Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kemszi2
én is arra tippeltem ,hogy nincs rajta ár és azért szúrták ki.
Egyébként a posta oldalán fent van egy táblázat ,ami alapján magánszemélytől magánszemélynek 45 euróig nem kell semmit fizetni elvileg.A többi díjszabás itt található
Glpetyus
egyébként tényleg random nyomják.
legtöbb szart Kínából rendelem,ott még semmi vám nem volt,igaz mindre "gift" felirat kerül 😊
Nekem is jött egy 35K-s és egy 120K-s órám az usából (amazonról) ,utóbbinál vért izzadtam gyakorlatilag,bár max kifizettem volna nyilván,még úgyis fél ár az itthonihoz képest -bár ez megint más téma-. De hálistennek idáig megúsztam.

modellmaker
Annyira véletlenszerűnek érzem, hogy mit vámolnak meg... Volt makett 10k felett Japánból, semmi. Volt óra ~20k USA-ból, semmi. Másokat meg ilyen pár ezer forintokért szopatnak...

Azt szeretnék tudni, hogy mekkora értékű cuccot vásároltál. Valszeg nincs rajta a dobozon, kinyitották, de számla sem volt benne... Ilyenkor azért meg szokták kérdezni, de van hogy csak tippelgetnek. 😄
Utoljára szerkesztette: modellmaker, 2016.05.21. 20:04:04

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Glpetyus
pfff,nahát az fasza,majd írj hogy mi volt.

kemszi2
engem most szopatnak a vámon
Rendeltem japánból egy RC 1/24-es Subaru Impreza WRX Sti-t szedánt (összeakarom majd házasítani az 5 ajtós elejével,mivel maketteben csak az kapható) 11ezer +pk ,és most kaptam levelet a vámtól, adatokat kérnek, meg igazolást (ebay-es vagy paypal-os) ,amit nem igazán tudok hogy pontosan mire gondolnak,úgyhogy hétfőn megpróbálom őket felhívni.

(eddig még soha nem volt gondom,pedig rendeltem sokszor, és volt drágább tételem is a tengerentúlról)
Utoljára szerkesztette: kemszi2, 2016.05.21. 19:00:23
Glpetyus
hmm,ez jó hír thx 😊
még a pk-val együtt is olcsóbb minden mint itt,és a lényeg,hogy LEHET kapni.
Egy hasegawa subaru legacyra lesz szükségem hamarosan.Itthon esélytelen.

Jagi
#67430:
Hát járt már így sok projekt aztán tényleg kuka 😊

(valamiért nem megy a válasz gomb 😊)

Jagi
Nem. Legalább is 10k nem, az alatt szoktam mindig.

Glpetyus
megvámolták ?

kemszi2
én,igaz már elég régen
Glpetyus
HLJ-ről rendelt már valaki ?

Glpetyus
sajna nincs,de szép makettnek tűnik. (najó a hellerek után minden szép)
2 féle felni garnitúra van hozzá.

kemszi2
szép pakk
Skylinehoz van motor?
Glpetyus
kemszi2
ilyenkor kell neki állni és szétvágni valamit,hogy majd te jobban megcsinálod,aztán berakni a fiókba és többet elő se venni ,mert két hét múlva már nem emlékszel miért is barmoltad szét XD
Jagi
Kiválló idő lesz a hét végén, lehet majd fújkálni <#gun>
Hát persze, lehet haladtam is volna valamit... neeem esni kell, meg fújni. thx

Glpetyus
<#eljen>

( <#violent> )

kemszi2
Attól nem kell tartanod <#vigyor>
Az egyiket szeretném végre normálisan Martinisre megcsinálni, már ha az első kettő nem jött össze. A másikat pedig Ranga féle dekorral szeretném megépíteni
Glpetyus
<#guluszem1>

Glpetyus
ha megunod az egyiket keress meg 😄

kemszi2
igaz
"Super Delta" az egy jó készlet (be van tárazva belőle 2db,és már kettőt építettem...nem sok sikerrel) egy minimális maratást gyárilag csomagolnak, annyi a baj vele,hogy hiába aszfaltosnak árulják ,emelt a futómű és a felni is inkább murvásnak néz ki...Szóval hozzá kell nyúlni. Én szereztem az egyikhez egy Kyosho MiniZ RC Delta felni szettet,aminek nagyobb az átmérője ,csak a közepét kell átműteni a régi felninek😊
Jagi
Addig rakom ezt:

1/144 méretarány 13 cm-es Gunpla. GN-0000+GNR-010, 00 Raiser a neve

Jagi
Most toltam el egy féloldalas káromkodást nemrég 6pontos betűvel szedve....
Gunze (Mr Hobby H8) ezüsttel fújtam a kasztnit és olyan ragyás lett, hogy majdnem behánytam. 2,5 Bar-on elég széles szórással úgy 12-15 cm-ről. észterrel higítottam kicsit. Ki hogy használja, van tapasztalat? a saját higítója elfogyott, régen is ezt használtam gond nélkül. Kb ilyen időben. Nem volt 40 fok, hogy amit kiér a düzniből megszáradjon nem értem mi volt a baj. Desztvízzel próbáljam esetleg észter helyett? Egy nagyon durva száraz réteg lett az egészből, úgyhogy most ázik a kasztni a jó öreg szitiben... fvck!!

Jagi
Jóhogy más 😊 japán quality 😊

Glpetyus
A hasegawa az tök más,találsz dobozbontást,sokkal jobbnak tűnik nekem

gumikacsa
Ha sikerül mennem Berénybe, lesz nálam ilyen. De hagyományos övcsatom is lesz.

Renault magnum http://kamionszim.hu

kemszi2
A lancia az eredetileg Protar termék volt (csak nekik fehér martinis volt) és ha jól láttam feltűnt a hasegawa készletként (bár az lehet nem ugyanaz)
Egyébként sajnálom hogy nem vettem régen belőle többet,mert 3-4 ezerért árulták itthon anno, nem tudom ,hogy lehet e még kapni egyáltalán, rég nem láttam sehol.
A 131-est nem ismerem nem volt még dolgom vele
Glpetyus
Te jó Isten,pedig én szemezek ezzel,meg a Fiat 131-el is 😞

McFrost
Ismerem 😄
Mindenki rendőrnek születik, csak van aki tovább tanul....

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

modellmaker
Mindenki lövész, csak van, aki továbbtanul. 😄

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

kemszi2
HLJ-n legutóbb nem találtam normális készletet. Ebay-en csak aranyárban találtam belőle, automakett-en volt egy nagyobbnak tűnő csomag,de mikor megrendeltem akkor derült ki hogy nincs is neki belőle...(mondjuk most egy párszor megszívatott az az oldal szóval egy jó darabig hanyagolom....)

Deltához a felnit külön vettem , ez hasonlított legjobban ehhez:kép. Annyi szépséghibája van a dolognak ,hogy ez viszont központi furatos . Így is többet költöttem arra készletre mint amit érdemelt 😄
Jagi
most nézem miket írtam fvck! Bocsi érte, át kéne olvasni előtte mielőtt elküldöm 😊

Jagi
Övcsat: Ha házilag marod ki elvileg úgy, de én még nem mertem belevágni. Meg hát a bnamodelword árusít "sokat" egy packban, meg van több féle is csak legyen. HLJ-n érdemes utánanézni még. Én is mindíg szívok vele,hogy mértcsakennyi 😊

Delta: Fú ez tényleg érdekes xDDD ez a felni nekem is megvan amit rátettél, asszem mazdáé volt valamikor. De látod a polcon nem látszik 😊 viszont tudod hogy olyan 😊

kemszi2
köszi a tippeket. Nekem eddig a legrosszabb élményem egy Italeri Lancia Deltával volt:

Ezt a futómű (és felnit) megoldást nem felejtem el egy darabig....elég hitvány készlet volt.
Viszont kapott egy jó pontot a gyárilag lyukas hűtőmaszk miatt😊
Ez volt az utolsó kész alkotásom 4éve készült

Egyébként nincs valami ötletetek biztonsági övcsatra? Lehet ezt valahogy házilag készíteni? Vagy nagyobb kiszerelésben kapni?
Jagi
csak töltény 😊

Jagi
Összességében a maratásokkal együtt nem rossz, az alja kiábrándító, az ajtókárpitokat itt is megcsináltam az kicsit hosszú volt, de egyszerűbb, az üléseket kidobtam, Bride Low Max van helyette Takata övekkel. Még az övfeszítőt kell megcsinálni. ja és ültettem a kasztnin 2,5 mm-t xD. Most készülök megfújni a bódét. a kökös elejéből azt a két alsó kisebb rácsot kivágtam, kireszeltem kicsiszoltam a jelet levágtam róla. szolíd street tuning lesz belőle, a hátsó lámák felete, krómkeretes, azelsők maradtak, a küszöbtoldat az első és a hátsó szintén saját gyártmány. Alapjában véve türhető kit 😊
a Heller Pug-nál mindenképp 😊
Ja igen a maratott szellőző rostélyokat ne ragasztóval, hanem lakkal vagy valami egyébbel rögzísd a műszerfalhoz
Utoljára szerkesztette: Jagi, 2016.05.10. 10:55:14

McFrost
Tehát a tankosnak nem kell ész? 😄

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

kemszi2
Jöhet minden infó
egy 9-es evo nekem is be van rendelve ,nem tudom mikor érkezik meg. A maratás már meg van hozzá,bár annyira nem várom hogy összerakjam a Fujimi minőség miatt,egy 6-ost jó lenne még építeni de abból biztos hogy Tamiya-t fogok keresni
Jagi
Na, hallod az R32-vel meg is szívtam rendesen 😊
csiszol polír, csiszol polír... orrvérzésig. Költözés után meg most láttam hogy van valami a géptetőn, remélem csak vízcsepp, vagy valami retek, mert kihullik az a maradék hajam is ha elölről kell kezdeni <#buck>

Jagi
Rendszám kell még rá meg pár apróság. a tükör tréül áll (Fujimi minőség), hála istennek van min gyakorolni, a 9-eshez kaptam egy párat abból is, úgyhogy nem lesz gond. Nagyon felfelé áll pedig helyén van.
Utoljára szerkesztette: Jagi, 2016.05.10. 09:28:32

Jagi
Megkövetem magam tényleg az Ötös. A felni a nyolcasé. Fujimi igen. Amit tudtam kihoztam belőle, de az aljával nem foglalkoztam nagyon el van kurva már az elején (szokásos Fujimi, szinte az összes evonak kb ugyanolyan gyatra a kidolgozása.) vághattam volna meg faraghattam volna + másik difi, hajtáslánc, de úgy vagyok vele, hogy ott egye meg a fene. A fényezés türhető lett, scotia white gyári fehérje a mitsunak, 2k.s festék + a matricák miatt 2k-s lakk ez nem sárgul, de a gyári csak sima 2 komponensü sima akril. Én az enyémet pár hete összetörtem, ugyanaz a szinkódja mint ennek, legalább az anyag nem lesz drága. 😊 majd beírom mennyi volt a vége ha érdekel 😊

modellmaker
Ezért kell kicsiszolni a fényezésből. A tankoknál mindegy, ott úgyis megy rá a gané, de itt a színből, meg a lakkból is ki lehet (kell), a polír csodákra képes. 😊

kemszi2
jobban mondva az inkább 5-ös nem ?😄 legalább is az első lökös alapján
Utoljára szerkesztette: kemszi2, 2016.05.09. 20:12:44
kemszi2
Szép a 6-os<#eljen>csak nekem a felni valahogy nem stimmel alatta,de gondolom ez a készletben volt

A 9-es Fujimi?
Jagi
Most ezen dolgozok (egy jó ideje):

Jagi
Nah LANEVO 6 még nem teljes, mondhatni 95%-os. Egyenlőre polc:

kemszi2
én most egy kis garázsban tudok fújni,ahol ajtónyitáskor,autó beindításkor rögtön felverem a port meg minden apró szart ami a földön van,Szóval nem is idegesítem magam rajta már 😄
McFrost
Körülötted lebegő szöszöket tuti nem tudod kizárni, mert szinte láthatatlanok,és az amikor a festéket felveszi, ugye megduzzad és hoppá! Itt is van.

Glpetyus
én képtelen vagyok úgy fújni,hogy valami NE ragadjon bele...
pedig azt hiszem elég körültekintően csinálom,és rögtön fedem is le ahogy lefújtam,szinte hermetikusan zárom.

McFrost
Egy Canfora könyvben, a Pantherben tárgyalják a Mo-i harcok egy periódusát, és ott felbukkan ez az L70, onnét az ihlet.