Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Glpetyus
fugapor 😊
sok szinbe kapni
LINK

Jagi
detto, én reszelni nem nagyon szoktam. A sorják meg az öntáshibák 89%-át szikével szedem le. ha megszokja az ember tud vele szépen dolgozni.
a nagyon extrém esetek hozzák elõ a reszelõt, ilyen pl a fényszórók, ablakok. annál azért reszelgetek kissé kemányebb, mint a többi mûanyag és ha megcsúszik a szike... hát... vagy a kezem vagy az alkatrész bánja.

Én az Ariete-n csináltam elõször, hogy "elõbb-ragaszt-aztán-fest" és nekem bevált. Azóta követem<#circling>...
Az=Azt
Az gondoltuk <#eplus2> Pigment porral is lehet, de a pasztellkréta jóval olcsóbb...
ghost rider
Nekem a pasztellkréta a por megjelenítésére kéne.
Vagy van valami más megoldás is, amivel ezt meg tudnám csinálni?

Glpetyus
nem valószinü :/

Glpetyus
én úgy csinálom,hogy ugye általában egybe van a nyél a szerszámmal -mondjuk egy balta- és persze ott a szokásos vékony sorja a két oldalán.
én az ilyen kényes helyekrõl mindig szike élével szedem le,nem reszelõvel.
amikor festem egyszerüen a fa részét fogom be egy csipeszbe amíg a fém részt festem és fordítva.
nálam egy hk-nál az utolsó lépések ezeknek a helyükre rakása.
ahány ember annyi szokás végülis 😊

Elvileg igen.
Inkább mûvészellátókban próbálkozz. Én személy szerint az olajos-pasztellt ajánlom.
ghost rider
ja és még egy kérdésem lenne 😛
alapozót fel lehet vinni ecsettel?(mert sajnos airbrus-om nincs.)

ghost rider
Köszönöm a linket 😊
(csak az a baj hogy kb a felét értem 😄 )

Legyetek szívesek és még arra a kérdésemre válaszoljatok hogy be lehet-e szerezni papír-írószer boltban pasztellkrétát?

Ja, és azt meg kihagytam, hogy legtöbbször a szerszámokat is színre fújják. Én is csak azért festettem õket+a pótlánctalpszemeket, hogy kicsit feldobják a makettet...egyébként (jóformán) csak a múzeumi példányokon láttam ilyet.
Nem fejsze, hanem kalapács <#wink>
Én azért csinálom így, mert:
1, általában a szerszámok sorjásak. A kereten nem tudnám szépen leszedni.
2, ha már levágom a keretrõl, a festéshez rögzítenem kellene ideiglenesen valahova, akkor meg már mindegy...
3, így tutira nem kenem össze utólag ragasztóval a felületet. Fixen rögzítve van a testen, mindkét kézzel foghatom az ecsetet.
4, nem kell külön festenem a rögzítéseket, mehet egybe a testtel.

Bár az is igaz, hogy nem mindíg férek hozzá megfelelõen...és hibázni is szoktam, mint a mellékelt ábra is mutatja...
Összefoglalva: zerintem kevésbé macerás, mint külön festeni a szerszámokat.
Glpetyus
amúgy az mért jó,hogy a szerszámokat magán a tankon fested le?
sok embernél láttam már így,de szerintem ha nincs rajta sokkal egyszerübb.
a képeken látszik,hogy ott a fejszénél -vagy mi az- is ráfestettél a testre.
homályosíts fel 😊

Köszi!
Igen tudom, majd kijavítom. A reflektornál is megfolyt sajnos<#szomoru2> Ott lett elcseszve, hogy elõbb festettem a keretet és utána a kannákat, fordítva egyszerûbb lett volna...
Köszi! 😊
modellmaker
király. csak a benzines kannákat ahogy festetted összekented a tartó konzolokat is. <#ejnye1>

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Glpetyus
zsír 😊

Nehogy azt higgyétek, hogy csak a napot lopom...<#eplus2>
Várom a málhákat, addig megállok itt.
A 2. kérdésedre egy angol nyelvû leírás, nem tudom, mennyit segít, de feltöltöttem, ide

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

ghost rider
Sziasztok!
Lenne pár kérdésem:
1.Pasztellkrétát lehet venni papír-írószer boltban?
2.Panelezést letudná írni valaki pontosan hogy hogy kell csinálni, vagy tudna linket adni amin a panelezésrõl több infót tudhatok meg?

greg benz
Pisztolyból

Glpetyus
<#eljen>
ezt flakonból,vagy pisztolyból fújod?

Jól néz ki<#eljen>
greg benz
Háj ól😊

Petyus komoly a gép!<#eljen>

Glpetyus
<#miaz>
az még estérõl maradt ott,..azért reggel még nem ezzel indítok 😄

<#wow2>És ezek után nem akarsz több repülõt építeni?😮

A jager azért úgy látom kellett önbizalomnövelõnek😄

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

modellmaker
szépen alakul! <#eljen>

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Glpetyus
reggelt 😄
nem olyan gáz a matrica,sõt...a trumpeter matricái után ez gyerekjáték.
😊

Glpetyus
Vagy a higító lenne a ludas? <#fejvakaras>

Glpetyus
Mért van az,hogy kifehéredik a lakk szarádás után pisztolyból fújva?
A kurva életbe,még jó,hogy elöbb egy roncson próbálom ki mindig a festéket.
MM. matt+fényes keveréke,eddig semmi baj nem volt vele,de az utolsó 2 fújásnál ilyen szar lett.Megöregedett a lakk?
Ilyet még nem b*sztam.

Glpetyus
sose használtam még surfacer-t 😮

modellmaker
Nagyjából nem. Ez festék, az meg nagyon híg putty.

Én pl azt utálom, amikor az eladók nem írnak árat. Mégis mibõl gondolják, hogy bárkinek is érdekében áll velük alkudozni, kivéve ha egy ritkaságról van szó. Én személy szerint átugrom ezeket (mivel ez nem aukciós oldal), ha odaírják az árat, akkor ok, nem szoktam belõle alkudni.
Sajnos nem változott ez a dolog, hiába hozták már fel a témát többször is.

Vélemények errõl a termékrõl? Nagyjábol ugyanarra való, mint a Gunze Surfacer 1000-ese?
Így is van...némelyek tényleg pofátlanok tudnak lenni<#szomoru2>. Én is szoktam alkudozni, de az ésszerûség határain belül<#wink>
Jó lesz, csak így tovább!<#eljen>
Glpetyus
igazad is van 😊

Hecker007
akrilt denaturált szeszel más néven denszesszel, olaj festéket pedig ebelinnel
én ezt a kettõt próbáltam eddig és mindkettõ bevált
mindkettõt érdemes jól szellõzõ helyen csinálni, mert jó kis fejvájással jár ha zárt térben csinálod 1-2 órán keresztül 😊

Hecker007
nincs mit 😊

Jagi
Szervuszkérlek <#integet2>

Én megfogadtam, hogy semmit senkinek, késõbb meg hiányozna... amit megvettem azt megvettem 😊 hadporosodjon az konzerválja

Glpetyus
az az igazság,hogy már feldobtam nem olyan rég eladásra,de csak egy pofátlan fazon jelentkezett rá,aki mindenáron féláron akarta megvenni...
most meg úgy vagyok vele,hogy minek adjam el,enni nem kér.

Glpetyus
nézzenek oda.
heló 😊

Jagi
"te pista nem fordítva álltunk fel?"

amúgy grat meg sziasztok.
Nem tüntem el csak read only...
Az összes projektem áll sajna. Durva a 3 mûszakos munkarend 😞

A részletek...megérdemelne egy jó helyezést <#eljen>

greg benz
Mármint micsoda?😊

<#worship>Biztos nagy hatást gyakorol majd a pontozókra is😄

greg benz
Playboy<#eplus2>

Köszi<#wink>

gordon 24
A Navigátor a rajt emelvényen mit olvas?😄DD<#eplus2>

Király nagyon szép lesz!! Gratula.

Downhill!!