Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

m1garand
Itt találsz tesztet ill. dobozbontást. perthmilitary

makett.tk

m1garand
Öntõkeret és ha jól ragasztod és illeszted akkor csiszolás után nyoma sem marad, ha ilyen kis helyen kell tömíteni akkor a pillanatragasztót ajánlanám.

makett.tk

greg benz
<#nevetes1> Köszi

McFrost
Szerintem jó. Csak ragadjon össze a makett anyaggal. Úgy is fel kell még puttyoznod és csiszolnod.

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

McFrost
Tudol autót építeni!

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

Egy technikai jellegû segítségre lenne szükségem. A használati útmutató szerint jelölt darabot itt ketté kell vágni és egy 1,5mm-es mûanyag darabot beilleszteni oda. Ezt milyen anyagból lenne a legcélszerûbb megcsinálni? Itthon van nekem átlátszó vékony mûanyag lapom, az jó lehet ilyen célra?

greg benz
Sziasztok!

Végre elkészültem az Italia belterével<#smile>

Random work
Errõl a gyártóról nem hallottam, de egy PzIV is megmozgatta a fantáziám. 😊

Olyan napom volt, amitől Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. Műkutyától, műkrokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

McFrost
Mondtam már: csak ez van helyben.

Én azt javaslom, hogy ha teheted, szokj le az enamelekrõl.Akrilokkal sokkal kompatibilisebbek a különbözõ otthoni dolgok.

McFrost
Ma hoztam haza másik gyártmányú faragasztót. Ez revell enamellel keveredik és vízzel higítható. Egy baja van, fehér színû, így kicsit módosítja az árnyalatot, de szerintem jó lesz a törmeléknek.

McFrost
Jaja, Pz IV-ek nagyon megérik!

m1garand
A Pz. IV. az kifejezetten ajánlott vétel 6000Ft. Az egyik legprecízebb gyártó a Tristar.

makett.tk

m1garand
Vagy tristart akciós és ingyen szállítós.
Megamakett

makett.tk

m1garand
Nagyon jó az AFV Club és akad egy-két jó Trumpeter is ezek jó árban is vannak és újabb gyártásúak mint a tamiya 1970-es gyártmányai.

makett.tk

Random work
Na jó kezdem úgy érezni, hogy 15 év után újra bele kell vágnom a makettezésbe. Egyszerûen a fórumot nézegetve nem bírok magammal. 😊

Alapvetõen 1945 elõtti harcjármû a fõ tevékenységem. Elsõre valami kicsi panzerre gondoltam PzII-III, 35t vagy 38t esetleg egy StugIII korai változata.

Ha tudtok ajánlani készletet ami jó és igényes, akkor szívesen venném az ötleteitek.

Eddig Tamiya maketteket raktam össze, de látom azért van több gyártó is a piacon.

Olyan napom volt, amitől Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. Műkutyától, műkrokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

McFrost
Tehát a tapéta ragasztós kotyvasz mûködik és ragad is, egy téglát odaragasztottam a papírhoz.
Remélem így sikerül megcsinálni a törmelék halmot.

McFrost
Revell enamel + faragasztó nem mûködik.

Revell enamel + tapétaragasztó igen.

McFrost
A válasz: igen és vízzel is higítható, most szárad, hogy ragad-e.

McFrost
Ma kipróbálom, lehet-e revell festéket tapétaragasztóval vegyíteni😄

McFrost
Szépes!

Ragacsot mindig fogpiszkálóval kend.

Elkészült a fülke😊 Az üléssel nem volt 1xrû dolgom, sok csúnya szót mondtam az építése közben😊 kicsit meg is látszik rajta. A háttámlán elcsúszott az öv, Loctite ragacs egy két helyen sok lett, ott kicsit fehéres lett fõleg az ülõlapon. Festés is soso, de azért annyira nem vészes, 72-be talán elmegy😛

m1garand
Ez igaz.

makett.tk

McFrost
Láttam már, gyönyörû és etalon!

Ám milyen érdekes, hogy mennyire módjával van koptatva és koszolva, és mégsem fröcsög senki, hogy nem lepukkant....

<#wow1> Azt a gyönyörû belsõ teret, "elrejteni", nagyon szép!!

m1garand
Ez látnotok kell. LINK

makett.tk

m1garand
Nincs csak az ujjadhoz képest elég nagynak hatnak.

makett.tk

Random_
Elsõ makettem nekem is egy vitorlás volt és azonnal rájöttem, hogy nem az én világom. 😊 A kötélzettel annyit pepecseltem és sose lett tökéletes.

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

McFrost
Szerintem jó. Nem hinném, hogy van egy szabvány kerítés méretére.

m1garand
Ez ám a valami. Már csak malterszínûre kell fugázni és kész. GRATULA! 1/35-ös méretarányhoz jó ez a méret?

makett.tk

McFrost

McFrost
Olyan 2,5 méter magasnak felel meg.

m1garand
várom

makett.tk

McFrost
Elkezdtem egy Adóba Lászlós kõfalat, ha megszáradt dobok be képet.

Itt nem a bonyolultsággal van gond, hanem h mütyür, de nagyon😊és errõl még hiányzik 1 kis kar...gondold el h az mekkora lehet. Kicsit bántam, hogy mért nem 1/48-ba építem meg ezt, ott azért minden nagyobb😊 de egyre jobban tetszik így 72-ben😊

McFrost
Nem nehéz, csak türelem kell hozzá. Én csináltam már.

Kata
Én pár éve egy USS Constitution vitorlást kaptam és kezdtem el megcsinálni (még anno ide is raktam be pár képet róla), de a kötélzetnél elvesztettem a türelmem, azóta félkészen úgy áll. Ahhoz 6 kéz kéne minimum, megszámoltam. 😊

[/cserf][/fülünyúl]

m1garand
Nagyon profi könyv sok ötlettel. Teljes dioráma építés A-Z -ig. Nyelvi nehézség nincs, mert kínai XD.
Diorama Perfection

makett.tk

m1garand
Törmelék készítés:

makett.tk

Nem, nem, csaltam 1 picit😊lehet kapni kiegészítõként fémbõl készült színes maratást. + ehhez volt még sima papírra kinyomtatott színes kis képek. A 2-t pedig összejátszod h a papír alapú kép megy alulra és erre jön rá a fém alkatrész, úgy h az elõre "kivágott" résen látszódjék a kijelzõ😊
Ha szintet lépek, akkor legközelebb festeni fogom😊😛 az a Level 100😊 de az még messze van😊
Köszönöm a többieknek a biztatást😊

Kata
Azt a mindenit! Ezt az apró alkatrészt te így kifestetted? <#wow1>

[/cserf][/fülünyúl]

Tomika boy
Még nincs kész teljesen!
Megy még rá eg ypár alkatrész+fényezés!

Szétkaplak mint mongol gyerekek a segélycsomagot!

Tomika boy
Üdv!

Megcsináltam az egyedi nyeregtartómat😊
Vélemény jöhet😊

Szétkaplak mint mongol gyerekek a segélycsomagot!

Minek neked mikroszkóp? A szemed helyén nem az van? 😄
Nagyon szép munka, csak így tovább!

m1garand
Igazi mikromûszerész. Gratula nagyon szép munka.

makett.tk

McFrost
Igazi zsebmûszerész vagy! 😄
Pofás!

Még vmi, ez a rész 10db-ból áll😛😊

Épül a 72-es F-16. Kabinból a mûszerfal készült el, többi szárad. Vennem kell egy mikroszkópot😊

m1garand
De a só szemeket kell szerintem beleszórni a nedves felületbe, nem csomókat csepegtetni. A különálló só szemek finomabb lepattogzást hoznak létre.

makett.tk

McFrost
Itt próbáltam ki a sós módszert😄
Revell rozsda alap és egy barnás máz.
De módosul.