69149
-
#58375 Köszi a gyors választ. Az assembly-t végigbogarászva arra jutottam, hogy sprayből csak a TS26 kell, a maradék 4 sehol nincs jelölve.
Lakkot sem látok a luckymodelnél, legalábbis Tamiyát.
Szállítási módok közül melyiket érdemes? (spórolni szeretnék) -
#58374 Az LFA jó választás, nekem is megvan már:P
Akrilból elvileg mindet megkapod luckyn, én onnan szoktam mindig rendelni, mert onnan a legolcsóbb. TS-ük viszont valóban nincs. Azt érdemes ebayen nézni vagy esetleg itthon valamelyik makettes webshopban.
Ha akril és olajfesték közt kell választani én inkább az akrilt ajánlom. Az olajjal nehezebb szépet fújni, lassabban szárad, és a higítása is macerásabb kicsit. Alapozó nem feltétlenül szükséges, de nem árt ha használsz. Főleg a kasztnin. A lakk pedig egyértelmű, hogy szükséges, kivéve ha mondjuk matt feketére fested az autót:D -
#58373 Jó lesz, tetszik a talapzat is:) -
#58372 Urak!
Tervezem, hogy veszek egy Tamiya Lexus LFA-t, viszont, ahogy nézem, egyes festékeket ott nem lehet kapni, ahonnan a makettet rendelném. (luckymodel) Ezek konkrétan a TS előtagú sprayek. Kérdésem az lenne, hogy lehetséges-e ezeket normális festékkel kiváltani? Illetve az mennyire számít, hogy akril vagy olajfesték? Alapozó és lakk szükséges-e?
Előre is köszönöm a válaszokat!
(minden bizonnyal lesz még kérdésem ezügyben :)) -
#58371 Panzerkampfwagen VI, Tiger I. Late Version:
Átcsiszoltam ma a kicsikét, előkészítettem a festésre. Reményeim szerint a műveletsor hétvégén indul.
Egyik asztalos haverom pedig megajándékozott 2 ilyen talapzattal, ezen fog figyelni a kicsike, a másikon majd a Párduc :)
-
#58370 :(( -
#58369 Több helyen olvastam és láttam fényképen, hogy fújás után fényes lakkal lefújta a makettet. A fényes felületre tapad legjobban a matrica és elveszik a felfénylés is. Utána száraz ecsetelés, majd matt lakk. Lakk vastagsággal ésszel kell bánni, mert elnyelhetik a részleteket!
Utána panelezés és koszolás, koptatás.
Legvégén még lehet adni egy vékony matt lakkot, a szemcsék rögzítése és a fények beállítása végett.
DE, mondom ezeket úgy olvastam, de a Tigrincsen ki fogom most majd próbálni ezt a sorrendet. -
#58368 mert mindig csak gányolsz XD -
raptor22 #58367 Köszönöm a gyors válaszokat:) -
#58366 Azokkal a foltokkal egyébként nem kell foglalkozni, lakkozás után semmi nem látszik majd belőle. Nekem is fehér foltos szokott lenni tőle de nem törődök vele..lakkozom és eltűnik -
vass17 #58365 Nem egészen jó a sorrend, matricázás előtti nem ajánlatos matt lakkozni, mert matt felületen nem tapad olyan jól a matrica és hajlamos felfényleni.
Szóval a matt lakk inkább a legvégére maradjon.
A matricázó folyadék nyomait pedig szerintem le lehet törölni akármikor nedvesen, persze hagyni kell, hogy először teljesen megszáradjon, közben nem szabad bántani a matricát. -
#58364 a matricát szerintem érdemesebb lakk alá felvinni,mivel úgy a matrica is kicsit jobban bírja az idő vas fogát és kevésbé lesz matrica hatású.csak a teszteld a lakkoddal mondjuk a kimaradó matricán nem marja e meg.de szerintem a revell lakk nem fogja bántani. -
raptor22 #58363 Van pár dolog amibe nem vagyok biztos remélem vki tud nekem ebbe segíteni! Egy helikopterről lenne szó és annak a festés utáni sorrendről, dolgairól.
Miután lefújtam a makettet, matt lakkal is fújjam át, utána jön a matricázás (Mark Setter feszítővel)panelezés, koptatás, koszolás. Majd a végén még 1 réteg lakk? Mert eddig nem használtam lakkot, itt az ideje, hogy én is használjam:) Jó ez a sorrend amit felállítottam?
Lakknak jó a Revell féle matt lakk, annak a hígítójával hígítva (color mix)? Nem fogja felszedni a festést? Az is revell-el festve ua-al a hígítóval.
Valamint a matrica feszítőt kipróbáltam 1 festett fekete felületen és hagyott ott 1 nagy "pacát", hogy dolgozzak vele h jó legyen?
Köszönöm a segítséget előre is bárkinek:) -
#58362 Ha nem jön közbe semmi, akkor a hétvégén lealapozom. -
#58361 Mikor kezded el festeni, fogod alapozni? -
#58360 Szépek lesznek, hajrá! -
#58359 Vicces dolog ez a fórum vs. képek xD
na mind1 ebben a galériában vannak a képek:
Tamiya Nissan 300ZX Turbo képek -
#58358 Na talán most
-
#58357 Sziasztok!
Ez a kicsike a legújabb szerzeményem, nagyon szép igényes kit.
Egyfajta street drift stílust szeretnék kihozni belőle, igyekszem minél részletesebben kidolgozni. Eddig a motorral haladta egy nagyon kicsit, meglátásom szerint nem lesz vele sok problémám.
Íme a képek:
-
#58356 Hát meséltem neked a bubunál hogy kell eljárnom:D Mivel valami köcsög anyagból készült, ezért a háztartási boltos alapozó, ami amúgy eddig semmit nem mart meg, megmarná. A tamiya alapozó értelemszerűen nem bántaná, azt viszont a kevertetett szín marná meg:D Szóval a sorrend: tamiya alapozó, rá vékonyan háztartásis (megköszönhetem, hogy nem lépett fel olyan probléma, hogy a háztartásis bántja a tamiya alapozót:D), és arra mehet a szín:D -
#58355 végeztem én is nem egyet :D csak ezzel az új alapozóval pont nem ,gondoltam hogyha már ez sem jó akkor semmi sem :D
most már kifogom szenvedni a kettőnek a kombinációjával szerintem,nincs arra sem garancia hogy ha találok másik alapozót azzal jó lesz.ilyen háztartásiból meg van már vagy háromféle itthon (colorworks,maestro,very well) -
#58354 Hát jah, nem egyszerű ez.. vagy a makettet marja a festék, vagy a makettet az alapozó, vagy az alapozót a szín, vagy a színt a lakk, és ezek kombinációi:D Ezért végzek én mindig próbafestéseket, nem szeretem a kellemetlen meglepetéseket.. -
#58353 tök mind1 :D ezt legalább könnyű volt helyre hozni,a többi alapozóm meg eddig a műanyagot is megmarta :D -
#58352 Akkor azt marta meg.. de mondtam, hogy csinálj tesztet vele mert nekem a tamiya alapozót megbaszta a bubu kék színe, ezért mentem rá még pluszban a háztartásissal is:D -
#58351 nem tudom,nem kellett a műanyagig visszacsiszolni,csak az éleknél tűnt elő a fehér alapozó pár helyen -
#58350 És nem a szín marta meg a surfacert? -
#58349 ami mondtam legutóbb ,mr.surfacer 500
-
#58348 Hogy a pöcsbe tudta megmarni? Mivel alapoztál alá? -
#58347 amúgy sem két év hanem csak 1 :D -
#58346 nem igaz :D bekerültek a saját rugók pl az első futómű is majdnem készen.meg sok dolog amiről nincs kép.pl az egyik ajtót sikeresen lefestettem :D bár megszopatott.alapozás után is megmarta a kevertetett festék,aztán rácsiszoltam,még 1 réteg festék és így már jó lett -
#58345 Legalább két éve itt tartasz vele:D -
#58344 Ez már model, nem makett. -
#58343 Az csak festve van. :) De majd por fedi. -
#58342 én meg a ferkának :)
-
#58341 Á, szépek!
A lámpa kivágás pofás lett, gratulálok! -
#58340 Kis haladás:
-
#58339 -
#58338 Én meg közben szélsebesen építem a bubut..
-
#58337 :DDDD -
Japónak sikerült.