Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

greg benz
Sziasztok! Pug ápdét😊

Kipróbáltam és jó! Nem virgonckodik, csak teszi a dolgát. Köszi a tippet!<#worship>
Próbáld ki a Caola körömlakklemosót! Én csak ajánlani tudom!<#eplus2>

Viccen kívül: ha az egész makettrõl le akarod szedni, akkor Szi-Ti márkájú vizkõoldót ajánlom. Ha csak egy-két ponton kell eltávolítani a festéket, akkor viszont - csak és kizárólag - "ebelin" márkájú acetonmentes körömlakklemosót használd. Lehetõleg olyat, amire rá van írva, hogy: "Mûkörömre is alkalmas!" Én a DM-ben vettem, lehet, hogy a cég saját márkája és máshol nem kapható...<#fejvakaras>
adam46
sziasztok segítségre lenne szükségem akril festéket milyen hígítóval tudom leszedni? mert sajnos már rászáradt elõre is köszönöm
Sajnos Tamiya, ezért bosszant a dolog. Ha ez a kis baki nem üt be, vasárnapra már le is lett olna festve...annyira könnyû készlet. Az Academy Bradley is szegrõl-végrõl Tamiya, szerintem nem lesz gondod vele<#wink>
Köszi a tippet!
Glpetyus
na,akkor jól beválasztottál 😊
ez milyen bradley,academy M2-ese?
mi a vélemény róla?
nekem is megvan,de még bontatlan.

Hecker007
szerintem próbáld ki az ebelin nevû körömlakk lemosót is, nagyon jól le lehet vele szedni az olajfestéket és nem bántja a mûanyagot, legalábbis amin én próbáltam azt nem marta meg, de mielõtt a maketten próbálod ki nézd meg a makett öntõkeretén hogy mit csinál a mûanyaggal!!

Makettinfós konzultáció szerint a Caola agresszívabb, mint a többi termék. Valóban az etil-acetát okolható, fõleg azért, mert 83%-át teszi ki az oldatnak! Szóval b*ssza meg a vásároljunk-magyar-termékeket-mozgalom!
A "Mi készül éppen?" c. topik 14051.hsz.-be raktam egy képet a "végeredményrõl".
Majd hazafele beugrok a Rossmannba és keresek direkt mûkörömre valót<#nyes>
Nem a te hibád!<#wink>
Mondom, a Shermant nem bántotta. Talán ez a Caola agresszívabb, mint amit te használsz, és talán túl sokat adagoltam belõle. Kicsit csúnya a felület+egy szegecstõl búcsút veszek, de majd kicsiszolom.
modellmaker
Én is ezt mondtam volna neki, ha te nem írod be, szal...

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Glpetyus
amit én vettem:
MEK (?),Aqua,PEG-7,Glyceryl Cocoate,parfüm.
az elejérõl lejött már a matrica,nem tudom milyen gyártmány,de vékony müanyag flakon,kék kupakkal <#zavart1>

Glpetyus
bassza meg,tudtam,hogy nem szabad javasolnom ilyesmit <#wilting>
az enyém isten bizony nem bántotta,pedig puhább és keményebb mûanyagon is próbáltam :S

modellmaker
Passz. 😄

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

kertre helyett keretre :-)
Caola acetonmentes körömlakk lemosó; Made in Hungary
Összetevõk: Ethyl acetate, Isopropyl alcohol, Aqua, Isopropil palmitale.

Az etil-acetát lenne a bûnös? Vagy az csak az acetont váltja ki?
Gyártani lehet húzott szálból. Jelen estben szerencsém van, mert a gyártó gondolt rám (a Balf*sz Hobbistára) és az egyik kertre fröccsöntöttek tartalékot.
modellmaker
hm. lehet vmi extrás fajta :|

Köszönöm szépen a segítséget 😊 Elkezdtem csinálni egy kis makettet 1:76os Revell, majd töltök fel képeket véleményezésre! Mindenkinek kellemes építgetést!

..::IBM X32::..

Jah bocs, nem frissítettem az oldalt, mielõtt írtam volna😊

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

Ha szegecseket is eltûntetett akkor tényleg problémás a dolog😮 én a gyengébb fajtákon kívûl (H100, lakkbenzin) mást már nem merek használni, javasolnám, hogy teszteld le az öntõkereten az ismeretlen fajtákat. Tudom, ez már nem segít.

Szegecset tudsz vhogy gyártani?

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

Na! <#wilting>
Vagy a szappanos-melegvizes-körömkefés átdörzsölésnek, vagy az ijedtemben bekapott vilmoskörtének(<#pias>) köszönhetõen, de most nem tûnik olyan csúnyának a dolog...majd holnap reggel rápislantok és kiderül.
Egyébként még pénteken használtam a Super Sherman-en és ott nem volt gond. Lehet, hogy túl sok került a festetlen sztirolra és azért történt?
Ez se lehet kicsi😄 Mondjuk logikus a megoldás, tesóm összerakott egy B-50-est (1:72-ben Academy), még arra is azt mondanám, hogy elég jól kidolgozott belsõ tere van, de semmi nem látszik belõle ilyen kis ablakokon....

Igen. Ezért nem értem a dolgot...nem lenne gond, csak pont olyan helyen csinálta, ami tele van szegeccsel. Szó szerint feloldotta.
modellmaker
Aceton menteset vettél?

Amit én vettem körömlakklemosót az bizony, hogy bántotta a mûanyagot!!!<#rinya><#ijedt><#csodalk> Fölszedte ugyan a festéket is, de jól megmarta a sztirolt a kurva anyját!<#boxer><#violent>
Én meg várom az IDF-es málhákat, de amíg meg nem kapom, nem tudok továbblépni...így most valszeg Bradley-zek picit<#wink>
Ja, ezt néztem. KEMÉNY! <#wow1>
Azért ehhez egy kicsit már betegnek kell lenni, szvsz. De mindenesetre szép munka<#taps>
DJ Skyline
ehhez is kellett azért egy pár háttér info. 😮

Amit én néztem, errõl Petyus is tud írni, állítólag hangos, de ha kertes házban laksz, akkor szerintem elmegy: Einhell, 24 literes a tartály, tehát nem kell túl gyakran bekapcsoljon, feltételezem, hogy egy makettet simán lefújsz vele anélkül, hogy bekapcsolna:
Vaterán teljesen új
És láttam mostanság a Praktiker katalógusban is 21-ért.

A másik, egy kisebb, tartály nélküli, ez folyamatosan ott zúg melletted, de gondolom alapvetõen halkabb is, Makettinfo-n nem olvastam róla rosszat:
Itt megtalálod😊

Szia! Köszönöm szépen a tanácsokat, a kompresszoros linket pedig megköszönném!

gumikacsa
Szia, jól mondja vass17, a flakon nagy szívás, jó pár éve én is próbálkoztam vele, kár rá a pénzt költeni. Nekem 2 pisztolyom van, az egyik az, amit a 55568-ra linkeltél, nagy felületre teljesen jó, mondjuk én kamionokat építek. Illetve van egy másik, kicsit komolyabb pisztolyom, igaz, az is alsótartályos, de azzal szinte milliméteres vonalat is lehet húzni. Ezt tavaly vettem Móváron, 7000 Ft körül volt.
Kompresszorból az a legolcsóbb, ha házilag építetek hûtõgép motorból, az kb. 5000 Ft-ból megvan, csak nem árt vágni kicsit a barkácsolást.

Renault magnum http://kamionszim.hu

Az a helyzet, hogy amit kérsz az lehetetlen. Ugyan nincs vele tapasztalatom, de bárhol utána lehet nézni, hogy a Revell Starter felszerelés egy fillért sem ér. A sûrített levegõs tartály baromi gyorsan kifogy, és nem is tudtod teljesen kihasználni, mert veszít a nyomásából, amit egy normálisabb pisztoly nem tolerál.
Egyik megoldás, hogy Tamiya Sprayt veszel az éppen aktuális maketthez (ez lehet akár Humbrol is) és azzal fújod le. De egy ilyen 1600Ft-ba kerül.

A másik változattal jobban járnál: veszel egy kompresszort (18-20k-ért lehet találni, ha érdekel linkelünk) és hozzá egy festékszorót (8-10k). Ezzel egy állandó készleted lenne és nem szenvednél a sûrített palackokkal, amit elõbb-utóbb ugyis megutálnál.

55568ra esetleg valaki? 😞

gumikacsa
Sziasztok!

Remélem, nem haragszotok, hogy úgymond reklámozok. Tavaly decemberben alakult meg Gyöngyösön a Mátra Környéki Makettezõk Baráti Köre. Pár hónap alatt lassan kezd formálódni a klub, viszont sokan nem tudnak róla. Tehát, ha van itt gyöngyösi, vagy Gyöngyös környéki makettezõ,és szivesen csatlakozna egy kis baráti körhöz, azt szívesen látjuk.
Érdeklõdni e-mailen: [email protected]

Renault magnum http://kamionszim.hu

greg benz
Szia!

A dobogót ne diorámának tekintsed,az csak egy kis plusz látványelem,hogy Móváron ne csak úgy álljon majd az autó az asztalon😊 Ha megnézed a versenyek képeit,a makettezõk rengeteg féle kis talapzattal,"alátéttel",hasonlókkal szokták kirakni a maketteket. Tehát ez nem akar semmilyen eseményt imitálni,ez csak egy kis valami,amin áll a makett😊

Köszi a többieknek is

Ez is jó megoldás, de nekem a dio alap is kifejezetten tetszett, valamelyik makettnél azért használd fel!

Jó lett a kis dobogó<#eljen>
A Luckyn elõrendelhetõ és annyira nem is vészes az alapára...olcsóbb mint a Roden Rolls-Royce <#wow3><#guluszem1><#wilting>
Lt.Balu
halihó!
Rendszeresen olvasom a fórumot,ezáltal a Te blogodat is,annak ellenére,h nem szoktam hozzászólni.most azonban van egy kérdésem: Ha nem koszolod,mert nem az eredeti dio lesz,akkor felmerül,hogy a versenyzõk nem biztos,hogy a rámpán ilyen nagy hévvel olvassák az itinert😊 Bár felfogható a futam elõtti nagy nekikészülõdésnek is😊
Amúgy nagyon tetszik a gép, további sok sikert hozzá!

Balu

-- AMD FX-8350 -- ASUS GTX760 -- Samsung SyncMaster P2450 24 --

bazsa06
😄 szegény! biztos ki idegelt rendesen😄<#buck><#eplus2><#idiota>

Ne hajts gyorsabban, mint ahogy az őrangyalod repülni tud!

greg benz
Glpetyus
Nekem most erre fáj(t) a fogam, csakhát a folyószámla közbeszólt...<#szomoru2><#rinya>
modellmaker
Egy ilyet én is akarok építeni. 😊

Nekem is megvan még a legelsõ makettem is...igaz, nincsenek szem elõtt és egyik másik kannibalizáció áldozata lett<#eplus2>
Nem tûnik eccerûnek...<#fejvakaras>
DJ Skyline
ezer éve volt ez már, a dobozképet nem is találom neten. sárga színû kamion volt rajta