69149
-
#68024 -
#68023 Elkészült az első dupla ablak. -
#68022 A Krupp gyártotta. A torony szerkezetét sosem módosították a Tigrisen, csak apróbb részleteket fejlesztettek az idő folyamán: irányzó kémlelője 1 v. 2 lyukú, volt hátul búvónyílás vagy nem, fejlesztettek a parancsnoki kupolán, és hasonló dolgok. -
#68021 Dehogy.... -
#68020 A Tigrisnek csak egyféle tornya volt, teste volt Henschel és Porsche.
Utoljára szerkesztette: McFrost, 2018.07.17. 14:46:20 -
#68019 Koszi !
Valami tank festeseket gyujto oldal letezik valahol ?
Egy Porsche tornyos Tigris szeretnek csinalni, de olyan szep a felulete, hogy zimmerit nelkul kellene.... -
#68018 Eléggé adja! -
#68017 Nagyon szép lett! -
#68016 Rutin az nincs, ha lenne jobb lenne :)))
De sokat tanultam ebből is ....
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2018.07.15. 14:13:52 -
#68015 Szép lett, azért látszik a rutin :) -
jó ez ! -
#68013 Első tankom majdnem kész ..Van hiba benne rendesen, de így marad , majd a második jobb lesz :)))
-
#68012 Képen annyira nem látszik, de pl a görgőknél hozzáad a szárazecsetelés. Viszont a kis kiálló részleteknél már nem tudom mennyire látszana. Az a baj, hogy ha elrontom, akkor az viszont nagyon :D -
#68011 Méretéhez viszonyítva szépen megoldottad!
Ilyen kicsiben a szárazecsetelés nem hiszem, higy hozzáad bármennyit is a látványhoz, én a helyedben inkább az apróságokat( fa talp, emelő, stb.) és a kéziszerszámokat festeném le. -
Afrika Korps Pz.III, 1/100 méretarány.
Száraz ecseteléssel próbáltam a tankon lévő kiálló részeket kiemelni, de azt újra kell csinálnom, mert semmi sem látszik belőle. -
#68009 Véget ért az agyatlan és vég nélküli meló a cégnél :D
Jöhet egy kis pihi, majd a folytatás a házzal.
Azért néha volt 1-1 órám és befejeztem a ház falát, majd még a fennmaradó hézagok kitöltése lesz vissza, ha nagyon feltűnő lenne. ELkezdtem méricskélni az ablakok helyét, formályát és méretét. Dupla ablak lesz, közötte régi széles spaletta, ezt fogom majd először beragsztani és ezekhez fogom az ablakokat passzintani majd.
Kép linkben:
https://plus.google.com/u/0/photos/photo/109877413251222199559/6573986161406557762 -
#68008 Nagyjából szerintem mindegy, ami tetszik. Tamiya a legdrágább de az tuti minőség .Vallejo jó kiadós, sűrű . -
#68007 Főként 1/100-as tankokat fogok festeni. Ez a mai. Vannak rajta hibák, kimaradt részek, de ecsetel festett alap színek közül ez a legjobb eredményem. Az alap színekhez akarok spay-t beszerezni, némethez már van, most kell majd sivatagi német meg brit alap.
Az 1/35-ös modelljeimmel ezért nem is nagyon akarok haladni, az alap sárgát rájuk tudom fújni, meg a kisebb részleteket, de az álcát már csak ecsetelni tudnám, és azok a felületek már túl nagyok. Van még egy 1/48-as Elephant, azt szerencsére pont le tudom fújni, a maradék meg ecsetelhető rá. Legalábbis ebben bízom. Csak nem tudom, hogy a további színekhez milyen márkát vegyek, tamiya, humbrol, vallejo, vagy revell aqua, ezeket láttam a boltokban itthon. -
zsgaby #68006 Jól mondod, van egy Star Wars Snowspeederem 1:22-ben. Az fújásra vár, meg egy Dornier DO-X 1:144-ben az is. A nagy felületek miatt. De airbrush helyett szerintem csak palackot fogok venni (sprayt). -
#68005 Kis felületre elmegy az akril ecsettel, de nagyobban nem fog működni szerintem . -
#68004 Ecsethez én enamelt ajánlok, H-100-al higítva, legalább 3 réteg a teljes takaráshoz. Mindig hígabb, vékonyabb keverék kell, és nem szabad az ecsettel visszanyúlni bele, mert akkor cirmos lesz. Azért kell legalább 3 vékony réteg, hogy lehessen korrigálni az előzőt mindig és nem lesz túl vastag a réteg. Nem szabad azon agyalni, hogy egyből nem takar. Szerintem a revell pont jó erre, supralux h-100 higítóval. -
#68003 Enamelt egyszer használtam, inkább soha többet, büdös, rohadt lassan szárad. A viszonylag gyors száradás nem zavar engem, sőt, most egy 1/72-es T-34-est festettem alapszínre, oda vissza tudtam váltogatni a torony meg test között kis várakozással. -
#68002 Ha akryl festek es ecseteles, vegyel un. retaredert, ez lassitja a szaradast, szebben terul, picit jobban el tudod huzni ecsettel.
De ecsethez en tuti enamel festeket vennek.... -
zsgaby #68001 Köszi szépen! -
#68000 ak-nak ,vallejonak is van,direkt ilyen színük/szettjük. -
#67999 XF-61, dark green, szóval nem kifejezetten orosz zöld, viszont a boltban nézegetve ez tűnt a legközelebbinek. Csak így hígítva kellett belőle 5 réteg, hogy valahogy kinézzen, az első rétegnél meg azt hittem sírvafakadok, olyan rosszul nézett ki :D -
zsgaby #67998 Van orosz kokpit festék boltban? Hol? Én bána vagyok kikeverni revell (enamel) festékeket használok csak ecseteim vannak :) -
#67997 Ecsettel festéshez melyik a legideálisabb márka? 1/100-1/48 tankokat festek, nincsen airbrushom, így néha az alapszínt is ecsettel viszem fel, bár ahhoz inkább spay-ket fogok beszerezni. Tamiya festékem van orosz zöldhöz, nem rossz, de ehhez kell a saját hígítójuk, vagy valami alkoholos dolog, ami nem víz, ha jól tudom. -
#67996 Budapesten van valami hely, ahol a Flames of war-t ki lehetne próbálni? Videók alapján nagyon tetszik, de mondjuk nem nagyon lenne kivel játszanom. -
#67995 Makettezéshez igen. Itt csak azt kell nézned, hogy az akció az kamu, mert máshol alapból majdnem ennyi.
Alaposan körbe kell nézni a piacon. -
#67994 Ezek a kis kompresszorok jol hasznalhatoak ?
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2018.05.10. 09:08:24 -
#67993 Nagyon jól néz ki! Le a kalappal! -
#67992 -
#67991 Jaja, simán! -
#67990 és ezt hogy ?
levegőn száradó gyurma,vagy mi ? -
#67989 Készülnek a részletek! -
#67988 De Lehet félrerakom ezt egy kicsit, 1200 alkatrész így hirtelen elég sok lesz :)
-
#67987 -
#67986 Nem full-full , de belsoteres. Pl valto nincs benne. -
hajrá ! :D
ez belsőteres?