Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Glpetyus
sosem tetszett a chieftain,mint hk,...de makettbe' tetszik,összeraknám 😊

Glpetyus
"A hat készülõ makett stimmel, de van még rajtuk kívül néhány ici-picit elkezdett is..." <#banplz>

sajnálom a lánc dolgot 😞

modellmaker
utána néztem, azért azzal az eduard maratással egész jó lehet. 😊

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Tamiya...de könnyen meg lehet feledkezni róla<#szomoru2> Az összes él sorjás volt, és szokatlanul sokat kellet tömíteni is. Azért élveztem<#wink>
modellmaker
Ez milyen gyártmány? <#merges2>

kurva kemény. <#eljen>

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Ez a Chieftain e' :-)
Mondjuk úgy finoman, hogy az építés több sikerélménnyel ajándékoz meg, mint a festés...épp ezért építkezni jobban szeretek. A hat készülõ makett stimmel, de van még rajtuk kívül néhány ici-picit elkezdett is...<#eplus2>
A Ti-67-est jódarabig nem fogod látni. Kaptam hozzá láncot, csak ahhoz túlméretes a meghajtó kerék és a fogazat kialakítása sem stimmel. Vagy szerzek izraeli harckocsiszállító trélert és akkor mk.-i hiba miatt nincsrajta lánc; vagy diorámát csinálok alá picit beásva magát és akkor ráragasztom a szakadt láncokat...jövõ zenéje<#conf>
Glpetyus
Vaduljak meg,de mintha a Ti-67-est se láttuk volna még készen <#ticking>
ez alsóhangon is 3 futó projekt,de jó az 6-nak is 😄

amúgy komolyan gondolkodóba estem,hogy elkezdek mást,a miget meg jól megreptetem... <#eplus2>

Glpetyus
milyen chieftain? 😄D
és a bradley,és a nemtudommi' ?
te tömeggyártó,teee 😄D

<#guluszem1>
Pihenj te is picit, nekem jót tett. <#wink>
Kész (lehetne) a Chieftain, jól esett dolgozni vele, pedig nem egyszerû makett! Csak nem jön az a ... alapozó, így nem tudom folytatni.
modellmaker
<#wilting>

Glpetyus
b@ssza meg a kutya,bonthattam le a fõfutókat,mert felrakva túl magasan volt a mig segge.
vágtam belõle pedig,de nem volt elég,talpra állítva inkorrekt volt :S
ennyit szenvedni ezzel a szarral,oszt' még nem is néz ki jól <#zavart2>

garam93
Sziasztok!
Érdeklõdnék, hogy nincs-e Esztergom környékén egy makettezõ/modellezõ kollega, aki rendelkezik egy 0,8-1,2 bar teljesítményû kompresszorral?
Festeni szeretnék, Airbrush pisztolyom már van, csak kompresszort nem sikerült még szereznem, ezért érdeklõdöm, nincs-e vki, aki felajánlaná, hogy használhassam egy kis ideig az övét. Esetleg egy kevés tanácsot, segítséget is elfogadok a festés témájával kapcsolatban.😊
Elõre is köszönöm.

HKC USP 5550, ASRock 970DE3/U3S3, 4 GB 1333 MHz Kingston DDR3 RAM, AMD Phenom X4 955 3,21 GHz, MSI ATI Radeon R4670 1 GB DDR3 Directx 10.1, Fujitsu Siemens 19\"-es LCD monitor Vasútmodellezés!

Glpetyus
😊

modellmaker
Pontosan. 😄

Nyilván azt mondanák erre, hogy megbontja a gép szép formáját. Viszont egy harci eszköz a fegyverei nélkül... Mintha megborotválnál egy sündisznót...

Glpetyus
mi ez a rakéta ellenesség? 😄

Jagi
Kipróbáltam a Revell cuccost. Lehet azzal dolgozni, csiszolni viszont kicsit nehezebb.

Jagi
sztem póttartály only

modellmaker
nélkülük

Glpetyus
rakétákkal + póttartállyal,vagy anélkûl szerintetek?

Jagi
na de utálom azt 😊
tömít-csiszol... volt olyan hogy azt álmodtam, xDD vettem egy nemtommilyen Hiangxungien márkájú AVAX tányéros izét (talán HawkEye) na ott volt mit javítani xD

Glpetyus
sztem jobb is <#eplus2>

modellmaker
azért nem egy mûgyanta... 😄

Na, azt még nem próbáltam <#szomoru2>
Mer egy fényes lakkra azé futotta! (azt elfelejtettem rendelni <#wow3>)
Nameg holnap Badacsony és nincs már diák...<#rinya>
Glpetyus
akkor ez olyan mint a Neoflex 😊
én azt használok,sose fogok mást,mert megszoktam <#idiota>

Na figyi. Én sokmindent tömítettem vele, de komolyan mondom, berepedni még egyszer sem láttam! Valamelyik tankomnál rosszul ragasztottam a teknõt és az egyik oldalfal letört róla, persze már tömítés után. Simán pillanatragasztóval vissza tudtam operálni és a paszta állt mint a cövek...szal, mintha le sem törött volna, ugyanolyan szépen résmentesen maradt.
Viszont dolgozni vele nem a legkönnyebb, túl hamar szárad és nagyobb hézagoknál 2-3X is el kell játszani a "tömít-csiszol" címû társast<#idiota> (ezért gondoltam, hogy szarabb a Tamiyánál)
Jagi
xDDD nyálcsorgatni 😊

Jagi
sztem ha Flex-szel mennék rá még szikrázna is xDDD

Jagi
oooh f*ck!
akkor hamarabb kopik el a mûanyag mint a putty... ilyen alapon használhattam volna akkor a Henkel 2 komponensû-ét is...

Glpetyus
há' pénz nélkül eleve minek mész be? <#idiota>

modellmaker
Nekem Humbrol Model Fillerem volt, gyakorlatilag olyan, mint a revell cucca. A Tamiyahoz képest ég és föld... a humbroll cucca sokkal keményebb, és rohadt nehezen szárad. esélyes, hogy a revellé is ilyen/hasonló.

Ja, igen, ma nagyon jó volt a pesti közlekedés, be tudtam menni a Kék Kobrába, persze hogy tudtam volna venni...igaz, kissé drágábban. Ezek is a faszért nem képesek a neten frissíteni a kínálatot!!! (pénz meg persze nem volt nálam) <#falbav>
Jagi
ha egy fél milis rést repedás nélkül betölt akkor valahogy kibírom vele... nagyobb projektehez így akkor nem használnám akkor 😊

Rendeltem Tamiya Surfacert+Gunze lakkot kéne mind2, hát csak nem jön...<#szomoru2>
Látatlanba azt mondom, sokkal (Revellt használok, Tamiyához nem volt szerencsém még) <#eplus2>
Jagi
oké, de ha napi 3 órán át azt csináltad akkor szivásos meló.
egy repcsin kicsit több van mint az autókon. Én felhigított vízbázisu figurafestéket használok sztem az fasza lesz ide is

Jagi
A Revell puttyval van tapasztalat?
Mert a Tamiya elfogyott. (Megint nem néztem meg mim van és úgy fogtam bele a díszcsík legyalulásához.)
szóval vettem egy Revell-t. Mire készüljek? Mennyire szarabb mint a Tamiya?

Glpetyus
<#action>
megy még 😄

Glpetyus
1 hét,de nyilván nem 0-24ig minden nap 😄

Jagi
szmájlik, beszúrás....

Glpetyus
szal: <#eljen>
ezt tettem,de rajta a gépen 😄

Jagi
Erhehehe, tényleg azon lenne csillag is. Szaudi... hmm... nekem mindegy, balkán oszt jóvan, vagy még asse 😊
Mindegy, beégtem xDDD

Glpetyus
ezt hogy <#fejvakaras>

Glpetyus
<#eljen>

modellmaker
Bobbi, a képen nem izraeli van...

Jagi
Nemtom, hogy tetszik-e a náci változat. Én is a befolyatás mellett maradnék, a másik technika elég kockázatos is 😊
aszondod egy hét volt? LOL

dara: a normális mondjuk magyar, de a galambokon kívül sajna nincs légierõnk (meg már lassan minden másunk se, de ez nem ide tartozik 😊)
Az USA biztos nem vesz egy darabot sem, de mondjuk egy francia, vagy jelen esetben az izraeli nagyon zsír 😊 tetszik.
Jah és nem vagyok terrorista xD max ték terrorist, de nincs munkám most 😊

Kérdés mi a normális. Jelenleg a németek, britek, spanyolok, olaszok (a négy fejlesztû ugye), az osztrákok használják. Lesz még a görögöknek (vagy nem) és a szaudiaknak is. Utóbbi elsõ példánya már repült ha minden igaz.

Egyébként minden alkalmazó némileg eltérõ színárnyalatokkal használja. Kivétel tán az osztrákoké, azok megegyeznek a németekkel.

Ja, mondhattad volna, hogy a matrica szar. Mert azt úgy lakkozod, ahogy akarod, akkor is szar lesz.

Viszont ha van sok bátorságod, akkor esetleg az eredeti lakkját megpróbálhatod visszamosni, és újralakkozni. Persze ezt még felrakás elõtt kellett volna.

Glpetyus
"pre-shading"-re gondolsz?

nem elég,hogy nekem nem tetszik,szerintem kurvára nem élehû,HA olyan gépen alkalmazzák,aminek az eredetije még port sem látott.
Erre a "Nato" festésû Mig-re meg egyenesen nevetséges lenne,hisz makulátlan a festésük.
Én csak simán befolyattam sötétszürke festékkel (simán azért az túlzás,mert csak az volt vagy 1 hét..),aztán átködöltem egy kicsit az alapszinnel.

Mintha német változat is lenne a Typhoon-ból nem?
Én biztos olyanra készíteném.