69149
-
#67744 köszi!
Sajnos a tamiya-s matricákkal nem boldogulok túl jól ez is megszakadt több helyen . Még a kipuff vége hiányzik,mert a gyári az kb egy 3hengeres autó 1 literes mérete :D
a fém tollbetét meg amit erre szoktam használni meg túl vastag -
#67743 Szép lett, gratu! -
-
#67741 Lassan ez is a végéhez ér
Jó pár tapasztalattal lettem gazdagabb ennél a modellnél is. Ez volt az első Tamiya rally makettem. A matricával megszívtam : 1,;jóval érzékenyebb volt a lágyítóra mint pl a Hase Delta volt
2,;ugyan kipróbáltam a 2k-s lakkot egy teszt matricán amin nem volt gond,de mégis berepedezett 1-2 :( -
#67740 Kaptok megint egy poros képet,mert csak :D
GTR:
-
#67739 GTR+ VW ONYX gyöngyház fehér.....hú mit szívtam ezzel a színnel
még polírozatlan de fényévekkel jobb mint a bubu
-
#67738 nem lett jó választás ez a felni....túl nagy. Lehet megpróbálom még szétbuherálni a futóművet és ültetni valahogy. csak az a gond hogy saját készítésű cucc van alatta ami nem olyan masszív mint az eredeti -
#67737 Közben én is haladok a Zrínyivel, össze állt a páncéltest:
Képek linkben -
#67736 :( -
#67735 a szösz törölhető :D szerencsére
Ez már javítva van:( a sok helyen már nem is a lakk narancsos hanem alatta a szín amivel így már nem sok mindent lehet kezdeni
Ha végeztem vele azért majd próbálok természetes fény mellett normálisabb képet készíteni,mert ezen képen sokkal rosszabbnak tűnik mint szabad szemmel -
#67734 Jaja :( Meg szöszös is. Javítható polírozással? -
#67733 a jelenleg 5-6 autó van folyamatban,de a hideg miatt nem nagyon tudtam festeni egy ideje
A hawk Sti-vel lassan végzek, eléggé "narancsos" lett a fényezése :(
-
#67732 Sziasztok!
Újra elkezdtem makettezni, de továbbra is kezdő vagyok, kisgyerekként volt 1-2 szettem. A mostani szettel kicsit bedobtam magam a mélyvízbe, egy 4-es nehézségű MINI Cooper-rel. Naivan azt hittem, hogy a nagyjához elég lesz a kapott festék, hát tévedtem tehát most várok a festékekre, aztán újra kell festenem a motort, tovább ebből kifolyólag nem is mentem. Jelenleg itt állok, remélem hamarosan újabb fotókat tudok mutatni :)
Utoljára szerkesztette: Szabbi97, 2017.03.11. 09:27:01 -
#67731 jó lett -
#67730 Mind a 2 elég állat! gratula! -
#67729 Sziasztok!
Időközben elkészültem vele is:
2
3
4 -
#67728 BUÉK srácok, sziasztok!
Elkészültem vele is. :) Tudom van némi kivetnivaló benne, főleg a sorját illetően -pedig csiszolgattam...legközelebb nem finomkodok vele.
3
4
-
#67727 BUÉK bizony! -
#67726 BÚÉK minden makettezőnek ! -
#67725 Igen a kupéra, ilyen is tervben van. :) -
#67724 Melyik Bubura gondolsz?
A 2ajtós coupe az Fujimi,és itthonról rendeltem a a modellfutar-ról mikor le volt akciózva. De ott már nem láttam legutóbb,így most egy barátomnak japánból rendeltem meg.
Egyébként én csak online rendelek,nem is nagyon lenne más lehetőségem itt Nyíregyházán. Van egy pár bejáratott magyar bolt,de most fut több külföldi rendelésem is
-
#67723 Csak még egy kérdés Kemszi, a Bubu honnan van és milyeb gyártó? :) -
#67722 Köszi srácok és a tippeket is. :) Még nemtudom mi lesz a következő, mert elég sok van amit szeretnék, de mindenképp autó és Tamiya lesz. Ez a moci nem az enyém, csak már nem bírtam tovább nézni, ahogy már harmadik éve pihent a sógornőm polcán. Mondtam neki, hogy elviszem, oszt összerakom. :)
Ti inkább neten rendelgettek, vagy besétáltok valamelyik boltba és ott veszitek meg a cuccokat? Amit eddig találtam az elég gyatra kínálat volt, leszámítva a Hoki modellboltot -itt jó arcok és sokminden van, de olyan verda amit keresnék nekik sincs készleten. -
#67721 Szia!
igazán szép mindkettő,jól tetted,hogy újrakezdted,nagyon nem látszik a sok kihagyott év !
Így tovább ! -
#67720 üdv itt :)
Először is gratula szépen sikerültek, a motorokhoz nem értek így az autót vettem csak szemügyre alaposabban. A lakk nekem nem is feltétlenül hiányzik róla. Pár helyen látszik az öntési/szerszám nyom,vagy a panel csatlakozási pontja,pl a jobbos visszapillantón. Azon nagyon látszik az ecset nyom is. A matricákat érdemes körbevágni, pl a rendszám táblánál lelóg az átlátszó rész,esetleg matrica lágyítóval rá lehet segíteni hogy felvegye az adott elem alakját. Így elsőre ennyi ,hajrá,várjuk majd a többi kreálmányt is -
#67719 Sziasztok!
Mióta regeltem a fórumra, szinte azóta követem többé-kevésbé a topicot. Utoljára gyerekkoromban, olyan 16-17 évesen csináltam makettet. Nemrég ért a fejlövés, így 32évesen, hogy ismét belefogok, nemcsak gondolkozok rajta. Az elmúlt kicsit több, mint egy hónap termései.
Yamaha
2
3
Hakosuka
2
3
4
Kritikát szívesen fogadok, folytatom mindenképp a hobbit... :) Tudom a skyline-ra ráfért volna egy réteg lakk, de ennek hiányában úgy döntöttem, hogy marad így. Majd a Tamiyát, ha meglesz lakkozom. :)
Üdv Srácok!
-
#67718 Eladó egy Hobby Boss 82901 katalógus számú BR52 gőzmozdony, 1:72-es méretben, minden alkatrésze fóliában, a wot-os nyavalya nincs benne! Ára 12000 Ft + posta.
Dobozbontása:
érd.: mcfrost @ citromail . hu
-
#67717 Zrínyi 105:
-
#67716 Van olyan festék, ami hasonló célokra van, pl terrakotta hatásúra szárad. Kreatív hobby üzletekben érdemes keresni. Vagy a neten még texture paint kereső szavakkal tenni egy próbát. -
#67715 talán surfacerrel kéne megfújni a felületet,aztán a matt színt.
elég szép amúgy,tényleg bőrhatású. -
#67714 passzolom a festék kérdést.
Ha van matt lakkod akkor azzal távolról megfújni párszor a festett felület ,hogy csak pár szemcse érje.,ezzel lehet adni neki egy kicsit érdesebb felületet. Nem hiszem hogy ez az amit keresel, de talán egy próbát megér valami tesztfelületen -
#67713 'reggelt!
Tanács kéne. Van egy BBR 1/18-as modellem, amiben az utastér spéci festékkel van befestve. Klasszikus bőr színű, matt, és tapintásra olyan, mintha tényleg bőr lenne. Nem valódi- vagy műbőrt használtak (mint a korábbi BBR és CMC modelleken), nincs semmilyen erezet vagy pórusok.
A Revell Email Matt 17 és 88 színe majdnem jó, de a tapintásuk kicsit sem bőrszerű. Van valami tippetek, hogy ez milyen festék lehet?
-
Phara #67712 Vagy ami van szín Model Colorban az nincs Model Air-ban és fordítva? -
Phara #67711 Üdv!
A Vallejo Model Color festékei higítva lesznek olyan jók,mint a Model Air vagy tényleg ecsetre és pisztolyra is külön kell venni mindegyiket?
Utoljára szerkesztette: Phara, 2016.11.29. 15:55:13 -
#67710 -
#67709 mekkora áramszedő :D
jó hogy mondtad mega-t ....rögtön behúztam 2 gtr-t meg pár felnit....:D pedig úton van most jó pár gép de ezek most tényleg jó árak:D -
#67708 van 1-2 jó akció megamaketten MA.
régi álmom vált ma valóra ezzel :)
15.500 helyett 8900. Ezt hívom akciónak -
#67707 ehhh,a kép
-
#67706 haladás
-
#67705 ahhh,de szépek.
annyira megjött a kedvem építeni,kicsit lemaradtam a Tyrell-el