69149
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • kemszi2

mit mondjak....nem vagyok büszke azokra a szavakra amik ezután hagyták el a számat :D
  • Glpetyus
    azta kurva,de várom hogy egyben lássam
  • kemszi2
    az nem evolúció ha mind a kettő k**va jó :D

Egy kicsit belassultak most a dolgok nálam ,csinálgattam az F40-est, a Jaguárhoz nem rég jött meg a matrica szóval ma elkezdtem felmatricázni
    Amíg vártam a matricákat elkezdtem egy már elég régen "megálmodott" projektemet. Ranga Laci féle Lancia Delta:

a szokásos hasegawa betegség(az aszfalt verzióhoz nem készítettek új futómű elemeket és a Finn rally emelt hasmagasságával jön) miatt szét kellett vágni szinte minden futómű alkatrészt

A felnihez vettem egy kyosho miniZ rc-hez való szettet, kifúrtam a közepét és az eredeti felni közepe ment bele

• McFrost
    Evolúció 2014-2018
  • kemszi2
    megintcsak:
    én az F40-eset csinálgatom félgőzzel,vége a nyugis Januárnak,kicsit lassulnak az építések :D
    van még egy félkész Jag-em is:

ennél most várok egy utólagos matricára mivel elnéztem a dolgot. Az oldalán lenne egy fehér sáv...én azt hittem hogy matricával oldja meg,de ki kellett volna maszkolni amit festés után vettem észre. Nem akartam kísérletezgetni(bevan ragadva egy itthoni rendelésem amiben lenne vékony ívelhető tamiya maszkoló szalag,azzal talán megtudtam volna csinálni) úgy hogy végül rendeltem hozzá matricát

• Glpetyus
    hát igen,100%-os az már tuti :D

• McFrost
    100%
  • Glpetyus
  • gumikacsa
    Sziasztok!

Lassan letelik másfél év. Terepasztalt ugyan nem építettem, illetve nem is fogok, de jelen pillanatban is azt mondom, hogy az újságos cuccnál akár kicsit komolyabb asztalt is össze lehet hozni olcsóbban, ugyan olyat meg pláne.

Én még 2016 decemberében vásároltam egy terepasztalra való Roco sínt, azzal a szándékkal, hogy meg is építem a terepasztalt. A sínek terepasztal bontásból származtak, 4 jobbos, 4 balos váltó, két átszelési váltó, rengeteg egyenes, és ív. A csomag tartalmazta a teljes felső vezeték rendszert, fényjelzőket, elektromos váltóállítókat, egy dízelmozdonyt, egy villanymozdonyt, és 2 db személykocsit, az ára pedig 60000Ft volt. Igaz, minden DB-s volt, de nem érdekelt, mert úgy voltam vele, ami nem kell, azt tovább adom, igazából csak a sínek érdekeltek. Én amennyire lehet Mávos témát szeretnék megjeleníteni az asztalomon. A síneken kívül mindent eladtam, a felső vezetéket is, mert nem tetszett. Így pluszban jöttem ki a dologból anyagilag, a sínek pedig megmaradtak. Hasonló börzézéssel, és rengeteg házi-barkács módszerrel, alacsonyan tarthatóak a költségek. Ezt ennél jobban prezentálni nem fogom tudni, mert rengeteg gondolkodás, hezitálás után a síneket is eladtam, úgy döntöttem, inkább TT méretben építek majd terepasztalt... egyszer. Bár azon is szinte csak a sínek lesznek gyáriak, minden mást megoldok házi-barkács módszerekkel, a gördülő állományt is magam építem.
    Utoljára szerkesztette: gumikacsa, 2018.02.09. 10:50:19
  • gordon 24
    Jelentem mindenki épségben átért. :-) Az egyik kamionról egy visszapillantó a másikról a pót egyik lámpája esett le. Ennyi "kár" keletkezett :-)
  • McFrost
    Köszi!
  • Glpetyus
    annyira talán nem vészes mint a doboztetőn
  • kemszi2

Hát nem tiszta fialás ez sem az biztos
  • Glpetyus
    hmm
    nem túl púpos ennek a motorházteteje ?!
  • kemszi2
    csak egy kicsit

ja és sikerült egy ilyet is vennem:

szóval fog még subaru épülni :D van kidolgozott motor tér is,szóval kénytelen voltam szerezni egyet belőle :D meg egy fokkal jobban néz ki a kaszni mint amit a Fujimi csinált, bár ez se az igazi
  • Glpetyus
    :D
    fanatik
  • kemszi2
    Off
    Mivel nincs rendes makett belőle így beszereztem 1/18ba:
  • Glpetyus
    hm,pedig az jó
  • kemszi2
    Mr Mark softer. A gyári matricákon jól működik egyébként. A matrica meg Shunko volt
  • Glpetyus
    milyen lágyító volt ?
    csakhogy ne vegyek olyat :D
    sztem jó amúgy
  • Glpetyus
    istenkirály az egész,de a kannák tényleg űberjók
  • kemszi2
    hát nem ez lett életem legszebb munkája...
    Mentségemre szóljon hogy nagyon szar volt a matrica amit vettem,nagyon merev volt, a lágyító semmit nem ért,csak ha hajszárítóval melegítettem...
  • McFrost
    Köszi!
    99% A cuccok rögzítve és kapott egy antennát.
  • zsgaby
    Zseniális! Azok a kannák szinte megszólalnak
  • McFrost
    98%-os készültség!
  • zsgaby
    Létezik olyan amiről azt írják jó a maratáshoz is (azok meg fémből vannak) de megmondom őszintén én még nem próbáltam, nem dolgoztam vele:
    Revell Special
  • kemszi2
    akkor esetleg faragasztó,annyi hogy azt összekell fogni vmi csipesszel mert viszonylag sok idő mire megszárad ,de nem bántja a műanyagot és átlátszó lesz mikor megszárad. Én a lámpaburákat azzal rakom fel a makettekre ha kényes helyen van
  • Voice27
    Abszolút nem. Próbáltam lőni egy képet, de olyan vékony a rés, hogy nem látszott volna.
    Csak ha mozgatod felette a fejed, és nagyon fókuszálsz rá, akkor látsz be kicsit az utastérbe. Valszeg így hagyom, nem babrálom.
    Maga a modell viszont gyönyörű.
  • kemszi2
    nagyon feszül kifele az "üveg"?
  • Voice27
    Igen igen, fémhez. Keresek majd valami "barátságos" pillanatragasztót akkor.
    Vagy úgy marad, végülis nem is látszik igazán, csak a tudat.
    Köszi.
  • zsgaby
    Ecsetelés:
  • zsgaby
    A makettekhez használt ragasztók általában kicsit "megolvasztják" a felületeket és úgy gyógyul össze. Neked meg szerintem fém-hez kellene ragasztani ha jól értem, oda nem lesz jó.
  • zsgaby
    Nem jellemző. Ha rendesen fed a festék, nem fogsz látni különbséget. Nehéz kenni mert gyorsan szárad ez tény, de ha jól kened kevesebbet kell csiszolni :)
  • Glpetyus
    tömítő
  • bardocz
    Nem tudom mi a magyar neve. A réseket tudod vele feltölteni, aztán kicsit megcsiszolod ott a felületet, és nem látszik az illesztés.
  • McFrost
    Mi az a filler?
  • bardocz
    Maszkolni nem fogok, de rájöttem, hogy ha bármi fillert használok, annak ugye más a színe, és emiatt lehet a festék azon a ponton más színű lenne. Viszont ez a humbrol filler nagyon sűrű, alig tudom elkenni.
  • kemszi2
    Hat en mar jártam úgy hogy alapozó nelkul hogy maszkolasnal lejott a festek a szalaggal egyutt
  • McFrost
    A makett ragasztó nem fog meg minden műanyagot.
  • bardocz
    Egy tamiya királytigris szettet rakok össze éppen, és eljutottam a festés részig. Kérdés, érdemes használni primert szerintetek, ha az alapszínt egy sprayvel fújnám fel amúgy? A párducon amit korábban raktam be nem használtam, de mégis tapadt rá. A száradási idő viszont nagyon sok volt. A turret belső részét le fogom vele festeni, de a külsejét nem tudom. Amúgy nagyon élvezetes kit, a párducnál jobban élveztem az összerakását. ÉS olyan hatalmas rések sincsenek, csak három helyen kell fillert használni majd festés előtt.