69149
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • modellmaker
    "A termék nincs raktáron!"

Sztem megoldódott. :D
  • kemszi2
    Köszi

Más ezt valaki vegye mert én fogom :D csak nekem már van egy Martini-s
    ötezerpengő...
  • Glpetyus
    gyönyörű
  • kemszi2
    Kész

• kemszi2
    a modellzona.com-on és a modellfutar.hu-n lesz black friday lehet érdemes majd körül nézni
  • bardocz
    Alapozó spray van, ha oda jutok festéket is spray formában veszek majd inkább. Airbush az jelenleg esélytelen.
  • kemszi2
    Hát szerintem az ecsettel festést el kell engedni,legalább is a karosszéria esetén, rá kell áldozni a festék+lakk kombóra legalább spraybe,de az alapozó sem elvetendő ,mert ha maszkolsz valamit bele lehet szaladni abba hogy utána a maszkolóval együtt feljön a festék mert nem tapad.
    Kezdőknek én a Tamiya sprayt ajánlom,mert önmagába is fényes felületet ad. Rally autó esetén pedig a matrica miatt is fontos a lakk mert ha csak felrakod akkor sérülékeny marad, idővel berepedezik és lepereg.
    A zománc festéket gyorsan el kell felejteni és a barkácsboltos spray-kel is óvatosan mert az oldószer feloldja/megmarja a maketteknél használt műanyagot(ezeket sok vékony rétegben szabad felvinni) ezért is volt sokáig ragacsos a trabid. De ugyanezért nem szabad sima bolti hígítót sem használni
    Egyébként a kis Tamiya spray 2-3 autóra tuti elég. Fújás után 10 perccel pedig már nem fog,persze jobb várni vele mert az új lenyomat benne maradhat
  • bardocz
    Én a festés részétől félek kicsit, csináltam már kis tankokat, azok nem olyan rosszak, de most összeraktam egy Trabantot, revell kit. Hát valami undorító lett a festés sajnos, először használtam zománcfestéket, de szerintem utoljára is. Büdös, lassan szárad, az ecsetet nehezebb kimosni, inkább átállok majd a tamiya festékekre, ha elfogy a másik fajtám, vagy kell valami. Meg csak ecsettel festek, dehát nem is várhatom, hogy ez rögtön menjen, sose voltam egy művész.
  • Glpetyus
    na igen...bár lenne annyi ideje az embernek amennyit szeretne :/
  • kemszi2
    Rally témában nagyon jó készleteket gyárt,amivel én eddig találkoztam egyikre se lehetett panaszom. Volt már Evo7, a két másik wrc impreza , most ez. (az utcai bugeye-tól viszont kicsit többet vártam ,legalább is részletességben) No meg be is van tárazva jó pár.
    Most az a terv hogy letudom a Subaru "sort" (még kettő biztos lesz,de lehet három ) akkor jöhet a többi legendás gyártó, Mitsubishi,Toyota, Ford,Lancia-ból is kellene még építeni,Peugeot, és ha jól számolom 90éves koromra a fele készen is lesz :D
  • Glpetyus
    igen,eddigi legjobb készlet autók közül amit építettem.
    nagyon élveztem.
  • kemszi2
    igen!
    azt hiszem amúgy is csak nekik volt ilyen wrc
    A hasegawa kiadta a 93-as 4ajtós rally(ezt fogom következőnek építeni) és utcai változatot, a fujimi pedig az utcai két ajtós változatot
    Ill. a heller kiadta 1/43-be de 1/24 be nem tudok róla csak a bug--ot és blob-ot
    Egyébként ajánlom, príma készlet
  • bardocz
    Ez a tamiya kit? Ugyan ezen gondolkzook akkor, csak még előtte le kell festenem egy panthert, meg összerakni két tigrist :D
  • kemszi2
    fasza lett :D
  • McFrost
    Nálam felkerültek a kéziszerszámok:

Képek.
  • Glpetyus
  • kemszi2
    a következő projekt. 2008 óta porosodik nálam...ráadásul az utóbbi két évet egy párás garázsban töltötte így 1-2 matricával meggyűlt a bajom,volt ami nehezen akart lejönni,volt ami "tört"
    (vissza néztem a rendelésemet kőkemény 13 dollár volt...és ha jól emlékszem akkoriban az USD 210-220 Forintért ment. Ez volt a jó biznisz :D )

Utoljára szerkesztette: kemszi2, 2017.11.13. 23:07:50
  • McFrost
    Valóban, de vállalható!
  • kemszi2
    így áll, kicsit vastag lett az ablakon a fekete. (a hasegawa nem adott maszkolót hozzá így szabad kézzel festettem,viszonylag könnyű javítani egyébként mert egy vizes fogpiszkálóval pikpak le lehet kapirgálni

a felni a plussz hozzá meg a matrica készlet. Mikor még megrendeltem nem volt belőle a kék változat. mire megjött hozzá a matrica a hasegawa kiadta gyárilag ezzel :D
    Utoljára szerkesztette: kemszi2, 2017.11.05. 22:56:38
  • McFrost
  • kemszi2
    Én május óta hanyagoltam a dolgot,/költözés meg hát nyáron amúgy is van mit csinálni/ most hogy bejött a hideg meg a sötét neki lendültem ismét
    Szerintem a jövő héten kész leszek egy Subaru Legacy-val
  • McFrost
    Hosszú idő telt el az utolsó képek óta, de folyt a munka a háttérben, meg a sör is :D
    Alakul a Zrínyi, megkapta a zöldet, a lakkot és kezdődik a koszolás:
    Képek mobillalm sorry.
  • maxtor
    Sziasztok makettezők!

Szeretném a segítségeteket kérni,nem vagyok modellező de szükségem lenne a segítségetekre.
    Az autóm műszerfalát szeretném újrafesteni,kicsit komplikált a dolog mert nem sima fényes a felület
    hanem műbőr jellegű utánzat.A simán ráfestek sajnos nem járható mert kellene rá műanyag alapozó hogy megálljon a festék rajta.
    A feladat az lenne hogy mintát vegyek róla hogy az újrafestett felület is ugyanilyen mintázatű legyen.
    Sajnos sem a mintavételezésről és a festésről sincs ötletem mivel lehetne megcsinálni.
  • McFrost
    Én nem tudok figurát festeni, csak érdeklődtem.
  • BMW M5
    Beszéljük meg privátban : trebihun(kukac)gémélpontcom .

• McFrost
    Mennyit szánnál rá?
  • BMW M5
    Sziasztok.

Lenne 1db 1/24-es méretarányú festetlen figurám amit szeretnék kifestetni . Valaki elvállalná a munkát ? Természetesen nem ingyen kérem , elsősorban budapesti jelentkezését várom .
    Ha valakit érdekel kérném itt jelezze : trebihun(kukac)gémélpontcom .

Köszi .
  • kemszi2
    köszi
  • gordon 24
    Elég csini! Gratula!
  • McFrost
    Zrínyi:
    Eleje.
    Hátulja.
  • kemszi2
    Elkészült a BUG

• kemszi2
    Bug Sti/ Evo3
  • kemszi2
    hihetetlen mennyire nem értek a hadi cuccokhoz :D
    De állat amúgy :D
  • McFrost
    Zrínyi 105 MKH:
    Sok apró részlettel foglalatoskodom az elmúlt időben, lassan, de biztosan.
    Képek linkben.
  • soo277
    Köszi szépen
  • McFrost
    Akkor ez, hogy ecsetelni lehet-e? Passz.
    https://www.modellfutar.hu/AK-RUSSIAN-WWII-STANDARD-COLORS-COMBO

Csak nem értem miért tamiyát linkeltél.....
  • soo277
    De én láttam olyat (nem tudom melyikbe),hogy pl type64 zöld
    tiger szürke stb......(ja és én csak ecsettel festek)
  • McFrost
    Szerintem azt keverni kell, de XF61 kellene alapnak. Ez egy sötét zöld, ezt kellene keverni XF5-el vagy XF4-el, 2/3-ad-1/3-ad arányban és próbát fújni vele.
  • soo277
    Sziasztok
    kérdésem lenne, T 34/85 makettet építek
    Tamiya festékkel festem, melyik az orosz szín hozzá tudja valaki?
    köszi
    innét rendelek
  • kemszi2
    Mai átalakítás:

a kiindulási ezvolt:

Kicsit kényszer pályára kerültem mivel régebben vettem már ezt a készletet de még csak most néztem át. Picit hiányos. Nincs benne felni,lámpa test,féknyereg :D

Amúgy is felakartam kicsit dobni ,mert a blob WRC készletben benne vannak a bug WRC alkatrészei is. Szóval így kap majd wrc-s első lámpát,szárnyat,fékeket ,és az első lökös betétet. Így olyan lesz mint egy Prodrive-os változat

A felni is ilyesmi lesz