod?! Mert Gunze nem igazan escsetelesre valo (bar lehet term azt is)
4. félreértettél. Magát a Smoke Grayt mennyire kell higítani? Úgy mint egy sima színt?
Seaweed
1,: kepnelkul most valahogy nem tudom elkepzelni a kerdest....de tipp: ne kezzel hanem valami eszkozzel csiszolj, mert kezzel fel lehet venni a format es az nem mindig jo.

2.:passz kepet az alkatreszrol vagy rajzol az osszeallitasi utmutatoban...tipusfuzetben nem talaltam semmit ott ahol jelezted..lehet csupan veszgenerator bocsajthato ott ki.

3.:ajanlott ilyen esetben fotomaratas felhasznalasa, vagy kis lapokbol a lapatsorok ujragyartasa a "jo kinezet" celjabol...sajna az S-3 hajtomuvei eleg lathatoak...

4.:eloszor is! ha lejott a festek csiszolas finom papirral majd polirpasztaval polirozas, aztan MASZKOLAS! maszkoloszalagot ajanlok a tipushoz, mert nem bonyolult a kabinteto alakja!
Hi
Kérdések:

1. A Vikingen eltömítettem a szonárbója-kivetõk egy részét. Lecsiszoltam, láttam, hogy a legtöbbjében még vannak hézagok(már a puttyban). Megint felvittem egy kis anyagot, megint megcsiszoltam és mintha ugyanannyi lenne a hézag, mint elõtte. Most mi a f*szt csináljak???

2. Az orrfutóakna mellett balra van egy másik akna, amiben van valami félgömbfejû akármi. Kiengedve is meg lehet csinálni és elég látványos. Nem tudja valaki, hogy mi lehet az? (csomó oldalt végigolvastam és sehol nem tettek róla még csak említést sem...)

3. A hajtómûgondoláknál a beömlõk(a turbinalapátsorig) hosszában vannak kettéosztva ráadásul az illeszkedésük sem tökéletes. Elõbb rakjam össze õket és csak utána fessek (kitakarva a turbinalapátot), vagy fordítva? Melyik a jobb megoldás?

4. Lefestettem a kabintetõt Gunze Smoke Grey-el. Naná, hogy megfolyt a rohadék!<#gun><#falbav><#violent> Betettem Szi-Ti-be, talán szépen leszedi...<#csodalk> Ha sikerül szépen eltávolítani, és újra nekállhatok festeni, akkor milyen arányban higítsam?

Elõreis köszi
Seaweed
aham
Glpetyus
Ez trumpeter?

Csak egyszer tudnék ÍGY összerakni egy nyamvadt makettet.<#falbav> Nem hiszem, hogy sokat kérek....
Sziasztok! Tud valamelyiktek adni 1 linket ahonnan lelehet tölteni az f-117eshez ref.könyvet? A farpostról nem lehet. Köszönöm.

Seaweed
Petyus ezt skubizd!
Jagi
de ha így jobban megnézem.. lehet r32 <#fejvakaras>

Jagi
fõleg balfelül érdekelne az R33 :______S

modellmaker
sry. 😊

Szóval tetszenek. Nagyon!

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Seaweed
dekodold! mert fogalmam sincs mit akartal ezzel kozolni
modellmaker
tiszta szarok... <#gonosz1>

modellmaker
jó kis stand...

Seaweed

Seaweed

Jagi
abból azért van otthon 2 üveggel a humbrolból meg csak egyel 😊

Sziasztok! Tud valamelyiktek adni 1 linket ahonnan lelehet tölteni az f-117eshez ref.könyvet? A farpostról nem lehet. Köszönöm.

modellmaker
igen. mondjuk a Testors-é egy fokkal jobb.

Glpetyus
váá,kicsit se szép 😄
<#eljen>

Jagi
sztem jó az 😊

Két napig tartózkodtam szeretett Fõvárosunk melengetõ ölében, ezalatt négy (4) makettboltban jártam, és mit ad Isten, senkinek se volt 1:72 Tomcat-hoz matricája.<#violent><#gun><#falbav> Szentségeltem, mint állat aztán gyorsan megvígasztaltam magam a Revell Vikingjével.<#crazya><#smile><#nyes>
KÖRKÉRDÉS: A Humbrol Light Ghost Gray-e (127) csak szerinem túlságosan kék???
Seaweed
http://www.panzerwrecks.com/
Jagi
Ritka az amikor egy géptõl képes vagyok...khm.
Szóval mikor megláttam elõször egy 'Baaaazmeg!' hagyta el a számat 😊

modellmaker
Mármint a kép szar. :| Azt mondta, majd megbeszéljük és behozza klubba, én meg körbefotózom. ^^

modellmaker
Na találtam egy szolnoki képet Gabi Harrierjérõl. Elég ratyi, de még nincs jobb.

Glpetyus
<#sniffles>

Glpetyus
:o

Jagi
Nem szükséges, ugyanis:

(Seaeednek is) mindössze 50k. Ha már ennyi akkor újat veszek, ha veszek 😊

oh, és köszi szépen az infót MM. Sebaj majd kerítek valahonnan

Seaweed
A csavar pl egy tok sotet szobaban keszult az asztalon egy olvasolampa fenyenel..
modellmaker
a fényt szeretik. ^^ a makrófelvételek pláne. (mondjuk nekem sincs egy darab makró fényképem sem amit nyugodt szívvel betennék 😄 )

Seaweed
Azt meg lehet kapni?! <#wow2> Vagy ket eve jelent meg.
Seaweed
Kotortam gyorsan par makro kepet regrol meg mikor vettem a Pentaxom...

Seaweed
Pentaxok makroban domboritanak! (foleg a kozepkategoriatol fel).

itt egy iment keszitett makro vele..vaki nelkul super macro modban.

ez meg a kert kep tolem:

modellmaker
szopás vele a manuál-fókusz =/ de van ismerõs, mostanában adja el, beszélek vele, ha érdekel, hogy mennyire miylen, meg hogy miért olyat vegyél...

néztem neked boltod, de nincs maratott cucc, sry :C

Jagi
ki tudod szedni minimális roncsolással? végül is legjobb esetben a leszedett festék alatt mûanyag lesz azt meg lehet javítani ragasztani...