Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Zinaj
Hol talalok fotokat ossze epitett makettek-rol?

i7 azt szevasztok :P

<#szomoru1><#gun> arghhh, miért nem tudták normálisan megcsinálni, pedig nagyon összeraknám, de nem vagyok elég jó az ilyen durva javításokhoz<#rinya>😄DD
Másik kérdésem: a revell ferrari 250 GTO-t érdemes beszerezni, vagy érdemes a Fujimit megvárni? (tudom, hogy a revell is tavaly dobta piacra, de gondolom valami régi kit-nek az ujrakiadása lehet?????)

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

modellmaker
Személyes tapasztalatom nincsen, de állítólag kegyetlen szar. 😄

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Utánakérdeztem a makettinfo-n, de gondoltam itt is megpróbálom, hátha van valakinek tapasztalata a Revell Trabival😄 Azt mondják, hogy nagyon durva a kit és nem tudom, hogy nincs-e eltúlozva.
Én most rakom a revell HMS Victory-t, gondolom, hogy ennél már nincs rosszabb, de cáfoljatok meg_D
Errõl van szó:

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

kemszi2
asszem ki fog kelleni próbálnom azzal is...
modellmaker
fékolaj

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

kemszi2
hajj ez a sziti...a teszt 206os pug-on már alig maradt festék,amivel igazából nem akarok semmit kezdeni.
a lancerbe bele sem kezdett.még ott som ahol fel lett csizolva és már nincsen ott rajta lakk sem...nincs esetleg még valami lehetõség festék leszedésre?
kemszi2
köszi<#vigyor>
Glpetyus
jaj,ezt már hányszor leírtam itt.. 😊
kb 2-3 evõ kanálnyit rakj kb 1-2 liter vizbe.
de ez festékfüggõ,van ami úgy jön le,mint az álom,másikat meg el se kezdte szedni,szóval...próba-cseresznye
Csak ne a müanyagra szórd a port,mert megmarhatja

kemszi2
személyesen téged ajánlottak,hogy felvilágosíts a szi-ti használatáról<#gonosz1>igazából csak az érdekelne hogy mennyit érdemes a vízberakni,hogy hátsos legyen
Glpetyus
<#integet2>

kemszi2
hát nem sok audi van létezik makettben,és tudtommal rs6 nincsen
RATCUSTOM
jó lesz a minimum 1:26-os méretarány is

RATCUSTOM
Szaisztok!
Nem tud valaki egy Audi RS6 (C5 Typ 4😎 Avant minimum 1.24-es méretarányú makettet? Aki tud az feltétlenül szóljon mert bõkezûen meghálálom akár 20e ft-t is fizetek csak legyen.(tehát nem a legújabb hanem az eggyel régebbi vagyis az elsõ rs6 kombi kéne)(kedvenc autóm i love rs6 4b avant<#szeret><#szeret>)
Elõre is köszi!

gordon 24
Aham! Hát elég fasza..

Honnan szerzitek ezket a különféle kerekeket, kiegészitõket, Láttam a makettinfon, hogy rengeteg fajta kerék van.. Futomü megváltoztatva stb.. Ezeket ti gyártjátok, valamibõl, vagy megvehetõ??

Downhill!!

gumikacsa
Hát, ne túlozunk, kész kamion makettem még 1 darab sincs. 2 vontató van félkészen, és 3 félpót. Meg vagy 20 doboz van a szekrényen, vegyesen vontató, félpót, inségesebb idõkre.

Hogy oldanám meg hogy europai legyen?

Hát, elõsször is utánnanéznék, miben különböznek az európai gépek, keresnék egy olyat, ami tetszik, és nagyjából megvalósítható.
Ha csak kicsit akarnék alakítani, akkor a kerekeket cserélném, és a hátsó részt a lámpákkal, meg esetleg néhány vágás, toldás itt-ott, ahol kell.
Ha kicsit jobban belenyúlnék, akkor valószínû, nem is lehetne ráismerni az alap pótkocsira. 3 tengelyes, kiskerekekkel, teljesen más kivitelû felépítménnyel. Mondjuk valami ilyesmit:

Renault magnum http://kamionszim.hu

kemszi2
hát remélem sikerül mert a lancer nagyon felba***ta az agyamat😞
DJ Skyline
nagyon nem tudom a trükkjét, de elvben úgy mûködik hogy a lét beletöltöd valamibe, majd belerakod az alkatrészeket, hagyod ázni X ideig, majd aztán lelehet már súrolni róla könnyedén. de mivel ez egy erõs cucc, így szerintem nem árt letakarni, meg mikor megfogod akkor sem árt a gumikesztyû. de majd jön vasárnap Petyus, és beszámol 😄 úgy emlékszem õ már használt szi-ti-t

kemszi2
és hogy érdemes használni?
gordon 24
Rebndben! Te jobban vágod azért ezt. Több kamzit csináltál már és elég profi vagy, szóval hiszek neked..

Hogy oldanád meg hogy europi legyen?

Downhill!!

gumikacsa
Számít, két kamion esetében, de itt egy kamionról, és egy pótról van szó. De nem vitázm, a lényeg az, hogy én ezt a trélert kis európaiasítás után simán mögévágnám akármelyik 1:24-es gépemnek.

DJ Skyline
szi-ti lefolyótisztítóval

kemszi2
festéket mivel érdemes "leáztatni"?
gordon 24
Ja már vettem egy ilyen folyadékot! Tudod a Jaccs-es Hondára.. tök jó hogy megvan a régi kasztni, mert azt festettem le , meg arra teszem fel a matricákat, ha nem jön össze akkor még mindig van egy hibátlan kasztnim, amit befesthetek akármire. Addig se a lámpákat se semmit nem használok fel ,mig meg nincs a dolog😄 Ha meg jó lesz, akkor van egy tartalák vadi uj kasztni hozzá, amivel fogalmam sincs mit kezdek😄

Downhill!!

modellmaker
Nem kell tõle fosni, mások is meg tudják csinálni, mindenki. 😄 Feszítõ folyadék kell neki kilóra, meg türelem 😄

gordon 24
Jahh. ez bizonyos szempontból igaz, na de hogy teszed fel azokra a kitüremkedésekre?😄 Azt mondom egy utcai merci lenne egyenes ivekkel oké.. De ez ilyen össze vissza😄

Downhill!!

DJ Skyline
hát még mindíg jobb mintha egyesével kéne azt a kevés d2 matricát feleszközölni 😄 megegyeztünk ^.^

gordon 24
Basszus! Na azt akkor megint nagy szopás feltenni..

Na figyi azt dumáljuk meg, hogy ha nem tudod eladni a jövõhonapig.. Akkor kell 4500ft-ért. De csak a jövõhonapba, mert még mennem kell Brnoba a wtcc-re meg stb.. Szóval nem lesz rá pénz.. De ha nem sikeredik eladni akkor valószinüleg kell.. De hirdesd azért mindenhol! Ha nem megy el akkor..

Rendben?

Downhill!!

DJ Skyline
jaja, több csoportot alkotnak, nem külön külön vannak a kis d2-es matricák

gordon 24
A matricák (kicsi d2) egyesével vannak, vagy egy nagy motorháztetõ, tetõ, oldal matricán vannak fent?

Downhill!!

DJ Skyline
4500?<#gonosz1>

gordon 24
Szerintem is.. Biztos hogy lesz eltérés..

Downhill!!

modellmaker
Csak a kamion méreteibõl adódóan nem biztos, hogy 2-3 mm az eltérés, hanem mondjuk 6-7, az meg már sok, feltûnõ.

gordon 24
Nekem van egy Revel Nascar gépem és egy Amt is..

Az egyik 1:24 a másik 1:25.. valóban mililméterek csak a diferenciák, de ha egymás mellett vannak azért látszik..
Nem tudom, hogy egy kamionon lévõ poton mennyire lesz feltünö.. Hiszen mégis csak egymáson vannak.. Vagy szerinted nem gáz?

Downhill!!

gumikacsa
Egyébként ha minden áron európai autószállítót akarsz, szerintem a ez az autózállító is átalakítható eusra. A méretaránnyal ne foglalkoz, az hogy 1:24, vagy 1:25, csak miliméterek (legalábbis nekem is ezt mondták a makettinfon).

Szóval, annyira nem ismerem az autószállító félpótkocsikat, de szerintem rengeteg hátéranyaggal, némi plusz munkával átalakítható. Mondjuk az átalakításhoz nem árt némi tapasztalat.

kemszi2
hát elgondolkodom rajta.elõször is kell vagy 20ezer ft😊
gordon 24
Elvileg a sima trailert el sem kell vágnod! mert ha nem rakod rá az oldal falait teljesen korekt! Én a te helyedben azt tenném ha autót akarsz bele tenni, hogy venni egy hütõs potot amire nem rakod fel a hütõt, mert szállitó auto lesz. A belsejét meg kialakitani ugy hogy az alja ilyen szerelõ cucokkal lenne tele felül meg az auto lenne. Lehet akár egy tura autó, vagy egy f1-es gép vagy valami. A külsejét lehetne olyanra festeni stb.. Szóval zsirül nézne ki..

Valami ilyesmire gondolok! Persze Eu-s kivitelben, Eu-s Versenyautóval st

Downhill!!

kemszi2
esetleg más trailert nem tudsz mondani?
vagy még az merült fel bennem,hogy 1 sima pótnak levágni a felõsrészét és azt át alakítani,hogy felférjen rá 1-2 verda.
esetleg autómentõvel nem találkozott még senki makettben?
gordon 24
Én is inkább Italerit vennék.. Az enyém is az!

A tailer.. 2 dolog van.. 1 a mérete mivel amerikai és nem tudom miért😄 1:25-ös.. Azaz kisebb mint a Kamion.. Sõt ha nincs szerencséd a Standard 1:24 -es gépezetek nem fogod tudni rárakni..

2 szerintem nagyon nem fog jol mutatni egy amcsi trailer egy eu-s kamionon..

Szóval erre figyelj!

Downhill!!

nekem tetszik az ötlet, autószállítóba nem nagyon kapsz más típust, de a Scaniaból nem ezt választanám, inkább vmi Italeri.

kemszi2
csak az a baj,hogy az amcsi kamoinok meg annyira nem jönnek be nekem.viszont jól mutatna ha a trélert meg telepakolnám kocsikkal
gumikacsa
Jók, de azt azért nem árt tudni, hogy a Scania az ugyanaz, mint az italeri ugyanezen típusa, csak a matricával több, és sokkal drágább. A pót pedig amerikai, nem mutatna jól egy európai gép mögött.

nálam még ez is eladó 5000 ért

gordon 24
Figyi én szeretem az autokat, de most nem akarok makettet, De ha 4000ft-ért oda adod találkozzunk😄

Downhill!!

DJ Skyline
ja, Fabuliséknál meg 10+ 😮 igazából jó kis makett, de én már nem látok benne jövõt 😄 így inkább eladom, vagyis megpróbálom

hi
valaki emlegetett,itt vagyok 😊
korrekt az 5000 a merciért,de én sem birom eladni már egy ideje,se itt se ott se vaterán,bár most épp nincs fent.
azért érdekes hogy üzletben meg el tudják adni 9 ezer körül 😞
engem amugy csere érdekelne mercuryra

greg benz
Asszem ott is árulja,de az nem tuti😊

DJ Skyline
akkor vatera ^.^

greg benz
Makettinfo-n Gyurma is hetek óta árul egy ugyanilyet,úgyhogy ne sok reményt fûzz a dologhoz😊

kemszi2
a revell kamionok jók?

hozzá pedig egy ilyen lenne jó