Makettezés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Olyan napom volt, amitől Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. Műkutyától, műkrokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.
ELADÓvá vált egy ritka 1982 es gyártású PETERBILT 359 es nyergesvontató!
32,5 centi hosszú!
Nagyon szép állapotban,ajtók nyithatók-csukhatók és a motorház is!
Szépen lefestve minden!és élethû koszolódás van rajta(Letörölhetõ eltávolítható)
Ha érdekel ez a ritkaság akkor írj e-mailt!vagy irj itt privátot!
E-mail: [email protected]
Szétkaplak mint mongol gyerekek a segélycsomagot!
Nekem kb. 10 éves PzIV, Tigris és Királytigris van és azok még sokkal kevesebb részletet tartalmaznak.
Olyan napom volt, amitől Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. Műkutyától, műkrokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.
makett.tk
"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8
makett.tk
"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8
makett.tk
Szerencse, hogy vettem hozzá 1 Eduard belsõ maratást, mert a kabin belsõ, az színvonalon aluli volt. Újjá kellett építenem az egészet, pl a 2 pilóta ülés közti panel az teljesen hiányzott, nem volt benne a készletbe, így nem tudtam volna hová tenni a maratást. Így azt építhettem 1-et magamnak.
Rengeteg illesztési hiba, nagy hézagokkal, fõleg az ablakoknál. Valamint a géptörzs összeillesztésénél, a kabinbelsõben hézag van. Száraz próbánál lemértem olyan fél centi, de "szerencse" hogy nem látszik.
Ami pozitív h maga a törzs részletgazdag, könnyen építhetõ. Tuningolgatni lehet, pl. a hajtómû beömlõnél a kompresszor lapátok saját, üléssornál a szíjjak stb.
Legközelebb Italerit akkor veszek ha arról a kittrõl csak jókat írtak😊 1/48-as Gripennel szemezgetek de az is csak Italeri van ha jól tudom.
https://picasaweb.google.com/106376270056311019919/2011Julius31?authuser=0&authkey=Gv1sRgCPHYxICy99rqAQ&feat=directlink
makett.tk
Valahol egy picit tán ez is makettezés: Anno láthattátok a kis alpesi faházikómat. Most csináltam mellé egy kocsibeállót, mert unatkoztam.
Supralux H-100, az 1 liter fel annyiba kerül, mint a revell pl.
Sarat hogyan csinálod?
revell 2: színtelen matt
Én a helire 1 matt réteget szeretnék még a végére. Remélem nem fogom ezzel elrontani😊 Pl. a revell lakkján gondolom jelölve van, hogy matt v fényes. Dobok fel majd képeket hamarosan a helirõl😊
A sturmtiger megkapta az alapszínt.
makett.tk
Matricázás elõtt szoktak fényes lakkot használni, mert a fényes felületre tapad a legjobban a matrica és kisebb az esélye, hogy a matrica fényes marad. Én ezt még így nem próbáltam ki, eddigi 2 makettem alatt.
Matricázás után szoktak egy matt lakk réteget fújni, ezzel óvni a matricát. Ezt én is megcsináltam. Viszont gondolom makett függõ, hogy bele fér-e ez a sok lakkozás, mert ugye ez mind-mind plusz réteg, ami esetleg eltakarhat részleteket.
Legvégén ajánlott egy matt lakk réteg, ezzel lehet rögzíteni a pigmenteket és el lehet tüntetni a csillogó részeket. Én nem rég egy kisebb tankot lelakkoztam, és hát eléggé megváltoztatta a színeket, más árnyalata lett az egésznek, ez egy Humbrol lakktól. Szerintem erre is érdemes odafigyelni.
Én egyedül az üvegeket maszkolnám, de lehet ez baromság 😄
465 forint volt 1 revell festék, máshol 400-450 körül megy + a posta......nálunk sajnos nincs semmilyen makett bolt, csak 1 játék bolt és ott is revell-t lehet venni.
Én még nem használtam a revell higítóját, mert az nekem aranyárban van! Sima lakkbenzint nyomatok. Amúgy ugyanúgy.
A lakkozásról kérnék 1-2 tanácsot. Még sose csináltam. Van készülõben egy heli és azt szeretném a végén lakkozni. Gondolom sima matt lakk kell hozzá. Mivel revell festéket és hígítót használtam érdemes olyat is venni hozzá. Valamint mint festésnél ugyanúgy maszkolni kell? Pl az üveget meg a nyílásokat h a belsõ térbe ne menjen belõle? Hígítás ugyanúgy revell hígítóval és arányban is?
Ma a fa színnel lekentem a fa alkatrészeket és a föld színnel pedig átmostam a Tigris láncát.
És meglepõ, de még a kerekek sem olyan revelltõl megszokott szarok, egész tûrhetõk
Gigabyte EP43C-DS3, Intel Core 2 Duo 2800\\1066 RAM DDR2 4096MB 800Mhz, Ati HD4670 1Gb, Windows Vista Ultimate
٩(×̯×)۶ Az elmélet és a gyakorlat között elméletben nem, csak gyakorlatban van különbség.

Ám véletlen folytán felfedeztem ezt a kis makettet és egybõl eldöntöttem kell nekem, ezzel nem lõhetek a Tigris mellé 😄
Megépítve:

Jó fogás gratula😊
Sikerült beszereznem egy ritka peterbilt 359 est😛
Ithon már üzletbe,webshop-ba nem is kapni csak magánszemélytõl😊

makett.tk
Magyar 24-est akarsz készíteni?