Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

m1garand
Igen a tetõn érdekes a lepattogzás. Ill. hogy mitõl van.

makett.tk

McFrost
A makett falában méréseim szerint 3 méretû tégla van, az egyik fajta a boltívnél jól látszódik. A másik kettõ pedig a ugye a vakolat mellett látható. Ezeket én még meg fogom csiszolgatni, mert ezt a modell gyurmát nem tudtam szépen elvágni, meg még ki sem száradt rendesen. Nem lesz ennyi tégla, csak most úgy rádobáltam😄

Ám most már annyira felidegesítettetek ezzel a törmelékkkel, hogy elmegyek õseimhez és tuti szétverek/ledarálok egy blokkot! 😄

Ráadásul ennél a képnél százszor jobb lesz! Világbajnok leszek vele!😄
Makettinfon Indiana73 kolléga javasolta, hogy dolgozzam át a hirdetõ tetejét, szal pápá Mil Mi 24 😄

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

McFrost
Értem én, de türelem!

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

Random work
Lehet ezért jobb rendes téglát széttörni. Esetleg pár darabot megreszelgetni, hogy ne csak szabálytalan csorba szélû tégla legyen, hanem szabályos is.

Olyan napom volt, amitől Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. Műkutyától, műkrokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Alakul.
De.
Nekem bajom van az általad készített téglák méretével. Valahogy nagyobbnak tûnnek, mint a házfalban lévõk. Márpedig ha abból származnak, akkor legyenek is olyanok. 😊
A másik, hogy ezek a téglák nagyon simák. Nézd meg ezt a képet:

Látható, hogy össze vissza vannak törve.

greg benz
Zsííír<#worship>

Így a tuti!!😊 Por és még kis törmelék rá ahogy Garand írta és szuper lesz! Esetleg pár darab fa még mehet rá, ha már az ablakkeretbõl hiányzik, meg a tetõszerkezetbõl. De ez már csak tényleg kukacoskodás v mi😊 Hajrá😊

m1garand
ÉLJEN,ÉLJEN kis por és törmelék és jó lesz!

makett.tk

McFrost
Plussz téglák:

Lesznek még üveg darabok. Megcsinálom a másik ajtót is. Megpróbálok egy csatorna darabot és néhány deszkát.

gumikacsa
Valami olyasmi lesz.

Renault magnum http://kamionszim.hu

McFrost
Ma csináltam modellgyurmából, terrakotta színûbõl egy szatyor téglát😄

McFrost
Ejj, ez pompázatos!! Ilyen csuklóssal járok reggel melózni.

greg benz
Lesz esetleg sorozatgyártás is?<#zavart1>

Random work
<#eljen>

Nagyon tetszik!

Olyan napom volt, amitől Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. Műkutyától, műkrokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

gumikacsa
Igen, 0-ról készült, egy jó barátommal közösen terveztük meg, és hoztuk létre az alkatrészek mester darabjait, ami alapján már ez a busz is összeáll. Gyanta, némi sztirol, fotómaratott alkatrészekbõl áll össze, a szélvédõ pedig vákuum húzással készült. Ez utóbbi még nincs a képeken.

greg benz
Hú ezt láttam már makettinfon is. Te csináltad nulláról?<#guluszem1>

gumikacsa
Sziasztok, egy kis buszozás, igaz, még erõsen félkész, a ráhányt kiegészítõk is csak a kiállítás miatt lettek rádobva.

McFrost
Sõt, tegnap rájöttem, hogy a gyermekeim döntik magukba a calcimuscot, ami ilyen papírvékony üvegfiolában van, így abból szórok üveg törmeléket rá.

m1garand
Nagyon jó ajándék! Az egyes meg van nagyon alapos.

makett.tk

McFrost
Karácsonyra elõre megkaptam a feleségemtõl Adóba László 2 könyvét a városi és a természetes dioráma építését. Hát pofon egyszerû és látványos dolgok vannak benne! Átalakította az egész dioráma elméletem!

m1garand
Egyetértek! 😄

makett.tk

McFrost
Mindenképpen tankot akarok rá.
De nem tudom, a nagyja megvan, elégedett vagyok vele. Innentõl pedig bármikor alakítható.

Most nagyon tetszik, szerintem félprofit alkottam 😄

m1garand
Ötlet, mi lenne ha törmelék beborítaná az utcát?

makett.tk

m1garand
Lehetne több is.

makett.tk

McFrost
Felraktam a téglákat, majd koszolom és csá.

McFrost
0,6-0,7-et olvastam, de sajna még nem tudtam kipróbálni. Úgy szoktam, hogy a reduktorom nullára zárom és finoman nyitom, mikor pattan egyet benne egy szelep akkor elengedem, ez a legkisebb nyomás, olyan 1 bar körüli, lehet valamivel kisebb.

m1garand
Értem, mert szerintem finom munkához egynél kisebb nyomás kell.

makett.tk

McFrost
Az a bajom, hogy kellene szereznem egy olyan reduktort ami 1 bar alá is állítható, mert ez 1-10 között mûködik.

m1garand
Nem próbáltad, kisebb nyomáson fújni hígabb festékkel? Úgy talán tudsz kontúros vékony vonalat fújni.

makett.tk

McFrost
Köszi!
1,5 és 5 bar között dolgozom vele. Egy szabványos 6 kg-os poroltó a tartály, kb. 9 liter levegõ megy bele. 1 feltöltéssel 1 rétegben lefújok vele 1 1/35-ö makettet lazán.
Poroltó a legtutibb tartály! 15 barra van hitelesítve, a fej része gyárilag pumpa foglalatos, autó szelepes, így visszacsapó is egyben.

m1garand
A piros izé az airbrusba menõ levegõt szabályozza. A nyomáskapcsoló az a fekete izé a kábellel a végén. Azt nem tudjuk óra hiányában mekkora nyomásnál kapcsol ki a nyomáskapcsoló de bõven 1 bar felé nyomja mire kikapcsol. Emiatt nem megy folyamatosan, ha van tartályod. Ha nincs tartály folyamatosan ki-be kapcsol majd. Így is tojást lehet majd sütni rajta, és valószínû, hogy emiatt termel olyan sok párát, de a motor elég jól bírja. A kimeneten elég 1-1,2bar FONTOS A FESTÉKET RENDESEN HÍGÍTANI KELL A FESTÉKHEZ VALÓ HÍGÍTÓVAL. HA JÓL VAN HÍGÍTVA AKKOR OLYAN A FESTÉK MINT A TEJ AMIKOR LEFOLYIK A POHÁR FALÁN. ÉS TÖBB VÉKONY RÉTEGBEN KELL FESTENI.

makett.tk

greg benz
Az a miénken is van, nem? Meg minden jobb kompresszoron<#nemtudom><#nemtudom>
Erre a piros keretes tekerõs izére gondolsz az óra mellett, nem?

m1garand
Nagyon profi, állítható nyomáskapcsoló stb. Le a kalappal.

makett.tk

m1garand
Ez sem egy olcsó készülék.

makett.tk

McFrost
Revell ideális.

Már régóta szemezek a Tamiya-val h na akkor azzal fogok a jövõben festeni. Csak ugye 1xrûbb bemenni itt a boltba és megvenni mint keresgélni. Bár még mindig nagyon jó árban van a revell. Na de ha legközelebb rendelek hobbye-rõl akkor ahhoz a maketthez már tamiya-t veszek és szépen fokozatosan átállok rá.

m1garand
A tamiya nagyon jó fújni. A vallejo model color meg ecsethez olyan mint egy álom.

makett.tk

Jelentem én😊 itt Nyíregyházán Revell-en kívül Humbrol van még és Modell Master. Mondjuk lehet h gyáva vagyok egy másik márkát kipróbálni. De viszont Revell-bõl már elég sokat sikerült felhalmoznom. Tudom, hogy az enemal festékek nem a legjobbak, megvan a maga hátránya, de azért van elõnye is😊 ecsettel viszonylag sokat festek, pisztollyal is egyre többet, de eddig nekem bejött. Lehet h 1x eljön az az idõ, hogy na próbáljunk ki mást és utána csak az lesz a nyerõ😊

McFrost
Nekem ipari Beta nanoszûrõs páramentesítõs nyomásszabályozóm van 😄

McFrost
Haladás:

Telós képek, sorry!

Próbáltam szintetikus festékkel (épp Revell volt), de azzal nem mûködött. Mondjuk nem is értem, ki használ még Revellt. 😄

McFrost
Revell?

McFrost
Technika óra.

Tegnap tovább próbálgattam a Flóraszeptet. Kipróbáltam Gunze és Vallejo festéken, valamint eme két festék Sofix-szal (amit én Future helyett tervezek használni) átkent változatán. Íme az eredmény:

A végeredmény tehát: a Gunzét könnyedén lehozza, a Sofix sem áll ellen neki, de a Vallejoval egyáltalán nem boldogul. Szemre, tapintásra ez utóbbin semmi hatása nem volt.

greg benz
<#idiota>

modellmaker
Ja ok, megvan a válasz.

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

modellmaker
Tud állandóan 2 bar nyomást produkálni? Vagy nem feltétlenül 2-t, hanem X-t?

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

m1garand
A nyomáskapcsoló több bárnál kapcsol ki ezért is kellene egy tágulási tartály és akkor a tartályból a nyomás szabályzón beállított értékû levegõ jönne ki. Itt a kompresszort fojtod le közvetlenül, lehet nem is egészséges, ez csak egy olcsó megoldás, nézd meg a nagy kompresszorok, hogyan néznek ki.

makett.tk

greg benz