Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hi!
www.asheron.hu
elég jó a választék,
Glpetyus

Jah,csinálgattam a BTR-t,jövõ hét elején fújom is már :)
(szegény már vagy 3-4 hónapja félkészen porosodott a polcon)
Kurva jó,olyan a futómûve,hogy kitéríhetõ az elsõ 2 pár kerék (ahogy az igazin),de úgy ám,hogy ha pl a bal oldalon fordítom,a jobb is forog :))
Kurva nagy,bár nehéz is volt jól összerakni :)
Meg régebben említettem,hogy eltörtem szinte az összes kapaszkodót (na nem volt nehéz,mert elég törékeny volt a rohatt)...hajlítottam helyette acéldrótból,na az is kész élvezet volt <#wilting>

Glpetyus
Seaweed-nek igaza van.
Nyugodtan megkérdezheted ha vmit nem tudsz,...jobb mintha neki esel.
Jó,nyílván nem lehet elmagyarázni,hogy fogd az ecsetet,vagy miként kezeld a szorópicstolyt,de akkoris...
Egy harckocsi testet meg ne darabokban fess,mert ragasztásnál rés lesz,amit tömíteni,csiszolni kell,utána meg ígyis-úgyis le kell festened!

+én a sziti-t sem ajánlom így "hirtelen felindulásból",mert ha nem figyelsz,könnyen megeszi a müanyagot...aztán azt javitsd ki...

Seaweed
Mindenek elott ajanlanam a szagirodalmak* olvasgatasat..mert ahogy az kiderult nekiestel mint boci az anyjanak!

(*.:pl leirasoket..emiben vegig van nyalazva hogy hogyan keszult a cikkben foglalt makett. Hogy legyen valami fogalmad rola hogy kell pl egy harcjarmuvet elkesziteni!)
ColdFire
nem ennek a résznek, hanem a tanknak az alja van festve. ahol a láncok vannak, értem?:)

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

Ja, nem, a közelin látom<#circling>
ColdFire
ez még nincs festve, az alja van megfestve

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

Jól látom, hogy a motor teret is kifestetted?
ColdFire
Szupi!:)
köszi

1, Végy 1 db mûa. zárható edényt(tuskóban kb. 2-300 ért már kapni). Akkora legyen szélességre, mélységre, hogy bele tudd tenni a makettet.
2, Végy 1 doboz Szi-Ti lefolyótisztítót(én festékboltban vettem)
3, Rakd a makettet az edénybe, tölts rá langyos vizet amíg ellepi. Ha vannak külön alkatrészek amiket le akarsz tisztítani, azokat is dobd bele.
4, Rakj bele egy kevés Szi-Ti-t(nem tom mennyi kell, szemre csinálom a dobozutasítása alapján). Kézzel NE nyúlj hozzá! Zárd rá a fedõt!
5, Hagyd ázni a cuccost 2-3 napig.
6, Mikor kiveszed, mintha mi se történt vona, de semmi pánik. A doboz szerint még ilyenkor se kellene kesztyûtlen kézzel belenyúlni-én simán(és óvatosan) leöntöm a makettrõl a vizet, nehogy a plussz darabok kifollyanak a szennyvízzel együtt. Utána vizet engedek az edényve és egy szivaccsal finoman letörölgetem a festéket.

Ennyi és beválik. Még az átlátszó alkatrészeket sem mattítja meg. Szupi!
Glpetyus
hát amikor friss,még le lehet szedni némi lakkbenzinnel pl,de ha már rászáradt...
Talán nem rögtön a maketten kellett volna gyakorolni a festést ? <#ticking>

ColdFire
:D

Glpetyus

ColdFire
a festést hogy tudom leszedni nagyobb felületrõl, vagy ugy lefesteni, hogy ne látszódjon az, amit eddig festettem? :\
olyan kaka szín keletkezett a jármûvemen, hogy rossz nézni :\

képek eddigi állapotrol:

gordon 24
Én pl csak olyannal fujtam eddig õket. Autó alapozó és autó festékkel.

Downhill!!

gumikacsa
Valahol olvastam, hogy az ipse autóra való spray-vel fújta le a makettautót. Errõl mi a véleményetek? Lehetséges? Mert a kamionokat én is inkább ilyennel fújnám

Renault magnum http://kamionszim.hu

Glpetyus
nincs honlapja?
választék milyen?

Szabadság tér 24
Csakis akrilt :Tamiya,Gunze,Vallejo. Nekem most cseszte el 1 Humbrol festék a 2 pisztolyom, alig bírtam kitakaritani õket. Vennem kellett speciális festékszóró tisztító eszközt /fogtisztító/<#nevetes1>

Glpetyus
talán rakd rá a feliratot...<#idiota>

DJ Skyline
úgy értem, hogy angolul nem értem <#idiota>

Glpetyus
<#idiota><#fejvakaras>

DJ Skyline
nem értem minden részét, leginkább a második rész elejét, végét, mikor a "mesélõ" (a felnõtt benszülött gyerek) mondja a magáét, meg a csaj meséjét a harmadik részben Walker kapitányról

Glpetyus

Hol van makettüzlet Gödöllõn ?!

Glpetyus
<#finom>

Glpetyus
Köszi szépen,lesem :)

Glpetyus
??
Hogy lehet azt magyar szinkronnal nézni ?!
Iszonyat király benne az ausztrál "tájszólás".

DJ Skyline
jaja! nincs tv most a szobában :D de nem baj, meg van magyarul is már azóta, héten megszereztem!

Seaweed
héhé Skyline! Mad Max a dunan!
SgtChris
Na jól van teszek fel még egy fotót :-))))...itt még rakéták nélkül.

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD

Jagi
fúnaezjó.
Nem vagyok militarista a makettek terén, de ha most letennének nekem egy ilyet, sztem osszeraknám^^
Ja, egy Abrams-t, vagy egy Merkavát meg még megcsinálok csak nemtom mikor :))

Hi!
Klubbot alapítunk Gödöllõn!! Mindenkit akit érdekel várunk!! Érdeklõdni tudtok a [email protected] vagy személyesen a gödöllõi makettüzletben!
Üdv:Asheron
SgtChris
Köszi! Igazából kevés nyûggel járt. Van hozzá kevés maratás is, de a gyári félszemenkénti lánctalp az tényleg botrányos... Mindenhol hajlik, csak ott nem, ahol kellene, sokat kellett ügyeskednem, hogy hasonlítson a belógás az eredetire. Ne legyen túl sok, de feszes sem. Az alkatrészek jól passzolnak, és a leírás is ésszerû.. (nem úgy mint az Uralénak, ami ott figyel a háttérben... :-( ) Az ecsettel való festésénél nagyon figyelnem kellett a sok zegzug miatt, hogy mindenhol egyenletesen fedjen.

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD

Tényleg szépre sikerült.<#eljen>
Volt valami defektje? Vagy rejtett csapdája? Fõleg a lánctalpnál, már ha a gyárit építetted be.
Kb. 6 hónapja van a polcra rakva, nemigen mertem nekiállni...
ColdFire
és mit tennél akkor pisztolyba?
pls egy márkát, van it itali, revell, meg még vmi, aminek két részbõl áll a neve:)

gordon 24
Hát persze.. Majd csinálok róla és elküldöm. De még nincs festve a ponyva része. Csak az alváz meg a kerekek. Szóval fél kész!

Downhill!!

gumikacsa
Végre valaki, aki kamionozik is. :D

A rolóponyvás pótról küldhetnél nekem pár jó minõségû fotót. Ha megoldható, akkor megadom a címem privátban.

Renault magnum http://kamionszim.hu

Bár én ezt nem tennémn pisztolyba

Rumot. Félre a tréfát próbáld meg higítani

ColdFire
ilyen festék kell az airbrushba?
kiprobaltam, elejen jo volt, utanna meg onteni akartam bele, de nem is tudtam, mert ilyen gumos volt az egész :\
kell vmit melle önteni? :o

ColdFire
wáow, zsír:)

SgtChris
Na ez szépen sikerült... :-S Bocsi...

SgtChris

No, kérem, akkor itt van gyorsan 2 kép... :-)

ColdFire
csak az aljat festem, mert gondoltam hogy majd a sok cucctol, amik az alsó táján lesznek, nem férek majd hozzá :\

ColdFire
képet képet:)

Seaweed
Petyus! myallbooks-on sok hadihajos finomsag!
SgtChris
Hali! A SA-6-ost azt én csináltam... :-) Ha érdekel, nyugodtan írj... vagy majd teszek be fotót, ha kell...

Seaweed
erdekes stilusban dolgozol...eloszor festes?! raadasul harcjarmuvet?!...annal az agnal a festes a leges leges legutolso...de te tudod.
ColdFire
megjött a pakkom a modellbolt-tol, 2 nap volt, már elkezdtem festeni az also részét a tanknak

Jagi
1:24 autók (már, ha van idõm)