Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

m1garand
Neten találtam.

makett.tk

Random work
A múzeumos képeket te lõtted? Nincs a közelben tisztességes harckocsimúzeum?

Olyan napom volt, amitől Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. Műkutyától, műkrokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

m1garand
De a köténylemeze minõsíthetetlenül szar.

makett.tk

Tomika boy
Üdvözlet!
ELADÓvá vált egy ritka 1982 es gyártású PETERBILT 359 es nyergesvontató!
32,5 centi hosszú!
Nagyon szép állapotban,ajtók nyithatók-csukhatók és a motorház is!
Szépen lefestve minden!és élethû koszolódás van rajta(Letörölhetõ eltávolítható)
Ha érdekel ez a ritkaság akkor írj e-mailt!vagy irj itt privátot!

E-mail: [email protected]

Szétkaplak mint mongol gyerekek a segélycsomagot!

Random work
Az a PzIV király! Azért durva mennyit javultak a makettek 10 év alatt.
Nekem kb. 10 éves PzIV, Tigris és Királytigris van és azok még sokkal kevesebb részletet tartalmaznak.

Olyan napom volt, amitől Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. Műkutyától, műkrokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

m1garand

makett.tk

m1garand
Erre gondoltam, vmi jó háttérkép kell majd hozzá.

makett.tk

m1garand
Folyamatban lévõ projektjeim. Link

makett.tk

McFrost

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

m1garand
Azt a márkát még ne mertem kipróbálni, most Miniart dioráma alapot rendelek Kínából olcsóbb mint Eu-ból pedig itt gyártják.

makett.tk

McFrost
A zvezda Mil Mi 24-em olyan mint az álom és 3000 volt.

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

m1garand
Igen, az pl: Academy olcsó és elfogadható.

makett.tk

McFrost
Hihetetlen gyönge ez a cég a helikopterek terén.

m1garand
Van kivétel is A-10.

makett.tk

m1garand
Hihetetlen, hogy ilyen minõséggel még nem mentek csõdbe.

makett.tk

Rengeteg😊 pedig megfogadtam anno h Italeri-t soha, jó árban volt ez a kitt meg tetszett is.

Szerencse, hogy vettem hozzá 1 Eduard belsõ maratást, mert a kabin belsõ, az színvonalon aluli volt. Újjá kellett építenem az egészet, pl a 2 pilóta ülés közti panel az teljesen hiányzott, nem volt benne a készletbe, így nem tudtam volna hová tenni a maratást. Így azt építhettem 1-et magamnak.

Rengeteg illesztési hiba, nagy hézagokkal, fõleg az ablakoknál. Valamint a géptörzs összeillesztésénél, a kabinbelsõben hézag van. Száraz próbánál lemértem olyan fél centi, de "szerencse" hogy nem látszik.

Ami pozitív h maga a törzs részletgazdag, könnyen építhetõ. Tuningolgatni lehet, pl. a hajtómû beömlõnél a kompresszor lapátok saját, üléssornál a szíjjak stb.

Legközelebb Italerit akkor veszek ha arról a kittrõl csak jókat írtak😊 1/48-as Gripennel szemezgetek de az is csak Italeri van ha jól tudom.

m1garand
Már most is szép. Volt valamilyen építési hibája?

makett.tk

Pár kép a helirõl. Még sok van hátra, de már látom a végét😊 várom a véleményeteket!
https://picasaweb.google.com/106376270056311019919/2011Julius31?authuser=0&authkey=Gv1sRgCPHYxICy99rqAQ&feat=directlink

m1garand
Nagyon fasza!

makett.tk

m1garand
Pigmentpor + akril lakk fényes + akril hígító fülpiszkálóval csomósan viszem fel és szórok rá szárazon is, vagy ecsetrõl airbrush-al. Több árnyaltot viszek fel.

makett.tk

GrandVitara
Sziasztok!
Valahol egy picit tán ez is makettezés: Anno láthattátok a kis alpesi faházikómat. Most csináltam mellé egy kocsibeállót, mert unatkoztam.
Na akk ezt már felírtam magamnak😊 köszi a tippet, kipróbálom mindenképp😊

McFrost
Szerintem nem gond.

Supralux H-100, az 1 liter fel annyiba kerül, mint a revell pl.

McFrost
Nagyon pofás lesz!

Sarat hogyan csinálod?

És akkor fújásnál mehet "mindenhova" nem gond ha megy be a fülkébe is az anyagból!?

McFrost
revell 1: színtelen fényes
revell 2: színtelen matt

Sima lakkbenzin...mifene. Én gyári hígítót szoktam használni. Gondolom bevált neked, ha azt használod. Na majd teszek én is 1 próbát😊
Én a helire 1 matt réteget szeretnék még a végére. Remélem nem fogom ezzel elrontani😊 Pl. a revell lakkján gondolom jelölve van, hogy matt v fényes. Dobok fel majd képeket hamarosan a helirõl😊

m1garand
Sziasztok!
A sturmtiger megkapta az alapszínt.

makett.tk

McFrost
Itt mindent ketté lehet választani: van amit kell és van amit lehet.

Matricázás elõtt szoktak fényes lakkot használni, mert a fényes felületre tapad a legjobban a matrica és kisebb az esélye, hogy a matrica fényes marad. Én ezt még így nem próbáltam ki, eddigi 2 makettem alatt.

Matricázás után szoktak egy matt lakk réteget fújni, ezzel óvni a matricát. Ezt én is megcsináltam. Viszont gondolom makett függõ, hogy bele fér-e ez a sok lakkozás, mert ugye ez mind-mind plusz réteg, ami esetleg eltakarhat részleteket.

Legvégén ajánlott egy matt lakk réteg, ezzel lehet rögzíteni a pigmenteket és el lehet tüntetni a csillogó részeket. Én nem rég egy kisebb tankot lelakkoztam, és hát eléggé megváltoztatta a színeket, más árnyalata lett az egésznek, ez egy Humbrol lakktól. Szerintem erre is érdemes odafigyelni.

Én egyedül az üvegeket maszkolnám, de lehet ez baromság 😄

465 forint volt 1 revell festék, máshol 400-450 körül megy + a posta......nálunk sajnos nincs semmilyen makett bolt, csak 1 játék bolt és ott is revell-t lehet venni.

Én még nem használtam a revell higítóját, mert az nekem aranyárban van! Sima lakkbenzint nyomatok. Amúgy ugyanúgy.

Müllerbe én is szoktam nézni a makettes dolgokat, csak sajnos horror árban van más makett bolthoz képest ami itt van Nyíregyházán.
A lakkozásról kérnék 1-2 tanácsot. Még sose csináltam. Van készülõben egy heli és azt szeretném a végén lakkozni. Gondolom sima matt lakk kell hozzá. Mivel revell festéket és hígítót használtam érdemes olyat is venni hozzá. Valamint mint festésnél ugyanúgy maszkolni kell? Pl az üveget meg a nyílásokat h a belsõ térbe ne menjen belõle? Hígítás ugyanúgy revell hígítóval és arányban is?

McFrost
Tegnap beszabadultam egy Müller nevezetû áruházba és ott ki volt téve a teljes revell paletta. Vettem is fényes és matt lakkot, meg föld és fa színû festéket.

Ma a fa színnel lekentem a fa alkatrészeket és a föld színnel pedig átmostam a Tigris láncát.

greg benz
Jaja, nekem gyerekkorom egyik kedvence, régen megvolt bburago modellben is<#worship>
És meglepõ, de még a kerekek sem olyan revelltõl megszokott szarok, egész tûrhetõk

kucsi08
Lidl mindörökké 😄 én is vettem egyet. Ez a bugatti nagyon szép darab és nagyon részletes, ennyi pénzért meg aztán pláne nagyon jó vétel.

Gigabyte EP43C-DS3, Intel Core 2 Duo 2800\\1066 RAM DDR2 4096MB 800Mhz, Ati HD4670 1Gb, Windows Vista Ultimate

nem tudom ismeritek e, de hátha segít valakinek valamiben. 😊

masodikvh.hu

&#1641;(×&#815;×)&#1782; Az elmélet és a gyakorlat között elméletben nem, csak gyakorlatban van különbség.

McFrost

McFrost

McFrost
Próbáltam felkutatni 1944 fehérorosz városi fotókat, hátha találok olyan képet, amin látszanak a lámpák/villanypóznák. Sajnos meghatározót nem sikerült meglesenem.
Ám véletlen folytán felfedeztem ezt a kis makettet és egybõl eldöntöttem kell nekem, ezzel nem lõhetek a Tigris mellé 😄

Megépítve:

McFrost
Mondtam pár oldallal elõrébb, volt Mini is meg még egy, arra nem emléxem 😊

greg benz
igen😄

McFrost
Lidl-ben volt.

greg benz
Fõleg 3000ért😊

Tomika boy
Nem nagyon szoktak festéket,ragasztót,és még ecsetet is adni!😄
Jó fogás gratula😊

Tomika boy
Üdv!
Sikerült beszereznem egy ritka peterbilt 359 est😛
Ithon már üzletbe,webshop-ba nem is kapni csak magánszemélytõl😊

greg benz
Ismét bõvült a kollekció<#vigyor4>

McFrost
Eddig a dobozos verzión agyaltam, 3-at lehet belõle felépíteni, de a magyar is érdekel, fõleg a színek miatt.

greg benz
Folyton csak az iváson jár az eszed, mocskos alkesz!!4444<#idiota>

kemszi2
na az jó ha már ennyi debreceni össze jött akkor mikor megyünk inni egy sört a füredibe?😄
m1garand
A befolyatás azaz a hígító nyoma, filterrel el fog tûnni. Isteni ez a Lidl olaj fényévekkel jobb mint a panno teljesen feloldódik, szerintem a kerekek nagyon szépen sikerültek ezzel a festékkel.

makett.tk

Ha jól sejtem, eddig nem ismerted ezt az oldalt. 😊
Magyar 24-est akarsz készíteni?

McFrost
Höhõõõõõõjj! Dánke sör! Mentem!
Ha hazaér a festõkabinom, abban lesz normális fény.