Makettezés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ezt fordítsd le és akkor tudok válaszolni rá😄
Lehet szabályozni természetesen, amennyire beállítod annyira tölti
HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!
HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!
2, Nekem is van olyan kis szûrõm de túl kicsi és nagyon rossz helyen van az airbrush alatt.
Én se unalmamban vágtam szét egy hûtõgép kompresszort tartálynak és a levegõ csatlakozókat sem volt egyszerû beszerezni. De megértem nem kell azzal foglalkozni, hogy tele megy párával az airbrush én is többször megszívtam és drága acryl festék, hogy többször újra fújd. De így biztos lesz alkalmad arra, hogy Kferro tippjeit kipróbáld 😊.
Nagy hiba, hogy Laci nem figyelmeztet arra, hogy csak tartályos kompresszor jó airbrushoz.
makett.tk
Sajnos nem így van. Pedig mekkora üzlet lenne eladni sok-sok kompresszort a sivatagban, mint víztermelõ eszközt.
Minden levegõsûrítés következménye, hogy a levegõ felmelegszik. Gondoljunk a dízel autókra, melyekben nincsen gyújtógyertya. Ezekben a motorokban a levegõ a sûrítés hatására olyannyira felmelegszik, hogy képes berobbantani a befecskendezett gázolajat. A levegõ sûrítésekor keletkezõ hõ hatására melegszik fel a kompresszorunk, nagyon nagy tévedés, hogy ez a hõ a súrlódásból keletkezik. Persze van emiatt is melegedés, de az elenyészõ mennyiségû. A felmelegedett levegõ felmelegíti a kompresszor alkatrészeit, és ennek a következtében pont annyi energiát veszít el, amennyit leadott az alkatrészeknek. Majd a levegõt a reduktoron (nyomásszabályozó) keresztül kiengedjük a csõbe, ahol az, az elõre beállított nyomásra tágul. A sûrítés hõt hozott létre, de a táguláskor az ellentéte fog történni, tehát a levegõ lehûl. Az így lehûlõ levegõ hidegebbre hûl, mint amikor beszívta a kompresszor, hisz azóta a kompresszor alkatrészeinek adott át energiát. De mi történik a levegõvel, ha lehûtjük? A relatív páratartalma megnõ, és ha ez oly mértékben történik, hogy eléri a 100%-ot, vagy ahhoz közeli értéket, a nedvesség kicsapódik. Így nagy tévedés, hogy a kompresszorból víz jön. NEM! A kompresszorból levegõ jön, (a vizet a vízszûrõ felfogja) csak ez a levegõ párás levegõ, és adott esetben kicsapódik.
A kicsapódás mértéke függ a beszívott levegõ relatív páratartalmától, a csõ hosszától, majd a levegõ sûrítésének és visszatágulásának mértékétõl. Télen szinte egy levelet sem kaptam nedvesedéssel kapcsolatban, szintúgy tavasszal sem. Esõs, nedves, nyirkos idõjárás idején naponta több levél érkezik ezzel kapcsolatban. Amint az idõjárás ismét szárazabbá válik, visszatér minden a rendes kerékvágásba, és nem fogunk ennyit szenvedni a nedvességtõl. Persze akkor is lesz, de korántsem elviselhetetlen mértékben.
Fontos, hogy a nedvesedés mértéke sosem függ attól, hogy milyen gyártmány egy kompresszor, attól sem, hogy milyen anyagokból készült. Ha Dubaiban vásárolnánk egy aranyból készültet, mely gyémántokkal van díszítve, pontosan ugyanennyi víz képzõdne a csövekben.
Hallottam egy nagy butaságot is ezzel kapcsolatban, mégpedig azt, hogy csak az átlátszó csõben csapódik ki nedvesség, a nem átlátszóban nem. Értem én, hogy a nem átlátszó csõben optikailag nem tapasztaljuk a nedvességet, de higgye el mindenki, hogy amit nem lát, attól még létezik.
Mit tehetünk:
A vízcseppek tönkreteszik festményeinket, hiába természetes, fizikai jelenség, ettõl függetlenül utáljuk, és megoldást kell találnunk védekezésképpen. Két megoldás létezik:
1.: Ha átlátszó csövet használunk, láthatjuk a cseppek kialakulását, és mielõtt a pisztolyba kerülnének, lehúzzuk a pisztolyt a csõrõl, és a kompresszort tovább mûködtetve a levegõ kihajtja a vizet a csõbõl, illetve néhány másodperc alatt ki is szárítja azt. Tartályos kompresszor esetében a nedvesedés kevesebb, és a lehúzom a pisztolyom technika a tartályból hirtelen kiáramló levegõ miatt nagyon hatásos.
2.: Lehet vásárolni nálunk egy kis szûrõt, amelyet a kis airbrush pisztolyokra lehet felszerelni. A tömlõ csatlakoztatása elõtt helyezzük fel a szûrõt, majd ehhez kapcsolhatjuk a tömlõt. Ez a rendszer gravitációs elven a teljes rendszerbõl szûri meg a levegõt. A szûrõ ára 2000.-
A kompresszorhoz kell tartály mer a pára belekerül a csõbe a páralecsapó mellett is. A páralecsapó, nyomásszabályzó a tartály kimenetére kell.
makett.tk
"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8
"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8
Olyan napom volt, amitől Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. Műkutyától, műkrokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.
Ezt a KV-t imádom! Egyszer tuti összeállítok egy ilyet. 😊
Olyan napom volt, amitől Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. Műkutyától, műkrokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.
makett.tk
makett.tk
KV-2 képek a toronyról.
makett.tk
A mászóvasat megnéztem megint élõben, s itt nem tûnik olyan vastagnak, mint a képen, fõleg, ha összehasonlítom az eredetivel.
De inkább az ötletet dícsérted volna meg... 😊
Íme a tesztalany, egy elrontott festésû KV-2-es torony:
A felületre a szórófejjel egyszerûen ráfújjuk a Flóraszeptet:
Majd várunk kb. 1 percet, s csap alatt leöblítjük a tornyot. Szépen látható, hogy a festék egyszerûen lejön:
A végeredmény:

Értem én, hogy úgy van, csak nem itt....
A fal tövében sok tégla, hiszen onnan származik, és távolabb egyre kevesebb.
makett.tk
Nekem így tetszik.
Jól néz ki!!!!
[/url][/img]

5./1.Pz.Rgt., 1.Pz.Gren.Div. "LAH", Kharkov 1943
Persze, sokkal szebben 😄
Úgy könnyû, hogy van visszavonás gomb.
Mit összedolgozott vele délután.
makett.tk
Azért én magam részérõl annyit hozzátennék, hogy részemrõl, sõt szerintem más részérõl sem fog téged kritika érni, ugyanis meglátásom szerint te nagyon érted ezt, vágod mindegyik témát, tanácsaid jóak és a megfogalmazásod mindig érthetõ!
Ez még mindig csak ötlet szinten valósult meg.
Az a gond, hogy nehéz olyan képet találni, amely igazán jó volna háttérnek. Photoshoppal engedelmeddel összeraktam egy lehetõséget:

A PzII lehet jobban elférne, kicsit kaphatna pár díszletet az utca...
Legalábbis én ezt tenném, de nekem is csak PzIV, Tigris és Tigris II van. 😊 Azok mind nagyvadak. 😄
Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.