Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Glpetyus
jól néz ki,ahogy a többi része is <#eljen>

greg benz
Háj😊 Ahogy ígértem kísérletezgettem a kipufogófestéssel... mindent a leírtak szerinte csináltam,viszont a végén még megspékeltem egy kis X-26 Clear Orange-al az egészet😊 A képeken kicsit erõsnek tûnik a sárga,de élõben annyira nem dominál,talán az utolsó kép ami a legközelebb áll színbelileg az igazsághoz

Glpetyus
50 éve még divat volt rányomni... 😊
Tüntesd el

mondjuk úgy, hogy a csomagolás nem rossz😄, de senkinek sem ajánlanám elsõ hajónak. Lehet, hogy csak nekem szokatlan, de ezen a kit-en kívül sehol sem láttam még olyant, hogy a REVELL feliratot rányomják egy jól látható helyre, ráadásul dombornyomottan (el lehet tüntetni, de csak a padló mintázatával együtt)<#taps>

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

gordon 24
A matricázás alapja kész😄 Szóval már csak a sponzorokat kell feltennem.. Elég jól sikerült az alap elkészitése hála égnek! Majd ha fent vannak a sponzorok is csinálok képet róla.

Downhill!!

Glpetyus
Tulajdonképp ott fejeztem be (tavalyelött 😄 ),hogy a "létrákat" elkészítettem nylon cérnából,és a helyükre ragasztottam õket.

Már "csak" a teljes kötelezés van hátra,meg a javítás,ami nem kis meló.

Amúgy szép a készlet,nem bántam meg,hogy megvettem (én is ezt a kiadást vásároltam meg).Maga a makett sajnos a koránál fogva gyenge minõségü...

modellmaker
da, a kötelek behúzása egy rémálom. roszabb mintha 100* rontanád el a festést. 😄

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

én is pont a feltekert változatra gondoltam😄
Háát nekem is megvan már majdnem 2 éve, de most eröt vettem magamon, és elhatároztam, hogy befejezem ezen a nyáron😊
Gondolom a kötelezése sem lehet már nehezebb, mint a festése, amit kb milliószor javitottam, amig el nem jutottam a véglegeshez😄

Én azt mondom, hogy fejezd be te is, ha már megvetted a diszcsomagolással együtt<#eplus2><#eplus2>

Jah igen, a kötéllétrát hogy csináltad, mert gondolom, nem teszed rá a müanyag szépséget😄

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

Glpetyus
Öreg...tudnék mesélni errõl a készletõl.... 😄

Az EGYETLEN félbe hagyott makettem.
Én pzs-bõl csináltam meg a vitorlákat,feltekerve.

DE miért, pedig olyan jól mutat<#vigyor1><#finom>

modellmaker
azt a mûanyag hokit rá ne tedd. 😄

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

A tamiya weathering set-eket használja itt valaki? Az érdekelne, hogy miért jobb, mint a szárazecsetelés?

A másik, a tanácsotok érdekelne, ugyan tudom, hogy itt most nem sokan építenek vitorlást, de nem tudok dönteni😄 :
Választanom kell, hogy vitorlával építem meg a HMS Victory-t, de a Revell öntvényei nagyon nem élethüek:

A kép jobb oldalán van egy olyan verzió, hogy a vitorlák nincsenek leengedve, de mégis fent vannak.

Az utolsó lehetõség, hogy még azok se maradjanak:

DJ Skyline
minek neked 2 Mini? 😄

gordon 24
Ok..THX!

Tudom hogy van ilyen leirása, de valahogy sose vállnak be nálam😄 Sokan el is felejtik azokat a leirásokat, és az egészet másfajtára csinálják.. Na mind1. megnézem milyen lesz a kipuffancs.
Ha haza jövök ma, még ugyis matricázni kell, még a fele nincs kész😄

Downhill!!

greg benz
Hát a kékszõlõ elég messze van a tokajitól<#hehe>Még ha fehér lenne azt mondom...<#vigyor>

kemszi2
engem majdnem.csak erre hey-ho van írva meg az hogy kékszõlõ
greg benz
Az sajnos most nem<#zavart2>

kemszi2
meg hajt a tokaji is mi?<#nevetes1>
greg benz
De van itthon nekem fölösleges kipufogórendszerem,majd holnap kipróbálom ezt a festési technikát amit leírtam,hajt a kíváncsiság😊

greg benz
Jah,autókkal foglalkozom még most is😊 Hát nagy tapasztalatom a kipufogók élethûre festése terén még nincs,mivel eddig krómra lefestettem õket aztán csókolom😊 De most szereztem fasza színeket,amikkel sokkal élethûbb eredményt lehet elérni,a következõ autómon már ezekkel fogok dolgozni😊
Ezekrõl a színekrõl van szó: Tamiya acrilic mini X-33 Bronz,és XF-56 metallic grey... az XF-56 lehet az alapszín,az egész kipufogórendszer színe...aztán a bronzzal (XF-56) a csatlakozásoknál,hajlatoknál,stb finoman ráködölhetsz 1-1 ponton,és akkor egész élethû lesz😊 Gyakorlatban még nem alkalmaztam ezt a módszert,csak így elméletben van meg,de hamarosan szerintem sorra fog kerülni ez a módszer nálam,és akkor meglátjuk milyen..ha gondolod próbáld ki most,de ha nem akarod akkor várd meg amíg én megcsinálom így az elsõ kipufogómat 😄DD Egyébként alvázhoz még X-12 gold kellhet ( vagy inkább pl féknyereghez)

A bukócsõ általában Króm színû,vagy fehér,vagy amilyen színû az autó... a maketthez amit építesz adtak egy leírást,annak az elsõ vagy az utolsó oldalán van egy lista,hogy milyen festékeket kell használni a maketthez.. és az építési útmutatóban oda van nyilazva minden alkatrészhez a színek kódszáma,azt bogarászd😊

gordon 24
Figyu😄

Te csináltál autokat ugye?? Elég faszák is lettek..

van egy két kérdésem.
1 a kipufogot milyen szinnel fessem majd, hogy olyan legyen mint a versenygépeké tudod olyan arany színû, de mégsem az😄
Te milyenre festeted ezt és a kipufogó dobokat?

Aztán a beltér bukócsõ, ülés müszerfal stb. Milyen szineket használjak? Mitõl lesz "élethû".

Csináltam én már rengeteg makettet, de valahogy a versenyautok nem az erõsségeim, fölleg ilyen téren nem. Pedig imádom õket..😄

Downhill!!

greg benz
Köszi😊

gordon 24
Gratula!! Szépséges😄DD

Downhill!!

gordon 24
Kösszi srácok!!

Nem szeretném elrontani! Eddig jol néz ki..

Downhill!!

kemszi2
jövõ hónapban aktuális lesz már.addigra még be van táblázva a különbözõ vásárlásaim😄
greg benz
Lucky-ról vettem,van nekik többféle is

kemszi2
hmmm...na maj meglássuk én mennyiért lövök magamnak egyet
greg benz
47.99$😊

kemszi2
stuki mennyi vót?
greg benz
Nekem meg jött ma pár finomság,kb fél éve nem jött semmim úgyhogy ez már nagyon kellett<#gonosz1><#zavart1>

greg benz
Eddig jó,próbáld meg nem elrontani😊

kemszi2
teljesen rendben van szerintem<#eljen>
gordon 24
Na sziasztok!

Haladtan a géppel kicsit.. Ime az eredmény::

Downhill!!

Kit--Kat
Értem😊

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Sry😄 nekem tetszenek, van bennük fantázia😊

<#gonosz1>

Inkább olyankor jó, ha kis darabokat kell(ene) festeni, vagy ha pontosan kell "kihúzni" valamit pl. harcjármûveknél a futógörgõk pereme, gumitappancsok a lánctalpnál, esetleg autók ûvegeinél a gumiszegély... Ha mást nem, megspórolod az ecset elmosását<#hehe><#nevetes1>
Kit--Kat
Ez a terepfestésnél nagy egítség?

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Ennek használat után ki kell valamivel mosni a rostjait, vagy csak rakjam rá a kupakot és kész?
nem a festékben okozott kárt, hanem a matricákban. Millió kis buborék jelent meg rajtuk, nem volt egy bizalomgerjesztõ látvány<#vigyor4>

gordon 24
😄

Miért?? Mit tesz a matt festékkel? Mondjuk hála égnek nincs sehol matt ezen a kocsin.

Downhill!!

lol, Te vagy az elsö aki ezt mondja😄 az ebay-en tegnap kelt el egy, nem is próbáltam licitálni, mert lebeszéltek róla

ranGer2
Megvolt a makett , aztán elkallódott úgy emlékszem hogy nagyon jó!

Ha az idegenek olyan okosak, hogy tudnak utazni az űrben, akkor miért a leghülyébbeket rabolják el?

yoo neked, hogy elsö alkalommal tudtad használni és nincs ilyen rossz tapasztalatod mint neked anno😄 Ha adhatok egy tanácsot: SOHA ne használd matt felületen😊

gordon 24
😄 De figyeltem! Csak nem hittem benne.. De most aztán nagyon zsir!!

Mondjuk bele kell jönni, de azért szép lesz szerintem, ez az elsõ 3 matrica amit rátettem, egész jó lett.

Downhill!!

modellmaker
ERRÕL BESZÉLEK MÁR MIÓTA! Nem figyelsz. <#whatever>

gordon 24

2 kép róla😄

Downhill!!

gordon 24
Fuu srácok!
Elmentem a játék és makett vagy mi a frász üzletbe a gyáli uton.
Elpanaszoltam a honda bajaim a palinak, erre adott egy oldószert, hogy ezzel próbáljam meg feltenni a matricákat.

Na most bekentem és simán felmegy rá😄 Eszméletlen! Jo oké nem vagyok még nagyon profi tehát lesz rajta hiba, de nem baj.. Elsõ ilyen meló.. De meg lehet csinálni és ez már nagyon jo!!

Ja ha érdekel a neve (lehet ismeritek is) Mr mark softer japó cucc!

Szóval nagyon örülök😄

Downhill!!

Zinaj
koszi az infot
Lenne par kerdesem.
Levegovel fujt dolgok szebbek?Mert ha igen akkor megeri a palackos verzio?
Repulogepek erdekelnek fokepp.De johet auto is..

i7 azt szevasztok :P

Attól függ, hogy milyen téma érdekel:
Repülök, helikopterek
Hajók
Autók
Harcjármûvek
Motorok