69149
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • KDavid850522
    Nah, amit leírtam annak a fele eltűnt...
  • KDavid850522
    Szia!

Köszönöm szépen, örülök ha tetszenek!

Igazából ezek készen kaphatóak, de van köztük olyan, ami mire hozzám került, darabokban volt, vagy a gyárban rakták - azaz pont hogy nem rakták - hanyagul össze. Ilyen pl. a Lancia Stratos azzal sok munkám volt, bukólámpákat, lámpa króm kereteket, pót lámpasort, azok kereteit újra "krómozni", meg még sorolhatnám sok mindent festeni, pótolni kellett rajta:

De csinálok átalakításokat is, pl. ezt a Zsigulit:

Részletesebben itt tekinthető meg az átépítés, ez már inkább hasonlít a makettezéshez/modellezéshez, annyi hogy itt nincs rajz vagy segédlet, mindent magadnak kell kitalálni/legyártani: http://www.modelcarforum.de/showthread.php?t=15730

Illetve csinálok egy Lexus Drift autót is:

De még ez messze nincsen kész! Itt meg tekinthető ez a munkám is: http://www.modelcarforum.de/showthread.php?t=15229

Na, és megint tele offoltam az oldalt...
  • stultus78
    Eddig nem volt vele sok gondom.
    Első látásra tudtam hogy nem ez életem álma, csak azt nem gondoltam hogy mindene agyon deformálódik. meg 1mm gézagokat kell valahogy kitöltögetni.
  • m1garand
    Legközelebb más márkát válasz.
  • stultus78
    Naggyon kemény gyűjteményed van.
    Ezek mind előre készített makettek vagy van amit te csináltál?
    Állati szépek :)
  • stultus78
    Lesz vele meló :) Asszem ehhez kell egy nyugodt 7vége.

• stultus78
    Akkor marad ez.
  • KDavid850522
    Sziasztok srácok!

Sikerült szépen felragasztanom a feliratot! :) Végül a gél állagú Loctite mellett döntöttem, illetve jól összefogdostam a celluxot hogy tényleg csak annyira tapadjon, hogy ne nekem kelljen tartani a dolgot. Egyébként elsőre picit ferde lett, de száradás után maradéktalanul vissza tudtam "kaparni" a ragasztót illetve a feliratot is, szóval nagyon barátságos ez gél! Jah! És nem fehéredik ki! :))

Köszönöm még egyszer a jó tanácsokat, igyekszem tovább nem offolni a fórumot, de figyelemmel kísérem a munkáitokat! ;)

• McFrost
    Találtam az ebayen egy csomagot, 12 szín 9ezer forint. Ezt én marha drágának tartom és ugye plussz még a posta.
  • Kferro
    A Lifecolor nagyon jó minőségű festék. Bár én magam még nem használtam, de sok ismert makettező az első helyen említi a kedvenc márkák között, megelőzve a Tamiyát, a Gunzét, és a Vallejot.
  • Kferro
    "Ez a modell 2002-es szerintem nemigen van hozzá cseredarab."
    Az egyáltalán nem számít réginek.
    Ugyanakkor nem sok jóval biztatlak, mert a távol-keleti gyártók, így az Academy is, nem túl segítőkészek.
    Nekem a Revellel van tapasztalatom, s róluk csak jókat mondhatok. Csak írni kell nekik, hogy ez, vagy az az alkatrész hiányzik, s egy-két héten belül küldik a kért cuccokat. Ingyen.
  • Kferro
    "- Tudni kellene, hogy a makettezésnek mely ágát műveled.
    Ő hát itt nem tudom, hogy mire gondolsz pontosan. "
    Harcjárműveket, vagy repülőket építenél inkább? Mert vannak alaplépések, melyek mindkét vállfajnál ugyanazok, de vannak lépések, melyeket másként kell csinálni.
    Pl. a harcjárművesek általában szinte készre szerelik a maketteket, de ugyanezt repülőmaketteknél nem teheted meg. Itt olyan kis részegységekben kell festeni az alkatrészeket, amilyenben csak tudod. Pl. egy kabinbelsőt a harcjárműves filozófia szerint elég lenne összeragasztani, majd miután ez kész, lehetne festeni. Ám mivel egy repülőgép kabinja még 1:48-as méretarányban sem túl nagy, így az apró részletek megfestése igen nehéz volna.
    De ha a méretarányból jól sejtem, te inkább a repülős vonalat erősíted. Helyes! :)

"és südör akril festéket használtam."
    Mi az a "südör"? Nem ismerem.

"Kisvárosban lakom, de ha úgy adódik akkor makettboltból is tudok festéket szerezni. Ha lehet akkor inkább vízbázisúval szeretnék, de hajlok mindenre. "
    Ecsetelésre inkább a szintetikus (úgynevezett enamel) festékeket szokták ajánlani: Humbrol, Revell, Testors.
    Ugyanakkor én ajánlanám neked a Tamiya akriljait is. Bár ezt kimondottan szórópisztolyhoz ajánlják, ennek ellenére nagyon szép homogén felületeket lehet vele festeni.
  • Freeda Krueger
    Azt nem tudom,mert még sosem használtam.
    Csak tudom hogy vannak...
  • McFrost
    Ez jó minőségű?
  • stultus78
    Na ez fincsiii.
  • Freeda Krueger
    És a LIfecolornak vannak hasonló szetjei.
  • stultus78
    Még nem.
  • Freeda Krueger
    A Gunze MrHobby nak vannak ilyen készletei.
  • m1garand
    A T-90-es megjött?
  • stultus78
    Hát most hogy mondod :)
  • McFrost
    Ebben van olyan? Nem látom.
  • m1garand
    Nem rossz!
  • stultus78
    Andrea paint set
  • McFrost
    Van a Vallejon kívül tudomásotok szerint olyan gyártó, ami szettbe árulja a festékeit?
    Tehát össze válogatva pl. német, olasz, ruszki stb....
  • stultus78
    Majd beszélek vele.
  • m1garand
    Majd Feri elintézi neked.
  • stultus78
    Gondoltam rá :)
  • m1garand
    szerintem írj egy mélabús levelet a gyártónak. Feri már sokszor csinálta és bevált.
  • stultus78
    Szerintem ecsetre a Valejo a legjobb szépen terül és nagyon vékony rétegben szárad. De azt tudnod kell hogy egy "olcsó" pisztoly (4-5000) már csodákat tesz egy makettel.
  • stultus78
    Ez a modell 2002-es szerintem nemigen van hozzá cseredarab. Nomeg a francnak van kedve várni hetekig rá. (Én türelmetlen makettező vagyok )
  • stultus78
    Ez így működik.
    A csőből amikor kiégeted füstöl meg serceg.Csak arra figyelj hogy ne lélegezd be a füstöt!
    Én egy gyertyát teszek magam elé és egetek,ragasztok ,égetek,ragasztok stb.stb..
  • M Csabesz
    Hello!
    - Tudni kellene, hogy a makettezésnek mely ágát műveled.
    Ő hát itt nem tudom, hogy mire gondolsz pontosan. 1:72 makettekkel szeretnék, ha erre gondoltál. Mondjuk a mostani kiszemelt az egy revell Tirpitz 1:700 csatahajó.

- Festékszóróval, vagy ecsettel szeretnél festeni?
    Ecsettel szeretnék, majd, most kaptam nem rég egy (Heller, Super Puma)helikoptert azt ecsettel festettem ki, és südör akril festéket használtam.

- Milyen konkrét makettet építesz most?
    Most per pillanat egyet sem.

- Honnan tudsz beszerezni festéket? Van a közelben makettbolt, vagy internetről rendelsz?
    Kisvárosban lakom, de ha úgy adódik akkor makettboltból is tudok festéket szerezni. Ha lehet akkor inkább vízbázisúval szeretnék, de hajlok mindenre.

• gumikacsa
    Szép munka.
    Egyébként a legtöbb esetben a gyártó megküldi a hibás, sérült, hiányzó alkatrészt (lenni is kell a dobozban "support cetlinek"). A revell, heller, italeri biztos, a többivel nincs még tapasztalatom.
  • stultus78
    No ennyi.

Ennyi fog látszani

A kis ablak meg legközelebb.
    Lehet hogy valami vastagabb fóliából lesz.
  • stultus78
    Ezt már csak kíváncsiságból is végigcsinálom. Lesz ami lesz. Ferinek igaza van meglehet csinálni. Csak nagyon oda kell figyelni.
    Ebben a kis részben nincs hajlat szerintem jó lesz. Most már csak ennyi fog látszani de nem izgat :)
  • Jagi
    Durva.
    Tipp 2: plexilap + hőlégfúvó.Csinálhatsz sógyurma vagy gipsz vagy tudom miből, valami 2k-s gyurmás vacakból egy pozitív lenyomatot az ablakból. Melegpisztollyal felhevíted a plexit csak óvatosan mert hamar megég akkor felhólyagosodik + bebarnul és azt ráhúzni a formára és megvan az íve kicsi ablaknak. Utána alakra kell csak szabni. ahogy a szélvédőt elnézem ez nem okoz gondot.
    Mindenképpen próbáld ki előtte mert 6 mmm-es plexivel dolgoztam az 400 fok meg néhány perc alatt kezdett "megvizesedni" utána alakítható. Ja és rugalmas lesz utána, ha nem tartassz rá míg lehűl kicsit összehúzódik. 1-2 mm-nél nemtom mi az ideális hőfok, ki kellene próbálni. Ha nem akarsz vele szívni akkor hagyd a picsába :)
    Ha mégsem jön össze még megvan az eredeti repedt is, de sztem az sem baj(ha már így alakult), mert a sivatag közepén nem állnak le ablakot cserélni :)
  • m1garand
    Kemény meló.
  • stultus78
    Most már az a betörés fog látszani de bele sz....k.
  • stultus78
    Megpróbálom a hajlatig kicserélni. Erre jutottam

Kivágtam.

Bereszeltem,csiszoltam

ÉS most valahogy lecsiszolom a ragasztást. Próbáltam úgy összehozni hogy a festék alatt legyen az illesztés a szegecselésnél hogy minél kevésbé látszódjon.

Egyenlőre ennyi majd még dobok képeket ha szerintem jó.
  • Marci7
    Sziasztok!
    Kipróbáltam a pillanatragasztómat injekciós tűvel, de a tisztítása kicsit furcsa volt. Elkezdtem kiégetni belőle az anyagot, de elkezdett elég jól sercegni meg égni. Ez amúgy is ilyen, vagy csak meg kell várni míg teljesen megszárad?