69149
-
#60976 Annak az ariel mosószernek a dobozából, ami ilyen kapszulás, szerintem meg lehet csinálni, a vastagsága is jó lehet és még lehet van benne ilyen görbület is.
-
#60975 Vagyis ezt :)
-
#60974 Ezt még megtudom belőle csinálni -
Kferro #60973 Kivágni nem nehéz ezt a formát, s ha jól látom, nagyon enyhe görbülete van csak, szóval fel a fejjel! :) -
#60972 Féltem hogy csak ez lesz a megoldás. Auuuu -
Kferro #60971 Nos, amiket kérdezel, arról könyvtérnyi szakirodalom van, így egyszerre most nem is tudok mindenről írni.
Először is:
- Tudni kellene, hogy a makettezésnek mely ágát műveled.
- Festékszóróval, vagy ecsettel szeretnél festeni?
- Milyen konkrét makettet építesz most?
- Honnan tudsz beszerezni festéket? Van a közelben makettbolt, vagy internetről rendelsz?
Természetesen szívesen segítünk. -
Kferro #60970 Szerintem semmivel. :(
Gondolom, ezt a törött részt még nem ragasztottad be, így könnyedén ki tudsz szabni átlátszó fóliából egy ugyanolyan darabot, s beragasztani a helyére. -
M Csabesz #60969 Sziasztok. Elég kezdő makettező vagyok. Szeretnék egy-két tippet kérni tőletek. Tudtok festéket ajánlani ami olcsó és szépen mutat a modellen, és, hogyan lehet a makettünket élethűbbé tenni (rozsda, korom, lepattogzás stb..)? A válaszokat előre is köszönöm. -
#60968 Srácok berepedt ablakot hogy tudok javítani?
-
#60967 Néha nekem is ilyen a hangulatom. -
#60966 Biztos megnőttek lehet, hogy Mc túllocsolta őket és már égig érnek. -
#60965 Gratula, nagyon jó lett
Csak egy apróság...a fákkal mi lett? Nekem hiányzik... :) -
#60964 Szeretném figyelmetekbe ajánlani ezt a makettezéshez készült útmutatót.
Viking módra hogy kell makettezni:
-
#60963 Ez Tényleg Nagyon jó lett!!
Gratulálok! -
#60962 Az asztalon kb. 0 szokott növögetni. Arra ott a kert. Kb. az a fa amit metszőollóval nyesegetek, nem körömvágóval. Ami cserépben nő az csak dísz az nem FA. -
#60961 Sajnos későn jutottam hozzájuk, így erről most lemaradtak. Viszont már van elképzelésem, hogy a Toldi mellé kerülnek.
De miért minifák? Nálatok minden fa az égig ér? -
#60960 Az előző képeken jól mutat az a mini fa szerű növény. -
#60959 Gratulálok, nagyon jól mutat. Egy két figurával élő lesz. Király első dioráma lett. -
#60958 Azt hiszem elkészült.
A keretet kell még lefestenem. Későbbiekben még kerülhet rá figura, esetleg egy motor.
Az oszlopot öregítettem és szórtam az útra pár faág törmeléket.
Ha majd kedvezőbbek lesznek a fényviszonyok, jönnek jobb képek is.
-
Bala10 #60957 -
#60956 Ahogy nézem, és mivel nincs itthon tolómérőm, a dupla futógörgő olyan 6-6,5 mm lehet. A meghajtó lánckerék minimum 8 mm. -
Mauro39 #60955 de ha minden igaz duplák, akkor az összességében ~6mm? és így a meghajtó kerék két széle között is ~6mm körüli a távolság? -
#60954 3 mm -
Mauro39 #60953 sziasztok! lenne egy elég furcsa kérdésem, milyen szélesek (1:35-ben) a pz. IV. futógörgői? -
#60952 Viszont a lámpához, mind a két vezeték kell. -
#60951 ÁLLATI JÓ! -
-
#60949 Nem tudom, külföldről vettem. -
#60948 Szia!
Köszönöm a tippet, ilyet vajon itthon lehet kapni? -
#60947 Ez kell neked.
LINK
Vízzel is lehet hígítani. És le is tudod mosni. Többi az oldalon. Esetleg próbáld ki ott ahol nem látszik. -
#60946 Szia!
Köszönöm az ötletet, de szerinted lehet ezt vékonyan kenni/pöttyözni? Mert a Revell állagával is az a bajom, hogy sűrű, és annyira pici a felirat hogy egy tű hegyére is sok tapad belőle, tehát olyan víz szerű kellene mint a pillanat ragacs. De lehet hülyeséget beszélek, és én vagyok a szerencsétlen... Féltem az autót mert alap hangon is 20e Ft az ára, és tutira kellene mennem, de úgy is a puding próbája az evés! -
Kferro #60945 Lehet kapni olyan pillanatragasztót, ami gél állagú, s lassabban köt, mint a normál pillanatragacs. Ilyet például:
Ha egy icipici cseppett raksz egy-két helyre, remélhetőleg nem gőzől fel. -
#60944 Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni...
Történt egy kis baleset, az egyik autómról "leugrott" a króm felirat, és mivel készen kapható modellről van szó, így nem nagyon tudom mivel volt oda ragasztva. A képen látszik hogy valami fehér anyag lehetett (nekem olyan mint ha nagyon vékony kétoldalas ragasztó lenne. Itthon van Revell Contacta ragasztóm, de félek hogy sűrűsége miatt (és a felirat kis méreteiből adódóan) nem tudom kell vékonyságban felkenni. Pillanat ragasztótól megint félek hogy kifehéredik, illetve amint a két felület összeér, már egy kicsit sem fogok tudni rajta igazítani (bár amúgy sincs túl sok lehetőség rá, mivel akkor a fényezésen hagy nyomot).
A kérdésem az lenne, hogy tudtok e olyan ragasztóról, ami olyasmi híg mint a pillanatragasztó, de viszont kötési ideje lassabb, mint pl. a Revell terméké? Arra is gondoltam hogy lakk-al meghúzom az alját, és talán az oda ragasztaná...de ez csak egy ötlet.
Ha valaki tud valami okosságot, az írja már meg legyen szíves!
Köszönöm, és mindenkinek jó makettezést kívánok!
-
Kferro #60943 Ízelítő az új Pro Modellből:
-
#60942 Igen én ezt találtam meg élősszőr amin tetszett a retek :) -
Kferro #60941 Ezeken a képeken is látszódik a kosz, és a használtság:
http://www.primeportal.net/hangar/michael_block/hh-60h_163797/index.php?Page=1 -
#60940 Ahaa na ezeket is elmentem gyorsan. Köszönöm szépen.
Majd még én is keresek párat. -
Kferro #60939 A szürkét is lehet szépen koszolni. :)
Íme pár kép:
-
#60938 Aha mostmár látom mire gondoltatok. Mondjuk én szürke szinben kébzeltem el a sajátomat. Régebben linkelt egy fotót Sándor azt eltettem festésre de az nem ilyen foltos. Az igazat megvalva nemnagyon találtam jóminőségű képeket. Majd jobba. belekell merűlnöm a témába. Nameg nemnagyon ismerem a technikákat sem. Majd meglátom mi sűl ki belőle. -
Kferro #60937 Nézegettem az eredeti fotókat, s nagyon úgy tűnik, hogy az emberke nem találta el a Blackhawk színét. Az övé nagyon sötét.
No de bepakolok pár képet, ezeken láthatod, hogy mennyire nem homogén egy ilyen helikopter festése, még akkor sem, ha egyszínű gépről van szó: