Makettezés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\
Én úgy vagyok vele, hogy ha már megveszek egy makettet, akkor legyen is belõle valami fizikai dolog, nem "szívódhat" fel csak úgy idõvel😄
\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\
Ne hajts gyorsabban, mint ahogy az őrangyalod repülni tud!
Kamiont még nem próbáltam, de ha meglesz az airbrush felszerelés, akkor biztos, hogy megpróbálkozok vele is, mert érdekel a dolog😄
Javítani kell a fõszín és az alumínium találkozi vonalait. Most éppen oda-vissza festem õket, egyszerûen soha nem tudom összehozni a "fémlemez" pontos vonalait. Valószínûleg majd rásegítek egy kisebb koszolással.
Sajnos még sok van hátra, a legnehezebb a kötelezés lesz az tény, de az ilyen típusu befûzésre még nincs ötletem.
az Eduard adott hozzá valami hasonlót (ott vannak az szék mellett)
,
de el lehet képzelni, hogy ez mekkora a valóságban😞 Még nem tudom, hogy lyukat fúrok és azokba állítom bele, vagy meghajlítva ragasztom a szárny felületére.
Ennél vannak sokkal egyszerûbben feltehetõ kötélfeszítõk is, de nem fogok 20$ kiadni ezekért is...
HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!
jaja.és elvileg a mûanyagot sem szabad hogy bántsa,legalábbis erre rá van írva,hogy mûkörömre is való,az meg ugye csak egy mûanyag izé.
Tegnap és ma nagyon sokat haladtam vele -fõleg tegnap,mert fentvoltam hajnali 1-ig 😊 -,kész a festés,és a panelezés.A rakétákat lesorjáztam,és lealapoztam (bár még nem biztos,hogy felrakom)
Holnap melózom,de talán holnapután felrakom a matricákat,és kap egy végsõ lakkot a gép.
Aztán jöhet a futómû,és még 1-2 apróság.
De hogy most se legyen minden tökéletes: vmi fehér kis bizbasz beragadt az elsõ szélvédõ és a hud közé,és most ott virít.Persze a szélvédõk már a helyükön és nem szándékozom felszedni õket,úgyhogy az ott marad :C
Még azon fosok,hogy a HAD matricák hogy fognak muzsikálni,még nem használtam sosem. (tapasztalat valaki? szakad,gyorsan lejön az ívrõl,stb..?)

Azóta kicsit belassultam, és csodaszámba megy, ha elkészül valami😞 Jah igen, és elkezdtem bevásárolni 1.vh-s kétfedelû gépekbõl😄
Nemsokára ez kell megérkezzen: link
Szeretnék egy kis segítséget kérni! Nagyon szeretek maketteket osszerakni, de valahogy a festés részét mindig elszúrom. Eddig leginkább ecsettel próbálkoztam, az eredmény sosem olyan lett, mint ahogy azt elképzeletem. Elhatároztam, hogy beszerzek egy festékszórót, de nem tudok választani, illetve tapasztalat hiányában nem is igazánt tudom mire figyeljek. Néztem a Revell cég STARTER sorozatát egy 7-9e Ft kozott van egy flakon hajtógázzal. Errõl mi a véleményetek?
Illetve egy másik oldalon találtam egy "noname" készletet: http://www.modell.hu/showproduct.php?cat=makettek&id=AB101A
Olyan 5-8ezer forintot szánnék rá így elsõ körben, bármilyen ötletet, tanácsot szívesen fogadok. Esetleg ha tudtok olyan oldalakat, ahol technikák le vannak írva, az is jöhet 😊
..::IBM X32::..
a festést még a további maketjeimre tervezem még ez csak az elsõ😊 és nem nagyon mertem beválalni! a kerékjárati ívet már kijavítottam! neked milyen makettjeid vannak?
#55566: értem! hát még ez az elsõ makettem! szoval majd még ráér a további maketjeimre!
Azért lenne két kérdésem:
A festést még nem vállalod be? Sokat dob a maketten, persze nem várható el, hogy elsõre "tökéletes😄" eredményt hozzon, de hát elõbb-utóbb csak el kell kezdeni.
A másik dolog, hogy a képeken elég furcsán áll (magasabban) a bal-elsõ kerékjárati ív, nem tudom, hogy mi az oka, de késõbb meg tudja keseríteni az életedet az illesztésekkel. Ha még javítható, akkor próbáld meg valahogy alacsonyabbra tenni.
További jó munkát!
a doboza!
az alváz!
alváz kicsit bõvítve!
a motorja!
már a kerekek fent meg egy pár dolog!
és itt már a tank is fent van!
hát ennyi lenne további képeket majd dobok ha nem gond!😊
Ha gondolod nézz be a makettinfo-ra, ott találsz külön kamionos témát is.
lesz még javítani való bõven <#wilting>#wilting>
a kabintetõ - törzs találkozásánál egyenesen förtelmesen néz ki a dolog,azzal nem tudom mit tudok csinálni :C