Makettezés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!
HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!
más:
megkaptam Szûcs sensei-tõl a felnit. Nagyon jó, csak nem 17"-es úgyhogy modding 😊 van felni bõven, "alapanyagbúl" nincs hiány 😄
ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD
De basszus, ha láttad, hogy akkor rés lesz itt akkor minek vágtad ki?? <#zavart2>#zavart2><#conf>#conf>
Ajj, pedig ha nem hallgatok az összeállítási útmutatóra! Mert szépen be volt rajzolva, hogy vágjam ki ezt a részt. Na kivágtam akkurátusan...és ez lett a vége.
ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD
(melóhelyen vagyok,régi szar crt monitor....100%-on megy a brightness <#idiota>#idiota> )
fú ez k.rva ronda.
a meghajtókereket meg gondolom már felragasztottad...
ha nem,akkor tiszta sor: szedd le,ragaszd össze a testet,tömitsd,stb.
szerintem a lánc simán felmegy,ha a meghajtókereket tudod mozgatni.
És egy teljesalakos:
Most aztán mit csináljak? Ha festés elõtt összeragasztom a teknõt, meg a tetejét, akkor el tudom tömíteni, de a láncot nem tudom majd felszuszakolni, mert elég szûkös a hely. Ha külön festem az alját és tetejét, akkor hogyan tûntetem el a rést? :-(
én meg a maszkolástól meg a festéstõl vagyok ki. 2 body p-rhuzamosan 😊
amíg az egyiket csiszolom a másik szárad, amikor megszáradt csiszol, tömít, csiszol, fest, csiszol, tömít... kb az utolsó fázisban van a Sprinter oldala. Már nem hullámos, nincs rajta a díszcsík, a lököst (csak az elsõ van külön) meg 3-szorra sikerült úgy meg fújni, hogy a fekete meg a fehár felület ne legyen "foltos". Legutóbb, a fekete festékes maszkolószalag levélasztás közben hozzáért a fehér részhez, és nem a ragasztós oldalával. én ezt úgy gondoltam, hogy 2k-s vízpapír meg paszta megoldja úgyhogy "bekaphassa" <#violent>#violent><#nezze>#nezze>
a havernak van egy Tigrise, ha jól emlékszem abban elemtartó meg vezeték, irányító, és elem is volt... valami kínai gyártó, de volt vagy 1:20-as xD
(le kéne kennem 2. rétegben a Chief-et, de baromira nincs kedvem hozzá...habár igazából semmihez sincs<#nyes>#nyes>)
azzal a kis mûanyaggal spóroltak ami a lánctalp felé kelletve volna<#wilting>#wilting>
A testen a nyílás elég durva xD
Gondoltam elkezdek valamit én is a Mig mellett,mert már unom a festegetést,matricázást hetek óta.
Valami olyat akartam elkezdeni,ami kevés alkatrészbõl áll,nincs belsõtér,stb..A választásom a Tamiya õs-Párducára (Ausf. A.) esett.
Szeretek faragni,meg tömíteni,úgyhogy ez nekem való lesz 😊
Komplett alját át kell faragni, + a lánctalp felsõ része felett nincs semmi át lehet látni a hk.-n 😊
Persze tudtam hogy ez ilyen,40 éves makett,még a "távirányitós játék" kategória.De hátha a topik látogatók közûl van aki már csak dragon szuperkitjeit ismeri,nekik jó elrettentés lehet ez 😊
Beszereztem hozzá egy Dragon DS lánctalpat,mert a gyári...,na szóval legalább azt mindenképp cserélni kell.
A többi feljavítás kizárólag saját lesz.
Amúgy kurva jó ez a DS lánc,jó a kidolgozása,ott hajlik meg,ahol kell,hiába gumi,és nem is látszik hol van összerakva,+ a pill. ragasztó kitünõen fogja,stb-stb.
száradás után, ha lehúzod nem "recés" a felület széle + akaítható szóval kurvajó.
ez is jó 😊
És az ember milyen ideg tud lenni akkor,...engem kivert a víz,ma pedig már röhögök az egészen.
Én a maratott szárnnyal játam így. Ragasztanám az elsõ lökösre, (csak stabil.-szárny) pillanatragasztó kizért nehogy fehérködölje nekem a kasztnit (a loctite elfogyott). Megyek neki makettragaccsal, a lakk véd rendesen gond nem lesz nem eszi fel. Szóval teszem fel, csipesz "zoomszermüveg" minden. Rajta van fasza. elveszem a csipeszt, felhajton a rotélyt a nézõn, látom nincs ott. Csipesz lerak, feláll ruha érnáz semmi. Padló semmi. Parketta, elvileg látnom kéne... de semmi, kimegyek anyázás bazmegelás egy cigi vagy fél óra keresés után.
visszamegyek, semmi. Na mondom baszod, ha mágis a ruhámon volt és kihordtam valahova akkor megmegyek. leülök az asuzalhoz nézek ki a fejembõl, hogy mi legyen, hát ott van a csipeszen... na akkor egy sor anyázás-b+-elés.. majd másnap feltettem.
Ahhoz van magyar matrica is.
A készlet minõségérõl nem tudok nyilatkozni,de ha megy a német akkor itt egy dobozbontás.
jó nem akkora dolog,de felment vagy 200-ra a vérnyomásom,és meg kellett innom egy deci páleszt,hogy lenyugodjak <#idiota>#idiota>
A jobb fõfutót raktam fel -már vagy ötödjére..- amikor jó 5 perc "odatartás" után sem fogta meg a pill. ragasztó.Ekkor már kezdtem "ideg" lenni,erre naná,hogy kiesik a kezembõl az a kis szar (azért annyira nem kicsi egy 48-as futószár kerékkel együtt,ugye..).
Hallom,jó nagyot koppan a földön.Hurrá.Gépet "nyugodtan" lerakom.
Lesek arra amerre sejtem a dolgot,semmi nincs a földön,..mi a fene?
(nálam laminált padló van,világos fenyõ,és szinte sehova/semmi alá sem tud becsúszni a cucc.Épp ezért vert ki a víz.Mondom tuti ráléptem,vagy a görgõs fotellel kilapítottam...de nem...Mi a?
Felboritom az ágyat,elhúzom az íróasztalt,semmi.(szekrények alá végképp nem tud csúszni,mert azok mindenhol földig érnek,de azért azokat is eltologattam...)
Ez 1 órával azelött volt,hogy beírtam,szal addig kerestem,de már szinte mindent kihordtam a szobából.
Kimentem cigizni/piálni a teraszra,hogy az idegsokkot elkerüljem.
Leülök az egyik kerti fotelbe,mit látok?
Hát a papucs oldalára ragasztódott az a kis szarállat.És vagy 2 órát ott volt <#wilting>#wilting><#wilting>#wilting><#bdead>#bdead>
<#levele>#levele>
ment a dobozba,onnan meg a kukába megy,a k*rva anyját...
Virágokat kérném az öltözõbe!
<#hehe>#hehe><#idiota>#idiota>