69149
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • stultus78
    Igen már én is látom :)
  • McFrost
    Az ebayen 6500 Ft, a Model Hobbies-en meg 11.500. Elnézted, sztem.
  • stultus78
    Talán a modelhobbies-ból lenne a legolcsóbb és leggyorsabb.
  • stultus78
    Ezt néztem ki (visszább linkelték)
    De lehet hogy Angliábol olcsóbb lenne. Úgy tudom EU tagállamok között nem kell vámolni. De lehet hogy rosszul tudom.

(bocs a kései válaszért nem vagyok sokat gépközelben.)
  • McFrost
    Mit?
  • greg benz
    Attól függ, honnan jön.. meg persze, hogy milyen fajta postázással küldi. Általában oda is írják a várható szállítási időt. De a nagy átlag az másfél-két hét, rosszabb esetben 3. De az nem igazán jellemző
  • stultus78
    kipróbálom ezt az Excellent Modell-t az ebay-en pay-play-en fizetve és meglátom mi lessz jónak néz ki.

KB mennyi idő míg a csomag megjön?
  • McFrost
    Ötletes az tuti!
  • m1garand
    Egyszerű kerék, görgő festés.
    http://quickwheel.eu/QWeng/Painting.html
  • m1garand
    Csinálj paypal-t. Én is most csinálok.
  • McFrost
    Ám a hobbyeasy-vel sincs semmi bajom, egyszerűen fosok attól, hogy így megadom a kártyám adatait és meghekkelik azt csá :)

Persze, ha lenne egy másik számlám, amire csak mindig annyit nyomnék fel, aminnyi kell, más lenne a leányzó fekvése.
  • McFrost
    Például:

Nála egy Dragon 6303, 1/35 KingTiger postával kb.: 9000 ft.

A makettinfon ugyanez 8000 + a posta.

Boltban: talán nem is kapni, ha igen 2-3 hónap
  • McFrost
    Mindig változó. Figyelek arra, hogy a témában utazzon. Tehát aki cd-t, makettet, stb....árul tőle veszek, nem olyantól akinek 3 kerékanya között van 1 Tigrise.

Ebayen is lehet alkudni, vagy megírod az eladónak, hogy kamu árat írjon rá.

A cimborám, aki nekem is vesz, csomó órát vett már, vagy autó alkatrészt, drága cuccokat és még soha nem futott alá, vámnak is csak egyszer, de akkor is bőven belefért az összképbe. Egyszer aláfutott egy órának, de látta előre, hogy kétes lesz, még is belevágott. Meg jött az óra és valóban kétes volt, nem volt sem bóvli, sem hamisítvány, egyszerűen nem úgy volt hirdetve, ahogy kell. Teljes dokumentációval jelentkezett az ebaynél és vissza kapta az árát, állták a postát vissza és némi kártérítés is jött.

Nekem most ő tetszik: Excellent Modell
  • m1garand
    Vámon nem szokott fenn akadni?
  • m1garand
    Kitől vásárolsz?
  • McFrost
    Több makettem és felszerelésem van onnét. Mint említettem nem én veszem, de az árut mindig én kutatom fel. Mivel makett hamisításról még nem hallottam, ezért részben nyugodt vagyok. Az, ha átvág az eladó, megszívja, mert kártérítést fizet nekem a termék árán felül. Jól lekövethető minden. Plussz csak olyan eladótól veszek, akinek boltja van és a többi vásárló is elégedett vele.
    Karácsony előtt vettem egy Tamiya PzIV-et és egy Tigrist egy csomagban, 12e Ft postával együtt. Hol máshol jön ki ennyiből?
  • greg benz
    hwjapan vagy hobbyeasy asszem..de nem kell elkerülni, mert amúgy jó kis shop. Csak valami köcsög hackernek sikerült feltörnie a rendszerüket. De azóta megoldották, hogy biztonságosabb legyen
  • Kferro
    Melyik makettbolt volt? Csak hogy messzire elkerüljük.
  • greg benz
    Egyszerű a történet, jól meg kell nézni az eladó feedback-jét. a százalék még nem árul el mindent, mert lehet egy eladónak 98%-os pozitív feedbackje (nálam ez már az elgondolkozós kategória),de ha csak mondjuk 1000 eladása volt, akkor 1-2 negatív is képes 98%ra lehúzni a feedbackjét..és érdemes megnézni miért kapott negatívot, mert sok esetben a vevő is tud f*sz lenni. És akkor van ugye az ellenkező eset, amikor mondjuk 99%-os az eladó, de van kb 30ezer eladása,és megnézed, hoppá minden hónapra jut vagy 30 negatív.. azért az úgy kemény.
    De egyébként annyira nem kell félni, mert a paypal elég korrekt, és ha bizonyítható, hogy nem kaptad meg vagy sérülten,esetleg mást, másmilyet kaptál, akkor kártalanítanak minden szó nélkül. Nekem volt olyan, hogy a paypal fiókomról eltűnt kb. 20ezer forint (vicces, mert pont egy makett shopon keresztül nyúlták le az adataimat, ahonnan sose gondoltam volna..), írtam nekik és pár napon belül visszakaptam az utolsó forintig.
  • Kferro
    Az biztos, hogy ha egy átlagos (csúnya szóval: kommersz) makettről lenne szó, akkor nem az Ebay-en szerezném be, hanem inkább a Hobbyeasy-ről. Egyfelől kiváló áraik vannak, másfelől itt nem kell attól tartani, hogy mi van, ha az eladó átvág.

Na persze, ha valami makett ritkaságról lenne szó, akkor elgondolkodnék rajta...
  • McFrost
    Melyik része?
    Ha átvág az eladó, akkor panasszal élve, jogos panasszal, ez e-bay felé, vissza kapod a pénzed.
    A pénzügyi dolgokat pedig a paypal rendezi.
  • McFrost
    Én csak a szakkönyvekben és mások által is elismert festékekben bízom.
  • Kferro
    Bevallom, én olyan festéket, ami papírírószerben kapható, s normális minőségben lehetne vele makettet festeni, nem ismerek. Hobbiboltokban, és művészellátókban lehet kapni DEKA festéket, azzal szépen lehet fújni. Anno kipróbáltam ecsettel, s azzal is igen szép felületet adott, ám több réteg kellett hozzá, hogy szépen fedjen.
    Ugyanakkor azt is el kell mondanom, hogy ha bemész valamelyik ilyen boltba, akkor ott drágábban kapod meg a DEKA festéket, mintha a Hobbyeasy-ről rendelnél Tamiyát! Jelen pillanatban ugyanis 288 Ft egy 10 ml-es üvegcse.
  • stultus78
    Biztonságos az e-bay?

Mennyi idő míg ideér?

Itt kell fizetni még valamit? vagy csak annyit amennyi ide van írva?(gondolom 1-2 ezres csomagtól és címtől fűgg)
  • benkoszabi
    Ecsetes festésre kéne!!!
  • benkoszabi
    Üdv! Létezik másfajta festék makettekhez mint a rendes makettfestékek? Olyan amit írószerben is lehet pl. kapni, tempera vagy vmi hasonló?

Valamint tömítőanyag gyanánt mit tudnátok javasolni? Szintén bárhol beszerezhetőre gondolok!!!!
  • McFrost
    http://global.ebay.com/Academy-135-2201-MH-60G-Pavehawk-Helicopter/250746095931/item
  • m1garand
    Egy linket légy szíves.
  • McFrost
    Ha előbb szólsz. E-bayen akitől vettem a Panthert, árul.....
  • McFrost
    A szemenkénti lánctól eltekintve kész a Tigris. A láncra még alszom, fosok tőle :D
  • Kferro
    Sokszor rendeltünk már külföldről, de törött alkatrésszel nem találkoztunk. Szóval nyugodtan lehet bízni a külföldi rendelésben is.
  • stultus78
    Hali mindenki.

Belföldön belehet szerezni valahol jelenleg 1 "1/35Academy MH-60G PaveHawk"
    Gépet? Tud nekem valaki segíteni?
    Külföldről nem akarok rendelni mert attól félek,
    mire ideér darabokra törik.
  • m1garand
    Jó, de egyre vadabb.
  • McFrost
    Vagy még egy ötlet: öngyújtóval felhevíteni egy ideális csavarhúzó fejet és benyomni.
  • McFrost
    Ez egy ilyen sport :)
  • Jagi
    Eléggé sz*pás gyanús műveletxD
  • m1garand
    Oda max 0,5mm kell.
    De kipróbálom vmin.
  • McFrost
    Körömreszelő.
  • m1garand
    ilyen vékony rezelő nincs
  • McFrost
    Szikével simán lehet.
    Vagy a meglévő lámpába fúrsz 2 furatot és összevágod, majd reszeled.