Makettezés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
amúgy ha valakit még érdekel e korszak F1 technikája,2013ban volt egy film Laudáról, RUSH címmel,elég jól sikerült darab. (bennevan a 6 kerekü is 😊)
Downhill!!
széria autóknál is előfordult pl ha jól tudom a 75-ös alfánál:
KÉP
Utoljára szerkesztette: kemszi2, 2016.09.30. 09:28:03
gondolom a szerkezet nem bírta -volna- ki a nyomatékot,vagy egyszerűen így tartották jónak (az volt 😄),elég sok autóban használták ezt a blokkot.A legsikeresebb F1 motorok egyike. Cosworth DFV
Volt belőle turbós is,amikor elkezdődött a turbó korszak. Kép. Hát mekkora csiga van már rajta bakker ? 😄
Az a 2 tárcsa mit fékezett azon a motoron? A hátsó kerekeit? Ott van bent a fék? (mondjuk lehet az új f1-eseknek is hasonló helyen van..)
Downhill!!
"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8
"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8
Nekem most lesz egy kis szünet,másfél hónap kihagyás következik 😞
A delta itt tart:
Sajnos bejött amitől féltem csúnya lett az első ablakkeret. Az a baj gyárilag nem volt ez túl jól megcsinálva és sok helyen olyan volt a "szigetelés" mintha már legalább 3x vissza lett volna csiszolva,nem volt egy éles kontúr ami mentén lehetett volna haladni. Oldalt egész szép lett. (sajnos a másik oldalon 2 kis részen feljött a maszkolóval a matrica is<#boxer>#boxer>. Lehet volt alatta egy kis levegő...)
Downhill!!
3-4 rétegben felfújod,türelmesen VÉKONY rétegekben.2 réteg közt vagy fél órát várva.Szép fényes,matrica is remekül tapad rá.Matrica után meg lelakkozod ugyanígy.Lényeg hogy az első 2-3 réteg mindig csak ködölés legyen.
Downhill!!
Utoljára szerkesztette: McFrost, 2016.09.20. 18:20:14
ismerek olyan embert,különbet fest ecsettel,mint amit én fújok 😊
én még képes vagyok azt is elcseszni.
jelen esetben is amikor a vázat fújtam,ráköpött egy olyan taknyot a felületre,hogy elrontotta egy órás munkámat..
(ez is azért volt mert nem megfelelően kevertem a festéket vagy a kupakról beleesett valami száradt darabka /szóval hanyagság..)
Downhill!!
persze,ezen már minden készre van festve,az alu színnel megszenvedtem,mert előszór túl fényes lett át kellett fújnom.
Downhill!!
Elkezdtem építeni pár napja egy 1:12 tamiya Tyrrell P34-et (hatkerekü szörnyeteg)
Egyik kedvenc versenyautóm,a makett meg no comment,fantasztikus pedig öreg készlet már.
jelenlegi állapot kb 3-4 nap építés után:
A két tengely közt van egy vizszintes áthidaló amiből kijön mégegy függőleges összekötő valami.Na az áthidalón látható sorját már kijavítottam,ez a lényeg 😄
...szépnek tűnik 😊
vidd ki fényre oszt' tegyél fel jobb képet
Szóval több mint valószínű, hogy az itt is vásárlós. Hacsak nem fog a 100 számból 90 szám egy 5x30 centis fa darabot tartalmazni amit ha összeállítasz lesz belőle egy asztal :-)))))
Downhill!!
@gumikacsa: ha olcsóbban ki tudsz hozni egy akkora terepasztalt, a végén írd már össze részletesen és publikáld légyszi. Nagyon kíváncsi lennék rá.
[/cserf][/fülünyúl]

Downhill!!
Nincs terepasztalom, vasútmodellekkel is nemrég kezdtem foglalkozni, de mikor megjelent, elgondolkoztam, hogy építek egyet, bizonyítandó, hogy olcsóbban kijön.
Az első számból vettem 3 darabot, mondván, a gyereknek jó lesz. Sajnos még a sima egyenes szakaszon sem ment el a 3 vagon gond nélkül (van kerékhiba (műanyag szar, öntési hibás), állandóan szétakad). A sínek anyaga elég rossz minőségű, hamar rozsdásodni fog, szerintem nem érdemes asztalba építeni. A 2. számot is megvettem, nem tanulva az elsőből, a váltó szintén hibás, rettenetes rossz minőségű.
Renault magnum http://kamionszim.hu
[/cserf][/fülünyúl]
Nyilvan nem azt mondom, hogy egy 2 méter x 1 métrres asztalra kell ilyet venni. Meg az is tudom, hogy 50000fz ért kapsz de olcsóbban is van kb 30 ert pikobol sínnel vagonnal irányítóval stb- vel is vonat.
A lényeg a lényeg én sem fogom ezt összerakni. Megvettem a gyerekeknek akik egyébként az egyik vagont már kivégezték kb :-) szóval nagyjából nekem itt be is fejeződik a dolog :-) majd ha lesz egy szép házam és fölösleges 500-600 ezrem majd csinálok egy király asztalt. De elöbb lóg a bilibe a kezem szerintem :-)
Downhill!!
De egyébként egy olyan kaliberű (méretű, jellegű, funkciójú) pályára, ami végül kisül ebből az újságos vacakból, nem való egy ilyen kaliberű szerelvény.
"Ráadásul azért a 200-ért amennyibe ez kerül, simán kihozható egy hasonló méretű és komplexitású piko elemekből épített asztal. "
Szép mávos mozdony összehozásának igényekor meg nem vagy előrébb az újságos vacakkal sem, mert ott is orosz mintájúak a szerelvények.
(De egyébként mozdonyt+vagonokat nem szokás csak úgy magukban venni, ha nulláról építesz terepasztalt, inkább kezdőkészletet szoktak ilyenkor beszerezni, sokkal jobban megéri.)
Mozdonyok
Kezdőkészletek
Utoljára szerkesztette: jocking, 2016.09.10. 17:30:01
Downhill!!