69149
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • McFrost
    Annak az ariel mosószernek a dobozából, ami ilyen kapszulás, szerintem meg lehet csinálni, a vastagsága is jó lehet és még lehet van benne ilyen görbület is.
  • stultus78
    Vagyis ezt :)
  • stultus78
    Ezt még megtudom belőle csinálni
  • Kferro
    Kivágni nem nehéz ezt a formát, s ha jól látom, nagyon enyhe görbülete van csak, szóval fel a fejjel! :)
  • stultus78
    Féltem hogy csak ez lesz a megoldás. Auuuu
  • Kferro
    Nos, amiket kérdezel, arról könyvtérnyi szakirodalom van, így egyszerre most nem is tudok mindenről írni.
    Először is:

- Tudni kellene, hogy a makettezésnek mely ágát műveled.
    - Festékszóróval, vagy ecsettel szeretnél festeni?
    - Milyen konkrét makettet építesz most?
    - Honnan tudsz beszerezni festéket? Van a közelben makettbolt, vagy internetről rendelsz?

Természetesen szívesen segítünk.
  • Kferro
    Szerintem semmivel. :(
    Gondolom, ezt a törött részt még nem ragasztottad be, így könnyedén ki tudsz szabni átlátszó fóliából egy ugyanolyan darabot, s beragasztani a helyére.
  • M Csabesz
    Sziasztok. Elég kezdő makettező vagyok. Szeretnék egy-két tippet kérni tőletek. Tudtok festéket ajánlani ami olcsó és szépen mutat a modellen, és, hogyan lehet a makettünket élethűbbé tenni (rozsda, korom, lepattogzás stb..)? A válaszokat előre is köszönöm.
  • stultus78
    Srácok berepedt ablakot hogy tudok javítani?

• stultus78
    Néha nekem is ilyen a hangulatom.
  • m1garand
    Biztos megnőttek lehet, hogy Mc túllocsolta őket és már égig érnek.
  • Gis80s
    Gratula, nagyon jó lett
    Csak egy apróság...a fákkal mi lett? Nekem hiányzik... :)
  • Random_
    Szeretném figyelmetekbe ajánlani ezt a makettezéshez készült útmutatót.

Viking módra hogy kell makettezni:
  • stultus78
    Ez Tényleg Nagyon jó lett!!
    Gratulálok!
  • m1garand
    Az asztalon kb. 0 szokott növögetni. Arra ott a kert. Kb. az a fa amit metszőollóval nyesegetek, nem körömvágóval. Ami cserépben nő az csak dísz az nem FA.
  • McFrost
    Sajnos későn jutottam hozzájuk, így erről most lemaradtak. Viszont már van elképzelésem, hogy a Toldi mellé kerülnek.
    De miért minifák? Nálatok minden fa az égig ér?
  • m1garand
    Az előző képeken jól mutat az a mini fa szerű növény.
  • m1garand
    Gratulálok, nagyon jól mutat. Egy két figurával élő lesz. Király első dioráma lett.
  • McFrost
    Azt hiszem elkészült.
    A keretet kell még lefestenem. Későbbiekben még kerülhet rá figura, esetleg egy motor.
    Az oszlopot öregítettem és szórtam az útra pár faág törmeléket.
    Ha majd kedvezőbbek lesznek a fényviszonyok, jönnek jobb képek is.

• Bala10
  • McFrost
    Ahogy nézem, és mivel nincs itthon tolómérőm, a dupla futógörgő olyan 6-6,5 mm lehet. A meghajtó lánckerék minimum 8 mm.
  • Mauro39
    de ha minden igaz duplák, akkor az összességében ~6mm? és így a meghajtó kerék két széle között is ~6mm körüli a távolság?
  • McFrost
    3 mm
  • Mauro39
    sziasztok! lenne egy elég furcsa kérdésem, milyen szélesek (1:35-ben) a pz. IV. futógörgői?
  • m1garand
    Viszont a lámpához, mind a két vezeték kell.
  • m1garand
    ÁLLATI JÓ!
  • McFrost

• m1garand
    Nem tudom, külföldről vettem.
  • KDavid850522
    Szia!

Köszönöm a tippet, ilyet vajon itthon lehet kapni?
  • m1garand
    Ez kell neked.
    LINK
    Vízzel is lehet hígítani. És le is tudod mosni. Többi az oldalon. Esetleg próbáld ki ott ahol nem látszik.
  • KDavid850522
    Szia!

Köszönöm az ötletet, de szerinted lehet ezt vékonyan kenni/pöttyözni? Mert a Revell állagával is az a bajom, hogy sűrű, és annyira pici a felirat hogy egy tű hegyére is sok tapad belőle, tehát olyan víz szerű kellene mint a pillanat ragacs. De lehet hülyeséget beszélek, és én vagyok a szerencsétlen... Féltem az autót mert alap hangon is 20e Ft az ára, és tutira kellene mennem, de úgy is a puding próbája az evés!
  • Kferro
    Lehet kapni olyan pillanatragasztót, ami gél állagú, s lassabban köt, mint a normál pillanatragacs. Ilyet például:

Ha egy icipici cseppett raksz egy-két helyre, remélhetőleg nem gőzől fel.
  • KDavid850522
    Sziasztok!

Szeretnék egy kis segítséget kérni...

Történt egy kis baleset, az egyik autómról "leugrott" a króm felirat, és mivel készen kapható modellről van szó, így nem nagyon tudom mivel volt oda ragasztva. A képen látszik hogy valami fehér anyag lehetett (nekem olyan mint ha nagyon vékony kétoldalas ragasztó lenne. Itthon van Revell Contacta ragasztóm, de félek hogy sűrűsége miatt (és a felirat kis méreteiből adódóan) nem tudom kell vékonyságban felkenni. Pillanat ragasztótól megint félek hogy kifehéredik, illetve amint a két felület összeér, már egy kicsit sem fogok tudni rajta igazítani (bár amúgy sincs túl sok lehetőség rá, mivel akkor a fényezésen hagy nyomot).

A kérdésem az lenne, hogy tudtok e olyan ragasztóról, ami olyasmi híg mint a pillanatragasztó, de viszont kötési ideje lassabb, mint pl. a Revell terméké? Arra is gondoltam hogy lakk-al meghúzom az alját, és talán az oda ragasztaná...de ez csak egy ötlet.

Ha valaki tud valami okosságot, az írja már meg legyen szíves!

Köszönöm, és mindenkinek jó makettezést kívánok!

• Kferro
    Ízelítő az új Pro Modellből:

• stultus78
    Igen én ezt találtam meg élősszőr amin tetszett a retek :)
  • Kferro
    Ezeken a képeken is látszódik a kosz, és a használtság:

http://www.primeportal.net/hangar/michael_block/hh-60h_163797/index.php?Page=1
  • stultus78
    Ahaa na ezeket is elmentem gyorsan. Köszönöm szépen.
    Majd még én is keresek párat.
  • Kferro
    A szürkét is lehet szépen koszolni. :)
    Íme pár kép:

• stultus78
    Aha mostmár látom mire gondoltatok. Mondjuk én szürke szinben kébzeltem el a sajátomat. Régebben linkelt egy fotót Sándor azt eltettem festésre de az nem ilyen foltos. Az igazat megvalva nemnagyon találtam jóminőségű képeket. Majd jobba. belekell merűlnöm a témába. Nameg nemnagyon ismerem a technikákat sem. Majd meglátom mi sűl ki belőle.
  • Kferro
    Nézegettem az eredeti fotókat, s nagyon úgy tűnik, hogy az emberke nem találta el a Blackhawk színét. Az övé nagyon sötét.
    No de bepakolok pár képet, ezeken láthatod, hogy mennyire nem homogén egy ilyen helikopter festése, még akkor sem, ha egyszínű gépről van szó: